Rasisminvastustelijoiden Rasmus ry protestilistalle

Rasisminvastustelijoiden iltapäiväkerho RASMUS – Rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys ry (Rasmus ry) näyttää joutuneen taloudellisiin vaikeuksiin. Eikö rasisminvastustelu kannatakaan rahallisesti?

Taloussanomien protestilistalta selviää, että Rasmus ry:ltä karhutaan 926 euron suuruista summaa, perijänä on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Rasmuksella on siis palkkojen työeläkkeet maksamatta.

Rasmus ry perustettiin 2002 ja sen toimiala on rasismin ja muukalaispelon vastainen toiminta. Eli rasismin_vastustelu. Yksi perustajajäsenistä on Maryan Abdulkarim. Näkyvin rasisminvastustelun muoto yhdistyksellä on samanniminen Facebook-ryhmä, jossa on 17,5 tuhatta jäsentä. Ryhmässä vastustellaan päivittäin rasismia hyvin kiivaasti.

 

Yleensä kun jollakin yrityksellä tai yhdistyksellä on ulosottovelkaa verottajalle, tai palkkaan liittyviä maksuja on perinnässä, niin se on merkki yrityksen pahoista talousongelmista. Kummastusta herättää kuitenkin se, että yhdistys on saanut apurahaa. Mm. Taiteen edistämiskeskus myönsi Rasmus ry:lle vuonna 2021 yhteensä 30 000 euron aputukirahan. Vuonna 2020 sama taho myönsi sille 20 000 euroa.

Taiteen edistämiskeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntija- ja palveluvirasto.

Myös Veikkaus on myöntänyt Rasmus ry:lle apurahaa. Vuonna 2015–2016 yhteensä 30 000 euroa. Rahaa tuli Kaamos-projekti on lähinnä slogan ”Joka asuu täällä kuuluu tänne”. 30 tonnilla kelpaa keksiä sloganeita. Viime vuoden Veikkaus-apurahojen määrää en löytänyt.

Rasmuksen rahaepäselvyydet olivat ensimmäisen kerran esillä jo 2015, mutta tämä tapaus on hyvin epäselvä. SPR sai yli miljoonan apurahan, joka on jollakin tavalla sidoksissa Rasmus ry:hyn.

Vaikuttaa siis siltä, että rasisminvastusteluun palaa paljon rahaa.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vanha totuus

Iso kirja sanoo, että pienessä epärehellinen on suuressakin epärehellinen.

Vitt...Stadilainen

Eiköhän näistä kaikista löydy jotakin feelua kun vähän pöyhitään.

Ongelma on se, että kun kyseessä on julkiset rahat, mamut, ”hyväntekeväisyys”, ”kulttuuri”, tms. niin kyseiset hankkeet ovat näköjään kaiken arvostelun yläpuolella ja siten erittäin alttiita joko osaamattomalle kielitaidottomalle taloudenpidolle tai suoralle korruptiolle.

Kun PS on hallituksessa, on ehdottoman tärkeää käydä läpi joka ikinen tällainen hyvän mielen tulosiirtohanke täikammalla!

p.grandell

jos ps pääsee joskus hallitukseen, kääntävät takkinsa,ihan kuten soinikin..huomasin jo nato jutuistakin eu.n vastaisuudesta, tänään ps ovat nato ja eu kiihkoilijoita, samaa sceidaa puckaa näköjään, anu on ainoa joka vielä pitää pintansa. näin vaan on taas nähty takki käännös temput, valitettavaa mutta totta…

nonAQ

Älä tuollaisia kirjoittele Paavo suuttuu ja mustaksi muuttuu.

Moonman

Takinkääntö on onneksi helppo selittää esim: ”politiikka on kaupankäyntiä. Saadaksemme jotain, meidän on annettava periksi joissain tavoitteissamme” -todellisuudessa persujen vaatimuksille viisveisataan hallituksessa kuten soininkin aikana

Agendus Asylus

https://www.ykliitto.fi/eriarvoisuuden-vahentaminen

”10.7 Mahdollistaa ihmisten turvallinen, järjestelmällinen ja vastuullinen siirtolaisuus sekä liikkuvuus esimerkiksi suunnitelmallisten ja hyvin hallinnoitujen siirtolaispolitiikkojen avulla. ”

Kauniita sanoja, joiden seassa saamme tänne ihmiskauppaa ja islamisaatiota.

Johan Pomppas

Voisin lahjoittaa aidon 10 neuvostoruplan setelin ja vaikkapa päälle vielä Itä-Saksan 5 markan setelin.

Minä

Niillä on varmaan noita neuvostoruplia ja Itä-Saksan markkoja vanhoja varastoja yllin kyllin.

Oikeisto

JAKSUHALIT!

pöh

Ne rasmukset tietysti siellä varmaan jokainen on yksilöitä, mutta jossain joukkopsykoosissahan nuo tuntuu aina olevan.
Vastustavat kuviteltua vääryyttä (rasismia) samaan aikaan kun hyväksyvät oikean vääryyden.

Tässäkin asiassa kannattaa USA:ta katella kuinka sairasta siellä meno on, koska se tulee aina muutaman vuoden viiveellä Suomeen.
Demokraattipoliitikot puolustaa avoimesti jotain pedofiileja, ja syyllistää pikkulapsia.
Koska heille se ihonväri on ainoa mikä merkitsee.

Usko palautui

Suurkiitos Paavo tästä. Tämä antaa uskoa tulevaisuuteen kaiken tämän synkkyyden keskellä.

Varma Voitto Ikuinen

ulkomaalaisten tuominen kotimaisten siivelle on sikamaista
rasismia.

Minä

… ja myös sikamaista ylimielisyyttä.

Qroquius Kad

Toinen päivän mielenkiintoinen rahoitukseen liittyvä uutinen oli Turtapään Valta Kuuluu Kremlille -jengille myönnetty internet-televisiotoimilupa.
Lupa koskee ”Posi-TV” -kanavaa, joka toimii siis internetissä mainosrahoitteisena.

Mitkähän tahot mahtavat tuotakaan kanavaa rahoittaa ostamalla näkyvyyttä mainoksilleen?

Särmääjä

Pienet vaihtoehtomediat joutuu melkein talkootyönä kitumaan aina jossain kauppasaarrossa, mutta VKK-kultti saa ihan tv-kanavankin pystyyn.

XxX

Ja vkk sai muistaakseni kannattajakortitkin kerättyä salamannopeasti. Minkälainen kannattajaprofiili vkk:lla on? Kun noita kerättiin, niin itänaapuri oli vielä hiljaiselossa eikä sodasta ollut tietoakaan. Laittoiko perinteisten puolueiden kätyrit nimensä korttiin että saisi kiusattua PS:ia? Niinhän tapahtui sinisten kanssa.

Wittgenstein

Protestiliike Protestilistalle; Universaali pyrkimys kohti harmoniaa on yhden pienen askeleen lähempänä täydellisyyden tavoitettaan.

K J

Tämä asia haudataan vähäisin menoin ja äärivasemmiston nukkuva ulkomaalaissolu herätetään jatkamaan mihin edellinen jäi – puoluerahoitteisesti tietenkin.

Kemurusski Vilunki

Me luulemme että kemut/ryssät ovat niinkuin me, samoilla arvopohjilla ja referenssiraameilla varustettuja. NOT.

”Den litauiske försvarsforskaren Giedrius Cesnakas säger till SVT Agenda att de baltiska länderna länge har försökt varna västländerna om vart Ryssland är på väg ”men mestadels för döva öron”.
– Väst betraktade Ryssland utifrån sina egna perspektiv och värderingar. Det förstod inte att Rysslands värderingar är väldigt annorlunda, deras världsbild är väldigt annorlunda.
Cesnakas säger att Ryssland ser diplomati och försiktighet som svaghet och respekterar makt och styrka.– Putin respekterar makt. Ryssland respekterar alltid makt. Samtalar man med Ryssland från en maktposition kan man uppnå något, så har det varit i hundratals år. De förstår inte mjuka värden. (Expressen)

Anonyym

Ja detsamma pätöö moneen muuhunkin Västanvärldin ulkopuoliseen voimakeskittymään ynnä Italian mafiaan.

K J

Ja tästä toivon asian (tutkinnan) etenevän aina elokapinallisuudesta antifalaiseen maailmanjärjestykseen, sekä Soros & Partneriumiin.

Last edited 1 vuosi sitten by K J
mari

Eikö se vaan ollutkin juuri Rasmus joka haki viime vuonna apurahaa 1. 2 milj euroa? Ei niiltä kanttia eikä yritystä puutu. Saivat sitten ton parikyt tonnia. Oliko niin, että Rasmuksen toiminnanjohtaja savustettiin ulos kun tämä erehtyi käyttämään ”vääriä” termejä eri roduista. Itseäni nyt kuitenkin mietityttää mihin nuo rahat tosiasiassa menee koska kyseessä on käsittääkseni voittoa tavoittelematon säätiöperiaatteella toimiva kioski. Mitä noi sitten tolla miljoonalla olisi tehnyt? No sillä olisi syntynyt ainakin erilaisia rasismia vastustelevia sloganeita päivittäin, mut kovasti epäilen että suurin osa rahoista olis kadonnut näppärän kirjanpidon kautta jonnekin…parempiin taskuihin. Ja mulla ei kuuppa kestä lukea näiden pököjen juttuja. Päivänsä voi pilata paremmillakin tavoilla.

Antti Tifa

Ossi Mäntylahti rasmusteli väärin. https://www.is.fi/uutiset/art-2000008425193.html

KKi

No, mukanahan on todellakin puikulapääkädellinen Maryan Abdulkarim. Mielestäni puikulapään mukanaolo selittää asian.

Eihän puikulapäiden, eikä puikulapäiden suojelijoiden voi kohtuudella olettaa kykenevän taloudenhallinnan vaatimiin ajatusprosesseihin.


Nih

Varmaan rasimia ja valkoihoisen ihmisen syytä holtiton rahankäyttö. Siellä on kahjoja joku käyttänyt hyväkseen oikein olan takaa.En yleensä ymmärrä että holhottaville annetaan rahankäyttö oikeus.

mari

Ja ajatteles, somaleilla on säätiöitä perustettuna pitkälle yli kolmattasataa. En nyt kerkeä googlettaa tarkkaa määrää, mutta mua huvitti kovasti se yksi säätiön nimi ”Suomen Somalien Koneinsinöörit ry”. En ole ihan pomminvarma oliko yhdistyksen nimi just tuossa muodossa, mut silti ei niiltä ainakaan huumorintajua puutu. Ja nämä mamujen säätiöt ja yhdistykset saavat rahoitusta huomattavasti helpommin kuin kotimaiset vastaavat, joilta itse asiassa leikataan joka vuosi merkittäviä summia.

Särmääjä

Eihän toi äärijärjestö pysyis ilman valtiotukia pystyssä hetkeekään , mutta nyt ei enää edes niillä.

Antti Tifa

Katsotaanpas tästä oikein porukalla mitä Wikipedia kertoo rasismiteollisuuden päämoottorista. Kokekaamme hämmästystä ja iloa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasmus_(yhdistys)

Raine

Se on tuo palkanmaksu niin hurjan kallista, että tuollainen 30 tuhatta ei riitä edes vuodeksi monikulttuuriasiantuntijan palkkoihin sivukuluineen. Ja kun toiminta rahoitetaan muiden rahoilla, eikä mitään varsinaista liiketoimintaa ole niin nuo jää kyllä maksamatta kun rahat loppuu.

jee
Ilmari

Olipa mukava uutinen!