4 yleistä nuorten sijoittajien tekemää virhettä

Kun oppii mitä tahansa taitoa, on parasta aloittaa nuorena. Sijoittaminen ei ole eri asia. Virheet ovat yleisiä, kun oppii jotain uutta, mutta rahan käsittelyssä voi olla vakavia seurauksia.

Nuorena aloittavilla sijoittajilla on yleensä joustavuutta ja aikaa ottaa riskejä ja toipua rahanmenetysvirheistään, ja seuraavien yleisten virheiden sivuuttaminen voi parantaa menestyksen todennäköisyyttä.

1. Viivytteleminen

Viivyttäminen voi olla haitallista sijoittamisen kannalta. Pitkällä aikavälillä osakemarkkinat ovat nousseet, keskimäärin noin 10 % vuodessa.1 Vaikka on vuosia (ja vuosia), jolloin markkinat laskevat, on parasta hyödyntää osakekurssien nousutrendiä. aloittaa sijoittaminen mahdollisimman aikaisin ja niin usein kuin mahdollista. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin ostaa indeksirahasto tai ETF joka kuukausi ja säästää säästöjä sijoittamista varten.

Yhdistäminen on tehokasta, joten mitä aikaisemmin raha alkaa ansaita enemmän rahaa, sitä paremmassa tilanteessa sijoittaja on tiellä.

Jos henkilö aloittaa sijoittamisen 25-vuotiaana, hän voi olla miljonääri 60-vuotiaana sijoittamalla puolet niin paljon (joka vuosi) kuin joku, joka aloittaa 35-vuotiaana.

2. Spekulointia sijoittamisen sijaan

Nuori sijoittaja on eduksi. Sijoittajan ikä vaikuttaa siihen, kuinka suuren riskin hän voi ottaa. Nuori sijoittaja voi hakea isompaa tuottoa ottamalla suurempia riskejä. Tämä johtuu siitä, että jos nuori sijoittaja menettää rahaa, hänellä on aikaa saada tappiot takaisin tulonmuodostuksen kautta. Tämä saattaa tuntua argumentilta nuorelle sijoittajalle pelata suuria voittoja.

Uhkapelien tai erittäin spekulatiivisten kauppojen sijaan nuoren sijoittajan tulisi sijoittaa yrityksiin, joilla on suurempi riski, mutta joilla on suurempi potentiaalinen nousu pitkällä aikavälillä. Suuri osa osakemarkkinoista, jolla on suurempi riski, mutta myös suurempi tuottopotentiaali, ovat pieniyhtiöt. Nämä ovat pienempiä, vähemmän vakiintuneita yrityksiä, mutta monista niistä tulee nimiä, joiden osakkeiden arvot nousevat pitkällä aikavälillä. Toiset hämärtyvät. Nuoret sijoittajat voisivat sijoittaa hajautettuun pienten osakkeiden salkkuun tai indeksirahastoon. Mutta tätä ei suositella vanhemmille sijoittajille, jotka ovat lähellä eläkkeelle siirtymistä.

Uhkapelien tai erittäin spekulatiivisten kauppojen viimeinen riski on, että suuri tappio voi arpeuttaa nuoren sijoittajan ja vaikuttaa hänen tuleviin sijoitusvalintoihinsa. Tämä voi johtaa taipumukseen välttää sijoittamista kokonaan tai siirtyä pienempään tai riskittömään omaisuuteen iässä, jolloin se ei ehkä ole tarkoituksenmukaista.

Tiedä tämä, jos olet edelleen kiinnostunut spekulatiivisesta kaupankäynnistä

Silti jotkut teini-ikäiset saattavat haluta ottaa riskejä, eikä heillä ole ongelmia uhkapelaamisen kanssa. Heillä voi jopa olla unelmia ansaita suuria rahaa lyhyessä ajassa. Tällaisissa tapauksissa saatat olla kiinnostunut binäärioptiokaupankäynnistä, joka on yksi erittäin spekulatiivisista ja riskialtisimmista kaupoista.

Tällä tavalla voit tehdä sijoituksesi ja nähdä tulokset muutamassa minuutissa. Tämän sijoitustavan nimi, jota ei suositella kokemattomalle sijoittajalle, tulee luvuista 1 ja 0. Itse asiassa kaikki on hyvin selvää, voitat (1) tai häviät (0).

Voit työskennellä monien eri välittäjien kanssa binäärioptiokaupankäynnissä. Olisi hyvä tehdä perusteellinen tutkimus ennen kuin päättää näistä. Jos olet päättänyt tehdä tämän sijoituksen, vertaa binäärivälittäjiä täällä.

3. Liian paljon vipuvaikutusta

Vipuvaikutuksella on etunsa ja sudenkuoppansa. Jos joskus on aika, jolloin sijoittajat voivat lisätä vipuvaikutusta salkkuihinsa, se on silloin, kun he ovat nuoria. Kuten aiemmin mainittiin, nuorilla sijoittajilla on paremmat mahdollisuudet toipua tappioista tulevan tulonmuodostuksen kautta. Kuitenkin, kuten erittäin spekulatiiviset kaupat, vipuvaikutus voi rikkoa jopa hyvän salkun.

Jos nuori sijoittaja voi hillitä salkkunsa 20–25 prosentin pudotusta lannistumatta, 40–50 prosentin pudotus, joka johtaisi kaksinkertaiseen vipuvaikutukseen, voi olla liian suuri käsitellä. Seurauksena ei ole vain tappio, vaan sijoittaja voi masentua ja välttää liian riskejä jatkossa.

Yksi vaihtoehto on käyttää vipuvaikutusta maltillisesti, mahdollisesti vain osalla salkun varoista. Jos nuori sijoittaja esimerkiksi kerää 100 000 euron salkun, hän voi alkaa käyttää 2:1 marginaalia/vipuvaikutusta 10 %:ssa salkusta tai muusta prosenttiosuudesta, johon hän on tyytyväinen. Tämä lisää silti kyseisten kauppojen riskiä ja mahdollisesti tuottoa, mutta salkun kokonaisriski on edelleen melko pieni.

4. Ei sijoittamista

Kuten aiemmin mainittiin, sijoittajalla on paras kyky hakea korkeampaa tuottoa ja ottaa suurempi riski, kun hänellä on pitkä aikahorisontti. Nuoret ovat myös yleensä vähemmän kokeneita rahasta. Tämän seurauksena heillä on usein houkutus keskittyä rahojensa käyttämiseen juuri nyt keskittymättä mihinkään pitkän aikavälin tavoitteisiin, kuten eläkkeelle. Säästämisen ja sijoittamisen puute nuorena voi myös johtaa huonoihin rahankäyttötottumuksiin henkilön ikääntyessä.

Vaikka eläkkeelle jääminen saattaa tuntua kaukaiselta, sijoittamisen ei tarvitse koskea vain eläkkeelle siirtymistä. Rahan sijoittaminen kulutuksen sijaan voi lisätä varallisuutta ja elämänlaatua myös lyhyellä aikavälillä. Jos nuori haluaa saada enemmän rahaa, sijoittaminen on yksi tapa saavuttaa se.

Bottom Line

Nuorten sijoittajien tulee hyödyntää ikänsä ja lisääntynyttä riskinottokykyään. Sijoittamisen perusteiden soveltaminen ajoissa voi auttaa kasvattamaan salkkua myöhemmin elämässä. Vältä uhkapelaamista (useimmiten) ja keskity sen sijaan vankoihin yrityksiin, joilla on pitkäaikainen nousu. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin indeksirahastojen ostaminen. Vipuvaikutus on kaksiteräinen miekka, joten käytä sitä vain maltillisesti tai älä ollenkaan, jos lisäriski tuntuu epämukavalta.

Mieti, minkä tyyppinen sijoittaja haluat olla, jotta tiedät, mitä kysymyksiä sinun tulisi kysyä neuvonantajaltasi tai itseltäsi. Lopuksi, aloita sijoittaminen mahdollisimman pian, jotta voit alkaa tuottaa lisää varallisuutta tällä hetkellä ja myöhemmin elämässä.