Pitäisikö Suomen vaatia Venäjältä vanhaa suomalaiskaupunkia Nevanlinnaa, nykyistä Pietaria?

Suomi voisi näyttää tältä.
Venäjä on kertonut melko avoimesti, että se aikoo palauttaa ”historiallisen Äiti-Venäjän”. Tällä Putin on tarkoittanut sitä, että esimerkiksi Baltian maat liitettäisiin takaisin Neuvosto-Venäjään.

Antaa Putinin pullistella eikä puututa nyt siihen, vaan aletaanpa tosissaan miettimään tilannetta Suomen kannalta. Lähdetään siitä, että Venäjän toiseksi suurin 5,3 miljoonan asukkaan Pietari on tosiasiassa suomalaisten mailla. Olisiko nyt aika ottaa Pietari ja koko Karjala takaisin Suomen haltuun?

Pietari on tosiasiassa melko uusi kaupunki. Se perustettiin virallisesti 1703 tsaari Pietari Suuren toimesta tsaarin hallintopaikaksi. Sitä ennen paikalla on sijainnut historiallinen suomalaiskaupunki Nevanlinna.

Nevanlinnan suomalaisasutuksesta on merkkejä jo ainakin 1200-luvulta. Ruotsalaiset rakensivat Nevajoen suulle Maankruunu-nimisen linnan 1300, mutta se hävitettiin Novgorodin toimesta melko pian. Nevanlinna siirtyi Stolbovan rauhassa 1617 Ruotsille ja kaupunkioikeudet se sai 1642. Nevanlinnassa asui suomalaisia, ruotsalaisia ja jonkin verran venäläisiä.

Vaikka Suomi kuului tuolloin Ruotsiin, niin periaatteessa historian kulkua voidaan tulkita vapaasti siten, että nykyinen Pietari tosiasiassa kuuluu Suomelle. Vaikka koko ajatus on leikkimielinen, niin Suomella olisi ihan yhtä samat oikeudet vaatia Pietaria, ja tietenkin koko Karjalaa, itselleen kuin Neuvosto-Venäjä rehentelee Neuvostoliiton aikoina sen miehittämien alusmaiden kuuluvan Nyky-Venäjään.

Tai jos taas ollaan oikein tarkkoja, niin Nevanlinnahan oli 1600-luvun Ruotsin kuningaskuntaan kuuluva kaupunki. Joten Suomen pitäisi käydä laillisia omistusneuvotteluja Pietarista Ruotsin kanssa.

Nyky-Pietarin historia alkaa 1703, jolloin käytiin Suurta Pohjan Sotaa vuosina 1700-1721. Sota oli Ruotsi vastaan liittouma, johon kuului Venäjä, Saksa, Tanska ja Puola-Liettua. Venäjä valtasi kaupungin ja se hävitettiin viimeistä kiveä myöten maan tasalle. Oli siis vuosi 1703 ja Pietari Suuri alkoi rakennuttamaan nykyistä Pietaria. Suurin osa asukkaista oli kuitenkin suomalaisia.

Olisiko jo aika ottaa pää pensaasta ja ajaa vihollisryssä pois Suomen alueilta?

Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Islam on syöpä

Tuo on aika lähellä sitä aluetta minkä varjaagit aikanaan valloittivat, joten vedoten historialliseen omistusoikeuteen, Suomi voisi vaatia tuota aluetta itselleen. Ja tämä tapahtui jo kauan ennen Ruotsin vallankaappausta. Kusessa Venäjä olisi jos tataarit päättäisivät vaatia omia historiallisia alueitaan takaisin. Venäjälle ei jäisi juuri muuta kuin Kiovan ympäristö.

Minä

Tämä nykyinen Venäjä oli alunperin Moskovan suuriruhtinaskunta, ei laikaan Kiovassa.

Se, että ennen sitä oli n.s Kiovan Venäjä, ei liity mitenkään nykyiseen Venäjään. Se oli ihan eri asia.

Jos Putinin mieliksi nyt kaikki palauttavat itselleen kuuluvat alueet itselleen, ei Venäjästä jää jäljelle kuin Moskovan suuriruhtinaskunta, siis pläntti maata Moskovan seudulle. Kaikki muut alueet on sotimalla alistettu Kremlin vallan alle.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Kukavaan

Ruotsalaisilla oli Nyen-niminen kaupunki nykyisen Pietarin alueella.
Vuonna 1701 julkaistusta kartasta käy ilmi, että Nevan suiston saarilla oli suomenkieliset nimet. Nyenskans tarkoitti Nyenin välittömässä läheisyydessä ollutta linnoitetta (skansen).
comment image

Kartasta käy ilmi myös Mustilan kapakan sijainti. Ehkä Pähkinälinnan eli Nöötteporin linnoituksen väki on käynyt siellä ryyppäämässä. Sanokaa terveisiä, jos satutte sielläpäin aikakoneella vierailemaan. Asiasta toiseen. Nykyisen Pietarin suurimman saaren alkuperäinen nimi oli Hirvisaari.

Myname

Mulle riittää nämä hehtaarit mitä omistan. Kun en haali lisää on helpompi olla. Maatahan voi ostaa jos joku haluaa. Sotimalla ei tule hyvää.

Gyntter

1918 kansan murhan pääarkkitehdin Mannerheim ja muiden rantasvedu kenujen & poliitikkojen alulle panema Suur-Suomi -fantasia vuosina 1941-1944 tappoi n. 65 000 suomalaista. Jälkeen päin tietysti voidaan miettiä, että oliko jatkosota toisinto 1918 kansanmurhalle, jolla varmistettiin ettei kapinaa (svedu)eliittiä vastaan enää nouse kun mahdollisesti kapinaan nouseva väki tapatettiin hourufantasiaa toteutettaessa.

Ei kannata enää Suur-Suomesta haaveilla, kun tulokset on jo tiedossa. Tosin Neukkulan romahduksen aikaan olisi kannattanut neuvotella Karjalaa takaisin, kun sitä vähän naapuri (ehkä) tarjotteli Suomelle.

Myname

Joo ja senkin olen huomioinu että monesti ne jotka eivät edes omista omaa maata, vaan asuvat kaupungissa betonikuutiossa ovat niitä kovimpia maiden valtaajia.

Psykkoosit

Käy yrittämäs.

Tule nyt ensin Suomeen sieltä piilopaikastas.

1939

Hahah. Näköjään paavoon tarttunut ruotsalaisuus hyvin. Lähetetään suomalaiset juntit tykinruuaksi, taas, ja ite vedetään hillot kotiin. Stubido olisi ylpeä.

No 1.

Pietaria ympäröivä alue oli enimmäkseen suomalaisten asuttamaa vielä toisen maailmansodan aattona

Minä

Olivat alkujaan inkeriläisten maita nuo Pietarin alueet. Inkeriläiset puolestaan ovat yksi suomalaisista heimoista.

Gyntter

Nykyisen (Suomessa jaossa olevan) tarinan mukaan inkeriläiset oli/on suomalaisia heimoja, mutta olikohan inkeriläiset olemassa ennen suomaalaisia?

Naakka

Joo, inkeriläisten kalastajien pikkukyliä siellä lähinnä oli. Venäläiset olivat sisämaan eläjiä, mutta rupesivat haaveilemaan meriyhteydestä.

Make's perfect sense

Olisiko jo aika ottaa pää pensaasta ja ajaa vihollisryssä pois Suomen alueilta?

Ei! Ja olipas (harhaan)johdatteleva kysymys.

Näin liberaalin näkövinkkelistä ajatus vanhan suomalaisen territorion väkivaltaisesta palauttamisesta Suomelle on väärin! Venäläiset ovat oma heimonsa, jolla on oma kultturinsa ja hallussaan oma territorio jolla ylläpitävät omaa lakiaan ja väkivallan monopolia.

Toivon venäläisten liberaalien vastaavan samalla tavoin aina kun joku paikallinen Putinisti haikailee vanhojen venäjän territorioiden palauttamisesta Venäjälle. Tyyliin:
”Olisiko jo aika ottaa pää pensaasta ja ajaa vihollisTšuhna pois Venäjän alueilta?”

Venäläisiä emme ole ja on parempi että Suomen ja Venäjän välillä on selvä hajurako sekä kohtelias käsitys siitä että on olemassa me ja he.

Minä

Ei siinä väkivaltaa tarvita. Sehän on ilmoitusluontoinen asia. Putin on selvästi ilmoittanut, että kaikilla on oikeus palauttaa omat alueensa itselleen.

Gyntter

Ei tosiaan sotaan kannata lähteä. Puutiainenkaan ei ole sotimassa vaan kyseessä on mukamas erikoisoperaatio. Eli ilmoitetaan vain siirto-operaatiosta, siirretään rajatolpat vaan uuteen paikkaan. Moni asukki varmaan Karjalassakin haluaa olla osa Suomea.
Rajatolppien siirron jälkeen pidetään Karjalassa kansanäänestys Suomeen kuulumisesta. Kansanäänestyksellähän Britanniakin Falklandin siirtomaaosan omistuksen laillisti itselleen. Samoin tekee ryssäkin vallatuilla alueilla.

Minä

Falkland kuului Britannialle jo kauan ennen Argentiinan hyökkäystä Falklandille. Ensimmäiset asukkaat ikinä Falklandilla olivat muuten brittejä, jotka perustivat sinne jotain asemia satoja vuosia sitten. Argentiinalle se ei ole koskaan kuulunut. Falklandin asukkaat haluavat kuulua Britanniaan, eivät Argentiinaan.

Falklandin sotaa ei voi missään mielessä verrata Venäjän miehityksiin Ukrainassa sitten 2014 tai tähän viimeiseen hyökkäykseen.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Myname

Ukraina ei ole muuten koskaan virallisesti määritellyt rajojaan, vaikka YK on sitä vaatinut.

Satu

Kiva, mennään sitten ja otetaan omamme takaisin.

Moonman

Se olisi ihannetilanne, mutta ongelma on että kun Suomessa kukaan ei halua lähellekään venäjää, mutta venäjältä ollaan innokkaasti tulossa Suomeen ja maa-alueet ostetaan mökeille tai ties mille hämäräprojekteille, ja Suomi toki sallii kaiken. Lisäksi koko helsinki on aivan täynnä venäläisiä jo. Itärajan lisäksi ne levittäytyvät ilmeisesti pitkin länsirannikkoa niin on omituista ettei rkp ole vieläkään ölähtänyt mitään, kun heidän historialliset nimby-alueensa ovatkin yhtäkkiä venäläisiä täynnä

pöh

Hölmöt luulee että venäjä on jotenkin lyöty.
Oli mikä sota tahansa niin suurin osa sota-uutisista on propagandaa.
Ukraina pyrkii propagandalla vaikuttamaan ihmisten taistelumoraaliin, ja ennen kaikkea länsimaihin erilaisen avun takia.
Venäjä puolestaan syöttää propagandaa omille kansalaisilleen, pääasiassa poliittisista syistä.

Mutta aika paha on Suomen mennä vaatimaan venäjältä yhtään mitään, se on 5 minuuttia kun koko Suomi on pommitettu pois kartalta, ja siinä ei natot paljon lohduta.

Minä

Voihan noinkin kyyristellä. Venäjä on heikoilla Ukrainassa, siitä ei mihinkään pääse. Mutta riittääkö Ukrainan voima venäläisten karkottamiseen, on jotain, minkä saamme tietää ajan kanssa. Riittänee, jos länsiapua jatketaan ja mieluummin kohennetaan. On lännellekin edullisempaa, että Venäjä häviää sotansa, koska sen jälkeen kestää vuosikymmeniä ennen kuin Venäjä on valmis uusiin sotiin.

Jäitä Hattuun Nyt

Olen aika varma että tämän Paavon huumoripläjäyksen nyt joku ryssäkätyri lähettää Moskovan propagandakoneistolle ja saamme ensi viikolla lukea miten ryssien telkkarissa näytetään salaisten agenttien haalimaa salaista suomalaista nazisuunnitelmaa vallata puoli neuvostoliittoa. Siinä sitten hysteerinen setä esittelee tuota Paavon karttaa ja keskustelupaneeli täynnä sotahulluja kenraaleja lietsoo sotaa ja murhaa koko suomen kansalle ja vaatii suomeen ydinpommia. Näin siinä nyt käy.

Jäitä Hattuun Nyt

Totta tuokin, mutta he luulevat että länttä pystyy bluffaamaan ikuisesti. Johan se on nolosti tullut selväksi että sekä Putler että kenraalinsa luulivat armeijansa olevan suuri, moderni sekä voimakas. Luulevat vieläkin.. Se on kyllä helvetin härskiä ja naamapunaisena-noloa leikkiä valloittajaa noilla joukoilla ja noilla varusteilla. Oletetaan että ryssällä on edes yksi toimiva ydinpommi, se pitää miettiä tarkkaan minne sen lähettää..ja mitä tärkeintä: se ei saa missään nimessä räjähtää omiin käsiin laukaisuvaiheessa jonkin teknisen ongelman tai puuttuvan/vanhentuneen osan takia. Jännäks menee. Jos olisin Putler olisin jo kuollut häpeään. Vitun Kirppari Keisari.

Tyrsky

Ok, ja vodka vaihdettiin sitten ohjuksiin ja termopommeihin, koska niitähän piisaa?

Make's perfect sense

Samaa mieltä, pieni riski tuohon propagandakäyttöön on olemassa.

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
Putiikki Puu Nikki

Putiikki saisi tarttua pöytälevyyn kaksin käsin ja molemmat jalat polkisivat aivan vimmatusti jos sellaista vaatisimme: Pietari on Putiikin syntymäkaupunki!

Päivi Negr

Kaunista unelmointia vaikka täysin vailla minkäänlaista tartuntapintaa todellisuuteen.

voi kun jokin olisi näin, tai voi kun olisi sitä ja tätä – ajattelu on vahingollista ja aiheuttaa vain turhautumista.

VMP

Pietari on muuten rakennettu suomalaisella orjatyövoimalla…

Paluu juurille

Onkohan Putinin sukujuuria selvitetty geneettisellä sukututkimuksella? Entäs jos hän onkin Pohjanmaalta isovihan aikana otetun orjan jälkeläinen?

Bling Bling

Suomen pitäisi palauttaa ne alueet, jotka perinteisesti on Suomea ollut, sillä näillä alueilla toteutettu väliaikainen itsenäisyyskokeilu ei selvästikään ole tuottanut hyvää lopputulosta.

Tämän kansoja vapauttavan ja suojelevan velvoitteemme täytämme ensimmäisessä vaiheessa palauttamalla itäänpäin alueet Uralille asti. Ruotsin palauttamista pitää vähän harkita sen nykyisen demografian takia. Viemme sivistyksen uudelleen barbaarien keskuuteen.

Timovaan

Eikö historiasta olla opittu yhtään mitään.
Kuinka kauan vielä menee,ennen kuin ihmiskunta herää orjuudestaan.
Sodat loppuvat välittömästi,kun ihmiset kieltäytyvät sotimasta.

Qroquius Kad

Joo, ja rikokset loppuvat heti kun ihmiset lakkaavat olemasta tuhmia.
Sitten vaan istutaan leirinuotion ympärillä käsi kädessä laulamassa kumbayaa.

Kurilit

Miksi Suomi nuvottelisi? Suomihan oli Ruotsin alusmaa niin silloinhan Ruotsin pitäisi neuvotella kaupunki Suomelle. Olisi Ruotsistakin joskus jotain hyötyä Suomelle. Eikä se aina vain taistelisi viimeiseen suomalaiseen.

Mutta enemmän minua kiinntaisivat ne pari Kurilien saarta jotka Tsaaari antoi Suomelle lahjaksi itsenäistymisen johdosta. Kukahan ne saaret nyt omistaa?

Gyntter

Tsaari ei tainnut ehtiä lahjoittelemaan Suomen itsenäistyessä mitään, kun oli jo luopunut tehtävistään 2.3.1917. Tunnetusti Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12.1917. Ensimmäisenä valtiona Venäjän bolshevikkihallitus tunnusti Suomen itsenäisyyden 1917 joulukuun lopulla. Vuoden 1918 alussa Suomen itsenäisyyden tunnustivat myös Saksa, Ranska ja Ruotsi.

Kurilit

Lueppas Tsaarin määräyksen uudestaan.

Minä

Mistähän tuo tsaarin määräyksen voisi löytää. Ei löytynyt kuriileja, suomea ja tsaaria hakusanoina käyttäen.

Diesel on kallista

Mitä turhia. Suomihan on hallituksen mukaan kokoaan suurempi muutenkin. Esim rahaa riittää niin prkl:sti, että sitä pitää miljardeittain ” lapioida ” ulkomaille. Sinne se sotakassa menee.

Sherlokki suvakko

Aika paljon maata laittaa kuntoon, menis 100 vuotta, eikä sittenkään onnistuis kohtuulliseti, koska nykyinen meno esim infra kotosuomeskaan ei näytä hyvältä. Ei edes menetettyä Karjalaa saatais kondikseen, vaikka Viipuria onkin ikävä.

Riku

Nyt sulla meni Äiti-Venäjä ja Neuvostoliitto sekaisin, tahallisesti tai ei.

Qroquius Kad

Eivät ole.
Ryssä ei ole kuin kolmannes N-Liiton maa-alueesta ja vain puolet väestöstä.

Qroquius Kad

Eivät ”vain jokut maat”, vaan kolmannes maa-alueesta ja puolet väestöstä.
Ryssiä on Ryssän väkiluvusta noin neljä viidesosaa, kun N-Liiton loppuaikoina oli vain puolet.

Ei ole sama kansa ja sama maa.
Ei lähellekään.

Valion/Arlan VOI ei tehoa

Voissa on paistettu moneen kertaan mutta mikään ei auta: ryssä pysyy ryssänä, now and forever.

T

Puhut vähän mutta asiaa. Pitäisi.

Olli

Entä kun Ruotsi vaatii Turkua? Annetaanko vai eikö?

Mutta kun ei vaadi

Vaatiiko? Ei vaadi.
P.S. Hyvä muistaa, että Norja itsenäistyi Ruotsista rauhanomaisesti kansanäänestyksellä v.1905. Suomi ei olisi koskaan päässyt Venäjästä/Neuvosto-Venäjästä eroon ilman sen hetkellistä täydellistä heikkoutta ja sekasortoa. Valitettavasti kotimaisille sosialidemokraateille tämä ei kelvannut vaan he aloittivat syksyllä 1917 yleislakon aikaan murhaavan terrorin ja sitten tammikuussa 1918 verisen sisällissodan.

Vaatimaton

Entä jos Ruotsissa nousee aikanaan muslimit valtaan, ne ei entisistä paljon piittaa.

Qroquius Kad

Ei se ole hullu kun pyytää vaan se kun antaa.

Peksi

Saako toisen maalle rakentaa?
Vieläpä,että sitten kitisee,että tuo teidän raja on liian lähellä tuota rakentamaani kaupunkia..oikeasti mikään EI voi olla törkeänpää.. vain ryssä siihen pystyy

Ernst Seifenmacher

Eipä vieraiden valtojen muinoin varastamia maita kannata takaisin pyytää/vaatia koska niille on pesiytynyt niin laaja haitallinen vieraslajisto, ettei niistä olisi pitkässä juoksussa muuta kuin haittaa.
jopa Laatokan pohjaan on neukkuaikoina upotettu sellaisia määriä roinaa ja saasteita, ettei sen puhdistaminen tunnu onnistuvan sen enempä suurelta ja mahtavalta, kuin putinstaniltakaan.

Peksi

Näkeehän sen kuvistakin missä kunnossa kaikki on..ränsistynyt ja pusikoitunut…vanhoissa kuvissa sieltä paljon avarampaa..nyt tukossa kuin vihreä seinä ois edessä..
Kaikki rakennukset mitkä pystyssä maalattu sinisiksi(kait ainoa maali mitä tuolla on)
Tuosta Laatokasta joskus lukenutkin,että jotain saastaa sinne upotettu ja juuri kait meidän päähän järveä eli syvempään

Suomen heimot

Itseasiassa Vanhojen karttojen mukaan Suomen heimot olivat täällä jo ennen muita kansoja.
chrome-distiller://881e6be8-1883-47de-acd0-e10ce2ceea69_88b5c821ee098f3ee5d1ab38a605485929f29a61e4ca4d9e210f3071bf0bbfa0/?title=Uusi+sivu+1&url=http%3A%2F%2Fjarmo10.org%2Fvanhatkartat.htm

Kukavaan