Turkki tuskin aikoo tosissaan evätä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden

Suomessa ja Ruotsissa monilla meni pasmat hieman sekaisin kun Turkki ilmoitti, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon ei ehkä ole hyvä asia. Avataanpa hieman asiaa, niin ei tarvitse panikoida turhaan. Taaskaan.

Turkin presidentti Recep Erdoğan sanoi suurin piirtein jotain sellaista, että olisi virhe ottaa Suomi ja Ruotsi Naton jäseniksi. Hänen mukaansa Turkin hallitus teki aikaisemmin virheen puoltaessaan Kreikkaa Naton jäseneksi. Tässä takana on ikiaikaiset huonot välit Kreikan ja Turkin välillä.

Erdoğan jatkaa, että Turkki ei halua toistaa samaa virhettä. Lisäksi Suomi ja Ruotsi kestittävät terroristeja ja antavat kurdien terrorijärjestö PKK:n häärätä vapaasti maissaan.

Ensinnäkin Erdoğan osoitti sanansa tarkasti ottaen Ruotsille, ei Suomelle. Kurdit ovat Turkille punainen vaate ja Turkin mukaan Ruotsi on vuosikymmeniä tukenut PKK:ta. Tästä uutisoidaan säännöllisesti myös Turkissa.

Kannattaa tosiaankin huomata se, että Suomessa oleskelevien kurdien ja turkkilaisten määrä on aivan mitätön verrattuna Ruotsiin, jossa näiden kahden ryhmän välille saattaa syntyä julkitappelu missä vain. Ne samat jännitteet, jotka ovat Lähi-idässä turkkilaisten ja kurdien välillä, ovat myös Ruotsissa. Mutta Suomessa en ole tällaisia jännitteitä kuullut olevan.

Kun taas Suomella ja Turkilla on normaalit välit. Pt-median Turkki-asiantuntijan mukaan Suomella ei ole mitään kummempia yhteyksiä PKK:hon siten kuin Turkki väittää Ruotsilla olevan.

Edelleen kannattaa huomata se, että Erdoğanin sanoma on sisäpoliittinen. Hän osoittaa Turkin kansalle, että Turkki pitää huolen siitä, että PKK tai muutkaan terroristijärjestöt eivät ole turvassa missään päin maailmaa, Turkki ottaa niistä aina selätysvoiton. Samalla Turkki auttaa ulkomaailmaa kitkemään PKK pois maailmasta.

Turkki ei kuitenkaan tule estämään ainakaan Suomen, tuskin Ruotsinkaan liittymistä Natoon. Mainittujen seikkojen lisäksi Erdoğan on pelimies. Hän haluaa olla iso toimija niin ulkomaailman kuin turkkilaistenkin silmissä. Pieni vedätys tässä vaiheessa ei ole sen kummempi toimi kuin se, että Turkki lopetti pakolaisten rahtaamisen Eurooppaan (ainakin väliaikaisesti) kun EU lupasi täyttää Erdoğanin lompakon mukavalla summalla euroja.

Subscribe
Notify of
guest
55 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
p.grandell

Paavolla se vaan on näköjään oma ennustus kuula, pallo? Ihan oikeaa asiaa erdogan heittää, ruotsi on kyllä terroristien suoja maa, ollut jo 30 vuotta. toivon tosiaan että ruotsi ja tom of finland paskovat housuihinsa, ei kansa natoa halua, vaan kaikki sionistin haaskat sekä imbensillit poliitikot. Jospa paavokin rauhoittuisi ja katselisi muutakin kuin omaa kristalli palloa.. mutta hyvä kynämies olet, kiitos mukavistaa kirjoituksistasi

Rullattu

Luulette te natokieltäjät olevanne suurin kansanryhmä, jos natosta äänesttettäisiin niin te putinistit olisitte yksi hyttysen läjä verrattuna niihin jotka natoa kannattaa.

Suomi-Kustu

Tuollahan sitä porukkaa on yksitellen laskettu jo 2 kuukauden ajan: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10354 . Nuo alle 17 000 muodostavat yhden Suomen pienimmistä vähemmistöistä.

Rullattu

Noistakin suurimmanosan takana seisoo ryssän selkäranka.

Zuvakki

Paavon kristallipallo näkyy silloin kun pullo on tyhjä ja sieltä pilkoittaa pyöreä pohja katsottuna verestävin silmin ennen sammumista.

Last edited 1 vuosi sitten by Zuvakki
Qroquius Kad

Erdo-kaani pelaa turkkilaiseen maan kauppatapaan kuuluvaa basaaritinkimispeliä:
ensin vaaditaan aivan liikaa, sitten aletaan pudottaa vaatimuksia kunnes myyjän ja ostajan tarpeet lopulta kohtaavat molemmille sopivalla tavalla.

Koska Erdo otti puheeksi islamistiterroristit, hän halunnee vapaampia käsiä kurditerroristeja vastaan.
Se ei liene paha myönnytys, jos se suomalla saadaan Erdo lopettamaan kiukuttelu ja asiat sujumaan suunntiellun mukaan.

Joppos123

Siinä on vaan se ongelma, että kurdit eivät halua Erdogania. Sen despootin kujanjuoksu lienee jo alkanut. Talous täysin kuralla ja ei kukaan täyspäinen turisti sinne suunnista.
Olen käynyt siellä 2 kertaa ja en ole ollut kovin vakuuttunut. Enää en mene edes ilmaiseksi.
Ei Erdogan meidän NATO-jäsenyyttä torppaa vaikka putleristit sitä kuolaavat.
Putleristien viimeisiä oljenkorsia on vaan hajota vitutukseen.
Maanpettureiden palkka on kärsiä ja sodassa joutua montunreunalle.
Mitä kurdeihin tulee niin hyvin ne ovat vaikkapa ISIS:sta laittanut turpaan ja siinä sivussa ryssää.
Despootti putlerin Wagner on saanut aika kipeää osumaa useamman kerran.
Wagner on menettänyt sodissaan melkein 10 000 kusipäätä. Hyvä alku.

Rullattu

Suomessa nuo syyrialaiset ei eroa mitenkään muista islamihulluista, on kyllä näytöt ollut esillä jo kauan.
Varsinkin kun duunit on monesti ollut tuolla pääkaupungin suunnalla niin on kyllä tullut ihan omin silmin todisttua syyrialaisten islamistien tekemisiä, naisien, lasten päälle tuloa ja ihmisten ryöstelyä.
Eli pysykööt helvetin kaukana ainakin Suomesta.

mari

Mulla kans Turkista samanlaisia kokemuksia. Varsinaisesti Turkkiin en ole lomalle mennyt mutta kun nyt satun Rodoksesta (ja etenkin sen aivan upeasta vanhasta kaupungista) tykkäämään. Sieltähän pääsee lautalla parissa kolmessa tunnissa Turkin Marmarikseen. Tuli sitten yks aamu lähdettyä vilkaisemaan mestoja. Ei ois pitänyt, merimatka oli upea mut turkkilaiset jätkät käyttäytyivät kuin kiimaiset kollit. Ei jumalavita hetken rauhaa! Lopulta paloi käämit ja käskin espanjaksi painua v***uun. Nämä uskoi mut sitten seuraavassa korttelissa oli uus lauma kolleja ja kaikki alkoi taas alusta. Ei stana, en varmasti mene sinne turistina enkä muutenkaan. Tunkevat iholle joka paikassa.

Qroquius Kad

Tuota latinalais-suomalaista naisenergiaa!

mari

Tulee kato napakka mixtuura kun laitetaan 50 prossaa finskiä ja toiset 50 latinalaisamerikkaa. Tosin mun tapauksessa isän suku lähti alunperin Aragoniasta, Zaragozasta. Matkan varrella isän suvun puolelta tarttui mukaan ripaus italialaista, ranskalaista ja perhana vie, sukupuun mukaan vielä irlantilaista geenipohjaa. Tuohon aikaan kun mantuanot (valkoiset Venezuelan slangilla) pariutui pääasiassa vain keskenään. Mä oon mukava likka mut jos mut suututtaa, niin annan täyslaidallisen espanjaksi. Sillä kielellä voi kiroilla todella monipuolisesti, siellä on nämä madret ja padret jne, kannattaakin aina latinalaisissa maissa välttää noiden sanojen käyttöä kaikissa yhteyksissä ettei synny väärinkäsityksiä.

Qroquius Kad

Miksi moisia kysyt, veli P.T.?
Ensinnäkin ihastuttava Sara on varmaankin riittävä yhdelle miehelle, toiseksi sisar mari voisi ikänsä puolesta olla tyttäremme.

Qroquius Kad

Etkä sen ihastuneen veljenpojan puolesta, joka kysyisi mutta ei uskalla?

Qroquius Kad

Se on oikein!

mari

Elä nyt! Mä kuuntelin aikanaan niitä Juneksen ja Tiinan YouTube live – lähetyksiä, ja mun mielestä parhaita oli ne joissa Paavo oli pienessä pätkässä mukana 😅🥂

mari

Nooh, saahan sitä aina kysyä. Kyllä mä oon vapaa, Suomeen jäi ex-avokkki. Nyt kyllä keskityn mun uuteen duuniin ja elämään täällä uudessa ympäristössä josta mä todella tykkään. Mä käyn Paavo Stokiksessa aika usein, tosin en enää niin paljon kuin ennen kun välimatka on niin pitkä. Jos mä bongaan sut Tukholmassa, niin voisin kyllä jutskata ihan muuten vaan. Sä saat ottaa kaljan, mä juon pillimehun 😉

Joppos123

Rhodos on ihan jees. Vitutti Turkissa kun jopa ruokapöydästä karvakädet vonkasi vaimoani. Muutaman vedin levyksi. Sitä kieltä ne tottelee.
Olen mukava kuin kumimuna siihen asti kunnes aletaan käymään kiinni tai dissataan liikaa.
Kun irti pääsee ei niin mukava joppos niin alkaa putoilemaan sakkia.
Kohta 32 vuotta ammattisotilaana on muokannut aika karuksi, jos tarve vaatii. Ei muuten.
Kumimunamoodi on yleensä päällä.

mari

Mä oon lukenu paljon sun kommentteja toisaalla. Etenkin armeijaan liittyvät kiinnostaa. Olen jo tainnut sanoa, että arvostan ammattikuntaasi hyvin korkealle. Mä oon 27, muutin liki 15-vuotiaana Venezuelasta (usa:n kautta) Suomeen. Äiti on suomalainen ja opetti mulle suomea syntymästä, mut toki espanja oli dominoiva ja on sitä taas kun Espanjassa nyt asun. Mä taisin olla ainut ikäiseni gimma joka luki historiaa ja sotakirjoja Suomessa omalla ajalla, etenkin Suomen talvi-ja jatkosodan kirjat, niitä on tullut luettua paljon. Yks mun frendi kysy kerran, että miten sä jaksat noita sotakirjoja, ne ajat on ollutta ja mennyttä. Ei se nyt ihan noin ole mun mielestä. Todella alkoi kiinnostaa kuinka 3.7 milj asukkaan köyhä maa kykeni pöllyttämään Neukkuja. Nää kirjat kiinnosti myös isääni kovasti.

mari

Heh, en joppos tarkoittanut ”samanlaisilla kokemuksilla” sitä että sinua ois miehet siellä yrittänyt iskeä 😁 Mut toi on totta, Turkki on paininut vakavien talousongelmien kanssa jo aika pitkään ja liiran kurssi on ihan perseestä. Toivottavasti maan sisäiset ongelmat koituisivat Erdoganin kohtaloksi. Vaan onhan täälläkin m*lkulla helvetin kallis palatsi rakennettuna jonnekin Ankaran lähelle vuoristoon. Taitaa olla EU:lta kiristetyiltä rahoilla pykätty pystyyn tuo palatsi.

Daavidin poika

Olen seurannut aika tiiviisti tätä Suomen, Ruotsin Nato prosessia. Erdokan ei ole maininnut missään vaiheessa (Suomea) kommenteissaan. Vaan hän on maininnut (Skandinaavia) Suomi ei kuulu skandinaaviaan. Suomi kuuluu (Fenno-skandinavia) Erdokan mainitsi myös Alankomaat. Erdokan on sinänsä oikeutettu huoleensa koska esim, Ruotsissa on kaiken näköistä muslimi roskasakkia vedetty politiikaan. Sekin vielä että tämä Turkkilaiset. (nyalians) puolue on saamassa otteen Ruotsin eduskuntavaaleihin. En nyt jaksa pakinoida sen kummemmin, mutta Ruotsin eduskunta tuntuu siltä, että he ovat perehtyneet liikaa satuun punahilkka, ja isopahasusi.

Uskon vain, että Erdokan ”näpäytti” Ruotsia, ja Alankomaita kommentillaan. Onhan meilläkin Suomessa, taxi husu, ja Lelu-Rami.

Qroquius Kad

Erdo-kaani käytti puheenvuoronsa asiassa, jossa hänellä on puhevalta.
Asia on hänen puhevaltaansa raskaampi, joten päätös on sen mukainen.

muistellaas

Hoh hoijaa.. Ei kai nyt taas ole syöty tyhmyyspillereitä?

Muistellaan miksi Turkista tuli NATO-maa?? No siksi että kun allekirjoitetiin ”pitkänmatkan ohjuskielto” (kuka muistaa minä vuonna?) niin Turkista, kas kun sattui, on alle 3000km Moskovaan. Ja ”poks”, Turkista tuli NATO-maa.

Ja JOS Suomesta tulisi NATO-maa, niin Turkki menettäisi erinomaisen statuksensa kiristää EU:ta ja NATO:a mitä mielikuvituksellisimmilla asioilla. Eli se menettäisi tärkeän tulonlähteen.

Kolmantena on se että se on henkensä velka Venäjlle. Toiset muistaa kun oli se sotilasvallankaapausyritys. Silloin Erdogan oli tulossa Ankaraan lentokoneella mutta Veäläiset soitti siihen koneeseen ja sanoi:”Älkää nyt ainakaa Ankaraan laskeutuko. Sielä on kaksi Horettia odottamassa teidän alasampumista”.

AA vaan

Niin. Loppujen lopuksi. Kaikki pyörii islamin ympärillä. Kuten narsistin ympärillä pyörii kaikki. Kunnes jokainen voi huonosti.

Sellaista

Johan tuolla MV-lehti ilakoi, että siihen loppui Suomen NATO haaveet. Tosin on kyllä täysin Venäjän hallussa tuokin sivusto.

Minä

Putkonen on töissä mielikuvitusvaltio Luhanskin/Donetskin propagandatoimistossa. Hän on sen perustajia ja rahoitus tulee Venäjältä, joka myös hallitsee noita mielikuvitusvaltioita aina sitten vuoden 2014.

Joppos123

MV runkkarit onanoi Ukrainan sodan lapsiraiskauksilla. Aika sairasta sakkia. Onneksi Ukrainan armeija tappaa niitä ali-ihmisiä noin 1000 per päivä.
Ei ryssä kähtävästä eroa yhtään. Samaa kuonaa molemmat.

jedem das seine

Itsehän kannatan natoa vasta sitten, jos kurdit ja muut loisijat potkitaan siihen liittymisen varjolla maasta ulos. Tuskin tapahtuu.
On tässä silti saanut pyrskähdellä, kun muutamalla on mennyt kahvit ja kiljut rinnuksille Turkin vuoksi.

Islam on syöpä

Itse en luota tuohon pedofiilia palvovaan paskakasaan yhtään. Voihan hän sanoa, että Suomi on tervetullut NATOon ja luoda hyvänolon tunteen. Hakemuksen ollessa sisällä aletaankin vaatia EU-jäsenyyttä tai vähintään täydellistä viisumivapautta. Nämä ihmispaskat valehtelevat joka käänteessä.

Huomaa kuinka tietämättömiä ja ylimielisiä Suomen toimittelijat ovat. Iltapaskan piti vielä tehdä juttu siitä, ettei Turkin asema NATOssa muutu Erdoganin lausunnon takia. Miksi vitussa muuttuisi? Jonkun pikku horatsun takia joka leikkii pääministeriä? Turkki on NATOn perustajajäsen. Se voi vaikka tehdä kurdeille kansanmurhan eikä sen asema muutu, niin kauan kun NATO on pystyssä.

mari

No eipä ole Turkki Naton perustajajäsen. Turkki liittyi 1952 (samana vuonna Kreikan kanssa). Nato on perustettu huhtikuun 4.päivä 1949.

Make's perfect sense

Pölijät. Ettekö te tajjuu että täsä oikeesti on kyse korruptiosta.

Miettikääpä miten Venäjä on reagoinu Suomen Nato pyrkimyksii. Onko huuettu naamapunasina ”tässä on meijän punane viiva” taikka ”me emme tule hyväksymmää” taikka ”me vaajittaa suoria neuvotteluja USA:n kanssa” tai ”selevä, sitte me maalitettaa meijän atomipommeja Suomen kaupunkeihin”. Entä onko suomalaisia haukuttu natseiksi – onko, no ei oo!

Ja syy tohon on se että Putinille tullee halavemmaks korruptoija joku Turkin tai Maltan pressa tai pääministeri miljardilla, nii ei tuu ite nolatuks Suomen Natojäsenyyvellä. Jos putleri huutais kurkkusuorana tappouhkauksia suomalaisille nii sitte se ei kai vois muuta. Nytte ne vaa on ölövinä ja sannoo siellä telekkarissaa että suomalaiset on ihan pölijiä ku hakkee nattoo.

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
Umpio

Erdogan on suurempi uhka maailman rauhalle kuin Venäjä. Nyt on Erdolta menossa sellainen iltalypsy, jossa hän on valmis näyttämään vihreää valoa Suomen ja Ruotsin jäsenyydelle kunhan me teemme jotain hänen mielikseen kurdikysymyksessä. Minkäänlaiseen tällaiseen painostukseen ei pidä suostua. Jos Erdo evää pääsyn natoon niin sitten evää. Jatkamme ilman natoa. Erdogan huoltaa ja antaa sairaanhoidon isis-sotilaille Turkin sairaaloissa. Sen jälkeen isisläiset jatkavat kaulojen katkaisua. Kurdit ovat ylläpitäneet isis-vankiloita ja taistelleet isisläisiä vastaan. Erdogan on sunnilainen jihadisti, joka haluaa maailmanlaajuisen kalifaatin. Yksi osa on kurdien tapattaminen. Kurdit ovat olleet tärkeä osa isisläisten pitämiseksi aisoissa. Suomelta vaadittaneen nyt kurdien aseman heikentämistä.

Nih

En ymmärrä yleensäkään miksi Natoon on hyväksytty muslimivaltio aikoinaan kun tiedetään että islam ei sovi länsimaiseen elämän menoon miltään kantilta.Ovat häiriköitä ja varsinkin Turkki ja sultaani Erdoğan on putlerin uskollinen puudeli ja veikkaan että tuolle häirikölle on ryssän suunnasta tullut muhkea ”lahjoitus” että lyö hiekkaa rattaisiin Suomen ja Ruotsin nato liittymiselle.

mari

Turkki oli ennen Erdogania melko maallistunut muslimimaaksi. Sen aloitti 30-luvulla Kemal Atatürk joka muun muassa muutti turkin kielen kirjoitettavaksi latinalaisin aakkosin. Atatürk halusi myös vähentää uskonnon roolia huomattavasti yhteiskunnassa ja oli muutenkin aikalailla länsimaalaismielinen. Sitten tuli tää m*lkku erdogan ja kaikki alkoi ottaa takapakkia. Onhan se mm. ehdottanut, että turkin kieltä alettaisiin jälleen kirjoittaa arabialaisin kirjaimin.

Qroquius Kad

Jos jotakuta oikeasti ihmetyttää miksi Turkki otettiin mukaan NATOon, eiköhän se selviä katsomalla Euroopan karttaa.

Nih

Juu mutta on muslimi maa, jo silloin hälytyskellojen pitäisi kilkattaa voimakkaasti.. Ryssä ja nuo voivat yhdistää voimansa kun Turkin sultttaani tuntee yksinäisyyttää Euroopan taholta.

Qroquius Kad

Se on toki mahdollista.
Ehkei silti kovin realistista tässä tilanteessa, jossa Ryssä on ajanut itsensä nurkkaan, josta ei ole poispääsyä ennen Putlerin poistumista kuvioista.

Erdo-kaani ei ole läheskään samassa pahissarjassa nyt, enkä oikein jaksa uskoa hänen siihen haluavankaan päätyä.
Hänellä on jokseenkin todennäköisesti edessään diktaattorinpäiviä vielä Putlerin kaaduttua.

Ja kuten sisar mari ylempänä muistutti, Turkki oli NATOon liittyessään islamin suhteen kovin erilainen kuin nyt.
Se oli ns. kemalismin mukainen maallistetun islamin maa, jossa islamismi oli jopa laila kielletty.
Se voi olla sitä taas Erdo-kaanin jälkeen.

Muistakaa sitten tämä

Ja Ruotsi vetäytyy Nato -hankkeesta.

Kolmas kivi

Niin vetäytyy. Mikäpä siinä 2 Nato maan välissä on köllötellä.

Qroquius Kad

Paitsi ettei vetäydy.

mari

Ei todellakaan vetäydy. Johan Ruotsille silloin nauraisi harakatkin (ei se tollo ministeri). Prosessi on hyvässä vauhdissa ja sitä ei erdogaanit eikä muutkaan estä. 17-vuotiaasta oon tästä haaveillut ja pian se todellakin tapahtuu. Parasta mitä Suomelle on pitkään aikaan tapahtumassa.

Oloneuvos

Hienosti morkula lähtee kuvassa, missä lieneekään päämäärä..

Lallukka

Evää.

Matti Teppo

Turkissa on basaarimeininki basaarista vallan huipulle..say your price joka hommassa..teetä juodaan ja tingitään..sit juodaan lisää teetä ja tingitään..lopulta lähdetään se pakkasessa halkeava nahkatakki olalla ja pikkurahaa köyhempänä kohti seuraavaa rastikoulutuspistettä aiheena itämainen kaupustelu..normihommaa..se ei ole minulle selvinnyt miksi turkkilaiset pitävät suomalaisia sukulaiskansana ? En muuten ole Turkissa käynyt enkä menossa..toisaalta sitten kun tulee Turkilta Suomen NATO hommalle yläpeukku niin saatan jotain sympatia elettä harkita..kebabin ostan tai jotain..niissäkin se halali maistuu nykyään..

Qroquius Kad

Suomen kieli on suomalais-ugrilainen kieli, joka muodostaa samojedikielten kanssa uralilaisen kielikunnan.
Turkin kieli puolestaan kuuluu turkkilaisiin kieliin, joiden oletettiin aikoinaan muodostavan tunguusi- ja mongolikielten kanssa altailaisen kielikunnan.

Vielä pitemmälle meni ajatus, että uralilaisilla ja altailaisilla kielillä olisi yhteinen uralaltailainen kantakieli, josta siis suomi, turkki ja muut olisisvat kehittyneet.

Nykyään tiedetänn, ettei näin ole;
turkkilaiset kielet ovat oma kielikuntansa vailla mitään sukulaisuutta suomalais-ugrilaisiin tai mongolikieliinkään.
Tieto vain kulkee tuonne Lähi-idän suuntaan hieman hitaammin kuin Länteen.

mari

Näin harrastelijalingvistinä nostan hattua heille jotka eri kielten syntyhistoriasta jotain ymmärtää. Ei ole tarkoitus mitenkään kehua mutta itse olen kielistä innostuneena opetellut italian, ranskan ja kohtuu sujuvan portugalin kielet englannin lisäksi. Ja tietysti kaksi äidinkieltä päälle. Kyllä espanja avaa italian kieltä mukavasti vaikka ovat kohtuu kaukana toisistaan. Portugali on taas haastavampaa, ainakin ollut minulle. Ranska taas on jotenkin englannin ja espanjan sekoitusta omilla höysteillä. Mulle aika helppoa ymmärtää luettuna mutta kuulemisen ymmärtäminen ja lausumisen vaikeus on ihan eri juttu.

Qroquius Kad

Minusta portugali on ikäänkuin espanjan ja ranskan sekoitusta ja hollanti puolestaan saksan ja englannin sekoitus.

Se ranskan tuntuminen espanjan ja englannin sekoitukselta höysteillä saattaa johtua Englannin normannivalloituksesta 1066:
nämä tanskalaisten viikinkien ranskalaistuneet jälkeläiset toivat ranskan Englannin ylimyskieleksi, josta seurasi muinaisenglannin sanastoon vahvoja ranskalaisvaikutteita.

mari

Portugalissa kuulostaa tosiaan olevan ääntämisessä vaikututteita Ranskan kielestä. Tuo ranskan kielen kuullostaminen espanjan ja englannin sekoituksella niillä omilla höysteillä ilmenee, muun muassa tavalla, jolla siellä voi toivottaa hyvää viikonloppua. Eli ihan vain Bon week-end! Lainasanoja englannista on yllättävänkin paljon. Mitä ranskan kielen vaikutteisiin espanjaan tulee, niin siellähän esiintyy tämä espanjan kielessä hyvin monikäyttöinen pronomini (myös persoonapronomini), eli ’que’. Italian kielessä sitä ei käytetä läheskään niin paljon, niillähän se on muodossa ’che’. Osaatko espanjaa? Historia tuntuu olevan hallussa. Yritäs päätellä mitä Venezuelan slangilla tarkoittaa ’policía acostados’. Täällä kun käytin sitä ekaa kertaa niin paikalliset oli ’että mitä ihmettä sä horiset’.

Qroquius Kad

Policia acostadis? Vissiin hidastustöyssy?