Huomenna 100 päivää täyteen Venäjän invaasiota Ukrainaan

Ukrainan puolustustaistelu vihollista vastaan käydään tällä hetkellä Luhanskin ja Donetskin alueella, eli Donbassissa. Sillanpääasemista Severodonetskin ja Lysitšanskin kaupungeissa käydään kiivaita taisteluita.

Neuvostoliiton, tai Venäjä, kuten sitä nykyään taas kutsutaan ja Ukrainan välinen sota on tällä hetkellä Itä-Ukrainassa tykistön välistä voimankoitosta. Venäjä on saanut kaivettua asemia ja moukaroi näitä kahta kaupunkia täysillä. Jos Venäjä saa kaupungit valtaansa, niin jollain tapaa Luhanskin ja Donetskin alue on ainakin sillä hetkellä venäläisjoukkojen hallussa.

Ohimennen mainittuna, niin Luhanskin ja Donetskin alueet ovat hyvin väkirikkaita alueita. Niissä asuu yhteensä 6,2 miljoonaa ihmistä. Tai siis asui ennen sodan alettua. Putinistit tykkäävät väitteestä, että Donbass olisi jotenkin venäläistä aluetta, jota Ukraina on sortanut. Ja sota olisi tällä oikeutettu. Ei pidä paikkaansa. Siellä kyllä asuu ukrainalaisia, jotka puhuvat venäjää, mutta etnisten venäläisten osuus on pieni.

Voidaan kysyä myös, että miksi Venäjä on tuhonnut Mariupolin kaupungin kokonaan ja tappanut kymmeniä tuhansia siviilejä. Mariupol on nimittäin venäjänkielinen kaupunki ja kuuluu Donetskin alueeseen. Myös Harkova, joka on täysin tuhottu, oli venäjänkielinen kaupunki.

No yhtä kaikki, tilanne on siis jumittunut tykistöjen väliseksi asemasodaksi. Sotilasasiantuntijoiden mukaan Venäjä on siirrellyt maalitolppia sodan mittaan. Ensin sen tarkoitus oli vallata ja tuhota koko Ukraina. Tämä aloitettiin Kiovasta. Mutta ei onnistunut. Sen jälkeen oli tarkoitus sama idän suunnalta. Sekin on vähän jämähtänyt. Seuraavaksi luultavasti tyydytään siihen, että saadaan Donbass haltuun ja Krim pidettyä.

Tietojen mukaan ukrainalaiset joukot ovat kuitenkin hyvin kartalla ja tehneet hyviä vastaiskuja. Toivotaan, että apua tulee ajoissa. Nimittäin Slovakia on päättänyt lähettää Ukrainaan Zuzana 2 -haupitsejä, joiden kantomatka on 50 kilometriä. Myös uusia droneja on tulossa iso paketti. Ruotsikin lähettää taas uuden paketin Ukrainaan, meritorjuntaohjuksia, rynnäkkökiväärejä ja panssarisinkoja.

 

Venäjän tappiot ovat Ukrainan mukaan tällä hetkellä yli 30 000 kaatunutta venäläistä sotilasta ja tankkejakin on lunastuksessa kohta 1 400. Sotaa tulee huomenna täyteen 100 päivää, eli 310 kaatuneen sotilaan päivävauhtia. Tämä on enemmän kuin Venäjän sodassa Afganistania vastaan.

 

Huom: pieni virhe korjattu sadoistatuhansista kymmeniksi tuhansiksi.

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hutlerg

Ryssät haluu lisää biitsejä, ei tässä muuta. Tapetaan kaikki! ja sit mennään uimaan!

Qroquius Kad

Virkistävä pulahdus raikkaaseen veteen tekee monelle ryssä-örkille hyvää:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1311808#p1311808

Tiedä vaikka olisi tuollekin ensimmäinen kerta!

Zaslon

Jotensakin kummallinen peukutussuhde (Venäjän puolesta) Suomessa selkeän ironiseen kommenttiin, joka koskee uutista Venäjän rikolliseen sotaan. Onko noin nopea suomalaisten kommunistien, sosialistien ja isovenäläisten reaktio uskottava tällä sivustolla? Tuntuisi siltä, että ei.

Jortonki

Taitaa Paavon sivusto olla päässyt Leningradin trollien listoille. Ennen työvuoron päättymistä iskurityöläiset täyttävät täällä alapeukutuskiintiönsä.

Jortonki

Hyvä rysssä on kuollut ryssä. Ei mulla muuta… Ukraina parantaa ryssien laatua 200 per päivä.

Huru-ukko

Yhyy vaan sinne luhanskin anus putkosen leiriinkin. Sattuhan se kipeesti kun ei anusken tiedot pidä yhtä vapaan median, johon en laske kuuluvaksi näitä trollimedioita puolin enkä toisin. Ja se edustamasi mitävittua on jo itse näyttänyt olevansa varsinainen puttetrolli. YHYY!!!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Muista uskoa “valtamediaa”. Pian menet apinarokkopiikille.

VMP

Miks et pysy noiden muiden sivujen puolella, siellä teikäläisiä on pilvin pimein. Ja minä alan kutsumaan teitä 8-bittisiksi, ennen tuo kunnia kuului vain tietyille maahanmuutto taustaisille ryhmille, mutta kyllä te ollette älynne todistaneet..

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minä olen täällä pyörinyt sivuston alusta asti, silloin nimimerkillä Valkoinen Hetero .

VMP

Ja alusta asti olet putkosen logiikalle ollut uskollinen ja mv-lehden palstalle kirjoittelit juttuja kuinka tuollainen peli ei venäjällä vettelisi ja venäjä voi pelastaa islamilta jne…

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mv-lehden palstalle en ole koskaan kirjoittanut, joko valehtelet tai dementia vaivaa. Nykysuomeen,Kansalaiseen,Avoimeen Mediaan, Vastarintaan, Partisaaniin, VastaValkeaan, Räyhäblogiin ja Magneettimediaan on tullut kommentoitua. Saattaa niitä muitakin olla johon ei tarvise rekisteröityä.

realisti

Siinähän ne tulikin lueteltua kaikki ryssän paskatuutit.

Jarkko

Ei hemmetti mikä tapa viettää elämänsä 😀

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mistäs olet tiedot saanut? Tuliko selattua Dagens Nyheter vai HS?

Näin se on

Pt-valemedia. Säälittävää valehtelua.

VMP

Käy kattoo mitä paskaa noi heittää tuolla kansalaisten ja muiden kommentti palstoilla noi samat pässit…

VMP

P.S. Älä ruoki trollia…

Qroquius Kad

Selainen se ryssäntrolli nyt vaan on:

https://russoldat.info/pogibshij-soldat-rf-ne-identificzirovan-48/

Se lällättelee kunnes nauraa katketakseen ja senkin jälkeen lällättelee!

Suomi Finland

Aika kalmankatkuista porukkaa tuolla sivustolla.

Banzai, kuolemme Putte- possun puolesta.

Qroquius Kad

Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa.
Tykistö tappaa, jalkaväki ryöstää ruumiit.

natonmulkuttaja

Pt-median etukirjaimet tarkoittaa Paskaa Tunkiolla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Toi oli joskus Sleeppareiden levyltä

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Muistin väärin, se oli :” Pitäkää nenästänne kiinni, nyt tulee paskaa tuutin täydeltä!” Mopott show levyltä.

Qroquius Kad

Ryssäntrolli nauraa silmittömän ilon vallassa:
comment image

Tuolla menolla voi vaikka kuolla nauruun!

Suomi Finland

Kuinka tuo on kärähtänyt noin päästään ja ruumis ja vaatteet on vielä suhteellisen ei-liekitetyn näköisiä?

No, eipä tuolla naamalle enää kehtaa liikkua raiskaamassa lapsia ja muita siviileitä.

Kohta se loppuu

Ei, et kirjoita yhtään epäselvästi. Ihmisillä on erilaisia käsityksiä asioisa. Ja varsinkin erilaisia mielipiteitä. Toiset agressiivisempia, toiset vähemmän.

Siinä kaikki.

Qroquius Kad

Näinhän se on, on mutta yhteen asiaan voi aina luottaa:

https://russoldat.info/pogibshij-soldat-rf-ne-identificzirovan-55/

ryssä on aina ryssä vaikka sen öljyssä paistaisi!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No, kerropa mistä tietosi tulee , esim. Ukrainasta? Keijuko sen korvaan kertoi? Itse seuraan koko maailman (engl. ) medioita. Jopa RT,tä.

Kohta se loppuu

Silläkin uhalla että lentää taas bittien taivaaseen lausun että “Eihän tuossa ole enää kuin puolitoista maakuntaa niin Donetsk ja Luhansk saavat alueensa puhdistettua Ukrainan asevoimista. Ja silloin ollaan päästy Minskin rauhan rajoihin.

Make's perfect sense

Aika lyhytnäköistä. Oikeesti lännen aseapu kääntää pian sotatilanteen Ukrainan eduksi ja ryssät pakosalle. Ja tämä onkin se vaarallinen hetki, koska silloin Putinin pitää valita antaako hän armeijansa tulla tuhotuksi vai ampuuko hän muutaman taktisen mini-ydinohjuksen ukrainalaisten sotajoukkojen keskittymiin.

Oma arvaus on että ampuu, koska muuten häviää sodan ja juuri tälläisia tilanteita varten nuo taktiset ydinaseet on kehitetty. Ei Venäjä aio hävitä sotaa sen takia että taktiset ydinaseet ovat moraalisesti väärin. Päinvastoin taktisten ydinaseiden käyttö tullaan markkinoimaan venäläisille kymmenien tuhansia venäläissotilaiden hengen säästäneenä viimeisenä keinona… joka sai Ukrainan sodan loppumaan. Eli samat perusteet joilla USA motivoi Hiroshiman ja Nagasagin pommit.

Sherlokki suvakko

Miten putin voi markkinoida yhtään mitään, kun se on vaan “erikoisoperaatio”. Eikä siellä jossain ole menetetty juuri yhtään sotilasta, vaan ne on “onnettomuuksissa” menehtyneitä? Jotain muuta se nilkki keksii, tai itseasiassa sen peräpukamat.

Minä

Niin, vaan USA ei ollut hyökkääjä.

Kukavaan

“taktisten ydinaseiden käyttö tullaan markkinoimaan venäläisille kymmenien tuhansia venäläissotilaiden hengen säästäneenä viimeisenä keinona… joka sai Ukrainan sodan loppumaan.”

Hyvin ennakoitu. Noin menetellen ei tarvita edes liikennekannallepanoa eikä sotatilan julistamista. Hyökkäys Ukrainaan oli osoitus taipumuksesta ottaa riskejä. Se taipumus ei ole kadonnut minnekään.

Hyvin on Venäjä pelannut omalta kannaltaan tähän asti. Vanhaa omaa materiaalia ja ei-venäläistä omaa miehistöä on saatettu käyttöikänsä loppuun. Vältyttiin romuttamisen vaivalta ja samalla hillittiin vähemmistökansallisuuksien kasvua.

Kukavaan

Katsoisin Venäjän vaikuttaneen myös Turkin nykyhallinnon Nato-kannanottoihin. Ne heikentävät Natoa ja pitkällä tähtäimellä myös Turkkia.

Venäjä ei salline nykyisen Turkin olla portinvartijana Mustalle merelle. Tosin myös länsimaissa ajatellaan samoin. Erdoganille on luvassa lopputili. Ehkä meritien salmien maa-alueiden hallintaan on paineita tehdä järjestelyjä.

termobarisk terminator

Historia toistaa itseään. Länsi antoi Putlerille periksi heti alussa kun Seniili-Joe julisti ettei Nato puutu sotaan jotta se ei eskaloituisi kolmanneksi maailmansodaksi.

Kun asiat pitkittyy, niin ne mutkistuu. Ukrainalaisia teurastetaan. EU-maat riitelee keskenään pakotteista. Globaalin ruokakriisin myötä Eurooppaan pyrkii miljoonia nälkäpakolaisia. Sotahinnat ampaisee kattoon. Tulee historiallisen paha lama. Kivääreitä aletaan jakaa…

Kas, lopulta saadaankin sitten se kolmas maailmansota.

Mr X

Kyllä pääKarvahattu teki elämänsä munauksen,kun aloitti ko “erikois operaation” . Mihin maahan ryssä-ryssät pääsee matkustamaan ? Valkoryssään. Kalingradin bmw tehtaan johto kertoi henk kunnalle,kun kioski on kiinni,menkää kotiin ja viljelkää perunaa ja kaalia. Renaultin cccp tehtaalta puuttuu moottorit ym,ratkaisu-LaTan kone+laatikko ja merkiksi LATA . Raharyssiltä otettu haltuun jahdit ja muu lyx,nyt soutuveneellä onkimaan särkiä-karppeja. Ja Moskvitsaus tehdas uudestaan käyntiin,pukkaa laatua tien päälle. Kun passissa on 3xC+P-tai sirppi+vasara,minne reissaavat ? VOI VOI .

NATON MUNAHAUKKA

Todisteettomia väitteitä Venäjän armeijan seksuaalirikoksista – Ukrainan parlamentti antoi potkut maansa oikeusasiamiehelle. Nyt tulee waffenilaisille piiiiiiiiiitkä iiiiiiiiiiitku.

VMP

Kerrotko miksi venäläiset olisivat juuri nyt ukrainan sodan alkaessa lopettaneet ikiaikaisen toimintantsa?

Qroquius Kad

Varmaan koska UMV:ssä sanotaan niin?

Mr X

Terveiset isolta kirkolta kaikille lukijoille-kommentoijoille-minä mukaan lukien. Mitä sivua lukisitte-seuraisitte,jos naks,Paavo laittaisi kyltin,kaputt ? Iso kunnianosoitus,Paavo hoitaa virkaa A 1 . Kumarrus .

Qroquius Kad

Yrjöperskeles-blogista on hyvä aloittaa, ellei se ole tuttu.
Sen blogilistaa voi alkaa sitten käydä läpi.

DeeQ

Erikoista on venäjän touhu.

Vuosikausia on paasattu siitä kuinka ryssä varustaa armeijaansa miljardeilla ja taas miljardeilla mutta hyökkäyssodan kärkenä on jotain rääsyläisiä eikä edes ilmavoimat saa mitään aikaan.

Qroquius Kad

Ne miljardit oli myönnetty maanpuolustuksen (Ryssän tapauksessa hieman venyvä käsite) tarpeisiin, mutta valuneet saman tien kavaltamisen, varastamisen ja korruption kautta aivan muualle.
Niinpä Ryssän voimakkain laivasto-osasto onkin Välimeren huvijahtilaivasto.

Lähtekää sinne paratiisii

Ihan mielenkiinnosta kyselen. Mitä hvttiä te ryssät ja putinistit valitatte? Siis mikä on niinkuin oikein ongelma? Kaikki nämä trollit ovat suorastaan lapsellisia. Yrittäkää nyt edes. Jos niin vituttaa, niin tehkää palvelus, ja menkää luovuttamaan Suomen passi. Kiitos.

Qroquius Kad

Kristityllä ja putleristilla on sama ongelma:
kumpikin paasaa Ihanasta Paratiisista mutta kumpikaan ei halua sinne itse!

Onko ylivoimaista

Niin miksi htissä nämä ryssät ovat Suomessa? Kun valittavat kaikesta. Vastatkaa suoraan ryssät. Miksi olette täällä? Teitä on noin 80 000. Miksi olette täällä? Suora vastaus kiitos.

Runtiti-pou

Vaan Saksa ei ole lähettänyt yhtään mitään eikä rajoita yhtään öljynostojaan

Mr X

Ckrocks cad——Miksi ihmeessä sitten täällä notkut,jos sinulla ässiä hihoissa ? Itse luen uutisia pitkin poikin maita ja metsiä. Paavo on hoitanut virkaa hyvin. Ehkä sinun kannattaa seurata kansan uutiset,avotakka,seura ja apulehti. Kenties myös avto-vaz,niin tiedät,mihin koriin sujahtaa reipas LADAN tekniikka.

Qroquius Kad

Minultako kysyit?
Silloin täytyy kyllä ottaa uusiksi hieman tarkemmin, en oikein ymmärtänyt tuota.

Tottakai

Venäläiset alukset ryöstävät ja rahtaavat ukrainalaista viljaa ja terästä mm Syyriaan:

https://www.dn.se/varlden/ryska-fartyg-avgar-med-ukrainskt-stal-och-spannmal-ren-plundring/

Jarkko

Svedut ovatkin niiiin rehellistä porukkaa kertomaan totuuden asioista.

J K

Muistetaan kuitenkin, että sota Ukrainassa on jatkunut katkeamatta vuodesta 2014. Noin seitsemän vuoden asemasodan jälkeen Venäjä käynnisti uuden hyökkäyssotavaiheen, jota on kestänyt 100 päivää. Sotaa Ukrainassa käydään kahdeksatta vuotta.

Bonjai?

Niin. Ryssä on vittuillut sellaiset sanotaanko 80 vuotta. Ryssä kuvittelee olevansa suurvalta. Vetäkää päänne perseeseen ryssät. Olette saastaa tästä lähtien seuraavat kymmenet vuodet. Tuliko selväksi?

Mr X

Krocks kad,täytyyhän sinulla joku lamppu olla puupäässä,kun osaat aakoset. Tilaa kotiin avotakka,uusi suomi,7 yötä päivää ja hymy.

Jarkko

Jos kutsut Venäjää Neuvostoliitoksi, niin voiko Suomea kutsua samalla logiikalla Venäjäksi?

Jarkko

Ja mitä helkkaria, tappanut satoja tuhansia siviilejä? Jätkä nauttinut taas liikaa viinaa tai hengittänyt autokemikaaleja.

Qroquius Kad

Mutta kun ei se Ryssä ole kuitenkaan sentään satoja tuhansia siviilejä tappanut Ukrainassa, vaikka onkin kovasti yrittänyt.
Siinä määrässä on ainakin yksi nolla liikaa.

Qroquius Kad

Ja sittenkin korjasit!

Mr X

krocks kad,tarkista penkki,jolla istut,lukeeko siinä . LÄHTEVÄ TAVARA