Voiko työttömänä saada lainaa?

Työttömänä oleminen voi olla erittäin stressaavaa. Ja jos harkitset henkilökohtaisen lainan hakemista auttamaan sinua vaikeiden aikojen yli, sinulla on todennäköisesti monia kysymyksiä mielessäsi. Saako lainaa ilman työtä? Millaisia henkilökohtaisia lainoja on olemassa? Ja mitä riskejä sinun tulee ottaa huomioon?

Tässä on joitain asioita, jotka sinun tulee tietää lainan saamisesta ilman työpaikkaa, ja joitain kysymyksiä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi ennen uuden velan ottamista. Lainojen vertailu kannattaa aina ja osoitteessa lainat.fi se onnistuu helposti.

Huomioitavaa ennen lainan ottamista

Jos olet työtön ja haet lainaa, sinun tulee miettiä ensin muutamia asioita. Lainan ottamisella voi olla lyhyen ja pitkän aikavälin taloudellisia seurauksia, joista sinun tulee olla tietoinen.

Tässä on muutama kysymys, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi – tai pätevältä talousasiantuntijalta – ennen kuin otat henkilökohtaisen lainan työttömänä.

Pystytkö maksamaan lyhennykset takaisin ajallaan?

Minkä tahansa velan kanssa kannattaa miettiä, pystytkö jatkuvasti suorittamaan vähimmäismaksut ajallaan. Maksuviivästykset voivat vaikuttaa luottotietoihisi ja niihin voi liittyä myöhästymismaksuja. Ja jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja saattaa pystyä aloittamaan perinnän, jättämään negatiiviset tiedot luottotietoihisi, viemään omaisuutesi tai jopa haastamaan sinut oikeuteen.

Ymmärrätkö lainan ehdot?

Varmista, että ymmärrät lainaehdot täysin. Lainaehdot sisältävät esimerkiksi tiedot koroista, laina-ajasta ja kokonaiskustannuksista.

Tiedätkö riskit?

Henkilökohtaista lainaa tarkasteltaessa ei ole huono idea miettiä parasta, ja pahinta skenaariota. Tässä on muutamia pohdittavia kysymyksiä:

Onko henkilökohtainen laina paras vaihtoehto sinun tilanteessasi?

Mitä voi tapahtua, jos et voi suorittaa maksuja ajallaan?

Voitko menettää autosi tai kotisi?

Kun otetaan huomioon korot, kuinka paljoon joudut maksamaan yhteensä?

Jos mahdollista, keskustele pätevän talousasiantuntijan kanssa mahdollisten riskien ymmärtämiseksi.

Yleisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan saamiseen

Jokaisella lainanantajalla on erilaisia ​​luottokäytäntöjä, joita he käyttävät määrittääkseen, maksaako mahdollinen lainanottaja todennäköisesti lainansa takaisin. Tämä tunnetaan myös luottoriskinä.

Joitakin yleisiä asioita, joita lainanantajat saattavat tarkastella, ovat vuositulot, velka-tulosuhde, maksuhistoria ja luottotiedot.

Mutta mitä tapahtuu, jos haet henkilökohtaista lainaa työttömänä? Tarvitsetko perinteisiä tuloja työnantajalta saadaksesi hyväksynnän lainalle?

 

Mikä lasketaan tuloksi?

Jos haet henkilökohtaista lainaa ilman työtä, lainanantajat saattavat silti vaatia todisteita tuloista. Mutta sen ei välttämättä tarvitse olla työnantajan tuloja.

Verohallinnon mukaan muita asioita, joita voidaan pitää tuloina, ovat muun muassa:

Elatusapu

Tietyt työkyvyttömyyskorvaukset

Työttömyysedut

Osaketuotot

Sosiaaliturvamaksut

Eläkkeet

Joten jos mietit kuinka saada lainaa ilman työpaikkaa, kannattaa miettiä, voivatko vaihtoehtoiset toimeentulolähteesi tukea lainan maksua. Lainanvertailusivustoilla on mahdollista rajata lainantarjoajia useilla eri hakukriteereillä. On siis täysin mahdollista, että saat lainaa, vaikka kuukausittaiset tulosi koostuisivat muista kuin palkkatuloista.

Jos etsit taloudellista helpotusta työttömänä ollessasi, ota huomioon, että tiettyjä luottotyyppejä kannattaa välttää. On tärkeää olla unohtamatta myöskään ylivelkaantumiseen liittyviä riskejä. Jos olet työtön ja harkitset henkilökohtaista lainaa, varmista, että ymmärrät vaihtoehtosi ennen kuin teet mitään päätöksiä

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.