”Hjulstan lapsille” pitkiä vankeusrangaistuksia murhasta ja murhan yrityksestä

Solnan käräjäoikeus tuomitsi tänään Järvan väkivaltaisimpiin kuuluvan jengin jäseniä pitkiin vankeusrangaistuksiin. Somalit osoittivat tässä taas sitä erinomaista kykyä sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Pisimmän tuomion sai vuonna 2001 syntynyt Muhsin Ibrahim Hussein, jonka syyksi luetut rikokset ovat sellaista luettavaa, että rispektiä luulisi vankilassa saavan: murha, murhan yritys, avunanto murhaa ja törkeä ampuma-aserikos. Vankeutta lätkäistiin yhteensä 13 vuotta 10 kuukautta.

Koska Hussein oli tekohetkellä ja on edelleen alle 21 vuotias, niin oikeus antoi tuomion ns. nuorena henkilönä tehdystä rikoksesta. Muuten olisi tullut automaattisesti elinkautinen.

2001 syntynyt Abdikarim Dahir Ibrahim taas palkittiin 10 vuoden ja 4 kuukauden vankeudella avunannosta murhaan. Tässäkin tapauksessa nuoruus pelasti elinkautiselta.

Kolme muuta somalia vapautettiin murha-, murhan yritys- ja ampuma-asesyytteistä.

Porukka piti majapaikkaa Tukholman Järvassa ja siellä tarkasti Hjulstassa, eli aivan Tenstan kupeessa. Jengiä on kutsuttu leikkisästi nimellä Hjulstabarnen, Hjulstan lapset. Jengin toimeenkuvaan on kuulunut lähinnä murhaaminen ja ihmisten ylipäätään väkivaltainen kohtelu.

Porukka alkoi olla alamaailmassa näkyvä toimija joskus vuosien 2017-2018 hujakoilla väkivaltaisuutensa takia. Huomattavaa on se, että jorkit olivat tuolloin 15-16-vuoden ikäisiä. Jengin jäseniä on epäilty useista murhista, murhan yrityksistä ja erilaisista ampumisista, mutta näyttöä on ollut vaikea saada.

Nyt kyseessä olevissa tuomioissa murhatuomio tuli vuosi sitten Hjulstassa tehdystä murhasta, jossa 28-vuotias gangsteri ammuttiin hengiltä kotiovella. Tässä tapauksessa poliisilla oli onnenkantamoinen, sillä jorkit olivat niin täpinöissään murhan jälkeen, että jättivät huolimattomasti hylsyjä ampumapaikalle, sekä pistoolin ja vaatteet läheiseen metsään. DNA:n ja muun teknisten todisteiden avulla somalit pystyttiin yhdistämään tähän murhaan.

Murhan yritys käsittelee niin ikään Hjulstassa viime elokuussa tehtyä ampumista. 23-vuotiasta gangsteria ammuttiin lippaallisen verran kuteja päähän, mutta tässä tapauksessa kävi ihme. Mies jäi henkiin eikä menettänyt edes tajuaa. Ei kuitenkaan halunnut heti kertoa poliisille kuka häntä ampui. Paljasti kuitenkin sen puolen tunnin päästä.

Tässä jutussa on myös ehkä vähän koominen sivujuonne. Kun jorkki makasi ambulanssin baareilla, niin poliisi ei päästänyt ambulanssia liikenteeseen, vaan pari poliisia painosti miestä kovasti kertomaan, että kuka oli ampunut.

Mies alkoi painostuksen jälkeen kertomaan ja tuli samalla vahingossa kertoneeksi asioita, jotka kokenut kenttäpoliisi osasi yhdistää muihin tekoihin. Tästä seurasi, että mies oli nyt itse epäiltynä murhan yrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Oikeudessa mies kuitenkin vapautettiin syytteistä, sillä oikeuden mukaan hänen ihmisoikeuksiaan oli loukattu ambulanssin baareilla käydyn kuulustelun yhteydessä. Lisäksi ainoa todistusaineisto oli poliisin vartalokamera, jonka kuvan ja äänen laatu oli niin heikko, että sitä ei voitu käyttää todistusaineistona.

 

Joka tapauksessa nyt tuomitut jorkit istuvat tuomioistaan nuorena henkilönä 1/3. Pidemmän tuomion saanut Hussein on kiinni 13 vuoden ja 10 kuukauden tuomiostaan reilut 4,5 vuotta.

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Maailma on tullut kylään, eikä enää suostu lähtemään. Vieläkö ’monikulttuurisuus on rikkautta’ mantraa hoetaan jossain muuallakin kuin aivan äärimmäisten äärisuvakkien keskuudessa?

Halutiin bongorumpujen soittoa, mutta saatiin merirosvot.

Moonman

Ei sitä hoeta, koska vanhoilla voima-sloganeilla on aina ”parasta ennen”-päiväys ennenkuin niistä tulee pahkasika-parodiaa. ”Rikkaus ja voimavara” meni muodista heti stubbin jälkeen. Tällä hetkellä taitaa olla ” ei ole katujengejä” mutta punavihervoimat ovat tainneet havahtua siihen, että asiat on parempi pitää epämääräisenä ja pimennossa koska niistä tulee nopeasti meemejä kun kaikki näkevät mitä tapahtuu oikeasti.

Kari Ilmarinen

Joo-o, maailmankylässä on siinäkin omat valuvikansa…

mari

Lippaallinen kuteja päänuppiin eikä lähtenyt edes taju? Mikähän lienee ollut kaliiberi? Valistunut arvaus:. 22cal tai joku muu pikkuluisku, 6.35mm tai 7.65mm. Siihen yhdistettynä surkeat ampumataidot niin kai tällainenkin tapaus on mahdollista. Toisaalta, Drug. Inc sarjassa joka sillä kertaa oli kuvattu Alaskassa. Anchoragessa oli jengin jäsentä ammuttu takaraivoon ysimillisellä, luoti kulki pään (aivojen) läpi, otti kimmokkeen otsaluusta ja tuli ulos sisäänmenorei’än vierestä. Tyyppi jäi henkiin, aivotkaan ilmeisesti vahingoittunut kovin pahasti koska jutteli kameran edessä kuin kuka tahansa. Uutisesta vain se ettei somaleista ole ollut kuin harmia jokaisessa maassa. Eipä ihme, että niiden naapurit Etiopia ja Kenia vihaavat näitä. Mut niin arkinen juttu Ruotsista ettei edes hätkähtänyt.

mari

Joo, varmaan kaikki ’osumat’ pintanaarmuja. Nämähän tykkää siitä ghetto kampaustyylistä joka vähän muistuttaa luodin tekemiä jakauksia. Ehkä jätkä sai uuden kampauksen tai sitten trimmauksen jo entisen lisäksi.

JaPe

Normaalien aivojen tilalla olevaan rusinaan on paha osua…

Qroquius Kad

Viime vuosituhannen lopulla, taisi olla vielä 1980-luvun puolella uutisoitiin varsin epätavallisesta itsemurhasta muistaakseni USAsta:

mies oli ampunut itseään oikeaan ohimoon nakskakkosella, luoti oli lävistänyt kallon, jyrännyt sitten kallon sisäpintaa pitkin toiselle puolelle, tullut ulos vasemman leukaperän alta ja katkaissut kaulavaltimon.

Mies oli kuollut verenhukkaan.
Itsemurha onnistui, mutta aavistuksen verran eri tavalla kuin oli suunniteltu.

Mitä somalin puikulapäähän tulee, saattavat aivotkin siellä olla eri kohdassa kuin ihmisellä?

JaPe

Hmmm, jos somppujen aivojen kokoa aattelee, niin pieniin lienee vaikia osua!

mari

Toi kakskakkonen kuti – kuten varmaan hyvin tiedät – on huono työkalu itsemurhailuun. Kuti on niin pieni ja tehoa vähän, että se luoti voi ottaa kimmokkeen esim hampaista. Näin selvisi murhanyrityksestä eräs ammattirikollinen e-amerikoissa joitain vuosia sitten. Sai muistaakseni 5-6 laukausta kasvoihin kohti, osa meni ohi, yksi lävisti posken ja tuli ulos toisesta poskesta ja pari laakia osui hampaisiin ja kimposivat jälleen poskista ulos. Jos kakskakkosella lasauttaa itseään päähän, voi henki pihistä vielä jopa vuorokauden, mutta käytännössä olet jo halvaantunut tms riippuen aina tapauksessa. Tuli useampikin näitäkin päivystyksessä aikanaan nähtyä.

mari

Kallon muoto itsessään ei vaikuta pääluun ja aivojen etäisyyteen toisistaan. Tosin, puikuloiden kohdalla en ole ihan varma kun en oo päässy kurkistamaan. Heillähän on tuo IQ hiukan matalahko, jospa aivotkin ovat kevyemmät ja näin ollen pienemmät..? Ei sattunut aikanaan päivystyksessä yhtään somppua kohdalle jolla olisi ollut kallo halki niin että olisi voinut kurkistaa.

Qroquius Kad

Suomen kouluampujat Pekka-Eric Auvinen ja Matti Saari käyttivät murha-aseinaan nakskakkosia, joilla pamauttivat viimeisen lyijyherneen omaan ohimoonsa.

Molemmat kuolivat vasta sairaalassa;
lopputulos olisi ollut varmaan sama vaikka olisivat ampuneet itseään kitalakeen tai keskelle otsaa.

Karmeaa luokoa saivat kuitenkin heikkotehoisillakin aseillaan aikaan, paljolti siksi etteivät säästelleet lyijyä;
joitakin uhreja oli ammuttu kymmenen kertaa.

mari

Joo, eihän se. 22cal toki mikään leikkipyssy ole vaan ihan oikea tuliase. Exähän noita harrasteli ja sai minutkin houkuteltua ampumaradalle. Järin innostunut ollut mutta minähän tykkäsin siitä kun olin ekan lippaallisen tyhjentänyt tauluun. Erityisesti pidin Margo. 22 LR nimisestä tarkkuuspistoolista, jonka muuten on suunnitellut sokea aseseppä. Se oli tosi haastava oppia, mutta kun sen tähtäimiä oppi käyttämään niin meikä paukutteli ysiä ja kymppiä vuorotellen. Ne on aika edullisia. Pitäsköhän selvittää millainen lupakäytäntö täällä päin maailmaa on. Antaisko ne mulle semmosen jos alkais harrastaa. Tarkkuusammunta oli nimittäin itse asiassa aika rentouttavaa mulle.

jorma

Abdi, Muhis ja Hussein näyttivät taas parasta osaamistaan. Mensan testiin näitä kavereita on turha kuitenkin viedä.

Daavidin poika

Ihanne asema tässä on kuitenkin se, että nämä parta lapset teloittavat toinen toisiaan. Järkyttävintä noissa tuomioissa on kuitenkin se, että Ruotsalainen oikeusjärjestelmä jakaa,ja antaa ”alennuksia” jostain kumman syystä.! Kaiken kukkuraksi Ruotsalainen poliisi muonittaa näitä gangstereita vielä pizzoilla, saadakseen ”muka” yhteiskunta rauhaan.(Sairas ajattelutapa)

Juttelin erään Irakilaisen rouvan kanssa joka puhuu täydellisesti Suomea. Hän täydensi minulle, että nämä niin sanotut Syyrialaiset pakolaiset eivät ole todellisia Syyrialaisia, vaan he ovat Syyrian ”romaneja” jotka ovat paenneet Afganistaniin pakoon rotusorron myötä. Myöskään Afganissa ei hyväksytä romanikulttuuria, eli siksi heidän ainoa tie on astua euroopan lihapatojen ääreen. Kukaha sitä routusorta harrastaa.????

mari

Kävin pari vuotta ennen koronaa Intiassa ja eräs yli 90-vuotias herra selitti minulle miksi romanit aikanaan sieltä pois ajettiin. ”He varastivat elääkseen joten heidät karkoitettiin kerta toisensa jälkeen kylästä kylään, isommilta alueilta toisille kunnes heidän oli pakko vaeltaa läpi Euraasian kohti Eurooppaa”. Näin mulle kertoi arvokkaan oloinen yli 90-vuotias vanha herra Himachal Pradeshin osavaltiossa ja lisäsi vielä sen olevan satoja vuosia vanhaa perimätietoa.

Matti Teppo

13,5 vuotta kutistuu 4,5 vuoteen..2027 murhailu jatkuu..missähän vaiheessa nämä alennukset alkoivat ilmestyä näihin tuomioihin..joskus 1960 luvulla ? Ja ovatko nämä ensikertalais -nuoriso ja kuuluisuusalennukset käytössä muissakin maissa kuin Ruotsissa ja Suomessa..oikeustajuuni nämä palikat eivät mahdu..olenkai Hammurabin sukua koska silmä silmästä ja murha murhasta kuulostaa oikeudenmukaisemmalta..ja onko tuo linnavuosi 365 vrk vai jotain muuta ? Paavo kyllä tietää.

mari

Tais Paavo 80-luku olla sitä aikaa kun alennuksia oikein tyrkytettiin. Tapoista ja murhista taisi mennä lähes kaikki syytetyt mielentilaan. Niistä sai aina automaattisesti alennuksen jos vain todettiin varttihulluksi, ja lähes kaikkihan todettiin. Tuliko siitä nyt 1/3 osan alennus tuomioon..? Tuohon aikaan jo linnassa aiemminkin ollut saattoi ”tavallisesta” taposta selvitä 5-6 vuodella vaikka tuomiolauselmassa olisikin ollut ”määrätään istuttavaksi vankilaan 7v 4kk”. Halpa oli henki Suomessa 80-luvulla ja on mun mielestä kyllä edelleen.

Qroquius Kad

Yleisestävyys ja erityisestävyys.

Jälkimmäisen nimissä rikollista istutetaan vankilassa, ettei hän ole yhteiskunnassa tekemässä lisää rikoksia.
Hänen istuttamisensa palvelee yleisestävyyttä:

hän on varoittava esimerkki mitä lainrikkojalle tapahtuu.

Pitkien tuomioiden suurin ongelma on vangin laitostuminen, joka voi olla yllättävän nopea prosessi.
Toisaalta mitä järkeä on päästää sarjaraiskaajaa vankilasta yhteiskuntaan, kun tiedetään hänen takuuvarmasti tulevan kohta takaisin tuhottuaan taas yhden elämän?

mari

Minä olen sitä mieltä, että yhteiskunnan tehtävä on suojella kansalaisiaan vaarallisilta rikollisilta. Tiedämme ettei esimerkiksi pedofiili voi parantua, tiedämme ettei psykopaatti parannu koskaan, tiedämme ettei sarjamurhaajaa voi laskea ulos, paitsi tietysti Suomessa tämä Penttilän Maria vai mikä sen mulkeron nimi nykyisin onkaan. Vaaralliset väkivaltarikolliset jotka hyvin todennäköisesti toistavat rikoksensa, olisi voitava pitää vankilassa koko loppuelämänsä. Näin esim Britanniassa jossa sitä lakia kutsutaan nimellä ’The Black List’, tällä hetkellä listalla taitaa olla 16 tyyppiä. Myös Australiassa laki sallii ihmisen pitämisen vankilassa loppuelämän ajan jos rikos on ollut tarpeeksi raaka, esimerkkinä esim The Backpack Killer. En halua mitään silmäkuoppien kaivelua tyyliin Hammurab.

mari

…mulle riittää se että tarpeeksi vaaralliset yksilöt poistetaan yhteiskunnasta lopullisesti.

Qroquius Kad

Jammulla oli psykiatrinen diagnoosi, jonka mukan hän oli tuomionsa aikana sarastunut psykoosiin, joka vaati tahdonvastaista laitoshoitoa.
Kyse ei sis ollut rangaistuksesta, joskin sopii kysyä oliko Jammu oikeasti psykoottinen, vai oliko vain tarkoitus sulkea hänet yhteiskunnasta loppuiäkseen.

Jälkimmäiseen oli varsin hyvät perusteet:
jos Jammu olisi vapautettu, hänet olisi pian tappanut joku pikkurikollinen, josta olisi sen ansiosta tullut Kansakunnan Sankari.

mari

Jammullahan oli jo kämppä valmiina siviilissä. Eivät kertoneet Ja mulle kuin vasta vähän ennen tuomion päättymistä, että Niuvaan tuli lähtö. Jammu (väitetysti) tulistui tästä kovin. Vapautuspäivän aamuna herra ohjattiin vankilan takapihalle jossa odotti valkoinen pakettiauto ja matka Kuopioon alkoi. Edellä kerrottu perustuu melko luotettavaan lähteeseen, mutta mistä sitä tietää kuinka asiat ovat menneet. Oma arvio on, että Jammu pidettiin ”kiinni” loppuelämänsä jottei olisi tullut siviilissä tapetuksi. Aivan kuten itsekin arvelit.

mari

Toki Niuvassa on muutamia joita nyt vaan ei voi ulos päästää. Tarkoitin itse lähinnä rikoslakia johon voisi lisätä pykälän erittäin vaarallisten rikollisten poistamisesta yhteiskunnasta lopullisesti, for perpetuity.

Matti Teppo

Pääasia on kuitenkin että yhteiskunnan lainkuuliaisten jäsenten henkeä suojellaan kaikin mahdollisin keinoin eli poistamalla murhaava rikollinen vapaudesta..1.murhasta riittäväksi määräajaksi n 17 vuotta ja mikäli rikos uusiutuu loppuiäksi..aina parempi jos syyllinen maksaisi yhteiskunnalle elatuksensa ja uhrin omaisille taloudellista korvausta työskentelemällä vankilassa oloaikansa.Linna pitää olla paikka jossa vanki oppii tajuamaan että ihmisellä on tässä maailmassa enemmän vastuita kuin vapauksia.

Mr X

Paavo, vanha kaava suomessa, alle 20v eka kerta 1/3 , yli 20v 1/2 ja loput 2/3 ruunat hiukka yli.

Javelin

Jutut muslimien heikkoälyisyydestä tulee jättää pois. He ovat yhtä älykkäitä kuin me. Ei ole koskaan järkevää aliarvioida vastustajaa.

tyhjäntoimittaja

TV:ssa oli takavuosina juttu siitä kun muutama somali haastoi suomalaiset älykkyystestiin.
Ohjelmassa kerrottiin tuloksista jotenkin seuraavasti: somalien tulokset olivat ”hyvää keskitasoa” kun taas vertailuryhmään kuuluneiden nuorten tulokset olivat ”huippuluokkaa”

Laskettiinkohan rimaa tuossa tulosten tulkitsemisessa ?

Suomi Finland

Älykkyysosamäärä on samantyyppinen ominaisuus kuin esimerkiksi pituus. Olisi kummallista, jos kaikkialla maailmassa älykkyystaso olisi keskimäärin samaa luokkaa.

Mutta se on varmaa, että huippuälykkäitä löytyy myös muslimien parista. Tiettyjen ihmisryhmien heikko keskimääräinen koulumenestys viittaa siihen, että emme ole saaneet Pohjolaan näitä Lähi-idän ja Afrikan penaalin terävimpiä kyniä.

Qroquius Kad

Älykkyysosamäärä ei myöskään kerro kaikkea:

jos laitamme älykkyystestiin lievästi kehitysvammaisen suomalaisen ja normaalin länsiafrikkalaisen, molemmat saavat tulokseksi ÄO 70.

Kuitenkin afro tekee lapsellisen ja alkeellisen, mutta silti normaaliälyisen vaikutelman, kun taas suomalaisesta näkyy jo päälle, ettei hän pelaa täydellä pakalla.

Anonyymi

Professori Tatu Vanhanen oli kollegansa kanssa tutkimuksessaan eri mieltä, mutta ehkä sinulla on parempaa tietoa. Myös ihmisten kyky järjestää yhteiskunnalliset olonsa lienee hyvä mittari arvioida ihmisten älykkyyttä. Jostakin syystä ero eteläisen ja pohjoisen pallonpuoliskon välillä on valtava.

Tuhottiin Perstorp

Perstorp, Skånen pienin kunta. Noin 7600 asukasta joista 27% matuja. Alamäki alkoi 2015 kun Perstorp otti kohtuutoman paljon tulijoita. Korkea työttömyys, köyhyyttä, torakoita ja seinäluteita. Lapsilla heikko koulumenestys, lukuisia sossuelättejä. Muut kunnat dumppaavat matuja Perstorppaan koska siellä on tyhjiä asuntoja. Kesällä 2021 meinasi jengi Perstorpissa lynkata 32- vuotiaan vajakin matun joka ahdisteli naisia ja lapsia, juoksi perässä, kyseli alapääkysymyksiä ja näytti kikkeliä. Häntä puukotettiin, ”olisi pitänyt tappaa”, sanoi moni.

https://www.expressen.se/nyheter/nar-mobben-hogg-ner-pedofilen-i-perstorp/

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Qroquius Kad

Emmekösh me kaikki.

Lallukka

Vankityrmään vaan kaikki nauttiman bubban kolmimetrisestä kullista aunukseen.

Pete

Ambulanssin baarit? Saako siellä olutta?