Pt-median Nato-äänestyksessä ”Ei Natoon”–pooli voitti

Pt-median Nato–äänestyksen tulos oli melko selvä. Kysymys kuului, että pitäisikö Suomen ja Ruotsin liittyä Natoon. 57 % oli liittymistä vastaan ja 36 % oli liittymisen puolesta. 7 % ei osannut sanoa.

Tulosta ei ole sensuroitu, sitä ei ole Tieto Enatorilla muuteltu ja eikä ääniäkään ole laskettu väärin. Jos tulos olisi ollut päinvastainen, niin olisi alkanut vitunmoinen haloo, että Paavo perkele päissään väärensi tuloksen.

Joka tapauksessa itse en ole sanonut Natoon juuta enkä jaata. Olen vuosien ajan ollut ehkä hieman myötämielinen, että katsellaan nyt, mutta nyt olen sillä kannalla, että ehkä sittenkään ei pidä liittyä Natoon. Perusteluni eivät ole samoja kuin putinisteilla, että kannattaa huomata se vissi ero. Kielteisenpuoleinen kantani johtuu Turkista. Jos Turkki ei kuuluisi Natoon, niin kannattaisin Nato–jäsenyyttä, mutta nyt tässä tilanteessa kannattaa ainakin odottaa.

Jos Turkki nyt kiristää Suomea ja Suomi suostuu kiristykseen, niin se tarkoittaa sitä, että Suomi joutuu ikään kuin altavastaajan asemaan. Tarkasti ottaen vähän kuin cuckoldiksi, aisankannattajaksi. Joo-joo-mieheksi. Sitä paitsi Turkin vaatimukset tai ehdot Suomen ja Ruotsin suhteen eivät liity millään tavalla Naton toimintaan liittyviin asioihin, vaan ovat puhtaasti Turkin sisäpoliittisia asioita. Jos Turkin vaatimuksiin suostutaan nyt, niin mikä on seuraava vaatimus.

Uskon, että Ruotsi ei tule suostumaan Turkin vaatimuksiin. Ruotsin geopoliittisen sijainnin kannalta on melko yhdentekevää, että kuuluuko maa Natoon vai ei. Siksi Ruotsissa tehdään lopulta päätös, että Turkki ei voi sanella ehtoja Nato–jäsenyydelle sellaisilla asioilla, jotka eivät millään tavalla liity Natoon, ja hakemus vedetään pois tai jotain sellaista. Tässä tilanteessa Suomen kannalta olisi ehkä parasta, että katsotaan miten päätös etenee. Jos Nato–jäsenyys eväytyy pelkästään Turkin ansiosta, niin silloin Nato on kriisissä, ei Suomi.

Suomen jäsenyyden epääminen Natosta on Naton kannalta suuri katastrofi. Suomi on laskettu koko Pohjois-Euroopan ja Itämeren puolustuksen kulmakiveksi, jossa Ruotsi on apulainen. Tässä tilanteessa varmasti Baltian maat ja Visegrad–maat, pois lukien Unkari, sekä Romania ja Bulgaria alkavat pohtimaan Nato–jäsenyyden järkevyyttä, vaihtoehtoisesti laitetaan tulille Turkin erottamiseen tähtäävä prosessi.

 

Kun Valko-Venäjä viime syksynä yritti saada Puolaa sekasorron valtaan turvapaikanhakijoiden avulla, niin oli selvää, että siellä takana oli Neuvostoliitto, jota nykyään Venäjäksi kutsutaan. Valko-Venäjä oli operaation toimeenpaneva elin, mutta operaatiokeskus oli Venäjällä.

On melko luultavaa, että tämän nykyisen Nato–käänteen takana on ainakin jollakin tavalla Venäjä. Putin on kilauttanut Erdoganille pienen puhelun, jossa ollaan keskusteltu ”vakavasti” Suomen Nato–jäsenyydestä. Putin on luvannut Erdoganille jotain, joka on saanut Turkin kielteiselle kannalle Suomen Nato–jäsenyyden suhteen.

Miksi muuten Turkki vastustaisi Suomen Nato–jäsenyyttä käyttäen ns. kurdi-asiaa syynä? Suomella ei ole mitään tekemistä kurdien kanssa suhteessa Turkkiin. Suomessa on joitakin yksittäisiä kurdi-pakolaisia, mutta joilla ei ole mitään merkitystä yhtään minkään kanssa. Koskaan ei kuitenkaan ole tullut esille mitään sellaista aktiivista poliittista tukea kuin Ruotsissa on ollut.

 

Subscribe
Notify of
guest
89 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Suomi ei ole basaarikauppias Erdo-kaanille kuin pelinappula.
Pohjoismaista hänen fokuksensa on Ruotsissa, eikä sekään ole kuin Suomea hieman arvokkaampi pelinappula.

Kyse on siitä, mitä höpöfaarao oikeasti haluaa, ja se jokin on USAn takana.
Tinkivän basarikauppiaan tavoin hän ei ole vielä paljastanut sitä, vaan vedättää niin pitkään kuin uskoo sen olevan mahdollista.

Hän tietää hyvin USAn tahtovan Suomen NATOon, ja se myöskin tapahtuu.
Jos höpöfaarao ei ymmärrä perääntyä ajoissa, hän löytää itsensä Putlerin ja Kim III Paksun kanssa samasta hylkiölaarista.
Ja sitä höpöfaaraon sulttaanikunta ei kestä.

Tämä ei ole este, tämä on hidaste.

Suomil liittyy NATOon, vaikka se kuinka suututtaisi ryssänmielisiä.
Heiltä ei kysytä mitään muualla kuin täällä.

Ehhehe

Ei se ole Erdo-kaani vaan Erdo-khan 🥁 ja perheensä on Erdo-klan 👨🏽‍🦰🧕🏽👥👥👥👥👥👥👥

Last edited 1 vuosi sitten by Ehhehe
Gulermo

mitä vitun sieniä säkin napostelet saatanan vajakki? natovastaset kaikki ryssämielisiä? ei jeesus mee lukemaan sitä hesaria vaippa naamallas ja piikki hihassas 🖕🖕🖕

Qroquius Kad

Miksi noin negatiivisena?

VMP

Sanotaan vaikka, että aika pyöreästi voi vetää sellaisen päätelmän jos tuosta ottaa avainsanat, niin olet älykkyydeltäsi tasoa 8-bit puikula, joten ei kannattaisi vajakitella ketään..

Natottajilla 7 bittiä?

Unsigned 8-bit, max=255. Sehän on aika hyvä luku..

Jussiboy

Tämä kommentti kertoo kaiken kirjoittajastaan. Ei muuta.

Sam Colt

Natoon kuuluvissa Saksassa, Ranskassa ja Isobritanniassa on varmasti enemmän militantteja kurdeja kuin Pohjoismaissa. Turkin olisi jo vuosia sitten pitänyt kiristää noita maita. Eipä uskaltanut – toki rahasti miljardeja Syyrian, Libanonin ja Irakin pakolaisilla

Erdokki on surkea pieni basaarikauppias, joka on nyt nähnyt tilaisuuden ottaa jotain etuja lännestä.

Turkki ei lähde natosta, koska siellä on usan ydinaseita. Mutta Turkin touhu voi muuttaa naton toimintaa ja ehkä vähentää Turkin sieltä saamia etuja. Jotenkin tämä pulma on ratkaistava ilman että Eurooppa muuttaa arvojansa.

Ruotsin ja Suomen on yhdessä puolustauduttava neukkulaa vastaan. Tuskin ruotsalaiset haluavat nähdä ryssiä ahvenanmaalla ja tornionjoella.

Jarkko

”E-erdogan on s-surkea pieni basaarikauppias ja p-puuttini on surkea pieni mies”

No onneksi sinulla on Sauli Niinistö ja hänen 99% (ehkä nyttemmin jo yli sadan, kenties) prosentin kannatuksensa. Vie varmasti Suomen kansan kultaiseen tulevaisuuteen.

Erdon Pokerinaama

Täällä suurin osa taitaa olla suomalaisia jotka eivät asu Ruotsissa? Ruotsinsuomalaisten kanta ei välttämättä ole sama kuin suomensuomalaisten.

Ruotsi ei ehdottomasti anna Erdolle periksi. Turkki on Ruotsin mielestä alempiarvoinen maa kuin USA, UK, Ranska. Ehkä vähän parempi kuin Bulgaria ja Romania; suurin piirtein kuin Kreikka mutta vähän huonompi kuitenkin. Takapajula.

Koko prosessi voi venyä hyvin pitkäksi mutta jos ei Erdo muuta vaatimuksiaan niin jäämme lillumaan kuolleeseen tilanteeseen eli i ”dödläge”.

PS Se 7-lapsinen perhe joka on Hallandissa elänyt syrjäytymiselämää on kantaruotsalaisen, kymmeniä-satoja miljoonia voittaneen pokerinpelaajan perhe. Pokerinpelaja konverteerasi islamiin jo ainakin 6-7 vuotta sitten. Ja sitten syrjäydyttiin eroon vääräuskoisista.

Last edited 1 vuosi sitten by Erdon Pokerinaama
Suomi Finland

En kannata ainoastaan Natoa. Myös kurinpalautus Venäjälle tekisi hyvää.

Mokoma roistovaltio raiskauksineen ja siviilien tappamisineen.

Täytyy muistaa, että venäläisiä sotii myös ukrainalaisten rinnalla Venäjää vastaan. Se on niin suuri epäluottamus oman maan hallintoa kohtaan, että mielipide-erojen täytyy olla huomattavia. Täytyy myös toivoa, että kyseinen joukko on suuri ja saa lopulta vallan Venäjällä.

Siksi kurinpalautuksen tulee kohdistua ainoastaan mongolisiiven sotahaukkoihin, ei tavallisiin kansalaisiin.

Last edited 1 vuosi sitten by Suomi Finland
Suomi Finland

Alapeukuttajien täytyy olla ji kovan luokan putinisteja 😀

Qroquius Kad

Saattavat saada siitä jopa palkkaa.

Suomi Finland

Voisi kuvitella, että suomalaisille kelpaisi demokraattinen Venäjä naapuriksi. Järkimiehiä ja naisia valtaan ja nykyiset mielisairaalapotilaat hevon vittuun.

Qroquius Kad

Vaan liekö sellainen Venäjä edes mahdollinen?
Toisin kuin Ukraina, joka edustaa alkuperäistä itäslaavilaista kansakuntaa, ryssät omaksuivat mongoleilta kaiken pahan vailla mitään hyvää.

Suomi Finland

Ratkaisu:

Järkevät venäläiset Euroopan rajoille ja mielisairaalapotilaat idän aroille ja Siperian metsiin.

Ydinaseet tietysti järkeville.

Aputin

Ydinaseet järkeville? Tuo onkin melkoinen oksymoroni, vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa oksymoroni…

Aputin

Oksumoroni…

Sam Colt

Epäilen että alapeukuttajat eivät osaa kunnolla lukea ja sen takia eivät ymmärrä lukemaansa. Käännösohjelma ei ymmärrä mitä lauseissa halutaan sanoa.
Lisäksi – venäjän kieli on muuttunut Dostojevskin ja Tsehovin ajoista putinilaiseksi älämölöksi.

Ville

Juu, niin ollaan. Eikä siinä vielä kaikki: olemme myös noitia ja touhuamme mustan magian kanssa.

Sellainenkin pikku mahdollisuus on että alapeukuttajia saattaa ihan vaan vituttaa leimakirveen heiluttelu. Johan tässä on vuosien ajan saanut putinistin leiman jos on haittamaahanmuuton vastustaja. Yleensä näitä tuomioita jakaa valtamedian toimittajat norsunluutornistaan. Olen yrittänyt miettiä mitä heidän vihaamaansa ryhmää ei ole vielä julistettu putinisteiksi eikä tule muuta mieleen kuin lihansyöjät.

Suomi Finland

Putinin hallinto on niin skitsofreeninen, ettei ole ihme, että löytyy venäläisiä, jotka ovat valmiita tarttumaan aseisiin omaa maataan vastaan.

Juuri tuon skitsofreenisen hallinnon vuoksi en kutsuisi noita venäläisiä isänmaanpettureiksi, vaan pikemminkin vapaustaistelijoiksi.

Vähän samaan tapaan sitä ymmärtää niitä, jotka taistelee Al Assadia vastaan Syyriassa, vaikkakaan islamisteja ei voi kutsua millään kovin mairittelevilla nimillä. Oikeastaan missään tapauksessa. Mutta varmaan siellä on taistelijoita muitakin kuin islamisteja. Allahu Akbar kajahtanee silti joka suusta.

Aputin

Mistä tiedät, että siellä tapetaan siviilejä, raiskataan ja venäläiset sotii Ukrainan rinnalla? Väitänpä, että niin kuin Suomessa myös Ukrainassa on erimielisiä ihmisiä, joten on mielipuolista yrittää kaikkia ihmisiä maailmanhallinto- ja pandeniatyyppisesti yhteen kategoriaan.

Sitä paitsi Bidenin hallinnon, NATOn ja muiden jenkkipellejen lietsoma venäläisviha on uhka maailmanrauhalle. Venäjällä on varmasti pahoja ihmisiä niin kuin on Usassakin mutta niin on myös hyviäkin. Venäjän kaikki hyvät ihmiset eivät kuitenkaan ole sama asia kuin länsimieliset Eun, jenkkien ja räkäpiikin kannattajat varjo-oppositiolaiset kuten YLE, Niinistö ja kumppanit yrittävät esittää.

Jortonki

Venäjällä on todellakin hyviä ihmisiä; itse asiassa hautausmaat ovat täynnä niitä.

Kuollut ryssä on hyvä ryssä.

Ukrainan armeija on parantanut jo yli 30 000 venäläissotilaan laatua.

GLGL

”Ihmisarvo on jakamaton”.
(Lauta-Matti)

Aputin

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sinäkin erittäin todennäköisesti päädyt lopulta hautaan?

Paxu Perše
Kamalaa

Aivan kamalaa katsottavaa. Vähän kuin Pohjois-Korean Kim pelaamassa golfia ensimmäistä kertaa eläessään. Heti 21 hole-in-one:a.

jorma

Voihan turkinpippuri.

Naton kannattaisi luoda uudet säännöt ja aloittaa nollilta ja pullauttaa ottomaanit pihalle. Turkkilaiset voisivat sitten anoa jäsenyyttä, joka voitaisiin myöntää sille vain tiukoilla reunaehdoilla.

Jortonki

Ehkä tässä nyt niitetään sitä satoa että kun ei liitytty NATOon hyvän sään aikana.

Kattoa yritetään nyt korjailla rankkasateessa.

Aputin

Päätä hakkaavat hakkaavat päätään seinään, ja vaikeroivat, kun tekee niin kipeää, kun ei jo hyvän sään aikana hakattu päätä seinään…

käyrä

Parempi olisi lakkauttaa koko huonomaineinen Nato ja perustaa tilalle Eurooppalainen puolustusliitto.

Qroquius Kad

Sellainenhan sen täytyy olla, koska UMV:ssä sanotaan niin.

paviaanit

Jatkakaa vain YLE:n uutisten katsomista ja lukekaa jatkossakin ainoastaan Hesaria, llta Sanomia yms. laatulehtiä. Ja uskokaa kaikki kyseenalaistamatta. Hyvä tästä tulee…

Qroquius Kad

Ei kun juur päinvastoin.
Hän lukee UMV:tä ja uskoo siksi tietävänsä salaisuuksia, jotka Hallitus piilottaa kaikilta muilta.

Aputin

Eikö ne jutut ole siellä Hesarissa, Ylessä ja muissa laatumedioissa ole valmiiksi pureskeltuja? Ei niitä tarvitse tulkita, ettei vain tyhmä kansa rasittaisi päätään tarpeettomasti…

VMP

Nimimerkkisi on erinomainen kuvaamaan teidän ryhmäänne, lukekaa vaan jatkossakin umveetä ja muita venäjän uutisia ja uskokaa niiden sisältö kuten olette tähänkin asti tehneet. Me muut naureskelemme niille, siinä kun te laumassa kiljutte hurrata venäjälle tähän tyyliin:

https://www.youtube.com/watch?v=xRJOUCUlt6k

käyrä

Entä omasi? Tarkoittaa ilmeiseti ”VamMainenPa***?” Vammaisten haukkuminen on todella sairasta.

Qroquius Kad

Miksi sitten teet niin?
Sinähän tuon merkityksen annoit lyhenteelle, ei sen käyttäjä.

Still Win

Alussahan ei-puoli oli vielä enemmän voitolla. Eli on mahdollista, että joku NATO-kannattaja on ajan kuluessa äänestellyt useamman kerran.

Qroquius Kad

Yhtä lailla Pietarin trollitehdas on voinut lukuisilla laiteillaan äänestää ei-NATOlle voiton.

käyrä

Silloinhan lukema olisi siirtynyt hiljalleen EI-puolen eduksi, eikä päinvastoin.

terhomatti.hämeenkor

Kun nyt viimeinkin tällainen tuhannen taalan paikka tuli, niin KYLLÄ !

Gulermo

juurikin ei natoon, sotahullujen jenkkikusipäiden huoriksi 👌
reservistä eroaminen on hyvä keino protestoida juuspelisaulin ja pissaliisasannan kusipäistä diktatuuria vastaan näin tärkeässä asiassa 🤘

Qroquius Kad

Kummallista että putleristeilla on noin kauhea kiukku päällä vaikka juuri voittivat vaalit.
Oliko se sittenkin väärä tulos?

He ovat varmaan niitä ihmisiä, jotka myöhästyttyään junasta kymmenen sekuntia huutavat kuin olisivat myöhästyneet kymmenen tuntia!

Ilmari

Reservistä eronnutta voidaan käyttää miinanpolkijana

Qroquius Kad

Monesta siviilipalvelusoletetusta tulee myös hyviä putkenrasseja kenttätykistölle.

Trumpin hihasta

Entäs 2024 jos/kun Trumpista tulee taas presidentti ja hän alkaa pikkuhiljaa vetää pois USAa pois NATOsta? Ei Trumpia kiinnosta Euroopan rettelöt, Trump haluaa vain USAn parasta eikä halua tuhlata rahaa meihin jos ei se hyödytä USAa.

Hurjia lukuja

Ruotsissa asuu 100 000 kurdia ja Suomessa  vuonna 2021 15 850 äidinkielenään kurdia puhuvaa henkilöä.

Make's perfect sense

Kiitos Paavo että tulit järkiisi!

Kirjoitin esim 16.5 ”ettekö te pölijät tajua että Erdogan on lahajottu antamaa Suomelle ja Ruottille Natohylsy.”

”Putinille tullee palijo halavemmaks korruptoija joku pressa tai pääministeri miljardilla, ja sitte ei tuu ite nolatuks Suomen Natojäsenyyvellä.”

Tarkasti ottaen vähän kuin cuckoldiksi, aisankannattajaksi…. Jos Turkin vaatimuksiin suostutaan nyt, niin mikä on seuraava vaatimus.

”Turkki heittää siis ehtoja joihin on mahoton suostua. Ja jos mahdottomiin suostuttais niin seuraavaksi Erdogan vois vaikka lisäehtona vaatia saada vetää Sannaa ja Magdaa hanuriin, ja jos pohjolan hallitukset ei lämpenis ajatuksesta, nii Erdogan väittäis sen johtuvan turkkilais- tai muslimivastaisuudesta… tai kurditerroristimyönteisyydestä => hylsy”.

Make's perfect sense

Nato tien tyssätessä Suomen ja Ruottin kannalta oikea turvallisuuspoliittinen siirto on Suomen ja Ruotsi oma ”Pohjolan Puolustusliitto” (PPL). Suomelta tulee siihen runsasti miesvoimaa ja peruskalustoa ja Ruotsilta runsaasti hi-tech sotateknillistä kapasiteettia lentokoneita ja ohjuksia. Näillä eväillä me pärjätään pitkälle tulevaisuuteen.

Tätä ei vielä kukaan poliitikoista uskalla sanoa ääneen, koska Nato-korttia tahdotaan vielä yrittää pelata. ”Pohjolan Puolustusliittoon” tässä kuitenkin ollaan menossa 😉

Sakari Rajamäki

Mitä haittaa siitä olisi, että Suomi liittyisi NATO:oon? Jäsenmaksutkin muutamia kymmeniä miljoonia. Aika mitättömiä summia jos niitä vertaa koko valtion budjettiin joka on noin 55 miljardia. Jos ajatellaan pelkkää liittymisprosessia, niin se voi kyllä olla ongelmallinen kuten huomataan.

Make's perfect sense

Valtion sotilaallinen suorituskyky riippuu pitkälti BKT:stä. Se että ylipäätään tarvitaan tuota suorituskykyä riippuu taas siitä minkälaiset suhteet on muihin maihin.

Ennen ukrainan sotaa Suomella ei ollut minkäänlaista riitaa Venäjän kanssa. Suomen asema sopi myös Venäjälle, koska se oli ollut Suomen suhteen suorastaan… ystävällinen – eikä esim ollut päästänyt matuja kulkemaan alueensa kautta Suomeen turvistelemaan.

Ukrainan sodan alkaessa Marinin hallitus ja kaikki mediat ryhtyivät välittömästi paheksumaan Venäjää niin, että päättivät ryhtyä proxy-sotaan Venäjää vastaan aseistamalla ukrainaa, katkaisemalla kauppasuhteet, ystävyyssuhteet ja hakemalle jäseneksi Venäjän vihollisenaan pitämään Nato-sotilasliittoon.

Meni kauppa, turistit, energia ja ystävyyssuhteet – jippii

Qroquius Kad

Ryssä on osoittanut, ettei sen kanssa voi enää asioida rauhanomaisesti rinnakkaiselellen, ellei ole Ryssää vahvempia liittolaisia.
Ukrainalla ei ole.
Virolla on.

Make's perfect sense

Juu, tunnetasolla tahtoisin itekki kirvesmurhata kaikki 140 miljoonaa venäläistä Hailuodon murhaperjantain takia. Järkipuoli kuitenkin sanoo etten saa tai ehkä edes jaksaisi. Eikä nuo nykyryssät taida olla murhaperjantaihin enempää syyllisiä kuin nykyamerikkalaiset Kunta Kinten osallistumiseen USAn alkuaikojen maanviljelykseen.

Historian saatossa Suomi-Venäjä tappoluvut taitaa olla aika tasoissa. Ja tilien tasaamiseksi suomalaisetkin ovat sentään saaneet tehtyä extra-jäynää Ryssälle; esim antamalla Leninin ja Stalinin huseerata Suomessa vallankumousta Venäjälle. Ja yrittihän suomi-terroristit myös polttaa koko Pietarin kaupungin talvipakkasilla. Ja entä ne Neuvostoliiton aikaiset trokaus- ja panomatkat, ne joissa suomi-turistit tunnettiin ”nelijalkaisina ystävinä”.

Historia on

Yeah

Upeeta että joku piti gallupin! Lisää näitä

Sam Colt

Jos tarkoitat Paavon järjestämää kyselyä, niin se ei ole galluppi.
Gallupissa kysyjä valitsee heterogeenisen joukon vastaajia saadakseen mielipiteitten lisäksi selville asian kannatuksen.
Jos 188 kansanedustajaa on jotakin mieltä ja muutama nimetön hörhö toista mieltä, niin luotan eduskuntaan enemmän.

Ilmari

Ei tämä ole galluppi, koska kuka tahansa voi äänestää ja tulos on täysin satunnainen. Oikeissa gallupeissa vastaajat etsitään satunnaisotannalla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Onko siis5 57% kansasta putinisteja? Ja 36% Natofanaatikkoja jotka haluavat putinistit turpeen alle? Voi vittu tää porukka on sekaisin. Lopettakaa niihin maskeihin hengittäminen, se on vahingoksi aivojen hapensaannille.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No huh , sit mää en oo puttenisti.

Suomi Finland

Aikamoista vihapuhetta.

Sherlokki suvakko

Hyvä analyysi Paavolta!

Såuli Nüünistü

Venäjäliitolle on nyt vittuiltu ihan perusteellisen tarpeeksi. Kuulemma Suoli päästi peräreikänkaasunpurkauksen soittaessaan Vallulle: hei kuunteles tätä vitun diktaattori ! pppprrrrrrööööööttt…

S: -me ollaa nyt natossa vallu! vituttaaks tää sua hä mitä vanha HOMO!
V-Tota siisku ööö
S-Niinnii! nyt jos edes VILKAISET tännepäin niin JOE PITEENI tulee ja tappaa perkele vitun homo ja vaimos on huora, taidat olla pedofiili ku olet noin SIAN NÄKÖINEN helevetin peräreijän poraaja. Oliko äitis horo?
V-… tä?
S- vittu vedän sua turpiin koska vaa tuu tänne pihalle!
V- ettehän te edes päässeet natoon?
S-… (kuiskaa jollekin) pekka nyt se liukkari pois ei ollakkaa vielä natoss saatana!

Ilmari

Ihme sekoilua. Koeta rauhoittua.

timo

Tänne pesiytyneet putinistit nähneet vähän vaivaa tuloksen manipulointiin.

Make's perfect sense

O jälvar, jävlar jävlar jävlar…

Meinas mennä ohi, mutta Ruotsin demarit taitaa itse nyt kaataa hallituksensa!

Näin toimimalla epäonistuminen nato-liittymisessä saadaan sälytettyä hallituksen näennäisesti kaataneiden SD:n ja porvaripuolueiden niskaan. Eli magda sanoo että ”kyllähän me oltais Turkin kanssa neuvoteltu vaikka mistä ja hoidettu tää nato-liittyminen, mutta ny ku te rasisti-porvarit menitte kaatamaan hallituksen, niin eihän meillä oikein oo enää mandaattia edes neuvotella mistään eikä varsinkaan meitä vaaleissa kovasti äänestävien kurdien luovutuksista Turkkiin ja PKK/UPG fanituksen kriminalisoinnista”… siis ei mandaattia ennenkuin vaalit on pidetty.

Tack och ädjö

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
Kamalaa

Pitää muistaa mitä Turkki sai kun liittyi NATO:on ja se syy miksi Turkista tuli NATO-maa vaikka sen aseistus oli silloin vanhempaa Neuvostoliittolaista kalustoa. Onhan sillä, kuten Puolallalkin, vielä nykyäänkin Mig:it käytössä. Mutta silti kelpaa NATO:lle ja juuri välimatkansa vuoksi.

Mikäli Suomi kutsuttaisiin NATO:on niin Turkki menettäisi erityisasemansa kaikenmaailman kiristysten muodossa. Toisaalta, ehkä Suomi keksisi parempaakin käyttöä niille 7,84 miljardille (3.1% BKT:sta) jolla se joutuu vuosittain ostamaan NATO-aseita ja ammuksia. Ei niitä veromarkkoja täälä liiaksi ole.

Mutta joo, kansa on puhunut. Ja prosentit ovat melko erilaisia kuin keltaisen lehdistön (alma-media, bonnier…) prosentit. Ylittävät jopa Stubin prosenttit.

Dupont

Kovasti ihmettelen NATO:a vastustavien voittoa, mutta niin olkoon. Ei NATO-jäsenyys minullekaan ideaaliratkaisu ole, mutta olemassaolevista vaihtoehdoista paras.

Ville

Järjetöntä tämä nykyinen somekiihkoilu jossa kaikki vähänkin Nato-kriittiset mielipiteet ovat muka putinistien kieroilua. Henkisesti ollaan yhä siellä keskiajalla jolloin noidan tunnisti milloin mistäkin syystä.

Olen liian nuori muistamaan mitään Kylmän sodan ajoilta mutta liekö ollut ilmapiiri samanlainen?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oma poliittinen muistini alkaa 1970 luvun puolesta välistä. Tällöin olimme ”puolueeton” pieni maa neukkujen vieressä. Asevarustelu oli kiihkeää ja maailma pelkäsi ( silloinkin) ydinsotaa. Nuorna miehenä tuli itsekin osallistuttua 1980 luvun alussa Ydinaseeton Pohjola marsseille. Sotia käytiin silloinkin . Oli Falklandia, Afganistania , Grenadaa….Puolassakin taisi olla sotatilapäällä jonkun aikaa. Kylmempi vaihe mielestäni loppui Neuvostoliiton romahtamiseen. Sitä ennen Berliinin muurit romahtivat ja ihmiset olivat Euroopassa toivoa täynnä. Ei siis mitään uutta auringon alla. Taas poljetaan tavankansaa ja kaikki on entistä enemmän perseestä. Kiitos klopalistien. Ehkä tää sitten muutuu hyväksi (joillekin), kun uusi aamunkoi paistaa kahden vuoren välistä.

Make’s perfect sense

Suurinpiirtein sama poliittinen muisti itelläkin ja samoin luulin neukkuimperiumin romahtamisen johtavan tulevaisuuteen joka länsimaiden johdolla, tietokoneiden ja teknologian kehittyessä johtaisi ja vääjäämättä kohti jotain Star Treck tulevaisuutta. 2000-luvun alkuvuosina minulla oli tapana sanoa, niin ennen oli kaikki huonommin. Nyt kun katsoo peruutuspeiliin niin yhteiskunnallisesti ja ihmisoikeuksien suhteen länsimaissa on menty huonoon suuntaan jo ainakin 15 vuotta.

Se minkä minä ja kaikki muut missattiin oli länsimaisen hegemonina luhistuminen globalistien lappaessa eri verukkein kaikki rahat omiin taskuihinsa. Tätä kehityssuuntaa eivät useimmat ole vielä edes kunnolla tunnistaneet, vaan elämme vastaavassa utopiakuplassa kuin monet Neuvostoliitossa joskus 1930-luvulla.

Make’s perfect sense

Hyvin kiteytetty.
Sinä, minä ja mr. ”Tehdäänkehitysmaayhdessä” ollaan kuitenkin riittävän vanhoja tietämään että oli oikeasti olemassa aika jolloin poliittista korrektiutta oli sanoa mitä mieltä on asioista, aika jolloin uutistenlukija kertoi mitä maailmalla on tapahtunut – eikä sitä mitä mieltä maailmalla tapahtuneesta pitäisi olla. Aika jolloin pikkupäissään olleet tytöt yleisesti liftasivat öisin koteihinsa. Ja aika jolloin puolet nuorisosta ei tarvinneet pillereitä mielisairauksiensa hoitamiseen.

Se mitä vähemmällä perspektiivillä varustettu Z sukupolvi kokee on kai aidosti sitä että BLM:ät, turvis-suvakit, elokapinoijat ja antifat ois jotenkin säilyttämässä jotain olemassa olevaa hyvää – vaikka todellisuudessa he luovat vain kommunistista riistoa, vainoa ja köyhyyttä.

Make’s perfect sense

En sanonut että syö mielisairauksiensa hoitamiseen, vaan että ennen puoet ei ois tarvinnu niitä. Nyky uutisoinnissa toistellaan ahdistuksen, masennuksen ym. yleisyyden eri nuorisoryhmillä ja erityisesti naisopiskelijoilla hipovovan 50%:a.

Ja vaikka Z-sukupolvi ei noita kommareita fanittaiskaan, niin niiltä puuttuu median aivopesukoneen jäljiltä mentaalinen kyky vaatia omia ihmisoikeuksiaan sekä vastustaa avoimia rajoja, ilmastovouhotusta ja antifa-kommunisteja.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
vanha kyynikko

Paavon galluppi suomalaisten NATO-mielisyydestä tais osuu lähemmäs totuutta,kuin vallanpitäjien.Hmm!?!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jos Pt-median lukijat ovat ”änkyröitä” 57 % ja 36% nyky Natotuksen kannattajia , niin tuntuu 100% ”änkyrä” paremmalta. Sori siitä.

vanha kyynikko

Vallanpitäjien gallupit(n.1000 henkilöä) on aika pieni otanta yli 5000 000, eli pitääkö tässä ajatella,että näillä sivuilla ollaan samaa mieltä kuin ns.Valtamedia?

Juha Sipilä

Olen shokissa