Suomi ja Ruotsi vievät Nato–jäsenhakemuksen tällä viikolla

Nyt on selvää, että Suomi ja Ruotsi hakevat Nato–jäsenyyttä yhtä aikaa. Molempien maiden edustajat matkustavat jossain vaiheessa kuluvan viikon aikana Brysseliin, Naton päämajaan jonne hakemus jätetään.

Molemmissa maissa on ollut vilkas keskustelupäivä ja on tullut selväksi, että jäsenyyttä haetaan, ja se tehdään yhtä aikaa. Kummallakaan maalla ei ole mitään ongelmia päästä Naton jäseneksi, mutta Turkki roikkuu vielä ilmassa.

Turkkilainen päivälehti AA kertoo, että Presidentti Recep Erdoğan totesi uudestaan lehdistötilaisuudessa, että ei kannata Suomen ja Ruotsin Nato–jäsenyyttä.

– Kummallakaan maalla ei ole selkeää ja yksiselitteistä asennetta terroristijärjestöjä kohtaan, Erdoğan sanoi ja viittasi tietenkin kurdien itsehallintoa ajavaan PKK:hon eli Kurdistanin työväenpuolueeseen.

Tämä kurdi-asia saattaa mutkistaa Nato–jäsenyyttä. Nimittäin turkkilaisten medioiden mukaan ”Suomi ja Ruotsi ovat ilmoittaneet, että eivät aio luovuttaa 33 henkilöä, joiden Turkki olettaa kuuluvan PKK:hon”.

 

PKK ei myöskään ole Turkille mikään pikku juttu, sillä kurdien ja Turkin välinen kiista on jatkunut jo 40 vuotta ja heidän välillä on ollut ihan oikeita aseellisia konflikteja. Kannattaa samalla taas huomata, että Ruotsilla on ollut jo Olof Palmen ajoilta hyvät suhteet PKK–järjestöön, olletikin, että jossain vaiheessa PKK:ta epäiltiin jollain tavalla osalliseksi Palmen murhaan.

Ruotsi ja Suomi lähettää nyt valtuuskunnan Turkkiin keskustelemaan asioista. Kannattaa huomata se, että tämä kurdi-asia koskettaa joka tapauksessa enemmän Ruotsia kuin Suomea. Tässä tilanteessa Ruotsi aikoo tapaamisessa ottaa Turkin huolen tosissaan, sillä Ruotsi ei halua, että Nato–jäsenyys torpataan tässä vaiheessa tämän asian takia.

Pt-median Turkin asiantuntijan mukaan Suomi ja Ruotsi tulevat kuitenkin liittymään Natoon, kunhan Turkin kanssa päästään sopimukseen. Vielä tällä hetkellä ei tiedetä millaisia kortteja Erdoğan tulee laittamaan pöytään, mutta jotenkin se joka tapauksessa liittyy kurdeihin. Mahdollisesti jopa vaatimuksia joidenkin pakolaisstatuksella Ruotsissa, tai Suomessakin asuvien kurdien palauttamista Turkkiin.

Subscribe
Notify of
guest
50 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.5.2022 20:42

Erdo-kaani se tinkii kuin türkkilaisessa basaarissa tapana on:

ensin vaaditaan aivan liikaa, kuunnellaan asiakkaan vastatarjous ja sitten aletaan vaatimuksia laskea kauppiaan taholta ja nostaa asiakkaan taholta, kunnes päästään lopputulokseen jonka molemmat voivat hyväksyä.

Tässä nyt sitten katsellaan, mitä kaikea Erdo aluksi vaatii ja paljonko hän on valmis tinkimään;
sitähän hän epäilemättä on.

Isis suojelijat
Isis suojelijat
16.5.2022 20:43

Erdogan ilmoitti Jälleen ettei käy. Koska terroristien suojelija maita. Ja niinhän se onkin. Yllättävää, että tulee turkilta.

Peilit esiin vaan
Peilit esiin vaan
17.5.2022 13:06
Vastaa...  Isis suojelijat

Erdogan on pelimies. Ei se voi mennä niin että Suomi ja Ruotsi pelaavat omaan pussiin ja sanelevat muille ehtoja eivätkä itse myötäile paskaakaan. Meillä on terroristeja tuhansittain täällä loisimassa, piste. Ellemme luovuta heitä Turkille niin me emme pääse NATOn siipien suojaan, piste. Your move, Finland. Sanna: mutkumutku yyh yyyh ihmisoukeudet yyh yhh, Sauli: look at the mirror look at the mirror lässynlässynlää yyyh yyyh turvapaikka ihmisoikeus lässyn mirror vittu lää.
TURPA KII. Olemme mottipotissa. Te teitte meille tämän, vasemmisto.

liisa vtuhorsmanperse
liisa vtuhorsmanperse
17.5.2022 13:43

Eiköhän tämmöisessä tapauksessa voi joustaa puolin ja toisin, kuljetukset ei ole mikään tekninen ongelma, terroristeksi turkin katsomat voi palauttaa, eikös muutenkin valtaosalle arabimaista ole koittanut rauhanaika, miellä on suorastaa moraalinen velvoite palauttaa huippuosaajat virkamiehet jne.takaisin töihinsä, notkumasta ostareilta, noiden lapset on vielä korvaamattomampia kotimailleen ja klaaneilleen. Turkki on Yk ja Naton jäsen ja osaa hoitaa ongelmaväkensä. Laajentumissuunnitelmia on ehkä saksaan Erdokanilla taitaa olla tuolla jo armeijan verran joukkoja? Hyökkäysvaunuja työntää äidit ja lisää putkahtelee Htuista tiuhaan. On jotta Saksa ryhdistäytyy ja aloittaa rivakan varustautumisen, tuo onnistui 1-2 sodan välissä, saksa olisi vahvana Eun johtaja jälleen.

Gubbstrutt
Gubbstrutt
17.5.2022 21:19

Terroristit joo, mutta kaikki eivät ole teroja vaan esim. journalisteja joidenka mielipiteet eivät miellytä Ertolaa.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
16.5.2022 21:53

Taijampa toistaa ittiäni, mutta ettekö te pölijät tajua että Erdogan on lahajottu antamaa Suomelle ja Ruottille Natohylsy.

Liian vaikiaako, no miettikääpä miten Venäjä on reakoinu Nato-aikeisii… sekuntiakaa ei oo huuettu naamapunasina ”tässä on ny meijän punane viiva” taikka ”me emme tuu hyväksymmää” taikka ”me vaajittaa suoria neuvotteluja USAn kanssa” tai ”saatana, sitte me maalitettaa just ny nippu meijän atomipommeja Suomen kaupunkeihin”. Entä onko suomalaisia haukuttu natseiksi – onko, no ei oo!

Ja syy tohon on se että Putinille tullee palijo halavemmaks korruptoija joku pressa tai pääministeri miljardilla, ja sitte ei tuu ite nolatuks Suomen Natojäsenyyvellä. Nytte ryssät o vaa ihan kieliposkella ölövinä ja soittaa airosmitin Dream On:ia venäjäks tupattuna tietenki

Make's perfect sense
Make's perfect sense
16.5.2022 22:25

Oho, ämteevee kertoo Turkin vaatinee että 33 kurtia luvutettais Turkiin. Ei tapahu, koska 19 kohdalla tehty jo arvio että ei luovuteta, viis luovutuspyyntyä jätetty käsittelemättä ja yheksän on vielä käsittelemättä. Turkki heittää siis ehtoja joihin on mahoton suostua. Ja jos mahdottomiin suostuttais niin seuraavaksi Erdogan vois vaikka lisäehtona vaatia saada vetää Sannaa ja Magdaa hanuriin, ja jos pohjolan hallitukset ei lämpenis ajatuksesta, nii Erdogan väittäis sen johtuvan turkkilais- tai muslimivastaisuudesta… tai kurditerroristimyönteisyydestä => hylsy

Tietenki Suomen hallitus vois vielä koittaa tarjota luovutuskelevottomien 33 kurdien sijaan vaikka Milan Jaffan 47-kurdimafiaa ja kaikkia Oulun pizzamafiosoja – mutta epäilen että ei maistu Ertokanille pizza ja jaffa.

mari
mari
17.5.2022 00:54

Ne Naton ne maat joilla on lihaksia laittaa kyllä Erdoganin ruotuun. Muutaman kymmenen kurdin porukka on yks ja sama Turkin kokoiselle maalle. Kunhan Erdogan on tavannut Yhdysvaltain edustajat ja saanut sitä kautta ehkä jotain pientä lahjusta tai vaihtoehtoisesti uhkauksen Yhdysvaltojen taloudellisen tuen leikkauksesta Turkille, alkaa mieli äkkiä muuttua. Yksi sulttaanintekele ei tätä prosessia pysäytä. Se on varmaa.

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 08:05
Vastaa...  mari

Eli pitäisi mennä EU-päätöksenteon tielle, jossa jäsenmaat uhkaillaan, kiristitetään ja lahjotaan olemaan samaa mieltä komission kanssa?

mari
mari
17.5.2022 11:06
Vastaa...  Särmääjä

No tää Nato on vähän eri juttu. Tässä on kyseessä erittäin merkittävä turvallisuusparannus Suomen geopoliittiseen asemaan nähden, kun ei tuo Venäjä tuosta mihinkään katoaa. Jos USA vähän ”roikuttaa Turkkia nilkoista” jotta toi vastaan hankaaminen päättyy niin mulle sinänsä sama. Erdogan on kiristänyt EU:lta ties kuinka monta miljardia laittomien siirtolaisten avulla joten mielestäni tyyppi ansaitseekin tulla vähän ”ravistelluksi”.

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 12:09
Vastaa...  mari

Turkilla on oikeus itse päättää miten äänestää ja hyvä vaan että joku pistää myös EU-mafialle vastaan.

Mustamakkara
Mustamakkara
17.5.2022 12:45
Vastaa...  mari

Ei se Venäjä mikään ikuinen ole. Sillekin tulee loppu. Neuvostoliiton loppukin tuli aika puskista. Himanenkaan tuskin voi ennustaa Venäjän hajoamisen ajankohtaa, joten asia jää nähtäväksi. Ei, vaikka Katainen löisi pari miljoonaa käteen.

Hajoamisen riski kasvaa epävakauden ja kurjuuden lisääntyessä ja Putin otti valtavan riskin asemoituessaan vahvasti lännen viholliseksi. Sota oli sitten viimeinen niitti, jonka lopputulos voi olla mitä muuta tahansa, paitsi Venäjän sotilaallinen voitto.

Huru-ukko
Huru-ukko
17.5.2022 15:07
Vastaa...  mari

Menneinä aikoina meillä oli sanonta hankalista tyypeistä: Se pitää laittaa turkin hihaan ja nussia uudelleen.
Sopisikohan tuo erdoon??

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 15:19
Vastaa...  Huru-ukko

Siellähän tuo jo valmiiksi on.

Säg inte nej, säg kanske
Säg inte nej, säg kanske
16.5.2022 22:46

Erdo pistää meijän hakemukset Kaniin. Ruotsin pitää lähettää Turkkiin joku hyvä dansband/tanssiyhtye joka vetää tämän vanhan hitin Erdolle:

https://m.youtube.com/watch?v=M5UpbDdcZTg

Nih
Nih
17.5.2022 03:43

Veikkaan että USA:ta tulee Turkille tarjous josta se ei voi kieltäytyä, jos aikoo itse jatkaa Naton jäsenenä.

Misstro Alla
Misstro Alla
17.5.2022 04:05

Aivan sama, Turkin pippuri sanoo ei ja se on sillä selvä. Hyvä niin. Ainakin vasemmisto YRITTI tuhota viimeisetkin rippeet Suomesta, huvittavasti MUSLIMI pilasi senkin =)

pöh
pöh
17.5.2022 04:44

kun haetaan, niin toivottavasti meidät sitten myös hyväksytään.
Kaikista nolointa olisi että haisttellaan naapurille ja jäädäänkin yksin.
Turkki ja Serbia todennäköiseti torppaa Suomen hakemuksen.
Jotta pääsisimme natoon se pitäisi olla jokaisen natomaan yksimielinen päätös.
Sellaista yksimielistä päätöstä ei tule..

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 07:57
Vastaa...  pöh

Serbia ei ole Nato-maa

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 07:49

Turkki on ihan samanlainen kun Venäjäkin. Presidentille keskitetty kaikki valta ja jopa pääministerin virka poistettiin kokonaan. Oppositio laitettu kuriin viimeistään sen vallankaappausepisodin jälkeisessä suuressa puhdistuksessa. Turkki myös tekee sotilaallisia erikoisoperaatioitaan tämän tästä Syyriaan kurdialueille. Pelaavat ihan omaa peliänsä tai sitten sopineet Venäjän kanssa jotain. Erdogan nyt vielä selvemmin sano ettei hyväksy Suomea ja Ruotsia Natoon ja turha tulla edes ehdottaan mitään.

Jarkko
Jarkko
17.5.2022 08:41
Vastaa...  Särmääjä

Suomessa taas valta on keskitetty ulkomaille (jenkkeihin ja eu:hun). Onneksi ei olla, venäjä tai turkki eikä etenkään pelata ”omaa peliä”! Kauheaa.

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 09:03
Vastaa...  Jarkko

Joo siis Suomeahan johdetaan ja on melkein aina johdettu ulkomailta

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 09:54
Vastaa...  Särmääjä

Tai no 1920-luvulta Kekkosen kuolemaan asti valta on joko pidetty tai koitettu pitää Suomessa kun taas sen jälkeen se on haluttu luovuttaa pois.

Sam Colt
Sam Colt
17.5.2022 10:33
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kekkonen teeskenteli veljeyttä sen verran kuin oli tarpeen rauhan ja kaupan edistämiseksi. Viekas kettu tuo Urho.

Sen sijaan Suomessa oli SKDL, jonka taistolaiset kuolasivat kritiikittä neukkuja. Lisäksi Ahti Karjalaisen johdolla Väyrynen ja puolet kepulaisista nöyristelivät russaa. Demareissakin oli valtaisa neukkuinnostus.

Kekkosen ajan politiikasta ei ollut haittaa Suomelle. Vaurastuimme paljon sinä aikana. Myöhempien aikojen uhoamisesta ei ole ollut hyötyä.

Ankki
Ankki
17.5.2022 08:39

Turkin vastustus ei perustu NATOn jäsenkriteereihin, joten sitä ei pidä ottaa huomioon. Valituselintähän ei ole.

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
17.5.2022 11:04
Vastaa...  Ankki

Jäsenkriteereihin… eikö jäsenkriteereihin kuulu se että nykyisten jäsenten on parlamenteissaan yksimielisesti hyväksyttävä uudet jäsenet?

Eikö siis riitä että YLE / HS / IS kertoo Baidenin ja ja monen muun tukevan uutta jäsenehdokasta?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 11:18

Turkki haluaa jotain.
Turkki ilmaisee asiansa basaarityyliin vaatimalla aluksi liikaa, ja kertomalla lopulta sen, mitä haluaa.
Ellei Erdo-kaani todllakaan tajua Suomen ja Ruotsin olevan valtavan paljon tärkeämpiä kuin Turkin, se voidaan pudotaa samaan hylkiösarjaan Ryssän kanssa.

Ja sitä Erdo ei kestä;
jätkän asema kun ei sisäpoliittiisesti ole lainkaan niin vahva kun yrittää esittää.

Joten surku juttu;
Suomi menee NATOon.

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
17.5.2022 12:18
Vastaa...  Qroquius Kad

YLE uutisoi nyt: ”Venäjän ulkoministeri Lavrov: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on yhdentekevää”.

Eikö tuommoinen lausunto haiskahda kuin koko juttuun olisi koira haudattuna. Lähes Suomen tykkien ulottuvissa on venäjän tärkein sukellusvenetukikohta ja Venäjän toiseksi suurin kaupunki on kivenheiton päässä Suomesta. Nyt Suomi on hakemassa Natoon ilman mitään etukäteisehtoja ydinaserajoituksista tai ohjustukikohdista ja Lavrovin ja Putinin mielestä tämä olisi muka yhdentekevää. Höpsistä, ryssät on korruptoinu, kiristänyt tai uhkaillut joitain Turkin, Montenegron tai Kroatian pääjehuja, siitä tässä on kyse. Ja parempi näin, Ukrainaan tulee vielä rauha, tuhannet suomalaiset saavat vielä elantonsa venäläisistä eikä ryssän tartte päästää miljoonaa Matua kulkemaan Suomeen asyloimaan

Ankki
Ankki
17.5.2022 15:57

Suomihan täyttää NATOn kaikki jäsenyysvaatimukset. Mistä Turkki jankuttaa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 16:32
Vastaa...  Ankki

Tinkii basaarissa, ei sen kummempaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
17.5.2022 11:53

Marin ja Saarikko ovat tajunneet, että turvapaikanhakua ei voi sallia yhdelläkään raja-asemalla hybridivaikuttamistilanteessa. Syyhän on selvä: kun se reitti aukeaa, tulijavirta on sen jälkeen päättymätön. Vihreiden pököpäiden pitäisi jo myös myöntää, että tinkimätön maailmanparannus johtaa hybriditilanteessa ongelmiin, joista ei selvitä.

Räkättäjä
Räkättäjä
17.5.2022 13:00

Nyt saa nauraa. Pitääkö Suomi kiinni valehtelevista mukaturvapaikanhakijakultamunistaan kynsin hampain jotka ovat Turkissa terroristeja, vai lähettävätkö he ne salaa Erdoganille tapettaviksi niin että päästäisi meidät NATO:on? Miten tehdä tämä sillai tyylikkäästi etteivät Suomessa loisivat sadattuhannet mukapakolaiset nyt hermostuisi jos Suomi sittenkin jotenkin kummallisesti pääsee Erdoganin LUVALLA mukaan.. Tämä on viihdettä parhaimmillaan. Hikoileva vasemmisto. Hikoileva muslimiyhteisö. Panokset kovenee. Sossuapinat vähenee.

liisa vtuhorsmanperse
liisa vtuhorsmanperse
17.5.2022 13:27

Eikö tuo ole Erdoganilta kädenojennus jos hän ottaisi vastaan rettelöivät kurdit pohjoismaista, samassa kaupassa voisi antaa isistäkin, olen ymmärtänyt jotta nämä kurdit on aina sotajalla johonkin päin, tuo Palme dikkasi näitä? Suomessa sdp suosiosta nautti jotkut palestiinalaishillujat, sittemin 2015 tuotti melkoisen joukon shiija musuja, tuon ohjatun ”taakanjaon” kautta. Usein nämä pakoilijat sanoo olleensa mitä jopa haettiin, Usan hommissa irakisissa ,syyriassa paskanistanissa jne. ihmetyttää miksi nämä pakeni sitten kauas kuin mahdollista euroopan natomaista, arabeja ei ” ei juuri notku Virossa esm. maa on pieni eikä sinne voi kadota, suvakkiakkojen suoja puuttuu? Onko suomeen ruotsiin luiskahtanut pakoilijoita, joiden teot pitäisi ratkaista kotimaissa ? Menetämmekö huippuosaajat?

Kani kaniin
Kani kaniin
17.5.2022 15:40

Sillähän moni ongelmaa ratkeaa kun pannaan Kani itse ulos Natosta jne. Ei hänestä mitään iloa ole. Pitäköön myös matunsa, laitetaan me kunnon rajat.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 16:34
Vastaa...  Kani kaniin

On siitä semmoinen pieni pikantti hyöty Mustan meren suunnalla noin niin kuin geopoliittisesti.
Sisäpoliittisesti Turkki sen sijaan tarvitsisi kemalistisen palautuksen vaikkapa sotilasvallankumouksen muodossa;
siitähän heillä on kokemusta.

Kani Puolikuu
Kani Puolikuu
17.5.2022 16:41
Vastaa...  Qroquius Kad

Mikä ”pieni pikantti hyöty” siitä on tähän asti ollut? Muslimimaa joka koko ajan kiristää ja vaatii lisää rahaa. Ei mitenkään ystävä. Jos meillä olisi kunnon rajavalvonta EUssä ei Kanin kiristämisestä tulisi yhtikäs mitään.

Ei Kani ole ystävä, Kani on muslimi aina ensikädessä. Vanha ukko. Vanhojen 65+ ukkojen ei pitäisi antaa olla mukana maailmaa sotkemassa, se näkyy joka päivä lopputuloksesta.

tunnantemmi
tunnantemmi
17.5.2022 19:21
Vastaa...  Kani kaniin

Tuohan ei taas sovi moktareille ja muille mustanmakkaran maistelijatyttösillekään, Tapolaa on saatava lomareissuilla. Moni uhraa kaiken aikansa pelkän mokutuksen onnistumiseen ja nauttiikin siitä täysin riínnoin ja tyhjin pussein.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17425631/oulun-tauti-leviaa—onkohan-asialla-taas-kamelikuskit#comment-114418048
Missä muuten tuo täälläkin kirjoitellut pikkujätkä karvahattuineen on kun ei tarinaa ole aikoihin tällä palstall aiskenyt?

pöh
pöh
17.5.2022 16:21

Nato on = USA.
Kun nyt esimerkiksi tässä venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan uskotaan YK:ta, niin mites sitten kun YK:n mukaan USA tappoi yli 500 000 lasta Irakissa, nousiko siitä mitään kohua?
Ei noussut eikä yksikään lehti uutisoinut.
Minulle on oikeastaan aivan sama liitytäänkö natoon tai ei? Mutta tää kaikki on vaan aivan tekopuhää pskaa.

pöh
pöh
17.5.2022 18:04
Vastaa...  pöh

Täällä taas ”miinuspeukkuja” laiteltu mutta ei ole mitään argumenttia ollu kuitenkaan?
Onko se tosiaan niin että esimerkiksi 1 ukrainalaisen lapsen tappaminen on rikos ihmisyyttä vastaan, mutta sen sijaan puolen miljoonan irakilaisen lapsen tappaminen on ihan ok? Vai johtuuko suhtautuminen siitä kuka tappaa?

Let's GO
Let's GO
17.5.2022 18:10
Vastaa...  pöh

On. Puolen miljoonan muslimikakaran poistaminen on ihmiskunnalle palvelus. Pieni, mutta jostainhan se on aloitettava.

pöh
pöh
17.5.2022 19:02
Vastaa...  Let's GO

Lapsi on lapsi, ja esimerkiksi irakilaisista lapsista voisi tulla täysin fiksuja länsimaalaisia ihmisiä, ilman sitä islamilaista kotikasvatusta.
Mutta joka tapauksessa lapsi on vielä lapsi eikä ole tehnyt mitään pahaa kellekään. Oli sitten ihan minkämaalainen lapsi tahansa.

pöh
pöh
18.5.2022 04:48
Vastaa...  Let's GO

Minä jos kuka vastustan tätä ”monikulttuurisuutta” Mikä on terminäkin väärä koska sen ei tarkoita monikulttuuria vaan islamin levittämistä joka taas tarkoittaa monokulttuuria.
Mutta en silti ymmärrä ihmisiä joiden mielestä lapsien tappaminen olisi oikein? Sillon täytyy olla päässä pahasti vikaa.

Särmääjä
Särmääjä
17.5.2022 18:30
Vastaa...  pöh

Shhh. Ei saa puuttua Nato-kumppaneiden miehityksiin ja sotarikoksiin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
17.5.2022 20:11
Vastaa...  Särmääjä

Muslimien vähentäminen maailmasta ei ole mikään rikos, vaan globaalihygieniaa.

pöh
pöh
17.5.2022 20:24

Missään ei saa enää olla kun yhtä mieltä asioista, siitä nyt Paavolle viel kiitos että sallit kuitenni asialliset kommentit vaikka et olisikaan samaa mieltä.

Oon nyt tänään lukenut ulkomaisista medioista Suomen ja Ruotsin natohakemuksia käsittelevät jutut.
Täysin eri kuvan saa kuin Suomen mediasta.
Ulkomailla pidetään lähes varmana ettei Suomea ja Ruotsia hyväksytä natoon.
Turkki alkaa ensin laittamaan vastaan, Turkki on rahalla ostettavissa, mutta sitten myös muut maat huomaa että on heilläkin tilaisuus kiristää jotain mitä haluavat.

Handla-Förhandla
Handla-Förhandla
17.5.2022 21:16

Pekka Haaviston pitää mennä ruotsinkielen kurssille. Sanoi juuri SVT-YLEN yhteislähetyksessä:

”No juu, det finns 30 länder i Nato och vi måste HANDLA med alla!” 😂

Eli Natossa on 30 maata ja meidän on pakko käydä kauppaa kaikkien kanssa.

pöh
pöh
18.5.2022 02:30

Vaikka en Haavistosta pidä, niin jos on noin sanonut niin oikeassa on.
Ensin meidän pitää lahjoa Turkki, Ja sitten muut maat huomaa että hekin voivat kiristää mitä haluavat.
Siinä on sitten vuosien neuvottelut (lahjomiset) ennen kuin Suomi mahdollisesti hyväksytään natoon.

Ilmari
Ilmari
18.5.2022 08:57

Jos PKK on terroristijärjestö, miten sen jäsenet ovat voineet saada turvapaikkoja?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.5.2022 12:18
Vastaa...  Ilmari

Henkilökohtaisen suojelun periaatteella?