Örebron mellakoista syytteitä – syyttäjä vaatii neljälle jopa karkotusta

Örebrossa napsahtelee haasteita pääsiäisen koraanimellakoiden jäljiltä. Useampaa uusruotsalaista epäillään useista eri rikoksista. Syyttäjä vaatii pahimmille jopa karkotusta.

Perjantaina nostettiin syytteitä pääsiäisen koraanimellakoiden tiimoilta. Neljää kehitysmaista tullutta tulijaa syytetään mm. pelastushenkilöstöön kohdistuvasta sabotaasista (Suomessa vastaavaa rikosnimikettä ei ole, joten käänsin suoraan suomeksi. Rikos luokitellaan itsessään vakavaksi ja rangaistus on ehdottomasta vankeudesta neljään vuoteen ehdotonta).

21-vuotiasta Irakin kansalaista Hussein Al-Malikia syytetään törkeästä pelastushenkilöstöön kohdistuvasta sabotaasista ja törkeästä viranomaiseen kohdistuvasta uhkauksesta. Syyttäjä vaatii vankeutta ja karkotusta. Alla poliisin materiaalia Al-Malikista.

 

22-vuoias Somalian ja Ruotsin kansalaista Ibrahim Abdiwali Abdullahia syytetään samoista rikoksista kuin edellistä. Karkotusta ei kuitenkaan voida vaatia, sillä Abdullahi on myös Ruotsin kansalainen. Alla kuvassa poliisin materiaalia, jossa somalialainen taisteluvalmiudessa.

 

 

Syyrian kansalaista 22-vuotiasta Hussein Kafarnawia syytetään törkeästä pelastushenkilöstöön kohdistuvasta sabotaasista. Vankeuden lisäksi syyttäjä vaatii karkotusta kotiin Syyriaan.

Kafarnawi on siitä mielenkiintoinen tapaus, että hän on häärännyt Örebrossa veronmaksajien kustannuksella jonkinlaisena ennaltaehkäisevänä nuoriso-ohjaajan kunnan leivissä. Miehen toimeenkuvana on ollut juuri tällaisten mellakoiden hillitseminen ja ennaltaehkäisy. Nyt pääsiäisenä mies oli kuitenkin eturivissä viskomassa kiviä poliisin niskaan Örebron kunnan virka-asussa. Alla poliisin kuvia Syyrian ihmeestä. Toisessa kuvassa näkyy hänen virka-asu ja selässä lukee ”ohjaaja”.

 

Niin ikään Syyrian kansalaista 29-vuotiasta Ali Kafarnawia syytetään törkeästä pelastushenkilöstöön kohdistuvasta sabotaasista ja vankeuden lisäksi vaaditaan karkotusta. Alla Kafarnawi taisteluasemissa ja poliisin tunnistusseinällä. Kuvat poliisin esitutkinnasta.

 

Rikoksen vakavuutta Ruotsissa kuvaa se, että kaikki neljä ovat vangittuna eikä oikeus päästänyt vastaamaan vapaalta.

Kivikassit

Esitutkinnasta selviää monia mielenkiintoisia asioita. Hyvin monet ihmiset olivat mellakoinnissa mukana täydellä sydämellä ja olivat mukana hyvin organisoidussa tapahtumassa. Selviää mm. että monet naiset kuskasivat Ikean ”ikikasseissa” kiviä rintamalla. Naiset siis keräsivät kiviä taaempana katujen laidoilta ja veivät näitä kivikasseja etulinjassa olevilla kivittäjille.

Lisäksi ilmenee, että muutama mopedilla liikkeellä ollut Foodora-ruokakuski osallistui kivien toimittamiseen. Miehet keräsivät taaempaa kiviä Foodoran ruokalaukkuihin ja toimittivat kivilähetykset etulinjaan.

 

Esitutkinnasta selviää, että vaikka mellakka toisaalta syttyi ikään kuin itsestään, niin jossain vaiheessa se muuttui melko hyvin organisoiduksi yhteistyöksi ruotsalaisia poliiseja vastaan.

Median epäonnistuminen

Valtamedia epäonnistui tämänkin tapauksen analysoinnissa niin perusteellisesti kuin vain voi epäonnistua. Hyvin yleisesti medioissa on lörpötelty mellakoiden olevan rikollisten jengiläisten manipuloimia tapahtumia. Tosiasiassa jengeillä ei ollut juuri mitään tekemistä mellakoiden kanssa. Mellakoihin osallistui aivan ”tavallisia” uusruotsalaisia. Kaikki yllä mainitut miehet ovat olleet niitä ”ihan tavallisia mukavia mamuja”. Mutta niin vain olivat viskomassa kivillä poliiseja. 

Miksi valtamedia sitten halusi uutisoida asioista rikollisjengi-aspektilla? Tietenkin siksi, että äkkiseltään ajateltuna on helpompi ”hyväksyä” mellakointi kun luulee, että mellakoijat ovat pahaisia rikollisia. Jos kerrottaisiin kylmä fakta, että ylivoimaisesti suurin osa mellakoitsijoista oli niitä ”mukavia mamuja”, tavallisia kotimamuja, niin silloin monet tahot joutuisivat miettimään asioita uusiksi, ja kysymään, että mikä niitä vaivaa, kun ne kivittävät poliisia.

Kuva alla, poliisin kalustoa mellakan jäljiltä.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Artturi Sakari R.

Eikö tulisi yhteiskunnalle halvemmaksi jos Ruotsinkin poliisit siirtyisivät kultaiselle keskitielle ?
Silloin esimerkiksi huutelusta EI seuraisi pamputusta tai muuta kivuliasta, mutta kivien heittelystä sitäkin enemmän.
Primitiiviset voimakulttuurit uskovat nimittäin vain voimaa.

HyvaJatkaa

Totaalista rasismia!!! Poliisienkin pitäisi olla tuomassa kiviä kunniakansalaisille, jotta voivat ilmaista itseään.
Tuo syyttäjä pitäisi heti potkaista pihalle, kun noin rasistisesti uhittelee kultamunille. Nyt pitäisi kotouttaa enemmän noita rasismin uhreja eli hienompaa autoa, kasseittan rahaa jokaiselle, huvijahti ja arvoasuntoon asumaan.

Varma Voitto Ikuinen

kaikesta hulimatta tämä ali animalik on keitaan kovin palmuun
kiipeilijä.

Matti Teppo

Vaadimme Ruotsiin maanlaajuista palmunistutusohjelmaa..täten Ruotsi saa ko kiipijästä parhaan hyödyn..”palmusta on hyvä heitellä” (vanh syyrialainen kansanlasku)..ja ”sen palmun juurelle pitää Sinun kivittämän jonka juurella poliisi” (tuore ruotsalais-assyyrialainen kansanviisaus)

Tuomari Turmio

Vai karkoitusta, eipäs nyt mennä hassuilun puolelle. Kaikki nämä syytökset mitätöidään alle nanosekunnissa kun ensimmäinen viaton muslimiuhri lausuu sanan: rasismi. Ja se on sitten sillä selvitetty tämä homma. Ruotsissa kaikki matsit voitetaan rasistikortilla sillä jokainen ruotsalainen pelkää rasistileimaa enemmän kuin pitkää kivuliasta kuolemaa tulipalossa. Ei virheitä. Jatkakaa.

Hiimänn

Mikä ihmetyttää on se että poliisi oli täysin valmistautumaton näihin hyökkäyksiin. Poliisin korkeinta johtoa oli varoitettu siitä että näin voisi tapahtua mutta he eivät (suvakiuttaan?) lähettäneet tietoa eteenpäin?

Nåå, tiistaina on pientä toivoa että päästää Morganista eroon. Toiveajattelua ehkä mutta pieni mahis on, riippuen siitä miten Magda taktikoi vaaleja silmälläpitäen. Juuri nyt ei Ruotsia hallitse Magda tai Kunkku vaan kurdi Kakka-Pave ja turkki Erdo-Han.

mari

Kaikki syyrialaiset voi lähettää kotiinsa niin Ruotsista, Suomesta kuin muualtakin Euroopasta. YouTuben ’Bald and Bankrupt’ kävi Syyriassa erään toisen juutuupparin kanssa muutama viikko sitten. Damaskos oli oikein kukoistava ja kauniskin kaupunki. Kävivät myös Homsissa ja oliks se nyt Latakiassa. Kovasti paikalliset toivoivat jälleenrakentamisen aloittamista ”koska täällä on nyt rauha”. Syyrialaisilla turvapaikkaan ei enää ole tarvetta. Mikään kansvälinen sopimus ei pakota pitämään näitä ikuisesti, etenkin kun lähtömaassa on sota ohi. Sinne vaan kotiin rakentamaan, töitä on tarjolla toisin kuin perusteita norkoiluun Euroopassa.

Sami

Jos kehikset olisivat joukoittain lähtemässä Ruotsista, laittaisivat Ruotsin suvakit rajat kiinni ja liimaisivat kätensä lentokoneiden kylkiin.

Kyrpä-Tuula

Mutkumutkumutku ollaan JUURTUNEITA suomeeeeeen ja ruotsiiiiiiin nyt!!!!! Isi osaa jo kaksi sanaa suomea ja lapsilla on kavereita ja käyvät koulua!!!!!!!! EIKÄ SYYRIASSA OLE SOSSUA!!!!!!!!! RASISTI!!!!!!!!!

mari

Joo, mä tiiän. Ihan sama mistä nää tulee kunhan orvaskesi on oikean värinen. Esim pöljät ruotsalaiset alkoivat jotain 7 tai 8 vuotta sitten antaa automaattisesti eritrealaisille turvapaikkoja koska näillä on omassa maassaan asevelvollisuus. Samalla logiikalla heidän pitäisi antaa turvapaikkoja suomalaisille tai vaikka venäläisille prkl. Nyt sitten – kiitos svedujen – eritreaanoja on läjäpäin Suomessa kuten muuallakin Euroopassa. Ruotsalaiset ikäänkuin avasivat heille portit. Että kiitti vaan mul*ku reinfeld tästä

Sami

Ratkaisuehdotus: kielletään koko Ruotsissa Foodora kassit, Ikean kestokassit ja kivet.

Kivet kerätään pois koko Ruotsista ja myydään murskauksen jälkeen ulkomaille. Määrätään Ruotsiin rajatarkastukset joissa kivet kerätään pois matkustajien matkatavaroista.

Kivien omistaminen kuitenkin sallittaisiin nimismiehen myöntämällä luvalla ja jokainen kivi olisi sarjanumeroitu.

Minä

Jos palauttaa nuo kaikki alkuperämaihinsa, tulee Ruotsiin rauha ja maa alkaa tervehtyä.

Ruotsin Kansallispäivänä

Norsborgissa ammuttiin nuortamiestä ja Vårbergissä kivitettiin ambulanssia.

Särmääjä

Ruotsin kansalaisuus tai kaksoiskansalaisuus on se immuniteetti joka pitää rikkaudet Ruotsissa. Mahtaa vituttaa niitä, jotka ei vielä ollu sitä vip-jäsenyyttä saanu.

Javelin

Ruotsin kansalaisuuden poisto tulee ensin tehdä ja sitten monoa pyllyyn.

Qroquius Kad

Ja se on mahdollista vain, jos on joku muukin kuin Ruotsin kansalaisuus.
Siksi kansalaisuus pitäisikin myöntää vain ja ainoastaan kaksoiskansalaisuutena:

ensimmäinen etu on, että se voidaan riistää perseilijältä ja palauttaa hänet maahan, jonka kansalainen hän myös on.
Toinen etu on, että sitä kansalaisuutta ei myönnetä ilman aiempaa kansalaisuuden ja henkilöllisyyden todistavaa toisen valtion passia.

Sen myötä ei enää passeja jaella harmaapartaisille 12-vuotiaille.

Särmääjä

Missä tilanteessa Ruotsissa on mahdollista poistaa edes toinen kansalaisuus? Veikkaan ettei ihan helposti ja vähällä kyllä käy semmonen sillä on ne meinaan semmosia diplomaattistatuksia.

Qroquius Kad

En tunne ruotsalaista kansalaisuuslainsäädäntöä, mutta jos pyydettäisiin arvaamaan sanoisin, ettei siellä varmaan voi riistää tuplakansalaisuudesta sitä Ruotsia pois, jos se toinen on joku Paskastania.

Kas, sikäläiset ovat Ruotsille aivan liian suuri Rikkaus ja Voimavara.

Suomi Finland

Olemme sellaisella tiellä, että yhteiskuntaan ja sen arvostelukykyyn ei voi täysin luottaa. Ja asiaa pahentaa se, jos poliitikot eivät voi myöntää olevansa tai olleensa väärässä.

Idealismi on vaarallista. Ruotsi on tuhon elävä esimerkki, mutta riittääkö se silmien aukomiseen täällä meillä? Oulun sattumukset huomioiden pelkään, että ei riitä.

Sossetant

Ei tule riittämään koska tahtoa siihen ei ole lainkaan.

Monikulttuurin kannattajat tuntevat ihan avointa vihaa valkoihoisia ihmisiä kohtaan. Kun sen ymmärtää ja käsittää, pystyy ymmärtämään sen miksei ”silmiä tulla aukaisemaan” missään vaiheessa niin kauan kun monikulttuurin kannattajat ovat täällä vallassa.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

mari

Meikä on pelkissä sukissa.

Suomi Finland

Polven yläpuolelle ulottuvissa?

Qroquius Kad

Ei edes sukkanauhoja?

Särmääjä

Ja surettaa ne heidän lahjansa 🙁