Poliisi epäilee miestä useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta

Helsingin poliisi tutkii kokonaisuutta, jossa 39-vuotiasta miestä epäillään 11–83-vuotiaiden naisten ahdistelusta. Rikosnimikkeinä tapauksissa on useita pakottamisia seksuaaliseen tekoon, sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Suurmetsän ja Jakomäen alueella joulukuun 2021 ja toukokuun 2022 välisenä aikana. Uhreja on yhteensä kahdeksan. Suurin osa heistä on iäkkäitä, ja joukossa on myös yksi alaikäinen.

Poliisi sai uhreilta hyvät tuntomerkit epäillystä ja pääsi hänen jäljilleen omien poikkeuksellisen laajojen tutkimustensa avulla.

– Tällaisten rikosten selvittäminen on pitkäjänteistä työtä. Jutun tutkiminen vaati työntekijöiltä joustamista ja lukuisia työtunteja. Tämäntyyppiset tapaukset aiheuttavat ymmärrettävästi alueen asukkaissa turvattomuuden tunnetta ja sen vuoksi tutkintaan on tärkeää satsata. Asuinalueiden turvallisuuden varmistaminen on poliisin tärkeä perustehtävä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Tapaukset noudattivat usein samaa kaavaa

Poliisi sai ensimmäisen kerran ilmoituksen epäillyn toimista joulukuun puolivälissä 2021. Poliisi epäilee, että tuolloin mies ahdisteli ja pahoinpiteli noin 80-vuotiasta naista.

Asianomistaja oli kohdannut epäillyn kotitalonsa rappukäytävässä. Uhrin kertomuksen mukaan mies väitti, että työskentelee talossa. Tämän jälkeen epäilty oli ahdistellut naista, joka kaatui ja loukkasi itsensä. Poliisi tutkii tapahtumia pahoinpitelynä ja pakottamisena seksuaaliseen tekoon.

Joulukuun lopussa miehen epäillään ahdistelleen noin 70-vuotiasta naista. Epäilty tuli Suurmetsän ulkoilualueella asianomistajan luokse alapää paljaana ja kävi häneen käsiksi. Kun asianomistaja alkoi huutaa, mies poistui nopeasti paikalta. Tapausta tutkitaan sukupuolisiveellisyyden julkisena loukkaamisena.

Epäilty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ajoittuu helmikuun alkuun. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen 11-vuotiasta tyttöä koulumatkalla. Asianomistajan mukaan epäilty hyökkäsi hänen kimppuunsa metsiköstä, kaatoi hänet maahan ja kosketteli sopimattomasti. Tämän jälkeen mies poistui paikalta.

Huhtikuun alussa epäilty ahdisteli noin 35-vuotiasta naista talon sisäpihalla. Miehen epäillään hyökänneen uhrin kimppuun takaapäin ja ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Rikosnimike tapauksessa on pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Huhtikuun puolivälissä miehen epäillään hyökänneen noin 75-vuotiaan naisen kimppuun jalkakäytävällä. Hän ahdisteli uhria seksuaalisesti ja muun muassa puri häntä. Asianomistaja vastusti väkivaltaa voimakkaasti, jolloin epäilty pakeni. Tapausta tutkitaan pakottamisena seksuaaliseen tekoon ja pahoinpitelynä.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Kaikki nää on vain jäävuorenhuippu. (toki suomalaisetkin)
Itse seurailee helsingin ja vantaan rajalla touhua niin ei mene yhtään iltaa kun ”tietyt miehet” lähtee pizzeria baarista taluttamaan tiedottomaan kuntoon ittensä juoneita naisia.
Eiköhän känniset uhrit ole yleisin uhri, suurin osa tuskin muistaa mitään tai ilmottelee mihinkään.
Täysin avointa ja miten sitä itsekään puuttuisi? Jos haluaisi puuttua niin joutuisi joka yö 2-3 aikaan juoksemaan pihalle menemään väliin.

Huru-ukko

Vai olisivatko tiedottomaan kuntoon juotettuja?? Tippoja kaljalasiin niin siinä ne tammat talttuu talutettavaan kuntoon.

timo

Itse tekisin nettivinkin poliisille jos epäilisin rikosta tai että baari on mukana toiminnassa.
https://poliisi.fi/nettivinkki

Tenori Tampereelta

Onko tekijä niitä tosi haluttuja vuoden 2015 raketti-insinöörejä, jotka niin osaavasti ja joustavasti singahtivat Tornioon. Itse en tiennyt miten laaja toimenkuva raketti-insinööreillä onkaan. Nyttemmin kun näitä nimiä vilahtelee eri tilastoissa huomaan heidän todellisen poikkeuksellisuuden.

Rasistikommentti

”mies”

Aha, ymmärrän.

Lallukka

Aika moniruokainen ikäskaala. Vaikuttaa perverssiltä yksilöltä.

Ohmygod

Ei mitään linkkiä eikä vinkkiä miehen alkuperästä. Eikä siitä, tarvittiinko kuulusteluissa tulkkia.
Ehkä Paavo seuraa juttua, eikä tiedä vaikka valtamediakin vielä heräisi.