Venäjä etenee Ukrainassa kohti tappiotaan

Venäjän eteneminen Ukrainassa on pysähtynyt täysin eikä se pysty itärintamalla enää oikein mihinkään. Nyt alkaakin Ukrainan vaativin ja vaikein vaihe: ajaa linnoittautunut vihollinen ulos maasta.

Venäjä ei enää pysty tekemään mitään isompia alueottoja ja tästä eteenpäin venäläisten on pidettävä ne linjat mitkä on otettu. Tähän asti Ukraina on toisin sanoen ollut puolustava osapuoli, mutta nyt se joutuu hyökkääväksi osapuoleksi ja taistelemaan venäläisten linnoitettuja asemia vastaan.

Tämä taas vaatii aikaa ja ennen kaikkea paljon tulivoimaa. On tavallista, että jos linnoitettu asema saadaan vallattua, niin se voidaan vallata vastahyökkäyksellä takaisin.

Ukraina on saanut lännestä paljon mm. tykki- ja muuta raskasta kalustoa, joka onkin erityisen tärkeää tässä hommassa.

 

 

Rintamalinja on nyt sellainen, että myös Harkova on vapautettu kokonaan venäläisistä ja työnnetty rajan yli. Rintamalinja on vanha Donbassin linja, sen pohjois-luoteispuolen linja ja sitten etelärintama, joka on tällä hetkellä pahin. Mariupol on käytännössä täysin raunioina ja voidaan vain odottaa, että mitä venäläisten keksimiä juttuja sieltä tulevaisuudessa paljastuu.

Alla kartalla linjat, mutta tässä kannattaa taaskin huomata se, että varsinkin Donbassin pohjoispuoli on maaseutua ja venäläiset liikkuvat pääteitä pitkin. Eli siellä on isoja alueita, joilla voi liikkua vapaasti.

 

Joidenkin sotilaslähteiden mukaan Ukrainan yrittää työntää erityisesti Donetskin kaupungista venäläisjoukkoja ulos. Väitteiden mukaan venäläisiä sotilaita olisi jopa paennut, tai yrittänyt paeta takaisin Venäjälle, mutta venäläiset upseerit eivät päästä pakenevia sotilaita Venäjän puolelle.

Jotenkin tämän näköistä touhua on itärintamalla.

 

Paljon on muuttunut siitä kun sota alkoi. Itsekin ajattelin ensi päivien aikana, että Venäjä kävelee Ukrainan yli, että heilahtaa. Sitten pikkuhiljaa alkoi selvitä, että ei kävele. Venäjä ei ole mikään sotilasmahti vaan kehitysmaa. Lisäksi sen sotilailla ei ole motivaatiota. Tämä asia selvisi pikku hiljaa niille, jotka seurasivat sotaa.

Kuten sanoin, niin Ukraina muuttuu pikkuhiljaa hyökkääväksi osapuoleksi. Ukrainan on saa koko ajan länneltä lisää kalustoa, joten Ukraina on todella hyvin varustautunut.

On uskottavaa, että Ukrainassakin on laitettu tulille uusi tavoite; venäläiset ajetaan ulos ensin idästä. Sen jälkeen katsotaan mitä tapahtuu Krimillä ja tarpeen vaatiessa siellä tehdään sama homma.

Subscribe
Notify of
guest
79 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
15.5.2022 04:14

Hyvään suuntaan menossa. Aluksi varmaan ainakin melkein kaikki olettivat, että Venäjä on sotilasmahti ja jyrää Ukrainassa miten tahtoo, mutta eipä jyrännytkään, eikä ole missään vaiheessa osoittanut olevansa sotilasmahti.

Olikin Putinin vahva armeija pelkkää paperia. Ehkä hän itse uskoi, että armeija oli kehittynyt ja moderni, koska oli lappanut miljarditolkulla ruplia kehittämiseen. Vaan ei ollut tuloksia, kun korruptio siivosi vähän nollia pois panostusten summien loppupäästä.

Mielenkiintoista nähdä miten Venäjä alkaa haluta rauhanneuvotteluita ja vaatii itäisiä miehitettyjä alueita ja Krimin itselleen sekä maareitin Krimille. Ovat kyllä aika epätoivoisia, jos sellaisia vaatimuksia esittävät, kun ovat häviämässä koko sodan.

Minä
Minä
15.5.2022 04:16
Vastaa...  Minä

Putin taisi tipahtaa oman maansa kehittymättömyyden kuoppaan. Itsepä ei hoitanut korruptiota pois, eikä kehittänyt maansa taloutta, vaan keskittyi lähinnä energiabisnekseen pienen eliitin eduksi ja valtion sotakassan kasvattamiseen. Putin taitaa olla itsekin läpikorruptoitunut, jolla on pöksyt täynnä valtiolta varastettua rahaa.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:25
Vastaa...  Minä

Varkaiden valtakunnassa kaikki varastaa, putte ensin. Kun se esmes sotilaskaluston kehittämiseen annettu rahamäärä menee koko varkaidenketjun läpi niin itse asiaan ei jää kuin rupinen kopeekka.
Putte on ihan itse luonut järjestelmän joka tuottaa pelkkää paskaa. Nyt niiden romut palavat Ukrainassa ja kulit tapetaan viimeiseen mieheen.
Putler voisi katsoa peiliin ja kysäistä kenen vika?
Ei se syövän mädättämä siansilmä sitä virhettä koskaan tunnusta. Taitaa olla siansilmällä elinpäivät aika vähissä.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 08:59
Vastaa...  Minä

Menee ryssänmaalla suunnilleen niin että annetaan tehtaanjohtajalle tuhat miljardia jolla pitäisi saada priimaa tavaraa. Noh, tehtaanjohtajalla on yhtäkkiä kummallisesti luksusjahti välimerellä ja muutama Bugatti Veyron autotallissaan eikä sitä priimaa tavaraa näyttäisi tulevan ihmeellisesti vieläkään. Mutta tehtaanjohtaja on kirjoittanut raportin että nyt on toimitettu priimaa tavaraa ja se raportti menee sitten suurena totuutena ja faktana eteenpäin.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:31

Don putte on toki vetänyt siitä välistä omat miljardinsa. Kleptokratia on näyttänyt kyntensä Ukrainan sodassa. Armeijalle toimitettu pelkkää paskaa. Kulit syövät 10 vuotta sitten vanhaksi mennyttä sapuskaa eli mätää ruokaa. Putte sujuttelee samaan aikaan naamaan kaviaaria.
Ei ihme ettei ryssänsotilaista ole muuhun kuin raiskaamaan ja varastamaan pyykinpesukoneita.
Kivasti niitä tapetaan koko ajan, parhaillaankin.

Matti Teppo
Matti Teppo
15.5.2022 12:23
Vastaa...  Minä

Alussa ei oletettu mitään..itse pidin selvänä että 200 000 sotilaalla ei valloiteta 44 000 000 asukkaan valtavaa maa-aluetta puhumattakaan hallussapidosta..Uusi Afghanistan oli tod.näk.lopputulema.

Onneksi Venäjän sotilasakatemiassa ei ole opetusaineena Realismi / Matematiikka..pelkästään noilla kahdella oppiaineella olisi ymmärtänyt että maa jää valtaamatta ja hallitsematta.Propagandaa ei kannata uskoa..ei omaa ei vierasta.

Ukrainalaiset ovat nyt kansakunta..kansat tapaavat tapella omasta puolestaan.

Ei ole olemassa Venäjän kansaa..ei ole ikinä ollut eikä tule olemaan..Ukrainan alueella olivat joskus Rusit..heistä muotoutui nykyinen Ukrainan kansa.

Venäjä koostuu mitä lie +100 kansasta ja kielestä..kaikki pakotettuja Kremlin valtaan ja kieleen.Moti puuttuu.

Jupi
Jupi
15.5.2022 15:54
Vastaa...  Minä

Kannattaa muistaa että totuus siitä mitä sodassa on tapahtunut selviää vasta tulevaisuudessa

pöh
pöh
15.5.2022 05:04

Toivon kyllä että venäjä kärsisi kunnon tappion, mutta ei se kovin realistista ole.
Motivaatio ja kalusto-ongelmista huolimatta mitä pidempään sota jatkuu niin miesylivoima kääntää väkisin venäjän eduksi.
Ei ne ukrainalaiset mitään spartalaisia ole, vaikka hyvin onkin maataan puolustannut.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 09:00
Vastaa...  pöh

Lisään tähän että ei venäläiset mitään sotilaita ole vaikka heitä enemmän kuin ukrainalaisia onkin.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:41

Ryssän vinosilmät ja tsesteenikähtävät ovat parhaimmillaan kun raiskaavat ja pöllivät pesukoneita. Pelkkä roskajoukko. Onneksi niitä paskoja lahdataan satoja ihan jokainen päivä, tänäänkin.

pöh
pöh
15.5.2022 09:42
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

No ei täysin korvaa, mutta edelleen miljoona sotilasta voittaa 10 000 sotilasta, jos ei ydinaseita aleta käyttämään.
Ja tässä tapauksessa venäjällä on sekä miesylivoima että ydinaseet.
On itsensä huijaamista luulla että Ukraina voisi voittajana selvitä.

Rullattu
Rullattu
15.5.2022 11:14
Vastaa...  pöh

Empä kyllä enää usko ryssän ydinaseisiinkaan, jotain pvc muoviputkia jotka on meikattu ydinaseiksi.
Verisyöpää sairastava idän diktaattori onneksi tulee kuolemaan kivuliaasti.

luke
luke
15.5.2022 14:54
Vastaa...  pöh

Ei 140milj.kansalle riitä kaikille aseita eikä 40miljoonallekaan kyse onkin siitä kuinka monta pystytään kouluttamaan ja aseistamaan nykyaikaisilla välineillä lisäksi tulee muut tekijät kuten motivaatio lopputulosta ei tiedä luultavasti Venäjän katastrofi jatkuu ja pahenee siitä tulee sisäinen myllerrys.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 16:38
Vastaa...  pöh

Ei voita. Koska ne miljoona sotilasta on spurguja ja taskuvarkaita univormuissa.

Jupi
Jupi
15.5.2022 16:04
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sen takia uskon että tästä tulee pitkä sota, Venäjältä kun ei heti lopu kalusto kesken. Yli 2000 ohjusta ammuttu Ukrainaan, eikä niistä tai niiden tuhoista sotilaskohteissa ole uutisoitu ollenkaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 16:21
Vastaa...  Jupi

Ryssän käyttökelpoinen kalusto on jo lähes lopussa.
Kesät talvet ulkona varastoitu kama ei lähde sieltä varaston pihalta minnekään.

peelo
peelo
15.5.2022 10:06
Vastaa...  pöh

Mikä miesylivoima? ei venäläisillä ole aseissa sen enempää porukkaa kuin ukrainalaisillakaan. Ja kun liikekannallepanoa ei voi/uskalleta tehdä koska pelätään ettei porukka tule ja se olisi katastrofi uskottavuudelle, eikä ole olemassakaan liikekannallepano-organisaatiota joka sen liikekannallepanon tekisi, eikä ole olemassa porukkaa joka vastaanottaisi ja kertauttaisi/kouluttaisi liikekannallepanossa paikalle tulevan porukan (ovat Ukrainassa sotimassa, eikä niitä sieltä voi irroittaa), ei ole kuin Neuvostoliiton aikaisia aseita ja varusteita niille liikekannallepannuille joukoille eli ottaisivat vain turpiinsa ukrainalaisilta jne. Putte on pelannut itsensä nurkkaan. Mutta voihan sitä jättää nuo kaikki asiat huomiotta ja luulla että suuri ja mahtava on edelleenkin olemassa….

Valtsu
Valtsu
15.5.2022 11:08
Vastaa...  pöh

Ukrainassa on 40 miljoonaa asukasta. Venäjällä 140 miljoonaa, joista monella on sukujuuria Ukrainassa, eikä muutenkaan kiinnosta vittujakaan kuolla Ukrainan pellolle. Venäjällä ei oikein ole miesylivoimaa ja Ukraina saa joka päivä raskaampaa aseistusta. Eipä ihme, että Putte tarvitsi hieman pöydästä tukea.

Moskova_1981_1.jpg
Dan Wesson
Dan Wesson
15.5.2022 11:30
Vastaa...  pöh

Ei ryssälläkään miehiä ja kalustoa loputtomiin riitä, vaikka materiaalia paljon onkin. Sotilaiden värvääminen alkaa varmasti olla suurissa vaikeuksissa. Ja vaikka värvättyä saisikin, pakolla tai ilman, ukot pitää kouluttaa, ja siihen menee aikansa. Pakolla värvätyiltä puuttuu motivaatio. Johan se tässä on nähty, että ylimielisyydellä, osaamattomuudella, surkealla johtamisella ja motivaatiolla pääsee suoraan helvettiin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 14:03
Vastaa...  Dan Wesson

Eikä siitä Ryssän materiaalistakaan ole käyttökelpoista kuin pieni osa, joka on kohta lähestulkoon lopussa.
Ei vuosikausia kesät talvet ulkona varastoituja panssareita voi ottaa käyttöön tuosta vaan eikä välttämättä suurenkaan remontin jälkeen.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 15:50
Vastaa...  Qroquius Kad

Ryssällä on siperiassa 20 000 kiinni ruostunutta panssarivaunua. Ei niitä voi enää ikinä laittaa taistelukuntoon. Metalliosat ruostunut puhki, johdot ja letkut haprastunut hötöksi.
Taitaa mahdollinen kalustoreservi olla museoissa.
Nythän ne roudaa rintamalle T-64:a. Seuraavana lienee sotkat.
Lännen Ukrainalle antama kalusto on täysin ylivertaista ryssänromuihin verrattuna. Siihen kun lisää tahdon ja taidon niin ryssä tulee kärsimään historiansa pahimman selkäsaunan.
Hyvä niin ja tänään on juhlapäivä.
NATO hakemus lähtee ensi viikolla ja putler kätyreineen saa pierrä verta.
Tänne sen lastentappajasakilla ei ole ikinä mitään asiaa.

Jupi
Jupi
15.5.2022 16:15
Vastaa...  Qroquius Kad

Venäjä on viimeiset 15 uudistanut ja päivittänyt koko kalustonsa. Eihän Ukraina ole kuin aivan muutama niistä 2000 ohjuksesta torjunut ja loput ovat osuneet.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 16:22
Vastaa...  Jupi

Ohjukset ovat sataneet kaupunkeihin siviilien nsikaan.
Sotilaallisiin kohteisiin ei ole saatu juuri mitään vaikutusta.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:47
Vastaa...  Jupi

Paskat ne mitään ole päivittänyt. Ryssän päivitetty kalusto seilaa Välimerellä, leoparditangaiset huorat kannella.
Ryssä on järjestelmällisesti varastanut kaiken millä armeijaa piti uusia.
Ryssän armeija on suuri vitsi. Tulokset puhuvat puolestaan.
Nythän ne roudaa T-64:a tuhottavaksi. Siis ikivanhoja paskavaunuja. Niistä menee ihan kessikin läpi. On varmaan kirgiisillä motivaatio korkealla kun tietää olevansa putlerin tykinruokaa.

Jupi
Jupi
15.5.2022 16:02
Vastaa...  pöh

Tää taistelu tulee muuttumaan välinesodaksi, jolloin Ukrainan tulos riippuu pitkälti siitä miten hyvin lännen lähettämät tarvikkeet pääsee perille

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:39
Vastaa...  pöh

Mistähän se ryssä meinaa niitä ”miehiä” hankkia? Ei taida vinosilmien jälkeen olla hirveästi tunkua teurastettavaksi. Meinaatko, että ihan hanryssät lähtisivät uraata huutaen Ukrainaan tapettaviksi? Ei taida lähteä.
Ukrainalla on yli 500 000 ukkoa reservissä ja valtaosalla taistelukokemusta. Ei siinä pakolla värvätyllä Moskovan hipillä ole mitään jakoa jos ei tosin motivaatiotakaan. Se 45v Ukranalainen ressu tappelee olemassaolostaan ja ei anna periksi.
Ryssä on hävinnyt tuon sodan ja teki itsestään täyden pellen muun maailman silmissä.
Ryssän sotilasvoimalle nauretaan meidän piireissä täysin avoimesti. Kun ei osaa niin ei osaa.

Me-262
Me-262
15.5.2022 06:38

Täsmäaseita olisi kaivattu aina, mutta ennenvanhaan niitä ei saanut oikein millään hinnalla.
Nyt niitä saa kalliilla, joten modernin armeijan takana täytyy olla taloudeltaan kilpailukykinen moderni valtio.
Nyös armeijan logistiikka ja sotilaiden minäkuvat ovat peilaavat ympäröivää yhteiskuntaa.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 08:54

Tämä menee kyllä maailmanhistoriaan noloimpana sotamunauksena ikinä. Voisi luulla että tämmöinen karmaiseva väärin laskettu megamöhläys olisi tapahtunut vuonna 1022 jolloin ei ollut kommunikaatiovälineistöä eikä varmaan paljonkaan tiedustelutoimintaa mutta eheii huippumodernissa maailmassa 2022 RYSSÄ KYLLÄ RYSSII. Ainut mikä tätä naurunremakkaa hillitsee on se että viattomia ihmisiä on tämän takia kuollut. Pientä lohtua tuo se että Putin kuolee hitaasti kärsien kakkavaipoissaan ja koko kansansa joutui kertaheitolla sata vuotta ajassa taaksepäin, ja tuo juoppo rämekansa ei sieltä nouse omillaan mitenkään. Ainoa toivonsa pysyä nykyajassa edes jotenkin mukana on huorana polvistua ja imeä Kiinan kyrpää.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 09:14

https://images2.imgbox.com/18/b9/gmEJfImO_o.jpg
Hyvin menee, kolmasosa maajoukoista kuollut kolmessa kuukaudessa.
Tää on ku se Monthy Python pätkä missä kovasti uhoavalta ritarilta hakataan kädet ja jalat eikä se kuitenkaan tajua häviävänsä. Hulvatonta.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 09:29

Katos katos juoppo sarja-alapeukuttaja Putkonen on herännyt. Krapulassa varmaan kivaa vihaisena lukea ilkeitä tekstiä tovereistaan. Ota lisää viinaa vitun spurgu, kyl se siitä.

Impotentti Uralin Karhu
Impotentti Uralin Karhu
15.5.2022 09:21

Asiaan huvittavasti liittyen: pöllittyjä pesukoneita ja kalsareita löytyy nyt alasammutuista helikoptereista ja vittuun räjäytetyistä ajoneuvoista. Ryssät ei enää postita niitä kotiin postin kautta sillä postissa duunissa olevat kotiryssät ovat varastaneet niitä =) Ei helvetti tota apinakansaa.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
15.5.2022 10:37

Jopojuoppo taas vauhdissa, pitikö muuttaa nikkikin, että pääsee pätemään:D

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 15:56

Ryssä on ali-ihminen. Kykenee vain varastamaan ja raiskaamaan lapsia. Sotilaiksi niistä kehareista ei ole. Samaa paskaa kuin kähtävät.
On hienoa kun Ukrainalaiset tappavat niitä koko ajan tuhansittain.
Tänään malja Suomen NATO hakemukselle. Ryssän ali-ihmisten ja niitä lutkuttavien maanpettureiden paraati Senaatintorilla on peruttu ikuisiksi ajoiksi.
Niitä mulkkuja vituttaa niin ettei veri kierrä. Nautin niiden tuskasta.

nonAQ
nonAQ
15.5.2022 09:35

Seuraavaksi Paavo varmaan väittää, että Ugraina on miehittänyt Venäjän.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Nautin putleristien tuskasta. Ukraina tuhoaa lastentappajasakin ja sekös noita maanppettureita vituttaa. Tänään on juhlapäivä. Menemme NATO:n ja ryssänlutkuttajia vituttaa tuelta.
Se on oikeesti kova paikka kun sitä Senaatintorin voitonparaatia ei koskaan tulekkaan.

nonAQ
nonAQ
15.5.2022 20:24
Vastaa...  Joppos123

Pyytäisin vain Jupposta muistamaan kuinkamonta lasta Yhdysvallat murhasi Irakissa aivan vain huvikseen, jos et muista Yk:n arvio on 500 000, että kaikki on suhteellista.

nonAQ
nonAQ
15.5.2022 20:19
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Minua ei kiinosta paskanvertaa kuinka Venäjälle käy, mutta minua kiinnostaa kuinka Suomelle käy, ensi talvena meillä ei ole sähköä, ei kaasua, ei ruokaa.

Kantaako Nato säkissä valoa Hölmölään?

nonAQ
nonAQ
16.5.2022 06:24
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Venäjältä on talviaikaan tullut 20% sähköstä, nyt on myynti lopetettu, vaikka uusi ydinvoimala valmistuikin se ei tuota vajetta täytä, kun sähkö on kortilla koko Euroopasa, ei Ruotsi suostu palelemaan Suomen takia, Hölmölässä koittaa ankeatajat.

Minun käsittääkseni Venäjältä ei ole tullut mitäänlaista uhkausta, täällä on aivan itse aiheutettu sotapsykoosi ja hysteria.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 10:10

Macron näyttää olevan jonkinlainen Putinin sylikoira, kun oikein anelee Zelenskyä luovuttamaan Venäjälle alueita Putinin kasvojen säilyttämiseksi. Mitä kummaa siellä Macronin pääkopassa pyörii?

Ei kai kyse ole halusta lopetella sotaa jo, että voitaisiin aloittaa palauttaa kaupankäyntiä Venäjän kanssa? Ei kai kukaan enää aio palauttaa kauppasuhteita Putinin Venäjään?

Jokin kummallinen aivovaurio tuntuu vaivaavan sekä Macronia että Saksan Scholzia.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
15.5.2022 10:48
Vastaa...  Suomi Finland

No, marko valittiin toiselle kaudelle, sadomasokistista eu persettä kutittaa nääs. Tälläinen ylisuvakointi-illuusio romahtaa aikanaan omaan mahdottomuuteensa, on vaan ajan kysymys. Euroviisuilu osoitti tarkalleen missä mennään, se on oiva ajan kuvaaja. Katoin sitä vuosien jälkeen kunnon viistokännissä, niin oli tosi tajunnaräjäyttävää paskaa laidasta laitaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 10:52
Vastaa...  Suomi Finland

Twitterissä arveltiin, että Britannia on tässä ’bad cop’ ja Ranska ja Saksa ’good cop’.

Jos asetoimitukset valuvat tasaisesti Ukrainaan, niin kyse voi olla tästä. Mutta jos asetoimitukset alkavat pahasti tökkiä, niin silloin veikkaus on ruskea kieli ja lakki kourassa idän suuntaan.

Ryssänperkeleet ovat tekemässä erikoisoperaatioita vähän joka maahan tällä hetkellä. Se kertoo ankarasta vitutuksesta ja heidän täysin turmeltuneesta moraalistaan.

Kaikeksi onneksi heidän omaläpimätä järjestelmänsä on nyt pettänyt heidät itsensä. Eivät vaan apinat voi sitä itselleen myöntää.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 16:26
Vastaa...  Suomi Finland

Kyllä Ranskan pressanvaalien alla ja aikana täälläkin oli valtamedia kauhuissaan:
mitäs jos ihana varajeesus Oidipus ei pääsekään pressaksi pelastamaan maailman, vaan valituksi tulee tuo Ranskan Mariini?
Sehän on Putlerin nöyrä orjatar ja kaikkea!

Enpä voinut tuntea kuin vahingoniloa, kun Oidipus valittiin uudestaan ja melkein ensitöikseen plvistui Putlerin jalkojen juureen orjallisesti.
Valtamedian rivien välistä suorastaan huokui pettymys, mitä ei tietenkään voinut eikä voi myöntää.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 17:40
Vastaa...  Qroquius Kad

Makarooni on kyllä aika nolo tapaus mutta Le Pen on aito putlerin vosu. Ihan vaan meidän NATO hankkeen kannalta makarooni oli parempi vaihtoehto.
Le penaali saa kaiken rahansa suoraan myrkkykääpiöltä eikä se horo edes yritä peitellä sitä.

Valtsu
Valtsu
15.5.2022 10:58

Ukraina ainakin ilmoitti, ettei aloita varsinaista hyökkäystä ennen kesäkuuta. Aikaahan heillä sikäli on, että he vahvistuvat koko ajan ja ryssä heikkenee.

Lallukka
Lallukka
15.5.2022 11:48

Jos Kiinalaiset tulee Venäjän hätiin, niin silloin ei miehet lopu ikuna.

Sam Colt
Sam Colt
15.5.2022 12:37
Vastaa...  Lallukka

Ei Kiina lähde Putinin kelkkaan. Kiina odottaa, että pääsee Venäjän romahtamisen jälkeen käsiksi Itä-Venäjän luonnonvaroihin. Kiina voi odottaa vaikka sata vuotta.
Kiinalaiset pitänevät venäläisiä tunteellisina juopporetkuina.
Kiina ei myöskään lähde provosoimaan venäläisiä ydinaseen käyttöön.

Rullattu
Rullattu
15.5.2022 13:33
Vastaa...  Sam Colt

Mutta kinukit suunnittelee Australian valloitusta kuten myös koko Salomonsaarien valloitusta, samaa paskaa kun idän ei ihmiset.
Kiinaa en alkaisi kehumaan ikinä, en mistään asiasta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 14:06
Vastaa...  Rullattu

Vai Aussien valloitusta se Kiina suunnittelee.
Minulta on kyllä mennyt täysin ohitse tuo skuuppi;
löytyisikö lähdettä?

Kukavaan
Kukavaan
15.5.2022 16:09
Vastaa...  Qroquius Kad

Ehkä googlaamalla löytyy lähteitä. Australiassa on esiintynyt kyllä huolta Kiinan suhteen.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:12
Vastaa...  Qroquius Kad

Taitaa kinuskit kuolata enemmänkin siperian suuntaan. Nyt kun puten lastentappaja-armeija jauhetaan Ukrainassa mössöksi niin latu on auki ja putler ei mahtaisi sille mitään.
Se olisi aika temppu ja en usko lännen reagoivan siihen mitenkään.

Rullattu
Rullattu
15.5.2022 18:24
Vastaa...  Qroquius Kad

Et ole oikein kartalla miten kiina on suhtautunut Austaraliaan, lueppa kuule netistä kirjoittamalla sinne hakusanoiksi vaikkapa, kiina-australia.
Ei ole muutenkaan kun pari päivää siitä kun kinukkien sotapaatti seilasi aussien merirajalla vakoilemassa satelliitilähetintä jota köyttää aussien lisäksi myös usa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 20:39
Vastaa...  Rullattu

No minäpä katsoin, ensin täältä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_relations_of_Australia

Kitkaa on aussilais-kiinalaisissa suhteissa, mutta olisiko pienenpuoleista liioittelua sanoa Kiinan suunnittelevan maanosavaltakunnan valloitusta?

Ja jos olisikin, eiköhän Aussi ole siihen tarkoitukseen hieman turhan vahva, varsinkin AUKUS-sopimuksella USAn ja Britannian kanssa sotilaallisessa yhteistyössä?

Rullattu
Rullattu
15.5.2022 21:15
Vastaa...  Qroquius Kad

Kinukeilla kun on oikeasti ydinaseita ja välittävät suoraansanoen paskat usasta ja noiden liittolaisista.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.5.2022 11:58
Vastaa...  Rullattu

Kyllä se Kiina ottaa USAn liittolaisineen hyvin vakavasti, sopii uskoa.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
15.5.2022 18:54
Vastaa...  Qroquius Kad

Australiassa on jo huomattu Kiinan aikeet ja homma ei enää etene. Afrikasta löytyy edelleen pressoja ym joiden taskuihin mahtuu.

Sam Colt
Sam Colt
15.5.2022 17:34
Vastaa...  Rullattu

Sam Colt ei kehu kiinalaisia, vaan ennakoi tulevaa.
Kiinalaiset eivät kuuluisi Uiguuriaan eikä Tiibetiin, mutta siellä vaan määräävät ja sortavat. Taiwankin on heillä ruokalistalla.
Kiinalaisia on kymmenen kertaa venäläisten luku, miettikää sitä.

Petteri
Petteri
15.5.2022 11:52

Täytyy myöntää että minäkin uskoin Venäjän nopeaan voittoon vaikka en ollut kenenkään puolella.
Onneksi en ole niin kuin ns. suvakit jotka eivät voi käsittää muita mielipiteitä tai maailmankuvaa.

Ne jotka liputtavat donbassin asiaa, eivät ole välttämättä putinistejakaan . Hekin pysyyvät käsittämään että venäjä voi romahtaa.

Yritetään nyt me suomalaiset pitää maamme yhtenäisyys etusijalla, vaikka vaikeksi taitaa mennä.

Ohmygod
Ohmygod
15.5.2022 12:47

Tähän mennessä Putin on rahalla saanut joukkoihinsa maakuntien miehiä. Viikot ovat osoittaneet, että kuolevuus rintamilla on ollut suuri.

Jos Putin määrää aseisiin etnisiä venäläisiä, niin he ovat poissa Venäjän muista asioista, kuten liikenteestä, teollisuudesta ja kaupasta.

Voi olla niinkin, että kymmenet tuhannet nuoret miehet hankkivat itse tai isin avustuksella vapautuksen palveluksesta. Sota voi kärsiä korruptiosta.

Smegu
Smegu
15.5.2022 12:51

Kaikki etenee suunnitelmien mukaan. Pt-median tietolähde on YLE ja hesari. pitäisi ottaa asioista selvää ennen kuin lähtee julkaisemaan valeuutisia.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:03
Vastaa...  Smegu

Ryssän suuri suunnitelma oli siis tapattaa heti alkuun 30 000 sotilasta ja samalla tuhota valtaosa kalustostaan? Jos se oli suunnitelma niin sittenhän se on mennyt ihan nappiin.
Vittu te ryssät olette kehareita.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:07
Vastaa...  Joppos123

Lisäksi me liitymme NATO:n . On teillä hyvä suunnitelma, hahhaaa.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:09
Vastaa...  Joppos123

Ruotsi jättää hakemuksensa tiistaina. On teillä ryssillä tosi hyvä ”pelikirja”.
Olette säälittäviä.

VMP
VMP
16.5.2022 19:59
Vastaa...  Smegu

Maineeikkaan liebfraumilchin yliopston…. …ota asiosista selvää… ..Lukisit muutakin kuin valtamediaa… 2/3 kliseistä. Tuon kirjoittajan totuus arvo on edelleen sangen tasiaista .

Annasofia
Annasofia
15.5.2022 13:37

Me suomalaiset tiedämme että YLE on Suomen vihollinen ja valemedia mutta mistäpä Putin tämän tietäisi?
Yle ja Hesari väittävät että Suomessa valtavasti natseja ja kansanedustajatkin sanovat että Helsingissä ei voi asua kun natsikulkueet kulkevat yötä päivää ikkunan alta niin voihan siinä Venäjällä alkaa pelko nousta, Suomi kuitenkin soti natsien kanssa Venäjää vastaan.
Hesari ja YLE voisi nyt pyytää anteeksi ja myöntää että ovat valehdelleet tässäkin natsi- asiassa niin Venäjällä rauhoituttaisiin.
Onhan jatkuvasti uutisissa kun miten täällä kauppaketjut ovat n a t s i en hallussa ja natseja löytyy milloin mistäkin, poliiseista, opettajista, ihan tavallisista kansalaisista.
Kun YLE toitottaa että natsit Suomen suurin uhkatekijä niin tietysti se pelottaa Venäjällä

JubelIdiot
JubelIdiot
15.5.2022 14:41

Katselin telkkarista miten köyhät Filippiineillä kaivavat syötyjä kananluita kaatopaikalta ja keittävät ja paistavat niistä ”uutta” ruokaa jota myydään edelleen muille köyhille ja se aiheuttaa hepatiittia, koleraa, myrkytyksiä koska sisältää taudinauheuttajia jotka eivät kuole paistettaessa.

VLADIMIR PUTIN olisi voinut satsata miljoonia, biljoonia, triljoonia auttaakseen köyhiä, sairaita, eläimiä ja luontoa. Hän olisi voinut satsata tutkimustyöhön ihmiskunnan hyväksi, vaikkapa syöpätutkimukseen, tai rakentaa jotakin kaunista josta ihmiset olisivat voineet nauttia sukupolvia eteenpäin.

MUTTA EI, HÄN PÄÄTTI SENSIJAAN TUHOTA UKRAINAN ATOMEIKSI.
MIKÄ RAJATON IDIOOTTI!!!!!

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 16:05
Vastaa...  JubelIdiot

Idän myrkkykääpiöllä on kuppa edennyt aivoihin. Se pelle on syyntakeeton. Seurattavaksi jää kuoleeko se mulkku syöpään vai vetääkö se jalkaan novitshokkalsarit.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 17:43
Vastaa...  Joppos123

Tänään tuli kauan odotettu NATO päätös. Vituttaako putlerinlutkuttajia? Nautin täpöllä.

Runtiti-pou
Runtiti-pou
15.5.2022 17:35

Valitettavasti valtamediassa oli maininta, että hidasta etenemistä olisi vielä jossain, ilmeisetsi tuolla Pospanan tienoilla ja siellä, jossa motitusyritykset ovat kutistuneet Desna-joen taakse jäävän kaupungin motittamiseen. Tuskin onnistuu sekään.

Minua arvelutta aja esim. Pekka Toveria yhä tuo liikekannalepanojen ym. lykkääminen. Sodan alkaminen oli selviö, mutta Z ei kutsunut miehiä aseisiin eikä ansoittanut teitä ym. Veikkaan, että kunnon aseet ja liikekannallepano, niin Venäjä ei olisi päässyt Krimiltä etenemään eik’ nousemaan maihin. Mariupol olisi yhä pystyssä. Venäjä ei olisi päässyt lähelle Kiovaa ja Harkovaa.

Runtiti-pou
Runtiti-pou
15.5.2022 17:36
Vastaa...  Runtiti-pou

Onko Ukrainan ja Venäjän johto vain jotain globalistista salaseuraa? Oliko tarkoitus, että suuret osat Ukrainaa tuhotaan? Miksi Lännen valtamedia on julistanut Azov-rykmentin ”pahamaineiseksi”, vaikka maine on vain Putinin propagandaa? Oliko tarkoitus tapattaa ”maineikas” rykmentti ja nationalisteja? IS:n haastattelussa Azov-rykmentti saattoi alkaa valmistautua sotaan vasta paria päivä ennen sodan alkua. Se ei tiettävästi ole saanut parasta aseistusta

Daavidin poika
Daavidin poika
15.5.2022 17:57

Katsoin tänään tv:stä kun eräs Ukrainalainen tiedemies kertoi, että sota loppuu viimeistään tämä vuoden loppu puolella. Hän kertoi myös, että Putinilla ei ole enää pitkä elämänlanka koska sairastaa kolmea eri sairautta. Sairauksista yksi olisi syöpä.

Putin tietää sairauksistaan, ja on tietoinen että oma lähtö on lähellä. Ilmeisesti Putin järjesti Ukrainan sodan siinä mielessä hänet julistettaisiin jonkin sortin Venäjän pelastajaksi.

Mutta toisin tulee käymää. Ukraina tulee voittamaan tämän Venäjän aiheuttaman sodan. Ukraina jopa nielaisee Krimin takaisin itselleen.

Maksimi cope
Maksimi cope
15.5.2022 22:23

Hirveää copiumia. Jopa jenkit myöntävät jo että Ukraina on hävinnyt (joka tiedettiin jo alusta alkaen). Ajatteli Ukrainan kriisistä mitä tahansa, tosiasiat on silti hyvä myöntää ja fakta on että Ukrainalla ei ollut mitään mahdollisuutta alusta alkaenkaan. Nyt Ukraina on menettänyt jo yli 90% tankeistaan, lentokoneistaan jne jne.

PT media voisi kokeilla toiveiden sijaan realismia.

VMP
VMP
16.5.2022 20:03
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Mä tarjoon sulle takas jos tuo ne juo..

Maksimi cope
Maksimi cope
19.5.2022 00:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Venäjä on menettänyt numeroina enemmän mutta alle 10% koko kalustostaan kun Ukraina yli 90%.

Ei mennyt kun 2 päivää kun nyt Ukraina on jo antautumassa. Mitenkäs se ”Venäjän eteneminen kohti tappiotaan” edistyy? Samanlailla kun koronapiikkien toimivuus? Jospa jättäisit Pave sen kirjoittelun pelkästään matusteluun kun menee kaikki muut aiheet täysin metsään.

Sanotaan nyt vielä ihan piruuttaan että ”MITÄS MINÄ SANOIN”

Nih
Nih
16.5.2022 03:41

Ukaraina työntää ryssän omille maillleen tätä menoa. Noita ryssän kaatuneita alkaa tulla sitä tahtia että porukkaa on enää vaikea saada palaamaan, koska kuolema on suurin todennäköisyys tuossa lihamyllyssä ja kun aseistus on parantunut huomattavasti Ukrainan joukoilla.