Venäjä saatta pyrkiä huomenna suureen ”voitonjuhlaan”

Ukrainassa odotellaan huomista Venäjän suurta ns. voitonpäivää. Monien sotilaslähteiden mukaan Venäjä saattaa tehdä, tai yrittää tehdä jotakin isoja iskuja vahvistaakseen kansallista rintamaansa.

Venäjällä voitonpäivä on 9. toukokuuta on suuri kansallinen juhla. Se perustuu siihen ideaan, että länsi – Natsi-Saksa – voitettiin. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuodesta 90-luvulta alkaen voitonpäivä on ollut länsivastainen riemujuhla. Juhlalla pyritään todistamaan, että Neuvostoliitto, tai Venäjä kuten sitä nykyään kutsutaan, on maailman paras valtio, jossa ei ole työttömyyttä eikä kurjuutta. On vain viulunsoittoa ja ”Mullovaa”.

Yleisesti voitonpäivänä ollaan nähty massiivisia sota-ja ohjuskolonnia Punaisella torilla.

Ukraina odottaa nyt, että Venäjä tekee huomisen päivän aikana jotain sellaista, jolla se yrittää muuttaa sodan kulkua. Kansa vaatii tekoja ja näyttöjä, niitä ei tähän mennessä ole oikein saatu edes venäläisessä propagandassa. Venäläinen propaganda sotilasmahdista on melko samaa, mitä lännessä on uskottu Ukrainan sotaan asti, ja jota Moskovan ja Pietarin metropoliitat uskovat. Nythän on huomattu, että puna-armeija on tosiasiassa vain ns. tiktok-armeija. Eli sillä on hyvää näyttökalustoa, mutta siihen se jääkin.

Kun kirjoitan tästä asiasta, niin kannattaa huomata se, että perustan kirjoituksen moniin eri mm. ukrainalaisiin ja puolalaisiin sotilaslähteisiin. Näiden mukaan Venäjän johto yrittää näyttää venäjän kansalle, että sota Ukrainaa vastaan on ”kannattava”. Voitonpäivän juhlilla Venäjä yrittää siis näyttää omalle kansalleen, että ”uhraukset” Ukrainan sodassa on kannattavaa. Venäjähän on suurimmalta osin kehitysmaa, paitsi mm. Moskovan ja Pietarin  ja parin muun  kaupungin miljoonakaupungit, joille tätä sodan voittokulkua pitää todistaa. Venäjän etniset vähemmistöt tietävät kyllä tämän ja tietävät, että Putinin johtama eliitti käyttää etnisiä vähemmistöjä tykinruokana.

 

Ukrainassa tiedetään, että ainakin Donbassin, eli Itä-Ukrainan suunnalta voidaan huomenna odottaa ryntäystä. Sotilaslähteiden mukaan itärintamalle on pakotettu kaikki mahdolliset vähemmistöt. Kalustoa on kuskattu junalasteittain. Myös Asovanmeren ympäristöön on pyritty keskittämään sotalaivoja, joten Mariupolin ja Ukraina etelärannikko Krimistä itään odottaa suurta iskua.

Tällä hetkellä emme vielä tiedä mitä Venäjä aikoo, mutta on varmaa, että ukrainalaiset eivät tule antamaan periksi tässäkään tilanteessa. Pt-median Ukrainan kirjeenvaihtaja, joka oli aiemmin Kiovan luoteispuolella, kertoo, että hän on siirtynyt itärintamalle. Tarkkaa paikkaa emme kerro, mutta jossain Donbassin suunnalla kuitenkin. Olemme myös lähettäneet ukrainalaisille joukoille valokuvia eräästä suomalaisesta miehestä, joka häärää Itä-Ukrainassa ulkomaalaisena Ukrainaa vastaa.

Korjaus: Venääjällä voitonpäivää vietetään tietenkin maanantaina 9.5. eikä 8.5 kuten aluksi vahingossa kirjoitin.