Monikulttuurista matkustamista: uusruotsalaiset käyvät vanhusten kimppuun

Tukholmasta Märstaan johtavassa paikallisjunassa on noussut viime aikoina merkillinen ilmiö; nuoret maahanmuuttajanuoret ovat alkaneet käydä voimiensa tunnoissa vanhusten kimppuun. Tapauksia on raportoitu useita.

Seuraava tapahtuma tarttui filmille. Muutamasta maahantulijanuoresta koostunut joukkio aloitti eläkeläisten härnäämisen. Se johti lopulta siihen, että ainakin kaksi nuorukaista hyökkäsi vanhemman miehen kimppuun. Mies kaadettiin maahan ja häntä lyötiin.

 

Nauhalta kuulee, kuinka nuorukaiset kiihottavat toisiaan: ”Lyö sitä” ja ”Katkaise sen käsi”. Uhri on jo ikämies. Yksi nuorukainen potkaisee myös vanhempaa naista selkään.

Juna on pysähdyksissä ja valvomosta seurataan tilannetta, konduktööri kuuluttaa lopussa, että poliisi ja sairaanhoito on tulossa paikalle.

Kyseinen paikallisjuna on monikulttuurinen elämys, sillä sen varrelle osuu suuri maahanmuuttaja-alue Upplands Väsby sekä pääteasema Märsta. Junissa on aika ajoin rauhatonta, mutta kuluva kevät on ollut erityisen rauhatonta.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tiins

Onko se uhria solvaavaa, jos sanoo että itse äänesti tuollaisen tulevaisuuden itselleen?

Big l

Ei vittu mitä saastoja. Jos noi muuttuis tuhkaks ykskaks niin ei kukaan jäis kaipaamaan. Noi pitäis häätää välittömästi. Ihan sama vaikka joutuisivat tykin ruoaksi, se on vähintä mitä noi maapallon mätäpaiseet, saastat ansaitsee.

p.grandell

samaa on pottunokkia hakattu koulubussissa klaukkalasta meneviä, ihan samaa hölmölässäkin, kukaan ei vaan uskalla kertoa, lapset tulee koulusta itku kurkussa. monikansallisuus on valtion petos omia kansalaisia kohtaan, kyllä olisi hiekkakuopan edustalla nyt käyttöä. ziisus mihin ollaan menossa, valtio vallan ,eduskunnan hallituksen on hävittävä ,muuttakoon vaikka nigeriaan, niin kaus kuin pippuri kasvaa, eikä päättäjiä edes hävetä. kyllä nyppii tämä saablarin meno.

Sam Colt

Ei auta toivo ja rukous.
Seuraava tilaisuus asiain parantamiseksi on syksyn riksdagsval, jossa anna äänesi SD:lle.
Siis jos asut Ruotsissa.
Jos asut Suomessa, liity perussuomalaisiin.

Unelma Painajainen

Mitähän tuo huivipäälikka huutaa? On melkein eniten äänessä.

Monkeypox

Kaikki kälkättäjät pitää kuskata Socialdemokraattien puoluetoimistoon joka kerta kun kälkätys alkaa.

mari

Mieluummin sosiaalidemokraatit ja kälättäjät laitetaan samaan merikonttiin joka aikansa selailee sinne mistä kähtävät ”sotaa ja vainoa” karkuun Ruotsiin. Sosiaalidemokraatit asukoot siellä kälättäjien maassa, oppivathan tietämään mitä ovat tehneet omalle kansalleen. Olkoot tämä heidän rangaistuksensa. Pistää nimittäin todella vihaksi kun vanhusten kimppuun käydään. Eikä tämä ole Ruotsissa ensimmäinen kerta. Muistan erään Paavon jutun jossa nuoret matujätkät kiusasivat vanhaa mummoa ja lopulta polttivat tämän talon ja mummo kuoli samassa tulipalossa. Muistan kuinka suutuin niin paljon, että mun oli lähdettävä hölkkäämään yli viis kilsaa jotta v-käyrä laski edes siedettävälle tasolle.

jorma

Kohta pitää kantiksille olla omat edulliset taksit käytössä. Tosin sekään ei pelasta tilannetta, jos siellä sattuu olemaan kaakaonvärinen kaveri puikoissa.

Kukavaan

Parturi-kampaamoiden verkkosivuilla on usein kampaajien nimet ja kuvat. Asiakas saa valita mieleisensä hiustenleikkaajan. Ehkä sama käytäntö leviää henkilökuljetusfirmoihin. Silloin saisi valita kuljettajan vaikka kuvan perusteella.

mari

Kyllä se siihen joku laki keksitään miten tuommoinen valinta estetään kansalaisilta. Kuinkahan moni kansanedustaja muuten tilaa veronmaksajien piikkiin ihan sokkona taksin, siis tietämättä onko ratin takana kantis vai kahvipapu? No mä arvaan, että niillä vakkarikuskit. Ohisalolla ei taatusti ole kanttia nousta yöllä ihan random taksiin tietämättä lainkaan onko kuskina suomalainen lihaa syövä heteromies vai Afrikan sarven lahja Suomelle. Ohisalo on just niin nimby tyyppi kun olla voi.

Anonyymi

Arhinmäen seuraajalla (en nyt muista nimeä) oli jo puolessa vuodessa kaikkein suurimmat taksilaskut ja aina sama kuski. Voisi jo sanoa, että on suoraan Eduskunnan palkkalistoilla.

Anonyymi

Hyvä ehdotus.

Santeri

Hutisalon sydänystävät antavat upean panoksensa yhteiskunnalle. Miten joskus tulimmekaan toimeen ilman näitä heppuja.

mari

Sitä mäkin oon ihmetellyt et missä me oltaisiin ilman näitä tyyppejä. Kylläpä vaan kävi hyvä tuuri kun Afrikan sarvesta tulleet avasivat oven tälle onnelle joka vain jatkuu ja jatkuu….

mutka matkaan ?

Eräs sukulaiseni oli kertoman mukaan osallisena 1900-luvun alun poliittisluonteisissa pikku kahinoissa joutuen mm. sairaalaan erään ”onnettomuuden” seurauksena.

Vaikka Suomen olot sittemmin rauhoittuivat, niin hän piti koko ikänsä yli 80-vuotiaaksi asti turvanaan taskupistoolia.

Anonyymi

Oma isäni (rauha hänen sielulleen) omisti sotilaspistoolin ja vanhoilla päivillään sanoi ottavansa sen taskuun kaupungille mennessään ja puolustautuen, että minua ei ketkään jätkät hakkaa!

Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!

VMP

Enpä tiedä onko se solvausta jos sanoo, että itse ovat äänestäneet ja ovat sen ikäisiä, että olisivat voineet palmen hoitaa enemmin kuin liian myöhään…

mari

Monessa Etelä-Amerikan maassa on paljon puutteita ja vikoja eikä vähiten Venezuelassa, mutta jos siellä päin maailmaa jotain kunnioitetaan niin vanhempia ihmisiä riippumatta siitä ovatko he sukulaisia vai ei. Minut opetettiin jo pikkutyttönä sanomaan vanhuksille aina kohdattaessa ”Buenos días, señor! Todo bien”? Tai jos oli jo aurinko laskeutunut, niin silloin sanottiin esim ”buena noche, señor! Cuidate”! Ei tulisi kuuloonkaan, että joku matuporukka kävisi vanhusten päälle missä tahansa etelä-amerikan maassa. Jos näin kävisi esim julkisessa bussissa niin siitä seuraisi kanssamatkustajien toimesta kyllä sellainen selkäsauna että läski tummuisi ihan tosissaan. Toisaalta, lyhtypylvästäkin saatettaisiin käyttää…kyllä oli kuvottava uutinen ja kyllä nämä loiset ovat yksiä perkeleitä.

K J

Jossain podcastissa kysyttiin Itäkeskuksen tyylisen vallatun alueen (missä on ananaksien partureita silmän kantamattomiin), kiinteistövälittäjältä, miksei kiinteistöistä saa takaisin edes hintaa minkä on joskus joutunut pulittamaan.
Kiinteistövälittäjä sanoi, ettei osaa sanoa mitään täsmällistä syytä tähän monisyiseen asiaan.

Tiedän kuitenkin syyn tähän kiinteistöjen hintojen alenemiseen, mikä tekee minusta älykkäämmän kuin rouva kiinteistövälittäjästä.

Uutisesta: Eräässä lähikaupassa alaikäiset tulevaisuuden toivot ovat alkaneet kovistelemaan kaupassa asioiville ja estävät heitä esim. pääsemästä sisään. Kyseessä ei ole suomalaiset ainakaan ihonvärin perusteella. Ovat toisen polven maahanmuuttajia ja puhuvat arabian lisäksi suomeakin.

Last edited 1 vuosi sitten by K J
Ei Byhyn

Rinkebyn asuntohinnat (bostadsrätt) ovat ällistyttävän kovat ja kuukausimaksut myös ottaen huomioon että kyseessä on paskalähiö. Kun taas ajattelee miten lähellä Tukholman keskustaa Rinkeby sijaitsee niin hinnat lienevät OK sille joka haluaa elää, yak.

Vuokrista en tiedä mutta ne heijastanevat sitä kovaa kulutusta/slitage joka kämppiin kohdistuu.

mari

Oisko enempi tietoa tästä kauppaepisodista? En toki epäile kommenttisi luotettavuutta. Minua vain sattuu kiinnostamaan missä tuo on käynyt ja mitä itse asiassa on tapahtunut. Itsekin kun tuli opiskeluaikoina työskenneltyä kaupan kassalla…hei, mullahan on pätevyys vaikka pääministeriksi!

K J

Hyvää huomenta. No uusi kauppa Lahdessa K-market. Triossa on myös valloitettuja alueita.

mari

Ok. Kiitti tiedosta. Tutkinpa juttua tarkemmin kun on pari päivää vapaata torstaista lähtien. Otan läppärin tuonne biitsille mukaan, nimittäin Lahti on hyvinkin tuttu paikka, en siellä ole asunut mutta hyvä ystävä asui ja tuli aikanaan vietettyä paljon siellä aikaa.

Anonyymi

Kaliforniassa on uusi muoti. Kun alle 950 dollarin edestä kaupasta varastaminen ei ole rikos, vaan rike, josta on olematon seuraus, jos yleensä yhtään mitään, niin tavaraa lähtee ennätysvauhtia näiden shopliftareiden matkaan. Ja kas kummaa, videoiden perusteella näyttäisi BLM-porukkaa olevan ahkerasti liikkeellä.

Hoitovaje paikkaamatta

SVT tänään (SCB):
-pakolaisista 50% on ilman töitä 10 vuotta maahantulonsa jälkeen
-Ruotsissa hyvät työmarkkinat, vapaita työpakkoja on runsaasti
-työttömiä matuja on niinikään runsaasti, eivät voi ottaa näitä työpaikkoja koska ei ole kompetenssia
-pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa ja siinä ryhmässä ovat kouluttamattomat, matalakoulutetut, 55+ ja/tai syntynyt Euroopan ulkopuolella
-työvaatimukset kasvavat koko ajan joten kuilu matujen kompetenssin ja vaatimusten välillä senkun kasvaa

Haastattelussa noin 40v. matunainen istuu kurssilla paksu palttoo päällä ja paksu huivi tiukasti päässä: ”En ole koskaan käynyt töissä. Tulevaisuudessa voisin toimia kokkina”.

Anonyymi

Kauppakeskuksiiin, kouluihin, jopa päiväkoteihin, juniin ja busseihin joudutaan tänä päivänä soittamaan poliisi järjestyshäiriöiden ja väkivallan takia. Ruotsi petaa omaa hautaansa ja vihervasemmiston johdolla Suomi seuraa perässä. Hallitus ei tingi polttonesteiden törkeästä verotuksesta ja vaatii siirtymään joukkoliikenteeseen, mutta kuka noiden kanssa uskaltaa samaan tilaan lähteä, kun vanhuksienkin kimppuun käydään?

Stig Bakom

Viranomaisten suojeluksessa kasvava kemuröyhkeys tulee vielä jossakin vaiheessa kohtaamaan kansalaisten vastavoiman.
Onhan niitä partisaaneja sentään ollut ihan oikeidenkin sotien aikana.

Prozac

Tulee mieleen charles bronson ”väkivallan vihollinen” rainasta. Bronson lukee metrossa lehteä, kun pellet alkaa soittelemaan…

Niin

Legenda,”väkivallan vihollinen” näin asiat pitäsi hoitaa, pois turha lässyttely ja toimintaa.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Niin

He eivät ole väkivallantekijöitä vaan kärsijöitä.
Minna Jussilan topakka kommentti kokemuksella.
https://yle.fi/uutiset/3-8244304
Ja orpo pakoilaiskiimassa ja hallitus minsteri
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3hallitus ministeri418828-petteri-orpon-mielipide-perussuomalaisten-rasismista-vaihtui-paivassa-pakolaisten-motiivien-arvostelu-on-rasismia

liisa vtuhorsmanperse

Niinpä, tämänkaltaiset ”ilmiöt” arkipäiväistyy ja kertoo mtu.jen pahasta olosta 😉 Laumassa lajin kädelliset voi riehaantua, sen näkee ilmeistä kiihkoa silmissä syöty juotu käyneistä hedelmiä kenties, vieraslajin luontaista vihaakin jne..Ihmeekseni iltapäivälehti julkaisi menestyneen mtu. tarinan postin palveluksessa, palka oli paskaa ja panaanit ylikypsiä, tästä suivaantunut mtu, varasteli ”työssään” kymmeniä läppäreitä ja piti yllä kalliita vaateita ja alla kalliita autoja..,mutta eikö useinmat näistä? Paljonkohan postin varastoista varastaminen on vuositasolla lisääntynyt 2 tuhatta luvulla suomessa 2 th % veikkaan?

Kake Runqvelin

Normaalia kalifaatissa ja pahemmaksi menee.