Pride pahoitti saamelaisaktivistin mielen

Tuntuuko siltä, että nykyaika on sekavaa aikaa; sukupuolia on 150 ja erilaiset älyvapaat feministiset ajatukset trollaavat aivot solmuun? Ratkaisu on sulkea sosiaalinen media.

Mutta koska se nyt sattuu olemaan auki, niin katsotaanpa päivän mielensäpahoittaja. Saamelaisaktivisti Petra Laiti on pahoittanut mielensä Helsingin Pridestä(!). Tämän ei pitäisi olla mahdollista, mutta niin vain on.

Nimittäin, Helsingin Pridessä järjestetään erilaisia tapahtumia ja kaikille queereille on tarjolla jakamis- ja rumpupiiri. Queer tarkoittaa sateenkaari-porukkaa ja rumpupiiri on… no se on rumpupiiri. Miten tästä voi pahoittaa mielensä?

 

Ei ihan heti avaudu tällainen mielenpahoitus. Tarkoittaako Laiti siis jotain sellaista, että vain saamelaisilla shamaaneilla on oikeus paukuttaa rumpua ja helistää helistimiä? Mitenkä tähän kuvioon sopivat afrikkalaiset rummun paukuttajat? Ovatko he omineet saamelaisten rummun paukutuksen vai toisin päin?

Juttu on todella hämärä. Pride-organisaatio sössöttää jotakin turvallisesta tilasta – jokainen saa mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja tuntoja turvallisessa tilassa, juuri sen mukaan mikä itsestä hyvältä tuntuu. Ja Laiti pahoittaa mielensä, kun queerit jakavat ajatuksiaan ja tuntojaan turvallisessa tilassa rummun paukutuksen ja helistimen helistämisen tahdissa. Alttarille voi viedä voimaesineenkin. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Laitin mielestä queerit eivät voi viedä alttareille voimaesineitä, koska eivät ole saamelaisia hä?

Voiko joku nyt selittää?

 

No, koska ollaan Twitterissä, niin voi odottaa, että seuraavaksi saadaan lisää myötähäpeää. Helsingin Pride huomasi tehneensä kammottavan virheen ja nyt rummun paukutus ja helistimen helistäminen on poistettu ohjelmanumerosta.

Psykoosi syvenee. Twiittaajien mielestä Priden anteeksipyyntö ei olekaan oikeasti mikään anteeksipyyntö vaan jotain… en tiedä.

 

Joku yrittää rauhoitella, mutta tulipaloa ei voi enää sammuttaa. Someraivo on tulilla. Länsimaalaiset sitä vaan varastelevat kulttuureita ja kaikkea. Ensin vietiin maat ja nyt viedään kulttuurit. Mitä seuraavaksi. Nyyh.

 

Tämä someraivo oli siinä mielessä erikoinen, että siinä periaatteessa raivosi sama porukka. Vähän niin kuin kämyt, jotka perustavat puolueen vain siksi, että saavat riidellä keskenään. Yleensä lappalaisaktivistit ja pride-porukka ovat kuitenkin viihtyneet samassa kabinetissa, mutta nyt rummun mäiskintä ja helistimen helisyttäminen oli liikaa.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
defund viva-YLE

Maslow’n tarvehierarkia kuvastaa jollain tapaa jonkun väestönosan tilaa. Yhteiskunta pitää pystyssä: maito tulee kaupasta, sähkö töpselistä ja raha seinästä. Ei huolta huomisesta, joten aikaa jää viher- ja sateenkaarihumppaan ja jonkinverran ylikin, joten loppu käytetään mielensä pahoittamiseen.

Last edited 1 vuosi sitten by defund viva-YLE
Dan Wesson

Näillä ihmisillä menee liian hyvin, ja heillä on todella pienet ongelmat. Todellisten vaikeuksien alkaessa tämä porukka kuolee viikossa nälkään ja tylsyyteen jos/kun some ei toimi, ja kaupasta ei saa kikherneitä ja ituja.

saniteettileipuri

”Pipariparit” ja ”suklaapaparit” yritetään nykyään esittää parisuhteiden kaikkein jaloimpina muotoina.

Tylsät ja arkiset ”leipäparit” ovat kuitenkin olleet keskeinen syy siihen että useimmat sateenkaarijuhlijat ovat ylipäätänsä olemassa ja sitä lippuaan heiluttelemassa.

PRRRRÖÖTTT!

Ruotsin sana ”rumpa” tarkoittaa takapuolta.

Eli ”rumpupiiri” on kaikki mitä tapahtuu takapuolen ympärillä.
”Jakamis- ja rumpupiiri” tarkoittanee siis suomeksi yksinkertaisesti perseen jakamista?
Hehe.

Kielinatsi

Olipas vääntö.. ruotsinkielessä ei kyllä rumpu sana esiinny missään muodossa.

Jupi

Rump- alkua voi kylläkin käyttää alkuosana sanaa esim rumpknull on suomeksi perspano.

Kukavaan

Kyllä. Oikeassa olet. Näin sanoo Svenska Akademins Ordlista:

rumpa substantiv ~n rumpor
• ⟨vard.⟩ bak­del, stjärt; svans

Qroquius Kad

Joten rumpali on pylly-Ali?

Sir flipflop, PhD

Joo kyllä mä katsoisin, että tämä sun teoreettinen analyysisi osui nyt nappiin.

Kyseessä saattaa olla viaton kirjoitusvirhe, piti olla: ”rumppa-piiri”.

Ja siellä paukutetaan takuulla jotain muuta kuin rumpuja!

Ihmeellistä, että saamelaisyhteisö haluaa olla missään tekemisissä näiden Laitien kanssa saati pitää heitä puhemiehinään. Olen pitänyt karun pohjoisen kulttuuria paljon kovempana ja miehisenä.

Bonzo

Ei vaan ongelma on siinä että koska jokaisella on luuri taskussa niin jokaisella on asiaa. Ihminen on siitä tyhmä olento että luulee sen olevan niin että koska minulla on nyt asiaa niin teidän täytyy kuunnella. Tämä tyhmyys on universaalista, minäkin tätä kirjoittaessani kärsin siitä. Nää on samoja asioita kun muusikko alkaa latelemaan poliittisia mielipiteitään ja vaatii muusikon roolissaan että kaikki kuuntelevat ja tottelevat. Muusikko unohtaa että olet muusikko, et muuta, joten pidä se saatanan turpas kii. Kuinkakohan moni otti koronarokotukset koska Dolly Parton käski..

Minä

Ei shamaani ole saamelainen juttu. Shamaaneja on kaikialla pohjoisessa, myös amerikoissa.

Qroquius Kad

Eikä ole Petra Laitikaan saamelaistyttö, vaan täysin hell-sinkiläinen pissis.

Huru-ukko

Niin, mistähän lie kotoisin tää norkiprinsessan Sahamaanirakas? Jostain äblämbväbälämaasta.. Pimeimmän afrikan sydämestä?
Ja toi laiti.. Joku ihme mika petra jne. Siis MIKA?? Melko peverssi taitaa tää laitikin olla, ilmankos setahörhöt menee yli poronnahkatupeen?

KLK

Luultavasti shamaaneja, tai mitä nimitystä heitä käytettiinkin, oli vielä tuhat vuotta sitten myös suomalaisten keskuudessa. Ja oli ollut koko ajan niistä ajoista saakka, jolloin suomalaiset ja saamelaiset eivät vielä olleet eriytyneet toisistaan eri kansoiksi; läheistä sukuahan ainakin suomen ja saamen kielet ovat toisilleen. Mutta sitten kirkko ensin onnistui lopettamaan shamanismin suomalaisten keskuudesta ja myöhemmin yritti huonommalla menestyksellä lopettaa sen myös saamelaisten keskuudesta.

Monkeyrocco Siffredi

Onks nyt se apinarokkokuukausi vai? Mites sitä juhlistetaan? Onko sille joku oma tanssi tai spesiaalilippu jota voi iloisesti heilutella kaikkien naamaan koko kuukauden? Saako jostain vuokrata ihan oikeita apinoita? ois siistii kävellä miehenä täysmeikattuna korkokengissä ja pienenpienissä nahkastringeissä ja tissiliiveissä käsi kädessä söpön apinan kanssa lippuja heilutellen ja hakemassa lapsia mukaan tanssimaan ja juhlistamaan tätä luonnollista rakkauden ilosanomaa!

HenkkaR

Voimaesineen? Kai sentään tulivoima kiellettyjen listalla? En kyllä ole ennen kuullut että olisi pamppuja, lekoja, tai kirveitäkään saanut julkisella paikalla pitää, eivätkä liene voimapihditkään oikein hyvällä katsottuja..

Mutta näillä porukoilla taitaakin kaiken sekaannuksen ja sekasorron aikaansaanti olla se itsetarkoitus. No onneksi ainakin tuo ei-voimankäytöllinen kahnaus nyt jäi sössöttäjien keskinäiseksi.

Qroquius Kad

Eihän se tarkoitakaan voimankäyttöesinetta, vaan voimaantumisesinettä.
Ja sellaisia ovat mm. moottoridildot, joilla saa yhdeksänkertaisen orgasmitsunamin, ja joita markkinoidaan länsimaissa nimenomaan nuorille neitosille, etteivät he vain pariutuisi nuoren valkoisen heteromiehen kanssa.

Se on voimaantumista se, samaan aikaan kun vemputtavaa miestä halveksivat runkkariksi niin miehet kuin naiset.

Valtakunnajohtaja, okkultisti, rivologi ynnä muuta Pekka Siitoin lausui kuitenkin:

”Jokainen mies itkee, vetää käteen ja nuolee pillun, mutta harva sen myöntää!”

Qroquius Kad

Siteerasin ulkomuistista väärin, vaikka ei pitäisi.
Tässä siis oikea sitaatti:

https://twitter.com/jupuHS/status/1292746473508155392

Se oli Tosi Miehen tunnustus!

Särmääjä

Mikä vittu edes on toi queer ja miten siihen liittyy rummut ja shamaanit? Voisinko määkin yhdistää kaupassakäyntiin voodoon, meninkäiset ja triangelin soiton ja olettaa että kaupantädin pitäisi ymmärtää mitä koitan selittää?

Qroquius Kad

Kaipa sinäkin voisit, kunhan täyttäisit kaikki ehdot, joita queer-ryhmältä edellytetään.

En tiedä tarkasti mitä ne ovat, mutta niiden antaman jatkuvan näytön perusteella niihin eivät kykene normaali-ihmiset, joita queerit eli erilaisia seksuaalisesti oireilevia mielenterveysongelmia demonstroivat ihmiset nimittävät cis-ihmisiksi.

Vaan mikäli kiinnostaa, kokeile ihmeessä ja kerro miten onnistui?

Särmääjä

Haluaisin ainakin kaupasta turvallisen tilan ettei siellä olisi somput taskuvarkaissa ja mummoja pyörittämässä.

Qroquius Kad

Ei kun hakemaan?

Särmääjä

Kaasusumuttimen voisi hakea voimaesineeksi monikulttuurisuuden alttarille.

KLK

Mitä tarkoittaa queer?
Näin sen selittää englantilais-suomalainen sanakirja vuodelta 1961:
Queer (adjektiivi): omituinen, kummallinen; myös: huonovointinen.
Queer (verbi), slangisanonnassa queer the pitch for (someone): sekoittaa jonkun laskut.
sanontoja:
feel queer: tuntea pahoinvointia, huimausta.
in Queer street: vaikeuksissa.

Näin ollen voisi luulla, että ihmisistä käytettynä sana on loukkaava. Siihen aikaan kun tuo sanakirja tehtiin, ei vielä mikään porukka tainnut haluta itseään kutsuttavan queereiksi. Mutta nykyisin sellainenkin ihmisryhmä on, omituista (queer) kylläkin.