Onko islamilaisella puolueella mahdollisuuksia syksyn eduskuntavaaleissa?

Nyansin puoluejohtaja Mikail Yüksel.
On mahdollista, että Ruotsin ensi syksyn eduskuntavaalien suurin voittaja voi olla islamilainen Nyans-puolue. Ainakin sen kannatus muslimien keskuudessa vaikuttaa selvästi nousseen kun selaa sosiaalista mediaa.

Ruotsin seuraavat eduskuntavaalit eli valtiopäivävaalit järjestetään syyskuun 11. päivä. Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan sosiaalidemokraateilla on 31,8 % kannatus. Toisena on moderaatit (vrt. Kokoomus) 21 % ja sverigedemokraatit 17,9 %. Moderaattien ja sverigedemokraattien lukemat ovat heitelleet prosentin kymmenesosia sinne tänne riippuen vähän mitä kulloinkin on etusivuilla.

Johtavan kolmikon osalta äänestyslukemat eivät tule tästä muuttumaan mihinkään suuntaan siten, että sillä olisi jotain merkitystä yhtään mihinkään. Ei siis kannata alkaa latailemaan mitään odotuksia jostain SD:n yllätyspommista.

Myös muiden puolueiden suosio pyörii samoissa lukemissa, eli mitään suuria muutoksia ei ole luvassa. Ainoa positiivinen asia lienee se, että Miljööpuolueen eli vihreiden kannatus jää alle eduskunnan ns. 4 % rajan, jolloin se tippuu kokonaan eduskunnasta.

 

Sen sijaan muslimipuolue Nyans voi saada pienen nousun. Nyans ei sekään tule saamaan mitään suurta äänivyöryä, mutta on mahdollista, että se saa jonkun parin prosentin äänisaaliin, joka sinällään olisi menestys.

Nyans repii suosiota etenkin sosiaalisessa mediassa, vaikka sen näkyvyys valtakunnallisesti mediatasolla on mitätön. Muslimijärjestöillä on pari-kolme suurta Facebook-ryhmää, joissa kaikissa 20–25 000 jäsentä, joten mistään ihan pienistä määristä ei puhuta.

Nyansin johtaja on turkkilaistaustainen Mikail Yüksel, joka on erittäin aktiivinen mies. Hänellä vaikuttaa olevan pari teemaa, joilla mennään seuraaviin vaaleihin. Ensimmäinen on tämä lapsikidnappausteema, joka elää vähän jo omaa elämäänsä Nyansin ulkopuolella. Mutta sitä ei käy kiistäminen, että Nyans vetää tällä teemalla yhtenä paljon muslimeita yhteen. 

Lisäksi, mikäli on uskominen Yükseliä, niin jopa ihan peruskristittyjä liittyy muslimipuolueeseen. Nyansilla on jopa kampanja, jolla se houkuttelee kristillisdemokraatteja liittymään Nyansiin. Asiasta kirjoittaa jopa kristillinen päivälehti Dagen, jossa Yüksel kiittää Ruotsin kirkkoa, koska se antaa tukensa sille, että kristillisdemokraatteja liittyisi Nyansiin. 

 

Tukholman suurella maahanmuuttaja-alueella Järvassa, johon kuuluvat jättimäiset lähiöt Rinkeby, Tensta, Akalla, Husby ja Kista, asuu noin 85 000 ihmistä, joista 85 % on maahanmuuttajia. Joista taas enemmistö islamilaisesta maailmasta tulleita tulijoita.

Nyansin kannatus Järvassa on saanut mukavasti suosiota ja puolue puhaltaa eteenpäin tutuilla teemoilla:

  • Muslimit pitää tunnustaa etniseksi ruotsalaiseksi vähemmistöksi. Afroruotsalaisten pitää saada oma vähemmistöstatuksensa.
  • Islamofobialle ja afrofobialle, kuten antisemitismille, pitää tehdä oma lakipalkki rikoslakiin.
  • Kuntien pitää rakentaa lisää uusia asuntoja ilman voittotuottoa. Tässä ajetaan takaa sitä, että esim. Rinkebyn kymmenlapsisille somaliperheille pitää löytyä nopeammin mukava asunto.

Lisäksi jo mainitun lapsikidnappaus–teeman lisäksi puolueen piirissä paheksututtaa Rasmus Paludan ja hänen kaltaiset inhottavat rasistit, jotka polttavat koraaneja.

 

Onko Nyans kilttien kotimuslimien puuhastelupuolue? Joidenkin mielestä ei. Nimittäin ensinnäkin Yüksel on potkittu ulos Keskustapuolueesta, koska hänellä oli joitakin yhteyksiä “ääri-islamisteihin”. Nyans-puolueen rahoittajana on myös turkkilainen puolue Harmaat sudet, joka on turkkilaisen näkökulman mukaan erittäin nationalistinen puolue. Harmailla susilla on monenlaisia yhteyksiä, ei varsinaisesti islamilaisia, mutta joidenkin väitteiden mukaan se on eräänlainen Turkin “deep state”.

On myös väitetty, että Nyans houkuttelee puhtaasti isis-islamisteja riveihinsä. Puolueen naispuolinen sihteeri sanoo, että tällainen on paskapuhetta. Toisaalta puoluesihteerin lähipiirissä pyörii juuri tällaisia isis-hemmoja. Esimerkiksi Al-azharskolan-koraanikoulun porukkaa, jonka johtoa epäillään miljoonapetoksista. Rahaa on lähetetty pitkin poikin islamilaista maailmaa terrorijärjestöille.

 

Loppujen lopuksi on vaikea sanoa, että onko Nyansilla mahdollisuuksia. Pt-median islamilais-ruotsalaisen maailman asiantuntijan mukaan Nyans tulee saamaa parin prossan kannatuksen, ei muuta.

– Vaikka Järvassa asuu paljon muslimeita, niin ne, jotka äänestävät, ovat mukana jollain tavalla jo ruotsalaisessa yhteiskunnassa, eli ovat ns. integroituneet. He ymmärtävät, että vanhoillisia islamilaisia asioita ajavien teemat ovat vanhoillista ripulia, eivätkä siksi äänestä heitä. Kun taas ne integroitumattomat muslimit, he eivät edes tiedä mitä äänestäminen tarkoittaa.

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vihreä Jihadisti

Toivotaan että ruotsi tuhotuu mahdollisimman nopeasti. Ei tarvi odottaa kauan. Allahuakbaar!

Big l

Itse en tuollaista toivo. Reilu 50 tätiä, setää, serkkua ja heidän lastaan kun asuu ruotsissa. Toivon että jokaikinen rättipää ja rullahuuli katois savuna ilmaan…mieluiten koko planeetalta

Kaapo

Kun mutukat nousevat kantisten ohi ja valtaan, niin seuraava kohde on Suomaa.

Älyä toki ei oo

Tottakai nyans saa ääniä, kun musut ja suvakit äänestää sitä.

Kukavaan

Nyansia äänestänevät muslimien valtaosa, mamupatjat, hyödylliset idiootit ja voittajan kelkkaan hyppäävät kansanpetturit sekä pelkurit, joista ei Ruotsissa ole pulaa. Ruotsalaiseen yhteiskuntaan integroituminen ei poista muslimista halua edistää islamisoitumista. Ei tästä rahalla selvitä.

Muslimien elinolosuhteiden parantaminen entisestään ei välttämättä tee heitä suopeammiksi ruotsalaisuudelle vaan päinvastoin.

Nyans voi olla iso puolue 10-20 vuoden sisällä. Nyansiin siirtyy äänestäjiä valtapuolueista, joiden prosenttiosuudet pienenevät. Ehkä sossut ovat silloin valtiopäivillä 22 prosentin puolue, moderaatit mennevät 15 prosenttiin. SD voi hieman kasvaa. Nyansista voi tulla suurin puolue.

Voin olla väärässä. Toivottavasti.

mari

Asiallinen näkemys. Puolue saattaa nyt nauttia parin-kolmen prosentin kannatusta, mutta katsotaanpa 10 tai 20 vuoden päästä. P. S. Ainoa positiivinen juttu tässä Paavon tekstissä oli tuo vihreiden katoaminen pois puoluekartalta. Voi kunpa sama tapahtuisi täällä Suomessakin! Voisin siitä hyvästä juoda pullon kuohuviiniä vaikka en alkoholia käytä lainkaan.

Anonyym

Vihreissä on paljon raskaasti lukutaitoisia, fiksuja, mukavia (nais)ihmisiä, mutta voi sitä ideologisen uhkarohkeuden määrää.
Kun aate vie, niin aitaa kaatuu…

mari

Vihreissä eniten sellaisen koulutuksen saaneita naisia sekä miehiä jolla ei yksityisellä sektorilla itseään elättäisi. Jos on fiksu, pysyy vihreistä kaukana. Voi olla, et joku on mukavakin, en tiedä muuta pari entistä työkaveria jotka vaahtosivat ilmastosta joka saamarin kerta kahvitunnilla niin että aloin kuunnella korvanapeilla musiikkia kahvipöydässä mieluummin kuin niiden lässytyksiä siitä kuinka maailma tuhoutuu jos suomalaiset kuluttavat niin paljon lihaa, maitoa, ajelevat autoilla, lomailevat välimerellä jne. Sit nää itte kävi lomilla Lontoossa, Venetsiassa, Riminillä jne. Pyh!

sellaista

Mikail Yüksel asuu tällä hetkellä Göteborgissa,mutta haluaa muuttaa kirjat tukholmaan,jotta saisi edustaa Nyansia Tukholmassa.
Kunnallisvaaleissa saavat Malmössä ja Örebro, Norrköping kannatusta ,joissa varma sisäänmeno.
Ehdokkaina laidastaa laitaan alueensa tunnettuja kasvoja joihin äänet kohdistetaan.
Se voi onnistua,MUTTA sitten tulee ongelmia kun jokaisen ryhmän edustajat alkavat pelata omaan pussiin.
Sekasorto seurauksena ja kaaos.

Gallup

Se on vaan siitä kiinni että ehditäänkö jokaiselle muslimiäänestäjälle saada tietoa että tämmöinen puolue on ja sitä äänestämällä saa enemmän rahaa, ison talon sekä kasapäin kiimaisia nuoria isotissiblondihuoria. Naisille voidaan luvata että töihin ei tarvitse koskaan mennä eikä tulla semmoista edes vaatimaan, ja iso jumala Bubu-Baba tappaa kaikki jotka yrittävät ottaa heiltä lapset pois. Tämän kun ehtivät tehdä niin voitto on ylivoimainen.

Diskuterius Exploderus

Sosiaalidemokraattien kannatus näyttää niin ylivoimaiselta,että tulevaisuudessa siintänee alistuskultturellien itsehallintoalueiden ja muun yhteiskunnan sotaisa rinnakkaiselo Lähi-Idän mallin mukaisesti.

Rannantomppa

Ois ihan kiva tietää,mitä ihmiset oikeasti ajattelee tästä.. aikoinaan isä-vainaa vaan sanoi että kuka ei tule valtaosan ihmisten kanssa juttuun nii niitähän pitää ampua ettei se viha kasva suuremmaksi. Oli sillä pointti

Anonyym

Jumankleisson! Mikä traktaatti. Olipa isälläsi sana hallussaan.

Nih

Pikku hiljaa, pikku hiljaa se sieltä nousee myös päätösvaltaan. Kantaruotsalaisten oikeuksia aletaan rajoittamaan 50 vuoden sisällä ja mm. pukeutumiseen tulee rajoituksia.Ei hilluta enää puolialasti julkisesti kun sharia poliisi, joita on nähty jo saksassa, pistää sen kuriin.

Minä

Sitten tulee ruotsalaisille tiukka paikka, kun alkoholin anniskelu kielletään ja viinakaupat suljetaan.

DeeQ

Onhan siellä lähiöissä nytkin partaisia miehiä kaavuissaan ojentamassa kuritonta nuorisoa ja liian länsimaisesti pukeutuvia naisia.

Johan Pomppas

Joko Abdullah Tammi haikailee samaa Suomeen? En ole pitkään aikaan nähnyt uutisia hänen nykyisistä vouhotuksistaan.

Anonyym

Ei kelvannut käännynnäinen pomoksi syntymuslimeille.

mari

Mikä tämän Abdullah Tammen tarina on? Kun nyt olen Suomeen muuttanut liki 15-vuotiaana 2009, niin en luonnollisesti ollut paikalla kun tää tammen porukan oli ehdolla…minkä vuoden vaaleissa? Juu, Google tietää kaiken mut mä oon just duunissa ja tauko loppuu….nyt.

Qroquius Kad

Tällainen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Tammi

Eli monenlaista huuhaata, johon Suomen islamilaisen puolueen puheenjohtajan pesti on sopinut sujuvasti sekaan.
Nyttemmin omistautunut perustamalleen änkyräkommunistien mikrojärjestölle.

Saa nähdä kauanko jaksaa, kun ikääkin on jo koko lailla.

Tiskijukka

Ei ole olemassa sellaista kuin integroitunut muslimi. He ovat vastakohta kaikelle mikä on Euroopan soveliasta. Islam on taitava häivyttämään juttuja, saatetaan puhua islamin monista kasvoista, suvaitsevaisuudesta ja kukaan muslimi ei ole samanlainen, liian vähäisestä kotouttamisesta ja rakenteellisesta rasismista. Nämä kaikki ovat valhetta. Partiet nyans tulisi lakkauttaa ja kaikki sen jäsenet karkottaa.

KKi

Näinhän asia tietenkin on. Länsimainen, erityisesti pohjoismainen sosiaalifemokraatti ei hahmota islamia. Islam ei ole kuten tapakiristityt, korkeintaan joulukirkossa kävijät. Islam todellakin aikoo toteuttaa mitä uhoaa. Politiikka eli äänestäminen on siihen väylä. Aikanaan ählämit ovat enemmistö ja siihen se äänestäminen sitten loppuukin.

Herra Y. Perskeleskirjoitti asiasta profetian:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/statsminister-ja-vaara-d.html

K J

Huomenta Pate.

Silloin joku aika sitten, kun teit moskeija/minareetti-kartan Suomesta, niin onko työn alla kenties vielä se kartta Norjan värväyskeskuksista?

Kysyn tätä siksi, kun olen yksi sadoista epätietoisista, keillä ei ole Norjan moskeijatilanteesta pahemmin hajua ja kerroit niiden määristä aikamoisen määrän löytyvän.

Lisätkää joku teistä linkki Suomen ja Ruotsin Paten koostamiin karttoihin?

Asia on haudan vakava.

P.S. B -korostus takaisin…

Matti Teppo

Kiitos Paavolle arvokkaasta työstä tiedon lisäämiseksi Ruotsin tiestä kohti..Ruotsi 2.0 versiota..kysymys Paavolle..Ruotsin virallisia vähemmistökieliä ovat muistaakseni suomi ?,meänkieli,saame,romani ja jiddish..Missä vaiheessa juutalaisten puhuma jiddish nousi ko listalle ja miksi ? Jiddishin puhujiahan ei ole kovin montaa Ruotsissa ollut ? Eikä noita muitakaan kieliä kovin moni puhu verrattuna n vajaaseen mitälie puoleen miljoonaan arabian ähkijään.Onko Ruotsissa havaittavissa pientä järkiintymistä esim tässä kielten erikoisaseman myönnössa ?

Eri asia

Vähemmistökieli Ruotsissa ei todellakaan tarkoita samaa kuin ruotsin asema Suomessa. Sen merkitys on mitätön.

Jurtsi

Millä agendoilla tuo nyans äänestäjiä houkuttele?

Tyrsky

Eikö se olekaan selvä juttu?

Ensin demarit vaativat aina lisää maahanmuuttoa ja maahanmuuttajille kaiken kivan, jotta maahanmuuttajat äänestäisivät demareita. Muut demarit fasinoituivat, koska heidän mielestänsä valtion tulee maksaa verot. Jossain vaiheessa maahanmuuttajat arvioivat, että heidän osuutensa on jo riittävän suuri eli he eivät enää tarvitse demareita, semminkin kun demareiden arvopohja ei linjaudu shariaan.

Tiivistäen: Ruotsi toi Nyans-äänestäjät äänestämään Ruotsin lakkauttamiseksi.

Vielä tiiviimpi vastaus: Kalifaatilla.

Antti Tifa

Nyansin vaaliteema on hieman puutteellinen.
Pitää vaatia itsehallintoalueita joiden menot kustannetaan verovaroista.
Asuminen niissä maksuttomaksi ja kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin palvelut kuuluu alueiden etuihin sekä käyttövaroja jokaiselle runsaasti.
Kun alue tulee täyteen, aletaan vaatimaan uusia tai laajentamaan entisiä.
Niistä käsin sitten rikastuttamaan Ruotsin kansankotia. Menestys vaaleissa taattu.

mari

Nämä kun eivät pystyisi ylläpitämään näiden itsehallintoalueiden infraa, etenkään pohjoisissa olosuhteissa. Kukas sen homman hoitaisi? Ahmed? No lo creo. Enpä usko.

Särmääjä

Eipä tolla Ruotsin poliittisella järjestelmällä juuri enää merkitystä ole kun asiat ratkastaan tulevaisuudessa kaduilla, mutta ihan hyvä sinänsä että islamistit syö punablokin ja keskustan kannatusta.

Matti Teppo

Ruotsissa asiat sujuvat niinkuin sujuvat silloin jos asia sopii sellaiselle porukalle kuin Wallenbergit..W porukka oli pääroolissa kun Ruotsi valitsi 1930 luvulla Saksan kumppanikseen ja muut länsimaat vain asiakkaikseen..W ryhmä hyväksyi sodanjälkeen runsaan maahanmuuton jotta yhteiskunta sai runsaasti halpaa työvoimaa..nyt Wallenbergit päättivät liittyä NATOon koska heillä on kykyä ja näkemystä olla voittavalla puolella..ja SAAB ym saa tuotteita paremmin kaupattua ?..se miten Wallenberg hoitaa Ruotsin mahdollisen ongelman joka syntyy 3.maailman maahanmuuttajien + jälkeläisten määrän exponentialisoitumisesta jää nähtäväksi..ehkä NATO on työkalu sitäkin asiaa silmälläpitäen..voi tulla aika jolloin Suomen Armeija on osapuolena Ruotsin sisällissodassa ?

Jubbautsalaukari

Paljon mahdollista, onhan nykyinen ilmapiiri ja Ruotsin väestörakenne huomioon ottaen otollinen siihen.Ilmojen lämmetessä poliittinen ilmapiirikin saa uutta potkua puskailmiöiden kasvusta, jopa Ruotsista käsin toimiva mielipiteenmuokkaajavanhus hehkuttaa taksikyytien tarpeellisuutta
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17416754/kansanedustaja-sultaan-said-ahmed-(vas-)-kaytti-eduskunnan-taksikorttia-212-kertaa-#comment-114315533

rikastus

Suattaaapi olla että on, suattaapi olla ettei. Vahvaa on mokutus
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17420730/onkohan-epailys-oikeasti-muustakin-toiminnasta#comment-114316742
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17424541/torkeily-ja-seksuaalirikokset-jatkuvat-lapissa–onko-maahanmuuttaja
Eikös tuo kirjoittele tännekin fanaattisia juttujaan mamutus elämäntyönään ja kantiksien haukkuminen pääasiana? Ruotsin tiellä ollaan.

Sam Colt

Näyttää melkein eurooppalaiselta.
Puolueen ehdokkaissa nähdään sitten ananastukkia ja huntuämmiä.

Puolueen vaaliteemat toivottavasti herättävät ruotsalaiset puolustamaan kansankotia.

kari ilmarinen

Nyans ei jaa avokäsin sosiaalirahaa, sossut tekevät – ja siksi vaikea haastaa. Raha ratkaisee oikeauskoisilla muslimeillakin. Olen aika varma että Paavon ennustus parin prosentin kannatuksesta pitää paikkansa.

Epe

On hyvät mahdollisuudet ja hyvä niin, feminismi kaatuu Ruotsissa ja rauha palaa maahan.

NYT ON KIIRE!

Ainoa tapa PELASTAA maa ja sen kulttuuri on että laitetaan STOP musuttumiselle
ja aletaan maastapoisto kriminelleistä ja laittomista aloittaen.

Qroquius Kad

Eihän se onnistu, kun suurin osa kansasta haluaa juuri tätä.
Miksi he muuten äänestäisivät samat tuholaiset yhä uudestaan jatkamaan tuhotyötään?

Du hänger inte med!

Siksi että he ovat kyllästyneet pelkäämään.
Ja esim. Ruotsin sossut ovat faktiskt tulleet jonkun verran järkiinsä ja tiukentaneet lakeja ja rangaistuksia koska kustannukset ovat nousseet liikaa.

PS Rasmus P. saa taas tulla Ruotsiin ja tulee jo huomenna! Käviskö Suomessa? EI!

mari

Jos Rasmus ilmoittaisi tulevansa vain lomalle Suomeen, niin millä perusteella häneltä voitaisiin evätä maahanpääsy? Etenkin kun Pohjoismaiden välillä on matkustettu vapaasti ilman passia paljon ennen schengeniä. Muistaakseni jo 50-luvulta. Pääsihän se vihaimaamikin maahan vaikka taisi jätkällä olla jostakin maasta etsintäkuulutus. Toki tajusin pointtisi. Meillä ja toki muuallakin poliitikot pelkäävät muslimien rähinöintiä koska he tietävät heillä olevan siihen potentiaalia. Mutta voitaisiinko Rasmuksen maahantulo tosiaan estää, etenkin jos se sanoisi tulevansa vain lomailemaan ja tapaamaan kavereita.

Qroquius Kad

Ellei Rasmusta haluttaisi päästää Suomeen, kai se voitaisiin estää perusteella “aiemman käyttäytymisensä johdosta syytä epäillä asianomaisen syyllistyvän maassa uskonrauhan rikkomiseen ja julkisrauhan törkeään rikkomiseen”, tai jotain sentapaista.

Eiköhän siihen sopivia pykäliä löytysi, ja ellei, niin muita pykäliä tulkittaisiin tarkoituksen sopivasti.

Järki Käteen

Aaaah DEMOKRATIA =) Ainut mikä vaaditaan on tyhmä äänestäjä joka uskoo valheita. Se jolla on eniten tyhmiä äänestäjiä päättää maan asioista. Helppoa. Ketkä ovat tyhmiä äänestäjiä ruotsissa vuonna 2022? Se on helppo, ja rasistinen mutta tosi, vastaus. Mutta TYHMIMMÄT ovat ne jotka eivät pistä hanttiin mitenkään, eivätkä äänestä. Se on ilmainen maali vastapuolelle. Karmea oma maali, ja mäntti yrittää siinä sitten olla älykkäästi protestoija ja suurikin vastustaja kun ei YMMÄRRÄ DEMOKRATIAA yhtään. Näin ne muslimit ottavat vallan, tyhmät ottavat teiltä vallan ja hekö ovat tyhmiä..? Ensin pistivät teidät maksamaan heidän elatuksensa, sitten pistivät teidät pyytämään anteeksi kaikesta ja nyt pistävät teidät pihalle omasta pelistänne. Ilman vastarintaa.

Moonman

Vahva veikkaus, että jos joku tuota nyansin taustoja vähän syvemmältä nuuskisi, alkaisi löytyä näitä muslimeille tyypillisiä poliittisia kuvioita, eli mafia-touhuja, verirahoja, veronkiertoa, uhkailua ja painostamista.

Daavidin poika

Kannattaa myös muistaa, että eduskuntavaaleissa saa äänestää vain, ja ainoastaan henkilö ken on Ruotsin kansalainen.?

Kuntavaaleissa voi äänestää kuka tahansa maassa “kirjoilla” oleva. Mutta nyt kun otetaan huomioon > myös kuntavaaleissa pitää todistaa henkilöllisyys. Eli Ruotsissa on niin paljon paperittomia, ei tule menemään läpi Nyas. Nuoret muslimit ei edes tiedä mitä äänestys on, ja että mitä äänestyksellä ajetaan takaa. Kouluitattomat muslimit haluaa vain älämölöä, ja paniikkia pohjois-euroopan yhteiskuntiin.

Tämä Venäjä hyökkäyssota Ukrainaan, on Suomen, ja Ruotsin sosiaalidemokraateille
, selvä “vaalivoitto” Täytyy todeta, että Presidentti Sauli Niinistö, ja Sanna Marin on vetänyt Suomen Nato asian todella arvokkaasti Suomen kansalaisten puolesta.