Arabiaanojengi pahoinpiteli ukrainalaisia lapsia ja käski heitä painumaan kotiin

Putinisteilla ja kehitysmaista tulleilla sotaa, vainoa ja kidutusta paenneilla miehillä on yksi yhteinen tekijä: molemmat vihaavat ukrainalaisia. Ronnebyssä arabiaanomiehet hyökkäsivät joukolla ukrainalaisten lasten kimppuun.

Etelä-Ruotsalaisessa Ronnebyn pikkukaupungissa arabiaanotaustaiset nuoret miehet ovat aiheuttaneet monenlaisia häiriöitä jo vuosikausia. Nyt arabijengi sai päähänsä, että ukrainalaiset pitää ajaa pois Ronnebystä, koska kaupunki on heidän.

Ukrainanalaisia pakolaisina Ruotsiin tulleita lapsia oli muutama viikko sitten pelaamassa jalkapalloa asuinalueensa yleisellä jalkapallokentällä. Lapset olivat 10-17 vuoden ikäisiä. Yhtäkkiä paikalle ilmaantui 12 arabiaanoa, nuoria miehiä.

Arabit alkoivat kiihottaa toisiaan ja huusivat vihaisesti, että ukrainalaisten pitää painua takaisin kotiin Ukrainaan. Lisäksi miehet kehottivat toisiaan lyömään ukrainalaisia. Yksi 12-vuotias poika pahoinpideltiin pahasti, lapselta murtui ainakin nenä. Pojan 17-vuotias veli yritti puolustaa pikkuveljeään, mutta ei voinut ylivoimalle mitään. 17-vuotiaskin joutui paikkauttamaan itseään sairaalassa. Lisäksi arabiaanot uhkasivat lapsia puukoilla.

Ukrainalainen äiti kertoo paikallislehti Sydöstranille, että he luulivat Ruotsin olevan turvallinen maa, mutta ei ole enää varma asiasta.

– Onko tosiaan niin, että ulos ei uskalla mennä ilta seitsemän jälkeen pahoinpitelyn pelossa. En pelännyt edes silloin, kun lähdimme lapsiemme kanssa Ukrainasta, mutta nyt on vähän epävarma olo.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.