Puolessa ulkomaalaisille maksettavissa eläkkeissä jonkinlaista fuskua

Ruotsin eläkeviranomaiset ovat löytäneet jättimäisen petoksen ulkomaalaisille maksettavien eläkkeiden ympäriltä. Yli 50 % ulkomaalaisille maksettavissa eläkkeissä on jonkinlaista virhettä.

Kuvio on seuraavanlainen eri variaatioin. Kehitysmaista tullut perhe muuttaa Ruotsiin, mukanaan vanhuksia. Vanhus saa automaattisesti vanhuuseläkeen. Muutaman vuoden päästä vanhus muuttaa takaisin kotimaahansa, mutta tätä ei ilmoiteta Ruotsin viranomaisille ja eläke jatkaa juoksemista vanhuksen tilille.

Ruotsiin jäävät sukulaiset nostavat vanhuksen eläkkeen kerran kuussa. Kun vanhus kuolee kotimaassaan, niin eläkeautomaatti jatkaa rahan maksua, sillä vanhuksen kuolemasta ei ilmoiteta Ruotsiin.

On tullut ilmi tapauksia, joissa vanhus on ollut kuolleena 5-10 vuotta ja eläkettä on nostettu miljoonia kruunuja elossa olevien sukulaisten toimesta.

Tavallinen petos on myös sellainen, että vanhuksen väitetään kyläilleen kotimaassaan ja kuolleen kyläreissulla. Hankitaan kotimaasta väärennetty kuolintodistus, jonka jälkeen nostetaan lesken eläkettä/ orvon eläkettä tms. On tapauksia, joissa tällaista eläkettä on maksettu jopa parikymmentä vuotta, vaikka kuolleeksi ilmoitettu henkilö on ollut täysissä ruumiin ja sielun voimissa.

Niin ikään kaksoiseläke on hyvin tavallista. Henkilö asuu Ruotsissa, saa eläkkeen, jonka jälkeen muuttaa kotimaahansa, josta saa myös eläkettä. Ruotsin eläkeviranomaisille vain unohdetaan kertoa muutosta.

Eläkeviranomaisten selvitysten mukaan kävi ilmi, että puolet ulkomaalaisille maksettavista eläkkeistä oli virheellisiä viimeksi mainitun tekotavan kanssa. Henkilöt nostivat eläkettä Ruotsista ja kotimaastaan, vaikka Ruotsin lain mukaan toisen maan eläke vaikuttaa Ruotsin eläkkeeseen.

Kovemman luokan tapauksia, joista puhutaan puhtaina petoksina, eli nostetaan eläkettä kuolleen henkilön puolesta, paljastui viime vuonna 116 tapausta ja summina puhutaan useamman vuoden juoksulla useista miljoonista kruunuista.

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suo sielä...

Heh heh… tuli tässä mieleeni muuan tapaus jossa kotihoito oli toimittanut ruokaa erään henkilön kotiin pitkän aikaa. No, ei siinä mitään, kuolemantapauksissahan näin saattaa käydä. Mutta kun se ruoka on pitänyt puhelimella tilata niin se vähän ihmetyttää. Ja vaikka sekin selittyisi räyhähengellä/astraalihahmolla, niin se räyhähenki/astraalihahmo ei kuitenkaan ole syönyt niitä.

mari

Ruotsissa ei kai saa tällaisissa tutkimuksissa ilmoittaa mitkä kansallisuudet näitä huijauksia puuhastelee? Minullahan olisi varsin valistunut arvaus mutta antaa tämän kerran olla. Eikö todellakaan Ruotsissa ole mitään kontrollia missä se vanhus oikeasti on? Kysellään taas kerran tyhmiä. Miksi se vanhus voi mennä väliaikaisesti kotimaahansa jos se on tullut sotaa ja vainoa karkuun? Saadaanko näiltä mitään perityksi takaisin? Tuskinpa. Kun kähtävän tilille on rahaa sossusta tai ruotsin Kelasta tullut, katoaa se usein kirjaimellisesti valon nopeudella, eli Forexin kautta kotimaahan jossa sillä elää paksusti. Nauratti kun YouTuben yks tyyppi kävi Hargeysassa Somalimaassa, niin usea puikula toitotti kameralle ‘mä oon Ruotsista, asun täällä talvet kun siellä on niin vtun kylmä’.

Alpertti

Tuskinpa Suomessakaan saa, mutta ammatin ilmoittaminen ei kai ole kiellettyä, eikä varmaan veikkaaminenkaan että koneinsinöörejä, lääkäreitä ynnä muita korkeasti koulutettuja ammatteja löytyy näiden kepposten taustalta.

-Beowolf-

“…puolet ulkomaalaisille maksettavista eläkkeistä oli virheellisiä…”

Siinäpä se kiteytettynä. Meillekin pitää saada samaa ja pian (ironiavaroitus!)

Sturesson

Tähän päälle vielä ne pienet keppostelut jossa tukia nostava on jo maasta poistunut vuosia sitten mutta omissa nimissään olevassa kämpässä loisivat kaverinsa hoitavat noi paperihommat niin että ulkoloinen voi mukavasti jatkaa chillailuaan kotimaassaan kun ALLAH lähettä joka kuukausi mojovan läjän fyrkkaa pankkitililille. Tätä on jatkunut jo 30 vuotta ja nyt vasta ruotsalaiset ovat vähän sillai pikkuhiljaa paikoitellen ruvenneet ihmettelemään että minne vittuun nämä triljoonat kruunut joka vuosi katoavat. Taisin lukea että joku kaupunki oli tehnyt juuri jonkun tarkistuksen ja “epäselvyyksiä” oli TUHANSIA. Tämä vain yhden kaupungin ensimmäisellä pienellä pintapäällisellä tarkastuksella. Onneksi Suomessa ei ole tämmöisiä tapauksia yhtään sillä meidän loiset ovat kaikki siellä missä pitääkin.

timo

Tuhannen ja yhden yön ullatus.

100% ETNINEN IMMUNITEETTI

Sitä se tekee kun ei vuosikymmeniin ole saanut sanoa, epäillä, saatikka syyttää matukoita mistään. Heillä on ollut 100% ETNINEN IMMUNITEETTI. Kaikki muu on ollut rasismia.

TV4 Partiledardebatten eilen:
-niistä jotka eivät ole syntyneet länsimaissa elättää 27% itse itsensä. 73% elää muitten kustannuksella (lähde: Entreprenörskapsforum). Koko maahanmuutosta noin 50% on sukulaismaahanmuuttoa. 2015 vaikuttaa vieläkin!
-6-lapsen matumamma saa yhteiskunnalta 32.000kr puhtaana käteen joka kuukausi.
RINNAKKAISYHTEISKUNNAT: toisenlainen sosiaalinen systeemi, rikollisuus ja/tai uskonto määrää miten eletään, halu elää ruotsalaisen yhteiskunnan ulkopuolella, syvä epäluuloisuus viranomaisia kohtaan, omat lait ja omat rangaistukset.

mari

Hyviä pointteja laitoit. Mutta tuo “etninen immuniteetti” on varsin mainio. Täytynee ihan kirjoittaa ylös kun nyt kuulin ekan kerran. 6 kersan matuakka saa käteen enemmän fyrkkaa kuin meikä joka sentään olen töissä, vieläpä semmoinen jännä nettoveronmaksaja jonka leipomasta kakusta nuokin mammat saa osansa. Kuinkahan moni noista 27 prosentista on työpaikassa joka on nimenomaan heille räätälöity, “kulttuuritulkki”, “nuoriso-ohjaaja” (joka viskoo kiviä mellakoissa kuten Paavo juuri kirjoitti) jne. Olen sanonut tämän aiemminkin: tuokaa minulle somppu joka on nettoveronmaksaja.

Kaikki on rasismia

P. Vahtera on laskenut täysin uskottavasti kulut yms. Niitähän ei ole vieläkään kumottu. Koska eivät uskalla. Sen sijaan typerille uskotellaan, että tienaamme kaikella sekä että ne maksavat itsensä takaisin. Niin niin. Nähty on. Nyt sävy on muuttunut. Syy on tietenkin kantisten. Ja järkyttävä rasismi. Joka on suurta valhetta. Suomalaiset ovat erittäin suvaitsevaisia , paitsi näiden perseilijöiden osalta. Rikostilastot eivät valehtele. Sitten on näitä ” helenoita “, jotka pitäisi ihan oikeasti viedä samalla kyydillä sinne aavikolle. Kun rikoksen tehtyään tukevat karkoitetuksi. Nämä voimavarat.

Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!!!!

Qroquius Kad

Mistä tulikin mieleeni, että kuinkahan monta somalialaista ja arabialaista ravintolaa mahtaisi vaikkapa Pohjoismaista yhteensä löytyä?
Siis ei mitään “Habibin Pizza&Kebab”, vaan aitoa, väärentämätöntä afrosarvi&arabosafkaa.

Kiinalaisia, vietnamilaisia ym. kun riittää siihen malliin, että onhan se jo vallan rasistista!

Kämppä keskustasta

Niin. Kun kiinalaisista löytyy tarkastuksissa laittomia työntekijöitä yms, niin olen hieman ihmetellyt. Väitättekö, ettei mersuilla ja bemareilla ajavilla partureilla sekä pizza myyjillä ole mitään tutkittavaa? Älkää nyt viitsikö. Ai että kun matu/ kemu tulee Suomeen, sillä on joku 30 – 50000 auto alla. Tuosta noin vaan? Heh heh.

mari

Tarkoitat varmaan työnteosta saatuja vakituisia tuloja. Ja silloinkin on tienattava tarpeeksi. Rahoituslaitos laskee sen tietyn osan joka on jäätävä elämisen välttämättömiin kuluihin. Jos ylijäävä osuus riittää lainanlyhennyksiin, no problem. Jos joku yrittää mennä ostamaan 40 tonnin Bemaria peruspäivärahalla niin ei tule onnistumaan vaikka luottotiedot olisi putipuhtaat.

Älä unohda

Ja kaarnalaivoja.

Villi Maailma

Vielä 1930-luvulla suomeen oltiin tuomassa afrikan ihmeitä korkeasaareen. Eikä heitä sinne papukaijoja ja hirviä katselemaan tuotu…
Nykyään heitä tuodaan Espooseen.

Hautausavustus Sarveen

Ruotsissa ei ole ollut väestölaskentaa vuosikymmeniin.
Ei edes tiedetä keitä Ruotsissa asuu.
Laittomasti maassa asuvien määräksi arvioidaan nyt 100.000 (TV4).

Mutt kyll niilki sairaanhoitoo ja sossurahaa ja sitten eläke ja lopulta hautauskorvaus.
Sinne kotimaahan…

Väestölaskenta 1990

Ruotsissa tehtiin väestölaskenta/folkräkning viimeksi vuonna 1990.
Kaipa sekin on katsottu rasismiksi, ”ei ole laittomia ihmisiä” jne.

Jos nyt lasketaan, 30+vuoden jälkeen, löydetään HYVIN MONTA ULLATUSTA.

Kantisten kaikki yksityisasiat sensijaan ovat yleisesti levinneet ympäri maapalloa. Valtion omistama Apoteket ja yksityiset Apotea ja Apohem ovat myyneet asiakkaittensa tiedot Facebookille eli nimet, osoitteet, mitä on ostanut jne. Facebook tietää mikä sinua vaivaa.

mari

Onko mitään virallista selitystä olemassa miksi Ruotsissa ei tehdä väestönlaskentaa? Mistäs ne sitten tiesi muutama vuosi sitten että se 10 miljoonan asukkaan raja meni rikki? Joo meikä kyselee tyhmiä näin maanantaisin mut tuli mieleen tuosta tietojen myymisestä. Eikö Suomessakin valtio myy kansalaisten tietoja, esim rekisterikilvet jne? Eikä kansalaisilta ole kysytty mitään. Minusta yksityistietojen myyminen valtion tai yksityisen taholta on lupaa kysymättä suorastaan rikollista. Nyt muistinkin, eikö valtio siirtänyt sen rekkaritietojen ja mitä kaikkea puhelinmyynnin tänne Espanjaan?

Qroquius Kad

Ruotsissa väestönlaskenta suoritettiin ensimmäisen kerran vuonna 1749, väestö- ja asutuslaskenta viimeksi 1990.
Suunnitelmien mukaan tulevaisuudessa laskennat suoritetaan väestörekisterien perusteella.

Mitä se on, kysyi Luther?
No sitä, että käytännössä lasketuiksi tulevat lähinnä medelsvenssonit ja perseilemättömät muukalaiset, jotka ovat näissä rekistereissä. Toisaalta perseilevätkin muukalaiset ovat erilaisissa poliisin ja oikeuslaitoksen rekistereissä, mutta aivan eri asia on, halutaanko niitä käyttää kunniaväestön laskemiseksi.

Joka tapauksessai laskennan ulkopuolelle jää hyvänlainen määrä väkeä, joka ei ole kirjoissa eikä kansissa.

Qroquius Kad

Kai sinulle posti tulee, ja veroja maksat?

Kompuutteri

Ilmoitetaan että jokainen jolla henkilötodistus saa iPhonen sekä Porschen ja sitten lasketaan kaikki halukkaat. Tämän laskumetodin perusteella ruotsissa on 49 miljoonaa asukasta.

Aki Lovitsi

Katsotaan ketkä ovat kirjoilla resp. asuvat missäkin kämpässä, mikä ei välttämättä ole sama asia. Terroristi Akilov oli juuri tälläinen pimeä asustelija, milloin missäkin.

Googlaa Folkräkning/Folkbokföring niin näet lisää.

Seuraa rahaa

Juu. Totta kirjoitat. Itse olen lama-ajan lapsi. Velat myytiin ulkomaisille perijöille. Eli monet lapset maksavat silloisten hallitusten päätöksiä. Ei mitään uutta. Perintäfirmat tekevät miljoonien voittoja. Ja ne, jotka ovat nämä lait säätäneet , istuvat palkkioviroissa. Hulppeilla kk tuloilla.

Suomi Finland

Se voi olla, että seuraava mikä Ruotsissa tehdään on kansannousu eli intifada. Väestönlaskennat ovat jääneet historiaan.

Big l

Niinpä. Hiekkanekrut ja rättipäät ei osaa kuin ryöstää, raiskata, kusettaa ja murhata kansaa joka kustantaa niiden loisten elämän maissa joihin heitä ei ikinä olisi pitänyt ottaa. Senlisäksi kiitoksiin kun kuuluu kaikenlainen tuhoaminen, polttaminen, kaikki mahdolliset rikokset ja se helvetin älämölö. Kuinka kukaan voi ajatella että tollaset paskaläjät ansaitsee se kaiken mitä ne saa, vaikka nää kuuluis suoraan helvettiin Saatanan kidutettavaksi…mitään muuta noi ei ole ansainnut

Ikkunasta pihalle

Vantaan uutiset. Roska ongelma. Siellä missä ovat , niin tulee tuholaisia sekä rottia yms.

TeroTex

Espoo ja Vantaa, suomen lude ja torakkakeskukset. Siellä ei uskalla edes bussiin hypätä, saat 100% ötököitä mukaasi.

Mitähän on nykyään.

Kyllä. Kun asuttiin pikkulapsen kanssa Martinlaaksossa, niin vaimo soitti, ettei uskalla lähteä kävelylle . Pienen lapsen kanssa. No tulin töistä kotiin. Lähdettiin kävelylle. Tarkoituksena mennä sen jälkeen kauppaan. 10 minuuttia oli rauhallista. Sitten oli joku takaa ajo. Moottiripyöräpoliisi jne. Käytiin kaupassa. Ja uusi tilanne. Matut heitteli roskat kylmästi parvekkeelta. Sitten lensi jääkaappi. Siellä parvekkeen alla oli oikeasti jäteläjä. Tämä tarina oli Martinlaaksosta vuodelta 2007 .

mari

Ei ollu eka eikä viimeinen kerta kun matu kippaa paskat ikkunasta tai parvekkeelta ulos. Tuollainen käytös kertoo vahvasti siitä ettei tänne kuulu, mutta senhän me kaikki jo tiedämme. Minua tuollainen röyhkeä perseilevä käytös ärsyttää aivan stnasti. Ja näille ei häätöä tule lähellekään yhtä helposti kuin kantaväestölle. Eri suorittavassa portaassa olevat viranomaiset välttelee näiden kanssa tekemisiin joutumista loska tietävät minkä paskan joutuvat käymään läpi :ulvontaa, syyttelyä, rasismista syyttelyä jne. Joka tapauksessa, ne työt pitäisi hoitaa niin että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Mut tää on tätä. Helsinki aloitti kantisten syrjimisen virallisesti ja muut kunnat seurasivat kiltisti perässä.

Daavidin poika

Tervetuloa meillä on tilaa..Tilanne eu:ssa on kuitenkin se, että jos osoitteen muutosta ei tee 100%:sesti, ja ajoissaan niin siitä saa aika roiman sakkorangaistuksen.

Muistaakseni eu:n kansalaisella on 3:kk, aikaa tehdä muuttoilmoitus jos aikoo muuttaa eu maasta toiseen eu:maahan. Sama aika pätee myös ajokortin kohdalla, jos muuttoaikeissa on ajoneuvo mukana niin, ajoneuvo pitää rekisteröidä samaan aikatauluun eu: maahan minne olet muuttamassa.

Nämä murianit kusettaa euroopan viranomaisia mennen tullen, ja vielä palatessa. Heillä ei ole mitään häpeää vaikka euroopan unionin eläkeläiset joutuvat elättämään näitä perkeleen roskasakkia. Ruotsissa kaikki tämmönen yhteiskunnan väärin käyttö jää sivuun koska poliitikot taistelee keskenään vallastaan.

Qroquius Kad

Loppuisi se poliitikkojenkin touhu, kun svennet lakkaisivat äänestämästä heitä ja valitsisivat tilalle valtiomiehiä.
Mutta kun ei kelpaa, niin ei voi mitään.

Ruotsin kansa HALUAA tätä, sen se on osoittanut selvästi ja osoittaa vastakin.

50% ei halua äbäläwäbälää

Vain puolet kansasta korkeintaan haluaa matusirkusta, puolet ei halua.
Ruotsin eduskunnan muodostaa juuri nyt 174 jotka haluaa, 174 jotka eivät halua plus poliittinen vasemmistopuolueesta erotettu villi kurdi Kaka(tus)pave.

Ruotsin ja Suomen eduskunta ei toimi samalla tavalla.

Minä

Minun mielestäni on ollut paljon helpompaa, kun ei mitään muuttoilmoituksia tee, kun muuttelee maasta toiseen.

jorma

Vain puolet. Olisivat svenssonit tyytyväisiä. Itse uumoilin luvun olevan vähintään 80 pinnaa.

SVT Rapport 19.30

Eskilstunamatu haki eläkettä isälleen 2004. Juju oli vain siinä että isä oli kuollut jo 2001. Hyvin meni kuitenkin ja matu sai joka kuukausi rahapotin Ruotsin Kelalta omaan kulutukseensa kunnes joku veemäinen rasisti teki nimettömän ilmiannon, asiaa alettiin tutkia ja isä (”100- vuotias”) kutsuttiin toimistoon todistamaan henkilöllisyytensä. Ei onnistunut mieheltä joka oli maannut haudassa jo 20+ vuotta. Huijattu summa on noin 1,4 milj. kr mutta koska keissi on osittain vanhentunut voidaan takaisin periä vain noin puolet. Mistäköhän peritään? Heja Sverige! Ministereillä ei ole hajuakaan siitä mitä alemmilla portailla tapahtuu ja ei tapahdu, kontrolli on nolla.

Last edited 2 vuotta sitten by SVT Rapport 19.30
Anonyymi

Ruotsin hallitusta uhkaa kaatuminen. Sverigedemokraatteja syytetään siitäkin. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, kääntyykö valtiolaivan kurssi sielläkään ja jos, niin onko jo liian myöhäistä? On tässä Suomi-neidolla oltavat kahden eri tavalla hullun naapurin välissä! Tilannetta ei yhtään helpota avuton ja muuta maailmaa syleilevä hallitus.

Hullu ja hullu

”Hullu naapuri” Ruotsi ei hyökkää Suomen kimppuun mutta hyvä YYA-naapuri Venäjä, jota Suomi on nuollut ja mielistellyt 80+vuotta, saattaa sen tehdä.
Silloin joudutte anomaan ”hulluja” ruotsalaisia apuun. Kelpaako apu vai hoidatteko homman itse?

Qroquius Kad

Eipa se Ruotsi kyllä taida Suomea juurikaan pystyä auttamaan.

Eikä ole tarpeen;
vaikka Türkin höpöfaarao nyt jarruttaa Suomen NATO-jäsenyyttä, on se USAlle ja Britannialle sen verran arvokas asia, että höpöfaaraolle luetaan madonluvut ellei muuten tajua lopettaa ajoissa.

Ei Türkin kansa halua joutua hylkiökansakuntien joukkoon yhden höpöfaaraon takia.

Turkeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ruotsin lennosto oli kylmän sodan aikaan maailman suurimpia. Ruotsilla on lentämiskoneita ja sukelluslaivoja, molempia rakennetaan Ruotsissa. Montako sukelluslaivaa Suomella on? Nolla.

Trump luuli että Suomi on osa Venäjää. Niin tärkeä se oli.

Qroquius Kad

Trump ei ole enää presidentti.
Ruotsalaiset eivät pysty puolustamaan itseään kemumatuja vastaan, miten sitten Ryssää?

mari

Voipi käydä vielä niinkin, että hullu Ruotsi joutuu ‘anomaan’ apua Suomesta. Suomella kun on vielä oikea ja vahva armeija.

ennakkoluuloinen

Fantastista, me tienat…eiku..joku sentään tienaa tällä.

Koko homma haisee

Kaikki nuo maksut kalpenevat sen rinnalla, että Suomen kela jatkoi tukien maksamista katkeamatta isis terroristitoimintaan lähteneille.

mari

Tämän muistan oikein hyvin koska ällistytti kuinka Kela voi tukea terrorismia. Sittenhän Kela marssitti telkkariin lakimiehensä selittelemään ettei tukien katkaisulle ole “laillisia perusteita”. Nyt ällistytti vielä enemmän. Onko siis Kelan mielestä terrorismin tukeminen laillista? Tämän olisin halunnut kuulla vaan ei toimittaja älynnyt tai halunnut kysyä sitä.