Pride pahoitti saamelaisaktivistin mielen

Tuntuuko siltä, että nykyaika on sekavaa aikaa; sukupuolia on 150 ja erilaiset älyvapaat feministiset ajatukset trollaavat aivot solmuun? Ratkaisu on sulkea sosiaalinen media.

Mutta koska se nyt sattuu olemaan auki, niin katsotaanpa päivän mielensäpahoittaja. Saamelaisaktivisti Petra Laiti on pahoittanut mielensä Helsingin Pridestä(!). Tämän ei pitäisi olla mahdollista, mutta niin vain on.

Nimittäin, Helsingin Pridessä järjestetään erilaisia tapahtumia ja kaikille queereille on tarjolla jakamis- ja rumpupiiri. Queer tarkoittaa sateenkaari-porukkaa ja rumpupiiri on… no se on rumpupiiri. Miten tästä voi pahoittaa mielensä?

 

Ei ihan heti avaudu tällainen mielenpahoitus. Tarkoittaako Laiti siis jotain sellaista, että vain saamelaisilla shamaaneilla on oikeus paukuttaa rumpua ja helistää helistimiä? Mitenkä tähän kuvioon sopivat afrikkalaiset rummun paukuttajat? Ovatko he omineet saamelaisten rummun paukutuksen vai toisin päin?

Juttu on todella hämärä. Pride-organisaatio sössöttää jotakin turvallisesta tilasta – jokainen saa mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja tuntoja turvallisessa tilassa, juuri sen mukaan mikä itsestä hyvältä tuntuu. Ja Laiti pahoittaa mielensä, kun queerit jakavat ajatuksiaan ja tuntojaan turvallisessa tilassa rummun paukutuksen ja helistimen helistämisen tahdissa. Alttarille voi viedä voimaesineenkin. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Laitin mielestä queerit eivät voi viedä alttareille voimaesineitä, koska eivät ole saamelaisia hä?

Voiko joku nyt selittää?

 

No, koska ollaan Twitterissä, niin voi odottaa, että seuraavaksi saadaan lisää myötähäpeää. Helsingin Pride huomasi tehneensä kammottavan virheen ja nyt rummun paukutus ja helistimen helistäminen on poistettu ohjelmanumerosta.

Psykoosi syvenee. Twiittaajien mielestä Priden anteeksipyyntö ei olekaan oikeasti mikään anteeksipyyntö vaan jotain… en tiedä.

 

Joku yrittää rauhoitella, mutta tulipaloa ei voi enää sammuttaa. Someraivo on tulilla. Länsimaalaiset sitä vaan varastelevat kulttuureita ja kaikkea. Ensin vietiin maat ja nyt viedään kulttuurit. Mitä seuraavaksi. Nyyh.

 

Tämä someraivo oli siinä mielessä erikoinen, että siinä periaatteessa raivosi sama porukka. Vähän niin kuin kämyt, jotka perustavat puolueen vain siksi, että saavat riidellä keskenään. Yleensä lappalaisaktivistit ja pride-porukka ovat kuitenkin viihtyneet samassa kabinetissa, mutta nyt rummun mäiskintä ja helistimen helisyttäminen oli liikaa.