Arkiston helmi: Kuinka plastiikkakirurgi hirtettiin monikulttuurisuuden alttarilla

Kaivoin huvikseni esille erään toisenkin takavuosien tapahtuman, jossa kunniallinen lääkäri hirtettiin julkisesti. Tämä on jatkoa teemalle, jossa viimeksi kerroin opettajasta, joka teurastettiin monikulttuurisuuden alttarilla. Juttu on vuodelta 2015.

Seuraava tapahtuma on kouluesimerkki miten normaali, rehellinen ja työteliäs ruotsalainen voidaan uhrata kunniakansalaisten edessä. Kertomuksen plastiikkakirurgi menetti työnsä, joutui maksamaan hillittömät korvaukset ja sai kaupanpäälle natsirasistin  maineen loppuiäkseen.

Tapahtumat alkoivat malmölaisen yksityisplastiikkakirurgin vastaanotolla, jonne  muuan islamilaisesta maailmasta tullut tytär oli mennyt äitinsä kanssa. Äiti oli potilas ja tytär toimi tulkkina. Äiti ei osannut ruotsia, eikä tyttärenkään kielitaidolla olisi käännetty monimutkaisia kirurgin lausuntoja. Toimenpiteen alkaessa, kun siirryttiin operaatiohuoneeseen, niin kirurgi pyysi naisia ottamaan huivinsa pois. Naiset kieltäytyivät. Lääkäri taas kieltäytyi jatkamasta toimenpidettä.

Tyttären mukaan lääkäri oli sanonut heille, että tuollaiset huivit eivät kuulu Ruotsiin. Lääkäri oli ollut aggressiivinen ja uhitellut. Tyttären mukaan lääkärin käyttäytyminen johtui rasismista. Tytär kertoo, että he tunsivat äitinsä kanssa olonsa todella loukatuiksi ja uhatuiksi.

Seuraavaksi musliminaiset vaativat 20 000 kruunua korvauksia kunnianloukkauksesta.

Kuvahaun tulos haulle plastiikkakirurgi

Juttu sai valtavat mittasuhteet julkisuudessa. Mediat rummuttivat, että kuinka juuri tällainen arkirasismi on lisääntynyt valtavasti. Maakuntalehti Sydsvenskanin toimittelijat hirttivät lääkärin edes kuulematta toista osapuolta. Toimittelijat eivät yksinkertaisesti halunneet ymmärtää mistä tässäkin jutussa on kyse. Heille riitti, että saatiin kirkua naamat punaisena rasismia.

Sydsvenskan jatkoi lääkärin ruoskimista, mutta tuli paljastaneeksi vahingossa totuuden. Lehti kertoo, kuinka se on useaan otteeseen yrittänyt tavoittaa lääkäriä, saamatta tätä kiinni. Kunnes lääkäri itse soitti toimitukseen ja kertoo, että hänestä on annettu väärä kuva. Lääkäri kertoo:

– Muslimit saavat tulla vastaanotollemme. Meillä on ollut satoja muslimeja asiakkainamme, eikä meillä ole ollut koskaan aikaisemmin mitään ongelmaa puolin eikä toisin. Asiakkaamme ovat ymmärtäneet, että  operaatiohuoneissa ovat voimassa erityiset hygieniasäännöt. Huivi katsotaan ulkovaatteeksi/ päällysvaatteksi, ja näitä ei voida hyväksyä operaatiohuoneissa.

Lääkäri kertoo, että huivilla ei ole merkitystä tutkimushuoneessa tai sairaalan muissa tiloissa, siellä voi pitää päällysvaatteita.

– Mutta eivät muutkaan potilaat voi pitää päällysvaatteitaan esim. heräämössä. Sairaanhoidossa on pakko pitää tietyt hygieniasäännöt, jotta turvallisen sairaanhoidon taso voidaan pitää yllä kaikille.

Sydsvenskan yrittää seuraavaksi ovelaa, yrittää jallittaa lääkärin rasismiansaan.

Myös silloin, kun se loukkaa potilasta?

– Tässä ei ole kyse sellaisesta. Te sekoitatte asioita. Emme me voi heikentää hygienian tasoa. Ja pitäähän meidän nähdä potilaamme.

Tässä tapauksessahan mukana oli tulkki?

– Me emme voi pitää eri sääntöjä eri ryhmille näissä olosuhteissa.

Mutta jos ihmisellä on huivi?

– He saavat mielellään pitää huivia käytävillä ja odotushuoneissa. Mutta operaatiosalissa potilaat joutuvat riisuutumaan, koska siellä heille tehdään esim. avohaavoja. Tällä ei ole mitään tekemistä uskonnon tai sosiaalisen käyttäytymisen kanssa, vaan hygienian. Jos te haluatte muuttaa sääntöjä, voitte keskustella sosiaalihallituksen kanssa asiasta.

Koko homma oli yksinkertaisuudessaan se, että lääkäri pyysi operaation yhteydessä musliminaisia jättämään ulkovaatteensa salin ulkopuolelle hygieniasyistä. Huivikin lasketaan sellaiseksi jos sen kanssa tulee suoraan ulkoa, kuten vaikkapa pipo. Mutta musliminaisten mielestä kyse oli rasismista. Myös median mielestä kyse on rasismista.

Ja kaikkein pahintahan on se, että lääkäri jätettiin täysin yksin asian kanssa, sillä jopa hoitohygieniaviraston Skånen aluepäällikkö ei suoraan uskaltanut tuolloin 2015 puolustaa lääkäriä, vaan lähti ihmeelliseen ottia tuota suattaa olla, suattaa olla olematta. Aluepäällikkö tiesi, että jos hän nyt pysyy lääkärin takana, ja sanoo hygieniasta jotakin, niin media hirttää myös hänet.

 

– – – –

Juttu tapahtui siis vuonna 2015, sitä en saanut nyt enää selville, että miten juttu eteni lääkärin osalta. Muistelisin, että johonkin sopimukseen pienestä rahallisesta korvauksesta potilaan ja lääkärin kesken päädyttiin.

Mutta nuo 10-luvun hullut vuodet olivat täynnä vastaavia juttuja. Medialta on ehkä pahin terä hävinnyt sitten 10-luvun ja vastaavia juttuja ei enää näy medioissa.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mustamakkara

On ne hulluja.

Sekä median rasismivauhkot toimittelijat ja huivi-ihmiset myös.

Pähkähulluja.

Taavi Attenporo

”Rasistifobia” kuvaa hyvin mielentilaa jossa ihminen joutuu nuolemaan alistuskulttuuriväen ahteria jotta ei tulisi syytetyksi rasismista.

Lähiökädelliset älähtelevät, jolloin niiden hyysärihyeenat ryntäävät paikalle räksyttämään.

mari

Perimmäinen tarkoitus on ollut tehdä lääkärin kustannuksella mukava tili. Ehkä juoni keksittiin siinä vaiheessa kun lääkäri pyysi ottamaan huivin pois tai sitten se oli juonittu jo etukäteen hyvin tietäen, että tuollaisella klinikalla noudatetaan tiettyjä hygieniasääntöjä. Nuo Ruotsin median hullut vuodet olivat omiaan antamaan muslimeille tällaisia ideoita kun tiesivät saavansa valtamedian tueksi, riippumatta siitä kuka oli oikeassa tai väärässä. Tässä kuitenkin lopputulos oli paljon onnekkaampi kuin sen rehtorin tapauksessa. Juttu jonka aikanaan luin ja joka kosketti minua todella syvästi silloin 2015 kuin myös nyt kun luin sen uudestaan. Median kohdalla voidaan puhua joukkopsykoosista näiden molempien juttujen kohdalla sekä lukemattomien muiden vastaavien.

Minä

Suvakkihysteria on yltänyt hysteeriselle tasolle ja yhä pahenee. Jossain kohden se poksahtaa.

jorma

Aina voi lähteä maihin, joissa huivia voi käyttää kaikkialla.

Qroquius Kad

Jostain kumman syystä muuttoliike kulkee kuitenkin toisin päin.
Mistähän ihmeestä se oikein voisi johtua?

monsieursoiro

Entä uimahalleissa kasvojen peittäminen, se saa vahvaa puolustusta ulkosuomalisten osalta
https://keskustelu.suomi24.fi/t/16017189/burkini-ei-kuulu-uimahalleihin-suomessa-

monsieursoiro
Jumbo

Isot pisteet lääkärille. Piti suoraselkäisesti kiinni näkemyksestään eikä antanut periksi.

mari

Jees! Unohtui just tämä mainita omassa kommentissani. Tosin kysymyksessä ei varsinaisesti ollut näkemys vaan tiukat hygieniasäännöt joista ei voi lipsua, muuten hyökkää ensimmäisenä tuo Hoitohygieniavirasto kimppuun. Sen jälkeen varmaan Lääkäriliitto ja ties kuka. Riskinä toimiluvan hyllytys tai jopa menetys.

Runtiti-pou

Media toisti kaikki husuttelutkin nikottelematta. Ja vaika jokainen lukija huomaa, että nyt husutellaan, niin työ meni ja korvauksia tuli. Tosin siis pieniä eli ei oikeasti taidettu todeta uhkailleen ja olleen aggressiivinen

puolueeton

Mitä eroa on maskilla ja naaman alaosan huivilla?

Qroquius Kad

Ensinmainittua käytetään vapaaehtoisesti eikä mullahin käskystä kuoliaaksi kivittämisen uhalla.

Moonman

Lääkärin olisi pitänyt sanoa vaan että ”ok, tehdään operaatio huivit päässä” ja hieroa huivia avohaavoihin. Jos kaapuakka olisi kuollut infektioon, media olisi voinut syyttää rasistisia bakteereita, jotka vainoavat muslimeita ruotsissa.

Särmääjä

Toihan nyt on ihan peruskauraa kuten vaikka se että muslimiämmien pitää saada uida räteissä uimahallissa.

Daavidin poika

Näitten aivopestyjen muslimien sotaa vainoa, ja kidutusta paenneiden.
periaate on se, että ”hallitse, ja hajota” Oli se sitten mies tai nainen.