Helsingin poliisi epäilee miestä kolmesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä

Helsingin poliisilla on käynnissä esitutkinta kolmesta epäillystä murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui Ylä-Malmilla sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä 16. toukokuuta.

Hätäkeskukseen tuli noin yhden aikaan yöllä useita ilmoituksia tulipalosta talossa Ylä-Malmilla. Paikalle saapui poliisi, pelastuslaitos ja ensihoito.

Kohdeosoitteessa oli puutalo ilmiliekeissä. Kaikki talon asukkaat pääsivät ulos ja selvisivät tilanteesta ilman fyysisiä vammoja. Asianomistajat ovat 30-vuotias nainen ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Poliisi epäilee rikoksista 36-vuotiasta miestä, joka on naisen entinen puoliso. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan asianomistaja ja epäilty olivat eronneet hiljattain.

Epäilty otettiin kiinni joitakin tunteja tulipalon syttymisen jälkeen. Käräjäoikeus vangitsi epäillyn aamupäivällä 19. toukokuuta.

– Epäilemme, että mies sytytti palon tahallaan ja suunnitteli tekoa etukäteen. Olemme kuulustelleet epäiltyä, ja hän on kertonut tapahtumien kulusta oman versionsa sekä osittain myöntänyt teon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa.

Tulipalo sai alkunsa poliisin alustavan arvion perusteella rakennuksen ulkopuolelta. Suuri osa talon seinä- ja kattorakenteista paloi, ja tuli levisi myös sisätiloihin. Poliisilla on arvio myös siitä, miten tulipalo tarkalleen syttyi ja eteni.

Poliisi on jo muun muassa puhuttanut silminnäkijöitä ja tehnyt paikan päällä teknistä tutkintaa. Tapauksen tutkinta jatkuu esimerkiksi asianosaisten kuulusteluilla.

Kokonaisuudesta tiedotetaan seuraavan kerran, kun tapaus siirtyy syyteharkintaan. Syytteennostamisen määräpäivä on 12.8.2022.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Paavo näköjään käyttänyt kuvituskuvana tätä monessa yhteydessä nähtyä kuvaa Helsingin Kauppatorista, Tuomiokirkosta jne. Näin amatöörifotarin silmään pistää aina nuo liian voimakkaaksi jälkieditoidut värit tässä kuvassa, mut näkyyhän siinä mun entinen työpaikka jos tietää minne katsoa 😅 Itse uutisesta en osaa sanoa oikein mitään. Yleensä näissä ensin kysytään oliko kyseessä kähtävä, mut kyllä mustasukkaisuus on ihan universaali ilmiö. Eipä tässä muuta, hyvin ansaittua vapaapäivää viettelen ja mietin, että heittäiskö motoskootterilla retken tuonne kukkuloille vai lähtiskö uimaan. Lähteeks kukaan mukaan polskimaan? 🌊🌴

mari

Tulipa käytyä Maspalomasissa asti uimassa, eli saaren pohjoisosasta etelärannikolle motaria pitkin. GC-ykkönen oli aika tukkeessa ja joku rasvaletti ajoi mun rinnalla avobemarilla vierekkäisellä kaistalla pitkän aikaa kunnes se alkoi huutelemaan ‘hey guapa, me gusta tu cuerpo…quieres baila o fo*lar? Tällasta täällä joskus on, ei ollu eka kerta. Mä näytän ekaks sentteriä, jos se ei auta niin huudan takaisin’ vete a la mierda’! (painu v**tuun) 😇 Se usein auttaa, heh. Ok, mennään sinne Uttralle polskimaan vielä jonain päivänä. Saat sitte tehdä hyvää kiljua mukaan. Huhujen mukaan se on niin legendaarisen hyvää et jopa mä voisin maistaa.

mari

En ihan, vaan ajoin Playa de Inglesin uimarannalle kun tykkään et on ruokaa ja juomaa helposti saatavilla. Mutta heti siitä biitsiltä alkaa noi Maspalomasin dyynit jotka on tosi upeen näköisiä, mut siellä aika pieniä varsinaisia uimarantoja. Rannikkoa on toki vaikka millä mitalla (ja joku kertoi nudistirannasta), tosin semmonen löytyy Las Palmasistakin, ihan siitä Puntillan aukiota vastapäätä olevan kukkulan alapuolelta jossa on rantaviivaa, siellä on leirintäalue ja nudistiranta. Mä oon käynyt trekkaamassa siellä kukkulalla ja kyllä ne siellä rannalla kelteisillään ovat. Saksalaisia enimmäkseen kun se on vähän niin kuin niiden juttu. Kiva reissu, siitä mukava saari että täällä on hyvät tiet ajella ympäriinsä tätä saaren kikkaretta ja tutkia luontoa. Musta onkin tullut lintubongari täällä.

mari

*korjaus – Playa del Inglés. Tää speech-to-text toiminto ihan kätevä jos se toimisi kunnolla ja lopettaisi nuo sanojen vääntelyt ja kirjoitusvirheet.

mari

*korjaus – _Playa del Inglés_ Tää speech-to-text toiminto ihan kätevä jos se toimisi kunnolla ja lopettaisi nuo sanojen vääntelyt ja kirjoitusvirheet.

missä Odinit piileksii ?

kemukeppostelua Vantaalla:

“Epäiltyinä tekijöinä on noin neljästä kuuteen nuorta. He ovat iältään noin 15–18-vuotiaita tummaihoisia poikia. Epäillyt olivat vieneet uhrilta omaisuutta ja hakanneet tätä myös metalliputkilla.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008828898.html

Ernst Seifenmacher

Mahtoikos tässä tapauksessa kultturi rikastua?