Onko nyky Venäjä sama asia kuin Neuvosto-Venäjä?

Usein kuulee sanottavan, että Neuvostoliitto ja nyky Venäjä ovat eri maita. Kummallinen väite kaiken kaikkiaan, sillä samaa maatahan ne ovat. Suurin piirtein samat rajat ja tasan sama väestö.

Vuonna 1917 joulukuussa Vladimir Lenin keskellä bolsevikkien vallankumousta määräsi voimaan lain, jolla perustettiin vastavallankumouksellisia voimia ja sabotaasia vastaan taisteleva salainen poliisi Tšeka. Siitä kasvoi muutama vuotta myöhemmin syntyvän Neuvostoliiton väkivaltaisin ja raain väkivaltakoneisto.

Tšekaa ei nykyään ole olemassa, tai miten sen ottaa; sen nimi on muuttunut GPU:ksi, myöhemmin NKVD:ksi ja sitten KGB:ksi. Nykyinen FSB poikkeaa jonkin verran aikaisemmista järjestöistä, mutta kaiku sama.

Neuvosto-Venäjä on siinä mielessä kummallinen maa, että se toimii omaa kansaansa vastaan. Nykypäivänä Suomessakin on paljon porukkaa, jotka uskovat Putinin ja Venäjän olevan jotenkin venäjän kansan asiaa ajavia tahoja. Venäjässä ei kuitenkaan ole yhtään mitään isänmaallista.

Tšekan perustamisen jälkeen Neuvosto-Venäjällä tapettiin arviolta 20 miljoonaa ihmistä. Luku on vain arvio, sillä mitään tarkkaa määrää ei koskaan saada tietää. Ihmisiä kuoli pakkokollektivisointiin, nälkään, suurten puhdistusten aiheuttamiin karkotuksiin, teloituksiin ja muihin joukkokuolemiin. Gulag oli päivän sana.

Neuvosto-Venäjältä yksinkertaisesti poistettiin kokonaisia väestönkerroksia. Eliminointilistalle joutui itsenäisiä maanviljelijöitä, etnisiä vähemmistöjä, porvareita, upseereita, taiteilijoita, intellektuelleja, työväenliikkeen aktivisteja JA aivan satunnaisesti määriteltyjä ”opposition jäseniä”, joiden väitettiin harjoittavan vastavallankumouksellista toimintaa ja sabotaasia Neuvosto-Venäjää kohtaan. Eliminoitujen joukkoon päätyi myös ihan kommunistipuolueen jäseniä.

 

 

Sivujuonteena mainittakoon se, että esimerkiksi Virossa Neuvosto-Venäjä harjoitti puhdistuksia suunnitelmatalouden mukaan. Kremlissä päätettiin, että Virossa on X-lukumäärä vastavallankumouksellisia. Sen jälkeen piti enää tehdä lista nimistä, jotka harjoittivat neuvosto-vastaista toimintaa.

Kun puhdistukset alkoivat, niin miliisit menivät talosta taloon ja ottivat listalla olleet henkilöt mukaansa. Jos henkilö ei sattunut olemaan kotona, niin käytiin hakemassa naapurista korvaava henkilö. Pääasia, että lukumäärät täsmäsivät.

 

Kun nykypäivänä puhutaan isänmaallisesta Venäjästä, joka ajaa kansan asiaa, niin kannattaa muistaa, ne samat ihmiset ovat mahdollistaneet Leninin, Stalinin ja heidän seuraajiensa vainot. Kansa olisi voinut nousta kapinaan, mutta eivät tehneet sitä. Päinvastoin Neuvosto-koneisto ei olisi voinut toteuttaa sortotoimia ilman laajamittaista yhteistyötä. Tähän yhteistyöhön ottivat osaa miljoonat virkailijat, kuulustelijat, pyövelit, vartijat, tuomarit ja muut terrorikoneiston työntekijät.

Neuvosto-Venäjä on siinä mielessä ainutlaatuinen yhteiskunta, että Stalinin vainot kohdistuivat maan sisäisesti, eikä Neuvosto-Venäjä ole tästä muuttunut nykypäivänä miksikään.

Ja äärimmäisen tärkeää on ymmärtää, että ryssä on oikeasti tyhmä kuin aidanseiväs. Neuvosto-Venäjä ei ole tehnyt minkäänlaista itsetiliä tai ”sisäistä tiliä” Stalinin ja seuraajiensa vainoista. Tuo parikymmentä miljoona tapettua ihmistä on venäläisille ihan yhtä tunteellinen asia kuin sorsalle tilanne, jossa kettu nappaa poikasen. Tonnin seteli-ilme.

Muut Itä-Euroopan maat ovat kehittyneet ja sivistyneet sen takia, että siellä on käyty läpi Neuvosto-ajan menneisyys ja tiliä on tehty rankallakin kädellä. Mutta nykyisellä Neuvosto-Venäjällä Stalinin on kunniakansalainen ja neuvostosysteemin viimeiset hallitsijat Boris Jeltsin ja Mihail Gorbatšov nähdään maanpettureina. Siis herrat, jotka ikään kuin vapauttivat neuvosto-kansalaisen vuosikymmenien ikeestä, nähdään nykypäivänä maanpettureina, jotka antoivat upean ja mahtavan kommunistisen Neuvosto-Venäjän kaatua.

 

Neuvostopropaganda ei ole muuttunut miksikään sitten Neuvosto-Venäjän synnyn. Kun polshevikit olivat saaneet maata haltuunsa, niin salainen poliisi Tšeka määräsi kaikki poliisit ja muut virkailijat rekisteröitymään. Eräs tarina kertoo:

– Oli talvi ja jono rekisteröitäväksi oli pitkä. Jonottavat virkailijat kinastelivat jonon paikoista; kellä olisi oikeus mennä jonon ohi. Poliiseja ja virkailijoita oli kymmenkertaisesti enemmän kuin salaisen poliisin Tšekan miehiä. Mutta he eivät tehneet mitään, he vain jonottivat ja suurin osa joutui lopulta ammutuksi. En voinut katsoa niitä pelkureita, tuntematon mies kertoo venäläisessä tarinassa.

– Eivät he olleet pelkureita, hehän olivat taistelleet sodassa ja vaarantaneet henkensä. Mutta he tekivät kaiken virallisesti ja järjestelmällisesti systeemin edessä, joka tuhosi heidät ja heidän virastonsa. Kun järjestelmä oli kaatunut, armeija muuttui lampaaksi ja he ilmoittautuivat kuuliaisesti teloitettavaksi.

Subscribe
Notify of
guest
40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

No ovathan nuo Ryssän nykyiset rajat tosiaan suunnilleen samanlaiset kuin Neuvostoliitollakin, mitä nyt kolmannes maa-alueesta on poissa.

Väestökin on tasan sama, mitä nyt Ryssästä puuttuvat virolaiset, latvialaiset, liettualaiset, valkoryssät, ukrainalaiset, moldavialaiset, armenialaiset, azerit, georgialaiset, kazakit, kirgiisit, uzbekit, tadžikit ja turkmeenit, jotka itsenäistyivät perustaen omat valtionsa.

Mutta nämä poislukien eroa ei juuri huomaa.

Puolueeton

Taitaa ryssä olla nykyään päässyt yhtä lähelle kapitalistista järjestelmää kuin Yhdysvallat on päässyt lähelle globalistista kommunismia. Osat vaihtuvat mutta kiistat säilyvät.

Kukavaan

Kiitos realistisesta kirjoituksesta.

”Neuvosto-Venäjä on siinä mielessä kummallinen maa, että se toimii omaa kansaansa vastaan.”

Tuli mieleen Tytti Tuppuraisen lausuma ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista.” Ilmiö, jossa hallinto kansalaisten valtaosan hiljaisella hyväksynnällä toimii kansaa vastaan, esiintyy myös Suomessa ja tietenkin Ruotsissa.

Moonman

Kymmenet miljoonat kuolivat ja sama ideologia elää suomenkin hallituksessa tänäkin päivänä, mutta siitä ei tarvitse välittää koska NATSIT. joka puolella on natseja! kysykää vaikka li andersonilta ja ohisalolta

Tämä on syytä ymmärtää

Neuvostoliitossa oli silloin hirmuaikoina muut johdossa kuin venäläiset. Stalinkin oli gruusialainen. Lisäksi yllättävän moni neuvostojohtajista oli jutsku.

Matti Teppo

Jonkun ulkopuolisen tahon pitäisi asianosaisia kuultuaan määrittää mikä on Venäjä..Volgan seutu on Venäjää ? Ukrainan itäosat ovat Venäjää ? Komin Tasavalta ei ole Venäjää koska heillä on oma alkuperäiskielensä..samoin Karjala..Udmurtia ei kuuluu Venäjään..Kreml on Venäjää..Inkerinmaa ei ole..Tsukotka ei kuulu Venäjään..entäs Arkangel ? Jakutia ? Vladivostok ? Venäjä kutistuu melko norminkokoiseksi maa-alueeksi josjakun alueet itsenäistyvät Kremlin vallan alta..mutta vittuako meidän pitää päitämme vaivata ryssän ongelmilla..hoitakoot pesänsä niinkuin parhaaksi näkevät..voimme tietysti tarvittaessa jeesata lähialueitamme pois ryssän ikeestä..esim Itsenäinen Karjala voisi olla Suomelle luonteva lähialue kauppaan ja kulttuuriin.

Runtiti-pou

Juutalainen johto on nyt ja kuten Jeltsinin aikana ja kuten koko Neuvostoliiton ajan

VMP

Tuo on tota venäläistä paskaa jossa aina syy on muiden, osaan tuon teidän pläjäyksen ulkoa jokaista teidän väitettä myöten älä aloita pysy noilla muilla sivuilla. Liitty venäjän armeijaan häviä.

Runtiti-pou

Juutalaisvalta on fakta. Tosin jo Venäjä tsaarien aikana listi vähemmistyöjä ja järjesti suuria teurastuksia ja laajeni verisesti. Aika lailla tuolla juutalaisvalta etenikin myötäilemällä valtajulttuuria. Jo tsaarien aikana suuri osa venäläisistäkin eli kurjuudessa. Tsaarit olivat nostamassa kuitenkin elintasoa ja etenkin talonpojat menestyivät. Bolshevikkivalta painoi kaikki todella alas ja kuriin ja sitten puolueväki ja salainen poliisi ja intelligentsija koostui eerittäin vahvasti juutalaisistra

VMP

Joo ja juutalaisten takia ne raiskaa nytkin lapsia ja raiskas silloin ja siinä välissä, meneeköhän tuo läpi niillä suomen oikeudessa? Selittääkö ryssät siellä aina, että johtui juutalaisista?

Runtiti-pou

Suomi on juutalaisvaltio ei mene tietenkään

VMP

Suurin osa venäläisistä elää tänäkin päivänä kurjuudessa….

Runtiti-pou

Niin juutalaisvaltiossa on normaalia tämä

Suomi Finland

Onkohan Suomen valtamediassa analysoitu syitä siihen, miksi Ruotsin tilanne riistäytyi lievästi sanottuna käsistä? Voi sitä kiemurtely ja kaartelua, jos sellaista yritettäisiin kirjoittaa.

Taitaa kuitenkin moinen jutun aihe olla liian tulenarka valtamedian toimittelijoille. Ainakin, jos kirjoitetaan rehellisesti eikä yritetä tehdä mustasta valkoista.

Suorsa

”Äärimmäisen tärkeää on ymmärtää, että ryssä on oikeasti tyhmä kuin aidanseiväs.”

Tässä ollaan asian ytimessä.

Jortonki

Tuossa huomasin ryssänhyökkiöitä kuvatun eräällä sivustolla ”Armed Forces of Moskvitch”. Meni näppäimistö vaihtoon kaljapurskahdusvahingosta. Voinko vaatia korvausta venäjän valtiolta?

Puolueeton

Euroopan kansojen älykkyyttä on mitattu. Voit katsella tuloksia oheisesta kuvasta.
Venäjä on älykkyydessä samaa tasoa kuin Ranska, Puola ja Latvia, jotka eivät paljoa jää Suomesta jälkeen.
Kansalaisten älyykkyystaso vaihtelee, mikä tulee esille myös kommentoinnissa.

europälyt.jpeg
Jortonki

Tuossa kuvassa Belgialle annettu IQ = nolla vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kuuluvatko Belgit kivi- vai kasvikuntaan. Kun Belgit muodostuvat lisäksi Flaameista ja Walloneista, onko niin että Wallonien IQ on negatiivinen, joten keskimääräinen Walloni on tyhmempi kuin keskimääräinen kivi tai voikukka?

VMP

Venäläiset luonteen piirteet on jalostettu stalinin puhdistuksista alkaen, kun kierroimmat ja epärehellisimmä ja laiskimmat palkittiin ja muut mestattiin..

Minä

Olipa Venäjän rajat milloin missäkin, niin aina Moskovan suuriruhtinaskunnasta alkaen on siellä hallinto ollut Kremlissä ja ihan samanlainen kansasta piittaamaton julmurilauma.

Matti Teppo

Olet asian ytimessä.Kreml on alku ja juuri ns Venäjän kurjuuden toteuttajana..mutta mikä on Venäjä..väitän että loppupeleissä ei ole mitään Venäjää vaan on mielikuva kansallisvaltiosta nimeltä Venäjä..Äiti-Venäjä tms..Kremlin ammattivarkaat ovat alistaneet sen 1000 vuotta ns venäläistä asukkia..asukki on todelliselta kansalaisuudeltaan suomalainen-ugrilainen-slaavi tai mongooli..jokunen Turkinsukuinenkin heiluu mukana..kaikille heille on yhteistä se että isovenäläinen herraporukka on tappanut ja alistanut ko pienet kansat valtansa alle ja pakottanut kielekseen venäjän.NL aikaan alistajat olivat suurelta osin juutalaista juurta..nykyvenäjän johtajissa juutalaisia on vähemmän.Jeltsinin aikaan 80 % oligarkeista oli juutalaisia.Putin on karsinut porukkaa..jäljellä on Abramovits ja Romanovit ym

K J
Arto Antikristus

Onko Puavolla jo poksahdellu skumpat NATOon liittymisen kunniaksi. Tässä vielä pieni kevennys: Biden kommentoi Ukrainan havittelemia rakettijärjestelmiä: ”En lähetä mitään, mikä voi osua Venäjän alueelle” – Slava Ukraine For Morans.

Lallukka

Nythän on niin, että natokiimailu meni vituiksi ja aletaan takomaan suomen ja ruotsin kahdenkeskistä , jotakin liittoa kun ei nyt natoon piestykkään. Noh, ei sinne noin vain mennäkkään.
Semmosta.

VMP

Äidilläs oli kova kiima kun lauman venäläisiä näki… Joko tiedät kuka joukkueesta on isäsi?

Vitt...Stadilainen

Jokainen ryssänmorsian joka kutsuu itseään ”kansallismieliseksi” on täysi ääliö!

Iivanalassa kun olisitte harrastamassa samaa toimintaa kuin täällä suht’ vapaassa Suomessa, olisitte ”ekstremismi”-tuomion saaneena jo Siperiassa istumassa 10-15v. kakkua. Ja ehkä tiedätte, mitä siellä vangeille tapahtuu? Vihje: harjanvarsi.

Esim: https://meduza.io/en/news/2020/09/16/russian-nationalist-tesak-found-dead-in-prison-cell-after-apparent-suicide

Natosta ja muista asioista saa olla perustellusti eri mieltä, itseänikin mietityttää esim. varusmiespalveluksen kohtalo tulevina vuosina, koska demokraattinen armeija ei sovi globaaleihin kuvioihin, mutta kukaan putinistipelle ei ole järjissään jos kuvittelee olevansa minkään sortin Suomalais-kansallismielinen.

t: Karjalanevakon poika

Kaukola

Venäjän liehittelyä en ole ”kansallismielisissä” tajunnut itsekään, mutta en natokiimaakaan ihan purematta todellakaan niele (kumma hinku Suomella päästä vastaamaan Baltian puolustuksesta, mikä taas lienee merkittävimpiä syitä, miksi Nato mielellään Suomen sinne ottaa) sen enempää kuin jokaisen syyttämistä putinistiksi, joka uskaltaa Natoa kritisoida, vaikka Natossa puolensakin on. En myöskään niele kaikkea gloriaa, mitä Ukrainasta kerrotaan, kun tuntuu että taas yksi proxysota enemmän tai vähemmän jenkkien piikkiin.
Kaikki kunnia Ukrainalle silti tästä keväästä. Valitettavat ukrainanpakolaiset ovat kerrankin OIKEITA pakolaisia toisin kuin 99,99% hiekka- ja savannikansoista, joilla ei Eurooppaan olisi mitään asiaa muutenkaan.

t: Karjalasta kajahtaa kummankin vanhemman puolelta

Make's perfect sense

Tämä…
”Poliiseja ja virkailijoita oli kymmenkertaisesti enemmän kuin salaisen poliisin Tšekan miehiä. Mutta he eivät tehneet mitään, he vain jonottivat ja suurin osa joutui lopulta ammutuksi. En voinut katsoa niitä pelkureita, tuntematon mies kertoo venäläisessä tarinassa.”

Tämä sama toistuu aina uudelleen ja kaikissa maissa. Esimerkiksi vuonna 2022 Venäjällä ja vuosi sitten Afganistanissa. Afganistanissa oli vain 70 tuhatta talibania, aj he vain ajoivat Hilu(xe)ineen kaupunkeihin joista 350 tuhatta USA:n hyvin aseistetamaa solttua yksinkertaisesti antautui ja pakeni. No, nyt on sitten naiset säkeissä ja miehet terrorin kohteina. Kaikkialla kansa vain katselee ja puristaa taskuissaan hiljaa nyrkkiä sen sijaan että (sala)murhaisivat nuo omaa kansaansa massamurhaavat despootit

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eipä ole Suomi enää sama maa, kuin 80-luvulla.

Ei päästy Natoon

Ei ole.
Nykyään kokoomus-kommunistit (globalisti boslshevikit) on vallassa, ja Suomi uppoaa suohon.

Pt- media kirkuu globalismin puolesta, mutta iltapaskalehdet ymmärtää jo lopettaa ulisemisen.

VMP

Tajua jo, että sulla pitää olla uusi audi jos haluat tuohon joukkoon, siihen ryhmään kyllä sitten kuuluu kaikkia muitakin nilkkejä pedarit, suuri osa poliitikoista, välistävetäjät, pieni munaiset, älyllisesti kehitysvammaiset, asennevammaiset, syväjoki tyyliin vammaiset, nilkit, isot nilkit, pienet nilkit, rumat nilkit. jne… Jos noi edellä mainitut käyttää lippalakkia ja luulee saavansa pillua niillä on bmw.

VMP

Sulla on nähtävästi kuitenkin liikaa munaa ja liian vähän asennevammaa silti jotta voisit ajaa uutta audia. Sun rahkeet ei riitä.

Särmääjä

On väärin ja loukkaavaa muita neuvostoalusmaita kohtaan käyttää nykysestä Venäjästä nimeä Neuvostoliitto. Venäjän SFNT oli yksi Nevostoliittoon kuuluneista maista ja vastaa nykyistä Venäjää. Neuvosto-Venäjäkin on nimitys Neuvostoliiton alkuasteesta, mutta vähän parempi se sentään on. Ihan niin lujasti Venäjällä ei neuvostoperinteitä ole kuitenkaan vaalittu kun Valko-Venäjällä tai Neuvosto-Moldovassa (Transnistria), mutta aika kovasti kuitenkin. Se ero niille täytyy siinä mielessä pystyä kuitenkin tekemään ettei sitä neuvostojärjestelmää kommunistipuolueen yksinvaltoineen siellä enää ole kuten vaikka Kiinassa.

Qroquius Kad

Sitähän se minäkin tuossa avauskommentissani vähän niin kuin yritin ilmineerata.

VMP

Kutsutaanhan euutakin euuksi vaikka britit ovat siitä eronneet… Tuolla venäjällä on pääkaupunki sama, päättäjät samat, tavoitteet samat, kieli sama, kusipäät samat, kaikki on samaa kuin neuvostoliitolla.

Qroquius Kad

Joo, mutta kolmanneksen kutistettuna versiona:
Neuvostoliiton pinta-ala oli 22 400 000 neliökm, Ryssän 17 000 000.

Väkiluvun puolesta vielä enemmän;
Neuvostoliiton väkiluku oli suurimmillaan lähes 300 miljoonaa, joista vain puolet(!) varsinaisryssiä;
nyky-Ryssän väkiluku enää vain 144 miljoonaa, joista neljä viidesosaa varsinaisryssiä.

Pienenpuoleista eroa voitaneen nähdä alueessa ja ertyisesti väestössä?

VMP

Aika karkeaa matematiikkaa..
Mutta niillä lääneillä siinä ei ollut väliä samat päättäjät… venäjä päätti, läänit siinä oli vain miehityksen alaisia… Neuvostoliitto menetti vain alusmaitaan.. voihan sitä sitten venäjäksi kutsua, mutta pitääkö venäjää kutsua kuitenkin taas neuvostoliitoksi kun on liitellyt itseensä alueita jo monista ympärysmaistaan…