Yhdysvalloissa taas järjetön joukkoampuminen

Yhdysvalloissa tapahtui taas järjetön joukkoampuminen. Buffalossa sijaitsevaan kauppaan asteli mies, joka ampui summittain vastaan tulevia ihmisiä. Ampuja filmasi tapahtuman kypäräkameralla ja lähetti sen suorana nettiin.

Filmiltä näkyy, miten sotilasvarusteisiin; kypärään ja luotiliiveihin pukeutunut henkilö ajaa autolla Tops-nimisen marketin pihalle ja aloittaa ammuskelun jo parkkipaikalla. Hänellä on käytössään automaattikivääri.

Mies jatkaa sisälle kauppaan ja ampuu jokaisen vastaantulijan. Yhdessä tapauksessa ampuja säästää henkilön. Mies istuu lattialla kassojen välissä ja kun ampuja tähtää häntä mies huutaa jotain. Nyt ampuja sanoo ”sorry” ja jatkaa matkaa ampumatta tätä miestä.

Poliisit saapuivat nopeasti paikalle. Kun ampuja oli tyytyväinen tulokseen hän vain käveli ulos kaupasta pihalle ja alkoi riisumaan varustuksiaan. Poliisit huusivat ja käskyttivät miestä maahan ja lopulta hyökkäsivät miehen kimppuun raudoittaen tämän.

Ampumisessa kuoli ainakin 10 henkilöä ja kolme loukkaantui.

Ampuja on 18-vuotias Payton Gendron, jonka kerrotaan olleen jonkinlainen ääri-henkilö rotuideologiaan perustuvien mielipiteineen. Mies siis oli valkoihoinen ja suurin osa uhreista oli mustaihoisia.

Gendron asui Conklin–nimisessä pikku kylässä 300 km päässä Buffalosta. Mitään motiivia ei tule esille, että miksi mies valitsi juuri kyseisen kaupan asiakkaat ja henkilökunnan tappolistalleen. Neljä kuolleista oli kaupan henkilökuntaa.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 13:51

Uskomatonta, että vaikka aseiden hankkiminen on helppoa USA:ssa, niin kukaan viitsii järjestää loppuelämäkseen sellaista tuubaa, mitä tuollaisen teon jälkeen on väistämättä tulossa.

Ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi vapaana miehenä enää katuja tallata. Ja mikään ei tuosta miksikään muutu, jos sellainen ajatus tuon ampujan päässä liikkuisikin. Täysin järjetön teko.

Ellei tavoitteena ole aseenkanto-oikeuden laaja alasajo, niin mitään muuta yhteiskunnallista muutosta ei ole tuolla teolla saavutettavissa. Tai ennalta ehkäisevien pakkohoitotuomioiden saattaminen tällaisten tekojen ehkäisemiseksi.

Teon voisi ymmärtää ainoastaan, jos kohteena olisivat putinistit.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 13:57
Vastaa...  Suomi Finland

Huomasitkos, että tunnistit juurikin tuon ampujan sielunliikkeet?

Hän nimittäin teki juuri sitä, mitä suosittelit, mutta hänen kollektiivisen vihansa kohteet eivät olleet putinisteja, vaan mutiaisia, joiden sallitaan riehua kaduilla ja panna kaikki paskaksi ja palamaan.
Sen jälkeen heidän edessään kontataan ja käsketään muitakin konttaamaan!

Ei sellaisen jälkeen ole mikään ihme, että tuollaista tapahtuu.
Ihme on se, ettei tuollaista tapahdu enemmän.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 14:35
Vastaa...  Qroquius Kad

Putinisti lahtauksen lisääminen oli lähinnä vitsi. En nyt rauhan aikana lähtisi ketään lahtaamaan, enkä suosittele kenenkään muunkaan sitä tekevän.

Bäckmanin ja Putkosen voisi pistää hullujenhuoneelle pakkohoitoon, mutta ei kiitos mitään lahtaushommia.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 14:45
Vastaa...  Suomi Finland

Kas, molemmat herrat käyneet alapeukuttamassa.

Anonyym
Anonyym
15.5.2022 15:48
Vastaa...  Qroquius Kad

Laidasta laitaan. Järjettömyyss lietsoo lisää järjettömyyttä. Kauankohan tuo syntyperäkonflikti kestää.

Kukavaan
Kukavaan
15.5.2022 15:47
Vastaa...  Suomi Finland

”Ellei tavoitteena ole aseenkanto-oikeuden laaja alasajo, niin mitään muuta yhteiskunnallista muutosta ei ole tuolla teolla saavutettavissa.”

Ehkä se on ollut tavoitteena. Ampujaksi on valikoitunut henkilö, joka on ollut johdatettavissa sopivaan mielentilaan, jotta voisi toteuttaa teon.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 23:04
Vastaa...  Kukavaan

Tuo lainaamasi kohta oli sarkasmia.

Aika paljon nuo jenkit sietää ruumiita. Vaakakupissa on järkevien ihmisten aseenkanto-oikeus ja täyskaheleiden silloin tällöin suorittamat murhat.

Jns. Man
Jns. Man
15.5.2022 18:09
Vastaa...  Suomi Finland

Tulee mieleen että henkilö on jotenkin etäohjattu. Onko hänet aivopesty? Mikä olisi tälläisen toiminnan tarkoitus? Kumota tietenkin USA:n perustuslakiin kirjattu aseenkanto-oikeus! Luulen että taustalla on demokraattien woke-siiven operaatio.

Dindu Nuffin
Dindu Nuffin
15.5.2022 15:17

Voi tätä tulevaa kauppojen BLM ryöstelyn määrää!

Särmääjä
Särmääjä
15.5.2022 15:46

Ihan selkeesti äärirasistinen valkosen ylivallan terrori-isku kun ensimmäinen ammuttu oli valkonen nainen.

Moonman
Moonman
15.5.2022 15:47

Kyseessä lienee täysiverinen brenton tarrant-imitoija. Suora striimaaminen nettiin kypäräkameralla ja aseeseen oli taiteiltu tekstejä valkoisella tussilla. Tästä polkaistaan käyntiin varmaan ryöstelyt ja kaupunkien polttamiset taas

Kukavaan
Kukavaan
16.5.2022 12:16
Vastaa...  Moonman

On imitoija. Kirjoitti uutisten mukaan jopa manifestin.

https://nypost.com/2022/05/14/buffalo-shooter-payton-gendron-posted-white-supremacist-manifesto/

Uutisissa kerrotaan manifestista, mutta linkiä manifestiin ei anneta. Manifesti on kuulemma paha-paha-paha, mutta lukija ei saa itse päätyä tuohon johtopäätelmään vaan hänen pitää uskoa mediaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.5.2022 15:18
Vastaa...  Kukavaan

Minfossa kerrotaan tyypin tuottaneen
”180-sivuisen manifestin, jossa kuvailee käsityksiään valkoisen rodun ylivertaisuudesta, juutalaisvastaisuudesta, rasismistaan, väestön vaihtoteoriasta ja sen sellaisesta salaliitto- ja äärioikeistotuubasta. Manifestia hän on höystänyt 4chanista otetuilla memeillä.”

Ei se väestönvaihto kylläkään mitään salaliittotuubaa ole, vaan osoitettavissa oleva ilmiö, joka etenee vauhdilla Pohjoismaissa ja kaikkialla muuallakin, mihin kehitysmaalaisilla on avoimien ovien päivät.

Luultavasti juuri tuo väestönvaihto-kohta on ollut liian hapokasta julkaistavaksi Suuren Yleisön luettavaksi.

Kukavaan
Kukavaan
16.5.2022 23:21
Vastaa...  Qroquius Kad
Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 22:14
Vastaa...  Kukavaan

Pitihän se tuokin sitten vilkaista läpi.
Tuli vaikutelma jostain autismikirjon häiriöstä kärsivästä:

alussa ja lopussa omia pohdintoja roduista ja politiikasta, aika paljon suoraa copy-pastea mutta puolivälissä manifestia kymmeniä sivuja pikkutarkkaa nippelitietoa aseistaan ja varusteistaan!

Kukavaan
Kukavaan
19.5.2022 00:03
Vastaa...  Qroquius Kad

Manifestia arvioitaessa on huomattava, että sen kirjoittaja on vasta 18 vuotias. Niin hän kuin myös Brenton Tarrant ovat osoittaneet valmiutensa suuriin henkilökohtaisiin uhrauksiin ja heidän tekonsa voidaan nähdä äärimmäisen epäitsekkäinä. Ovat olleet valmiita uhraamaan itsensä edustamansa rodun hyväksi.

Tarvittaisiin joku toinen kanava, jossa heidänlaistensa taipumuksia voitaisiin hyödyntää heidän tavoitteidensa saavuttamiseksi ilman heidän tuhoutumistaan.

pöh
pöh
15.5.2022 16:28

Taas varmaankin hauavat kieltää lailliset aseet.
Jenkeissä kun tummaihoiset on tappanut toisiaan enemmän kuin koskaan laittomilla aseilla, niin bidenin hallitus reagoi siihen kieltämällä kaikkiset aseet.
Ja miksi rikollisuus on noussut ennätyslukemiin? Koska BLM vaati poliisien poistamista ”defund police” mielenosoituksissaan.
Joissain suurkaupungeissa poliisit ei enää edes mene hälytystehtäville, koska demokraattijohtajat on tehnyt poliiseista ns rikollisia.
Onhan siellä mm poliisien koulutus aivan surkeaa, ja tapahtuu poliisien toimesta yliampumisia, että se on toinen puoli asiassa.
Joku poliisien vartalokameravideo oli missä täysin sivullinen tyyppi oli rappukäytävässä menossa kotiinsa, niin poliisit ampui sitä 38 kertaa rintaan.

Kokenut mies
Kokenut mies
15.5.2022 16:44

Tuomitsen tämän teon yhä voimakkaasti kuin vasemmistolaiset ovat tuominneet Waukeshan yliajon, jossa BLM ja valkoista vihaa netissä suoltanut mustaihoinen ajoi kuusi ihmistä hengiltä ja vahingoitti yli kuuttakymmentä.

PamPam Paulin Taikakaulin
PamPam Paulin Taikakaulin
15.5.2022 20:35
Vastaa...  Kokenut mies

Laajasti lehdistön mukaan Waukeshan yliajon syyllinen oli auto, joka ”ajautui väkijoukkoon”. Samalla logiikalla ase laukesi kaupassa kohti n. 10 ihmistä, jotka pääsivät hengestään.

Joppos123
Joppos123
15.5.2022 17:32

Ei vaan näin väkivallanammattilaisena voi käsittää mitä tuollaisen tyypin päässä liikkuu. Ei nomaali ihminen noin käyttäydy. Ei ampumispäätös ole koskaan helppo tai ei ainakaan pitäisi olla.
Käsittömätöntä pahuutta tuo vaatii.
On ihan eri asia ampua vihollista sodassa kuin lähteä ihan randomina lahtaamaan sakkia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
15.5.2022 17:54
Vastaa...  Joppos123

Tuolla on tietoa ja pohdintaa teosta ja tekijästä:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=35570&sid=d74215fc5acf9a45891bd155ec1936fc

Mielenkiintoisin seikka on, että tyyppi oli aseet hankittuaan lähettänyt uhkailuja entiseen high schooliinsa, mutta aseita ei viety vaan sälli laitettiin mielentilatutkimukseen.
Selvisi siis sieltä liput liehuen terveen paperein – tekemään tämän.

Kyllä tuolla Ison Veden takana on nyt aika monella peiliin katsomisen paikka!

Din Poh
Din Poh
15.5.2022 18:08
Vastaa...  Qroquius Kad

Peilejä ja niihin katsomisia kaivataan koti-Suomessakin.

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/05/sarjaraiskaajan-vapauttamisesta.html

Suomi Finland
Suomi Finland
15.5.2022 22:56
Vastaa...  Joppos123

Tai sitten teko vaatii ideologian ja persoonan, joka on kykenemätön tuntemaan mitään myötätuntoa sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka hän kokee kohteikseen.

Luulisi, että elinkautisen vankeuden uhka hieman pidättelisi tolloa, jos yhtään on muitakin suunnitelmia omalle elämälle kuin linnassa istuminen. Mutta uskottava se on, että ei pidättele. Ehkä teosta saatava julkisuus on yksi tämän kaltaisia tekoja edistävä asia. Tuollaiset tyypit pitäisi tuomita vankeuteen kaikessa hiljaisuudessa.

Ampuu Ne Mustatkin
Ampuu Ne Mustatkin
15.5.2022 20:12

Käsi ylös virheen merkiksi. Vi har brustit i våra rutiner. Pojat on poikii. Vi såg det inte komma.

Noin, eiköhän se ole näillä kuitattu.

Ja taas
Ja taas
15.5.2022 23:45

Kostoisku? Laguna Woods, Orange County.

Kukavaan
Kukavaan
16.5.2022 02:03
Vastaa...  Ja taas

Laguna Woodsissa tuli viisi haavoittunutta ja yksi kuollut. Tekijän kuvaa ja nimeä ei haku löytänyt. Syytä voi arvailla.

https://www.ocregister.com/2022/05/15/multiple-people-wounded-in-shooting-at-laguna-woods-church/

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.5.2022 15:26
Vastaa...  Kukavaan

Tuon mukaan tekijä oli kuusikymppinen aasialainen mies:

https://abc7.com/church-shooting-laguna-woods-orange-county-investigation/11856129/

Uhrit olivat taiwanilaisen presbyteeriseurakunnan jäseniä, joten ei liene mitään tekemistä Buffalon tapauksen kanssa.

Kukavaan
Kukavaan
20.5.2022 01:53
Vastaa...  Qroquius Kad

Kiitos kommentista. – Tämä juttu meni sittenkin monikulttuurin tiliin ja sitä tutkitaan viharikoksena, koska ampuja oli Kiinasta tullut siirtolainen ja kohteet olivat Taiwanin kiinalaisia presbyteereja.

”The case is being investigated as a hate crime, since Mr. Chou is thought to have targeted the Presbyterian church because it is Taiwanese.”
https://gatesofvienna.net/2022/05/gates-of-vienna-news-feed-5-16-2022/

Kukavaan
Kukavaan
16.5.2022 03:07

USA:n joukkoampumisista vajaat kolme prosenttia on valkoisten tekemiä. Valtamedian varassa oleva voisi luulla osuuden olevan paljon suurempi.

”At this writing, a review of 2022’s 143 mass shootings at the Gun Violence Archive proves that whites were only responsible for four, or about 2.8 percent of them”
https://www.unz.com/article/whites-responsible-for-less-than-3-of-all-mass-shootings-in-2022-so-far-but-black-attacks-skyrocket/

Din Poh
Din Poh
16.5.2022 06:24
Vastaa...  Kukavaan

Jos loppuvuosi jatkuu kuten tuossa artikkelissa (1,3 – 1,6 per joka päivä) laskettuna se tekee noin 10-18 valkoista tekijää noin 345 – 585 vuosittaisesta joukkoampumisesta vuonna 2022.

Nih
Nih
16.5.2022 03:37

Tämä on vapaata amerikkaa kun kaikille kahjoille annetaan mahdollisuus ostaa ase jopa laillisesti. Nämä eivät lopu koskaan ja kiihtyvät, koska amerikka jakautuu yhä pahemmin. Joku trumpin tapainen kahjo uudelleen johtoon niin hyvä tulee.

Särmääjä
Särmääjä
16.5.2022 07:48
Vastaa...  Nih

Ai nyt Trumpkin on jo kahjo? Onko se myös Hitler?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.5.2022 11:56
Vastaa...  Särmääjä

Koska USAn vasemmistomedia sanoo niin, pakkohan sen silloin on olla totta?

VMP
VMP
16.5.2022 20:35

Se kyllä rääkäsee ”no” neitimäsiellä äänellä ja ampuja nostaa heti aseen ja sanoo fine. Se oli ainut joka kielsi ampumasta, venäläiset olisivat etenkin sen ensin kiduttaneet ja vasta sitten ampuneet ja ehkä raiskanneet ja raiskanneet ainakin kaikki naiset ennen ampumista, ehkä yrittäneet houkutella kauppaan lapsia raiskattavaksi myös, lopulta olisivat kylväneet vielä miinoja.