Youtube sulki legendaarisen Hannu karpon virallisen Youtube-kanavan

Hannu Karpo voitti 1970-1990-luvuilla huikentelevia viranomaisia, mutta ei 2020-luvun mielensäpahoittajia. Niin vain kävi, että Youtube sulki Karpon kanavan, josta pystyi katsomaan vanhoja Karpon jaksoja.

Youtube sulki Hannu Karpon virallisen Youtube-kanavan ja kertoo, että “tili on suljettu useiden tai vakavien roskasisältöä, vilpillistä toimintaa ja harhaanjohtavaa sisältöä koskevien rikkomusten tai muiden YouTube-käytäntöjen rikkomusten takia“.

 

Voi vain ihmetellä, että mihin perustuvat tällaiset väitteet. Karpo ei ohjelmissaan luultavasti ikinä syyllistynyt mihinkään harhaanjohtavaan tai vilpilliseen kerrontaan vaan päinvastoin toi esille asioita, joissa yleensä pienet ja heikompiosaiset ihmiset olivat joutuneet mm. viranomaisten pyöritykseen tai suuryrityksen terrorin kohteeksi.

Vaikea arvioida, että mihin Youtube perustaa tällaiset väitteet. Lisäksi kun ottaa huomioon, että Karpo on lopettanut uransa jo aikoja sitten ja kanavalla olleet filmit olivat lähinnä yli 20 vuotta vanhoja filmejä takavuosien elämänmenosta. Youtuben näkökulmasta voisi ehkä miten kuten ymmärtää, että jos Karpon vanhoissa ohjelmissa olisi “neekerittelyä”, mutta kun ei ole. Eihän Suomessa edes asunut ulkomaalaisia 1970-1990-luvuilla. Enkä edes muista olisiko Karpon ohjelmissa ylipäätään käsitelty mitään maahanmuuttoon liittyviä asioita koskaan.

Karpo kertoi usein, että häneen yritettiin vaikuttaa takavuosina, eli yritettiin kieltää ohjelmien esittäminen. Mutta koska Karpon kulta-ajoista on aikaa jo 20-30 vuotta, niin tuskinpa sen aikaiset henkilöt ovat enää kiinnostuneista ikivanhoista filmeistä jossain Youtubessa, eikä Youtuben sulkupäätös luultavasti tule näiden tahojen toimesta.

Oli miten oli, tämä kuuluu taas vain yhtenä nykyajan hysteeriseen mielensäpahoittamisen kulttuuriin, eikä kyse ole mistään muusta kuin siitä.

LISÄYS 11.6.2022: Yotube on nyt palauttanut Karpon kanavan takaisin toimintaan.