Somalijengi huijasi avustajapetoksella 12 miljoonaa, hovi nosti vankeustuomioita

Örebron hovioikeus korotti hiljattain somaliklaanin ns. kotihoidon avustaja–petoksen tuomioita. Porukka  ehti kääräistä muutaman vuoden aikana yli 12 miljoonaa kruunua (1,2 milj. euroa) riihikuivaa ennen kuin käry kävi.

Homman kuvio oli melko yksinkertainen. 53-vuotias Ali Moalim esitti liikuntakyvytöntä. Liikuntakyvyttömän kaverit taas perustivat kotihoitofirman, jonka ainoa tarkoitus oli avustaa 24/7 tätä liikuntakyvytöntä.

Moalim oli hyvä näyttelijä ja vuonna 2014, jolloin homma lähti rullaamaan, hän näytteli Försäkringskassalle (=Ruotsin Kela) ja tämän fysioterapeutille sen verran hyvin roolinsa, että virastosta kirjoitettiin liikuntakyvyttömyyspaperit. Mies sai sairaskassalta 24/7 avustustuen. Lausunnon mukaan Moalim ei pystynyt vaihtamaan edes asentoaan rullatuolissa. Eli siis lähes täysin liikuntakyvytön.

Seuraavana kuvioon astui kotihoitofirma. Firmalla oli töissä viisi avustajaa, joista kukin ”avusti” Moalimia. Mikäpä siinä, Örebron kunta maksoi laskut eikä kukaan aavistanut vuosikausiin, että Moalim oli vetreä velikulta, kuin 110 metrin aitajuoksjia. Miehellä ei siis ollut yhtään mitään vikaa liikuntakyvyssään.

Jostain syystä Örebron poliisi pääsi asian jäljille. Tai poliisi sai vihjeen, jota alettiin tutkimaan. Moalim laitettiin seurantaan. Selvisi melko nopeasti, että mies kukkuu ja kävelee omin jaloin. Yksi poliisin todiste oli filmi, jossa Moalim saapui Tukholman Arlandan lentokentälle lomamatkaltaan Somaliasta. Josta oli siis paennut Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta. Alla kuvassa poliisin filmiltä kuvaa, kun ali saapuu Arlandaan ja työntelee laukkukärryään.

 

Homma selvisi nopeasti ja laskujen mukaan vuosien 2014 –2015 aikana Moalim ja avustajafirma laskutti veronmaksajaa 12 202 192 kruunua eli 1, 65 miljoonaa euroa. Melko mukava summa.

Hovioikeus tuomitsi Moalin nyt 5 vuoden ehdottomaan vankeuteen petoksesta ja kaksi avustajaa reilun kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Yhdelle lisäksi kaksi vuotta ehdollista, yksi vapautettiin.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
p.grandell

huom. tämä oli vain yksi petos, noita on pilvin pimein, olihan turussakin karva-kämmen joka oli rullatuoli potilas, oli oiken netti sivut live kuvina kun parkui, unohti sammuttaa kameransa ja nousi tuoliltaan mennäkseen keittiöön. kaikki näkyi videosta, mutta luuletteko että tyhmät tom of finlandian batiikkinoidat siitä välittäisivät, jos menisit ja ilmiantaisit, joutuisit polpon seuraamaksi äärioikeistolaiseksi nazzeksi, suomikin on jo menetetty.

Huono sijoitus

Somput tulevat maksamaan enemmän kuin mitä somput tuottavat.
On se sitäpaitsi järkyttävää että somput Afrikassa näkevät nälkää kun taas somput Ruotsissa senkun rötöstelevät. Menkööt kotimaahansa auttamaan niitä nälkäänäkeviä.

Timo

Somput tulevat maksamaan enemmän kuin mitä somput tuottavat.
Onko ne jotain tuottanut?

Tumma Suklaa

@Timo

Kuumia TUNTEITA! Sitä ei voi rahassa mitata. NIIN ARVOKASTA!!!!

Daavidin poika

On ainakin lapsia. Ainakin pohjoismaissa saa lapsilisää, ett sillei hei

mari

Tämä ihmetytti minuakin kovasti. Olen monesti eri yhteyksissä kommentoinut, että tuokaa minulle nyt edes se yksi somali joka on aito nettoveronmaksaja. Mä annan sille henkilökohtaisesti mitalin.

Jortonki

Kun olin noin 25 (nyt oon 63) tapasin mustalaisen joka oli töissä. Semmoista ei ole sen jälkeen tapahtunut.

Koskaan en ole tavannut töissä olevaa somalia.

mari

Olen itse opiskeluaikoina nähnyt muutaman somalinaisen opiskelemassa mutta enpä nyt muista, että heistä olisi yksikään valmistunut. Jaa, taisi se yksi muikki valmistua ja pääsi jopa töihinkin, mutta lopetti noin puolen vuoden jälkeen. Tosin ei hänkään ollut nettoveronmaksaja koska oli julkisella töissä.

mari

Ei ne Somaliassa mitään nälkää näe. Pohjois – Somaliassa on Puntland ja Somalimaa jotka ovat oikeastaan kohtuu hyvin toimivia valtioita (toki klaanit pitää todellista valtaa niiden avulla joilla on eniten Kalašnikoveja. Näitä sekä keskistä ja eteläistä somaliaa rahoittaa 90-prosenttisesti lähinnä länsimaailman veronmaksajat. Moni YouTuben matkavloggari on käynyt Somalimaassa. Pääkaupunki Hargeysa tuntuu olevan oikein leppoisa mesta. Naiset pyörittää infraa kun taas äijät mutustaa khatia päivät pitkät. Kandee tsekata YouTubesta kanavalta The world’ most dangerous roads se Somalia jakso. Talous alueella perustuu kamelin maitoon ja niiden myyntiin saudi-arabiaan ja ennen kaikkea khatin viljelyyn ja myyntiin.

jorma

Lajityypillistä käyttäytymistä. Asia selviää niin tutkimalla rikostilastoja kuin erästä opaskirjaa, jota viime aikoina on polteltu Sveanmaalla.

Daavidin poika

Joutuuko Moali maksamaan tuottonsa takaisin paikalliselle Kela:lle.? Tuollakin rahasummalla olisi saanut Ukrainalle muutaman rekkalastillisen olalta ammuttavia sinkoja.

On nämä perkeleet häpeämättömiä. Ei siis yksinkertaisesti mitään häpeää. Jatkaako nämä häpeättömät Somalit elämää Ruotsissa ihan niin kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.?

Last edited 1 vuosi sitten by Daavidin poika
Moonman

Ei tietenkään joudu. somalit harvemmin ovat muuta kuin saamapuolella rahojen suhteen. Kyllähän tuollaisista rahasummista kevyesti pari vuotta lomailee ruotsin valtion täyshoitolassa. Naurettavien tuomioiden sijaan kannattaisi lopettaa Suomessakin ilmaisen rahan jakaminen niin somalit katoaisivat kuin kameli saharaan

mari

Tuet niin pieniksi että niillä juuri ja juuri saa riittävän ravinnon, ei muuta. Somalit on aika vekkuleita keksimään miten lypsetään rahaa valtiolta ja esim veikkaukselta ja muita jotka tukee kaikenlaista järjestötoimintaa. Somaleilla sattuu olemaan liki 300 eri yhdistystä ja vaikka mitä järjestötoimintaa. Ainakin pari vuotta sitten listassa oli ”Suomen somalien koneinsinöörien yhdistys”. Tuo kyllä huvitti mua suuresti, ei näiltä velikullilta huumorintajua ainakaan puutu. Vielä kun sattuu olemaan niin että näitä tuetaan avokätisesti koska sen katsotaan edistävän integraatiota. Se on täyttä pa*kaa sillä sehän vain vieroittaa nämä työnteosta, tosin eihän ne työtä tänne ole tulleet tekemäänkään vaan elämään mukavasti veronmaksajien kustannuksella.

Jupi

Ei hätää, veronmaksajat kustantaa jatkossakin tämänkin sompun oleskelun

Riku Laine

Yllättävää yleensähän hovi vapauttaa varsinkin jos omaa suojavärin.
Herääkin kysymys että koska nostavat rasismikortin esiin ja kuinka ovat kehdanneet kuvata ja paljastaa huijauksen?

K J

Ei voi pitää paikkansa. Sodan kauhuja paossa oleva ei kehtaisi tehdä tällaisia petoksia valtiolle joka on hänet valinnut varta vasten nostamaan kansallista identiteettiään.
Poloinen ei varmasti ole ainoa laatuaan, mutta kuten Suomen Vihreät asian kääntäisi, heillä on oikeus integroitua yhteiskuntaan kaikki omalla tavallaan.

Vihreiden loogisuus on absoluuttista viisautta. Muistakaa myös se, että diesel-veturit saastuttavat. Vetureiden korvaaminen polkupyörän dynamoilla vuoteen 2035 voi laittaa aikataulun kireäksi.

sims ala bim

Tyhmää edes yrittää tallaista ja somput jaksavat, helppoa rahaa.

Moaliman meno

Jos olisimme tietäneet minkälaiseksi Moaliman meno tulisi muuttumaan olisimme vaipuneet masennukseen. Itse asiassa emme olisi uskoneet. Nykyään kaikki mikä tapahtuu on kuin jotakin B-luokan science fictionia.

By The Way

Siinä hän saapuu kuin paraskin rokkitähti, paita auki. Oikeanpuoleisessa kuvassa ei näy ainoatakaan valkonaamaa.

murre riepunen

Tässäpä oivallinen uutistointi aihe Ylelle, ikäänkuin varoituksena Kelalle..vitsi..vitsi, meillä suurinta huolta kannetaan vihreiden ” helpotusta narkomaaneille ” kampanja tiimoilta, myös viinien saatavuuteen helpotusta vihreät kaipaavat, etenkin elokapinan kaltaiset ääriryhmittymät.

Anonyymi

Entä rahalliset korvaukset valtiolle petoksesta vai painetaanko vaan villaisella, ettei tule rasismisyytöksiä? On muuten mahtanut olla jätkillä hauskaa, kun ovat nähneet, kuinka helppoa on uunottaa ruotsalaisia ja elää herroiksi tekemättä yhtään mitään!

Suomalainen Somppuelokuva

Ruotsin SVTn dokumentääri illalla, parhaaseen katseluaikaan:
https://www.svtplay.se/video/35263033/guldets-land

”Suomalais-somali Mustafé löytää mailtaan Somaliassa kuparia ja kultaa ja päättää jättää turvallisen elämän Suomessa perustaakseen kaivosyhtiön vanhassa kotimaassaan… Suomalainen Inka Achtén dokumentääri vuodelta 2022.”