Turkilla melko jyrkkiä vaatimuksia Ruotsin Nato-jäsenyyden suhteen

Mielenkiintoista nähdä miten Ruotsi vastaa Turkin vaatimuksiin ehtona myönteisestä kannasta Ruotsin Nato–jäsenyydelle. Listalla nimittäin on sellaisia asioita, jotka ovat vuosia olleet sosiaalidemokraateille sydämen asioita.

Turkin hallituksen tiedotteessa sanotaan, että Turkki vaatii konkreettisia takeita terroristijärjestöjä tukevalta Ruotsilta. Yksi vaatimus on se, että Ruotsi luovuttaa tiettyjä PKK- ja FETO-terroristeja Turkkiin, joilla tällä hetkellä on oleskelulupa Ruotsissa.

Äkkiseltään kuulostaa siltä, että Ruotsi ei kyllä ihan tuosta vain niele ajatusta, että henkilö(itä), jolle on annettu turvapaikka, palautettaisiin Turkkiin.

Lisäksi vaaditaan, että Ruotsi lopettaa mainittujen terroristijärjestöjen tukemisen. Ruotsin hallitus on ilmoittanut, että se tukee järjestöjä vuoteen 2023 asti ainakin 367 miljoonalla dollarilla. Tällaisten apurahojen jakelu pitää lopettaa.

Listalta löytyy myös maininta, että Ruotsin viranomaiset ottavat vastaan Turkkia vastaan taistelevan terroristijärjestön jäseniä ihan ministeritasolla ja vaaditaan, että tällaisen poliittisen tuen osoittaminen on lopetettava.

Tärkeä tekijä on myös se, että Ruotsi on toimittanut PKK:lle sotilasvarusteita, mm. panssarivaunuja (?) ja lennokkeja. Sotilasavun jakaminen terroristijärjestölle on loputtava.

Lopuksi painotetaan sitä, että Turkki tukee Naton avointen ovien politiikkaa ja uskoo, että jäsenmaiden ja ehdokasmaiden tulee tehdä korkeatasoista yhteistyötä terrorismin torjunnassa, kuten muillakin aloilla. Turkki odottaa nyt Ruotsilta periaatteellisia toimia ja konkreettisia takeita Turkin turvallisuushuolelle.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Oj nej, beklagligt.

Ihan oikein. Se ei kuule svärje mene niin että voit tehdä mitä huvittaa eikä sillä ole mitään seuraamuksia. Tämä nyt meni reisille teidän NATO homma. Kukapa olisi arvannut että muslimit pilaavat teidän bileet toisten muslimien takia =) muuuuahahahahahahahahaaaaa.

svetsari Löhvönen

Suvaitsemattomuutta suvaitseva Mokuruotsi on katoava korkeakulttuuri menneiden vuosituhanten malliin.

Särmääjä

PKK-kurdit on kommunisteja ja antifasisteja ei mitään muslimeita

Luusalmi

Kyllä, ihan oikein ja toivottavasti seisoo loppuun saakka sanojensa takana.. Ruotsi on kuin joku terroristi keskittymä nykyään, ja Suomi tulee lujaa perässä.. Viralliset terroristi valtiot, ruotsi ja Suomi.

Luusalmi

Joko se väestön vaihto loppuu ja ulkomaalaiset karkotetaan tai sit tilanne jatkuu ennallaan vielä pari vuotta ja sit kuullaan kun ruotsalaisia kuolee tuhansittain päivässä..
Ruotsalaiset ku ei ole ollu tarpeeks innokkaita rokottautuun ni ne ei muute kuole joten päästetä nää muslimit irti.
Suomi taitaa tänä vuonna olla edellä kuolin tilastoissa ku olemme nii ahkerasti rokottautuneet et kuoli tilastot on samalla tasolla kun 1940 luvulla..

Ilmari

EU on todennut PKK:n terroristijärjestöksi. On käsittämätöntä, kuinka sen jäsenet ovat saaneet turvapaikkoja. Ruotsi vieläpä avustaa terroristeja.

PKK tero mutta entäs YPG?

Onhan Ruotsikin sanonut että PKK on terrorijärjestö.

rocky

Avustivathan ne Hitleriäkin sodassa ja rikastuivat siinä sivussa.Ilman hurrien apua Saksan sotateollisuus olisi pysähtynyt kesällä 43.

Matti Teppo

Ruotsi on 200 vuoden ajan pyrkinyt olemaan ei puolueeton vaan valita voittajan puolen mieluummin tekemättä asian eteen muuta kuin mitä tekee jo normaalistikin..Saksan tukeminen 1920 -30 ja -40 luvuilla vaihtui kiireellä tehtävään Liittoutuneiden tukemiseen ja Saksan vastustamiseen..esim Raskasvesi projekti oli Ruotsalaista tekniikkaa hyväksikäyttävä toiminta jossa Ruotsi tuli katumapäälle koska huomasi Saksan häviävän..niimpä Ruotsi päätti ilmoittaa Liittoutuneille missä ja milloin Raskasvesi kuljetukset kulkevat..osa rautateillä..osa meritse..Saksaan ei tainnut päätyä taskumatillistakaan..mutta Ruotsi pelastui.

Moonman

Kerrankin päädyttiin tilanteeseen missä maahantunkeutujien oikeudet eivät heittämällä menekään kaiken edelle. Vai miten on peppu-pekka? Luovutatko terroristit, vai unohdetaanko natohypetys ja liittyminen muutaman sadan ruskean terroristin oikeudesta notkua täällä? Ja en tue erdokania, turkkilaiset ja kurdit saavat vaikka teurastaa toisensa kunhan se tapahtuu jossain muualla kuin täällä

Juha Sipilä

Olen shokissa.

S-Omakehu luktar prutt

Ruotsi on aina luullut että koko maailma rakastaa Ruotsia ja että Ruotsi on humanitäärinen maailmanpoliisi nr.1 joka voi räksyttää ja läksyttää mitä maata tahansa seuraamuksitta. Ruotsi ei ole koskaan voinut kuvitella joskus tarvitsevansa Natojäsenyyttä ylipäätänsä.

Nyt on kaikki päälaellaan ja Turkin ”pitkämies” jänkää vastaan. Alkaakohan Orbanin Vihtori myös marista? Kuka seuraavaksi? Tästä jos mistä tulee identiteettikriisi. Tai sitten ei: sosdemit päättävät olevansa oikeassa ja muumaailma on väärässä? Kosta vad det kosta vill.

Särmääjä

Kroatiassa presidentti haluaisi estää, mutta sillä ei riitä valtuudet ja niillä on siellä muutenkin joku hirvee kriisi päällänsä kun Bosnia-Hertsegovina on niin järkyttävä sekasotku ja kaikki tappelee siitä.

Alpertti

Ensin on läksytetty ja sitten kaivettu Saabin, Boforsin, Hägglundsin ym. esitteet salkusta, ja siksi Ruotsia on niin rakastettu maailmalla. Tosin suosio on nyt Turkissa lopahtanut, kun aseita ei olekaan ollut luvassa. Mielenkiintoisesti Iltalehti ei maininnut tämän päivän uutisessaan tuota luovutusvaatimusta. Kumma olisi jos Turkki ei olisi jo heidän luovutustaan vaatinut virallisia kanavia pitkin, joten heidän oikeutensa olla Ruotsissa on sinetöity eikä Ruotsi heitä tule luovuttamaan. Ainoa keino millä Ruotsi pääsee NATO:n jäseneksi on suostutella Turkki luopumaan luovutusvaatimuksesta. Sama toki koskee Suomea.

Islam on syöpä

Koomista, sillä Ruotsi on itse julistanut PKK:n terroristijärjestöksi jo vuonna 1984

PUM! PUM!

Tämä loppuu niin että Suomi menee NATOon, Ruotsi ei. Muutaman vuoden päästä kun Ruotsi on täysin islamisoitunut maa ja rupeavat vittuilemaan Suomelle kun haluavat saman Suomeen, niin Ruotsi joutuu SOTAAN Suomea ja NATOa vastaan. Päästään kuulkaa ihan luvalla ja APUJOUKOILLA lahtaamaan Ruotsalaisia muslimeita! Siitä tulee hienoa!

Nih

Samaa mieltä, Suomi menee varsin kivuttomasti Naton jäseneksi muuta Ruotsi voi joutua odottamaan vuosia löysän maahanmuuttopolitiikan takia ja kun Ruotsiin on pesitynyt jos jonkinmoista terroristia Turkin mielestä ja on osin ehkä oikeassa näiden hyysäämisestä sosiaalidemokraattien toimesta.

Kukavaan

Pravda.ru kertoo, että Turkki uhkaa lähteä pois Natosta, jos ei saa Suomea ja Ruotsia koskevia vaatimuksiaan läpi.

24.05.2022 18:20
Turkey threatens to leave NATO due to possible Finland and Sweden’s entry
https://english.pravda.ru/news/world/152033-turkey/

Tämä olisi helpotus. Turkkia ei tarvitsisi erottaa Natosta. Toivottavasti eroaa itse.

Turkki on kulttuurisesti yhteensopimaton Euroopan kanssa. Ehkä hyvä ratkaisu olisi jakaa Turkki useaksi pienemmäksi valtioksi.

mari

Kukas sen jakaa? Niillä on melkoisen iso ja hyvin varustettu armeija siellä. Väkilukukin suurempi kuin Saksassa, taitaa olla jo pian lähemmäs 100 miljoonaa. Turkki sijaitsee muutenkin sellaisessa ilmansuunnassa jossa on vaarassa kaikki levitä käsiin kun naapuri valtiot pyrkivät osille. Mulle kyllä sopisi jos Turkki eroaisi Natosta mutta tässä vaiheessa se on vain tyhjä uhkaus. Turkki liittyi Natoon viisi vuotta sen perustamisen jälkeen ja pääsi ”klubiin” geopoliittisen sijaintinsa ansiosta.

Matti Teppo

Turkki on NATOn itäisen basaarisiiven päällikkö..ei se mihinkään lähde..voi uhata lähteä..voi mennäkin jo verhon taa..kohta sandaalit läpsyy ja karvainen pärstä ilmestyy..”Say Your Price” kuulostaa naama sanovan..ehkä otamme kupit teetä kuitenkin..ehkä emme pääse NATO kauppoihin..mutta..osta kameli ? osta matto ?..osta kamelimatto ?

Basaari a la Turca

”Say Your Price” 😂😂😂

Pravda, johon täällä lenkitettiin, riemuitsee, tottakai.
Stoltenberg taas on sanonut että Turkki on NATOlle tärkeä jäsen.
Vähän niinkuin välttämätön paha. Paha mutta ei välttämätön.

Se pakolaismäärä on Turkin taktinen ase. Kukaan ei ole vielä tainnut keksiä miten sen laukaisu Eurooppaan estetään pysyvästi huolimatta basaaripomon mielenheilahteluista?

Runtiti-pou

Mikä neitijärjestö tuo Nato muuten on? Ukrainaa ovat aseistaneet Virot ja Puolat, Virokin 6 kertaa enemmän kuin Saksa. Kannattaakko liittyä järjestöön, joka pelkää hysteerisenä konflikteja Venäjän kanssa? Järjestö olisi tarpeen, jos se laittaisi Venäjän kuriin. Kukin maa on itse aseistellut Ukrainaa halujensa mukaan. Nato on päättänyt, että ei halua ”kärjistää” konfliktia ja siksi ei toimita panssareita eikä koneita eikä tehoaseita.
Jenkitkin vain mamoilee ja harkitsee ja sitten taas Pentagon tyssää kaiken. Ja tosiasiassa nimenomaan Venäjän tässä on syytä pelätä eskaloitumisia. Siitähän ei ole juuri mihinkään ja ydinpelotekin varmasti ryypätty ja Lännellä on vastaisku-uhka.

Runtiti-pou

Näyttää siltä, että USA ja VEnäjä ovat yhdessä suunnitellöeet Ukrainan tuhoamisen ja silpomisen, koska Ukrainasta ei haluta uutta ja vahvaa ja nationalistista maata ja koska sodan avulla pikemminkin sysötään maailmaa kaaokseen ja taloudet nurin. Ukraina ei saa voittaa sotaa, koska se parempi väki maailmassa ja muiden yläpuolelle itsensä asemoinut jengi (Israel) vihaa ukrainalaisia ja haluaa tappaa heitä