Ilmarisen kohupotkujen taustoissa ei ollut mitään perää

Niinhän siinä sitten kävi, että viime viikolla valtavaa kohua herättänyt homoseksuaalin irtisanominen vakuutusyhtiö Ilmarisesta oli keksitty tarina. Asia on tutkittu, eikä mitään näyttöä löytynyt.

Toni Varis oli työskennellyt muutaman kuukauden työeläkevakuutusyhtiö Varmassa, kun koeaikainen työsuhde yllättäen purettiin. Variksen mielestä irtisanominen johtui hänen homoudestaan. Esimies oli ilmoittanut, että Varis voi mennä toiseen yhtiöön töihin, jossa homoja suvaitaan.

Ilmarisen mukaan tarinassa ei ole mitään perää. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että asia on tutkittu eikä esille tullut mitään sellaista, joka antaisi aihetta seuraamuksiin.

Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Äriläsanoo, että työsuhteen päättymisen syy liittyy aina työhön, eikä asialla ole mitään tekemistä työntekijän seksuaalisen suuntautumisen tai siviilisäädyn kanssa.

Työsuhteen päättämisen lisäksi Ilmarisessa on selvitetty julkisuudessa esitettyä väitettä siitä, että esihenkilö olisi kommentoinut epäasiallisesti työntekijän seksuaalista suuntautumista. Väite on otettu Ilmarisessa vakavasti ja selvitetty niin perusteellisesti kuin mahdollista. Selvityksessä ei ole löydetty näyttöä, joka tukisi entisen työntekijän väitettä, eikä esiin ole tullut mitään sellaista, joka antaisi aihetta seuraamuksiin.

Väitteelle ei ole selvityksessä löydetty muuta näyttöä kuin henkilön itsensä kertoma. Tapauksella ei ole ulkopuolisia todistajia. Esihenkilö kiistää käyneensä väitetyn mukaista keskustelua tai edes tavanneensa työntekijää sanottuna ajankohtana. Hän pitää esitettyä syytöstä loukkaavana ja sen sisältöä vahvasti omien arvojensa vastaisena.

Asiaa on selvitetty kuulemalla tapauksen osapuolia sekä työyhteisön jäseniä. Entisen työntekijän kanssa on keskusteltu ja hänelle on tarjottu mahdollisuutta käydä tapausta läpi niin, että mukana olisi hänen valitsemansa avustaja. Kuulemisten lisäksi tapahtumien kulkua on selvitetty työkalentereista ja kulunvalvontatiedoista siltä osin, kuin se työnantajalle on mahdollista. Näistä ei ole löytynyt näyttöä sille, että henkilöt olisivat kohdanneet kerrottuna ajankohtana.

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Että vituttaa tuo esihenkilö.

Qroquius Kad

Mistähän syystä?

Aapo

Kyllä mä ainakin koen olevani ”esimies ” ja kutsun omaa, naispuolista esimiestäni ”esimieheksi”.

Qroquius Kad

Tuli ymmärryshäiriö tuossa ylemmässä kommentissa, onnistuin tulkitsemaan sen niin, että tämän esihenkilöoletettuminkälien toiminta oli se, mikä vitutti.

Esimies on tietysti esimies, ja naispuolinen sellainen voi käyttää itsestään haluamaansa termiä mikäli tuntee tarvetta korostaa ettei ole nainen, vaikka onkin.

Esinahasta kysymys

Miten olis esinahka…?

jupi

esinahkamies. väkisinmakuupussi

Jortonki

Aikaisemmassa työpaikassa, missä rakentava vittuilu oli vielä sallittua, alaiseni kutsui minua nimikkeellä ”esinahka”. Sitten muistutin että mikäs se esinahan alaisena on ellei ”kyrpä”. Ja sitten naurettiin ja mentiin ottamaan aikaiset iltapäiväoluet.

Förspel

Ruotsiksi se on ”förman”. ”Förkvinna”a en ole koskaan kuullut, en myöskään ”förperson”.

Jlauta

Suomessa puhutaan suomea! Perkele!

jupi

förhudsman

Moonman

Siinä on taas esimerkki miksi homojen ja afrikaanojen palkkaaminen voi olla sama kuin miinaan astuminen. Kun asiat eivät mene näiden haluamalla tavalla niin syynä on aina syrjintä/rasismi. Nuorempana eräällä tehtaalla afrikaano sai varoituksia työpaikalla nukkumisesta ja koitti siihen heti rasismikorttia. Ei toiminut

Dis Kuterius

Kyseisten uhriutumiskohtausten taustalla on ilmiö nimeltä ”Viktimismi”:

https://medium.com/science-and-philosophy/an-epidemic-of-victimism-21717bf364a3

Junkkari

Mikä vitun esihenkilö? Se on ESIMIES

Qroquius Kad

Mistäpä sen tietää, etteikö asianomainen huomenna päätä olla esilesbopedofiili tai esipolkupyörä;
nykyäänhän kuka tahansa voi olla koska tahansa mitä tahansa.

Suomi Finland

Pelkkä esi* voisi olla siinä tapauksessa sopiva. Tähteä ei tarvitse lausua, mutta on rasismia, jos sen jättää pois tekstistä.

Joo joo

Esiliinahan on myös selvästi epäsopiva termi. Esilasse tai esierkki tai tai…

Jortonki

Esierkki on jo varattu Tuomiojalle.

Pellet

Ei käytetä sanoja ollenkaan vaan tehdään semmoinen syvältä nenäonkalosta lähtevä röhnäys-ääni aina kun pitää mainita joku jossain tekemässä jotain.

Suoraan huipulle selittäm

Itse kutsuin kerran pari esimiestäni idiootiksi. Ja osaamattomaksi kusipääksi. Sainko potkut? En. Puhutteluun jouduin ns ison pomon kanssa. Selitettyäni asiani johtajalle muutaman muun kanssa, tämä idiootti sai lähteä.

Sherlokki suvakko

Eräs meikän firmaan tullu tyyppi erehty kehumaan uhanneensa edellisessä paikassa esimiestä lapiolla. Arvaappa kuinka koeajan kävi? Yhteistuumin nimettiin kaveri steppariksi, käveli ikkunoita kannellessa kuin mikäkin kummelin vitun tamppaaja.

Ohmygod

Esimiehen tuntee siitä, että sillä on esinahka…

Pellet

Mitkä vitun Miss Suomi kisat? Ne on HENKILÖKAUNEUSKISAT. Kaikki vanhat biisitkin pitää muuttaa. Kaunis henkilö, tuli kaupunkiin…

Herää tuollaisen kanssa

Niin. Ne nykyiset missit. Täysin ala -arvoisia, verrattuna esim Tanja Vienoseen aikanaan. Katselin kun aiheeksi tuli. minusta osat ovat selviä miehiä kasvoiltaan? Suorastaan pelottavia.

black_danger_company

Esi-ihminen olisi vielä parempi.

Last edited 1 vuosi sitten by black_danger_company
p.grandell

taas sen näki, saablari kun homppeliuttakin käytetään aseena, ziisus tätä meinikiä,oli hienot ajat 60-70 luvulla kun hmous oli ”krimnalioitua”/sairautta, mitä se on, mitä tekee kotonansa perämoottorimiehet, heidän asiansa, mutta ei saa käyttää aseena ja syyllistää muita, mutta homppeli mikä homppeli….

Niinpä niin

Täysin ajoitettu pride sekoilun kanssa. Nythän on pride kuukausi.

Painukaa Vittuun

Mitenköhän menisi jos palkkaa mustan lesbo muslimi naisen..? Kuinka kauan olisi rauha talossa ennenkuin SYRJINTÄSYYTÖKSIÄ alkaisi vaatimuskone sylkemään? PÄIVÄN. MAX.

Niinpä niin

Sanoisinko, että jos palkkaisit kyseisen tapauksen, niin olisiko vuosi pari, niin tämä musta lesbo muslimi jne, omistaisi sinut ja yrityksesi. Stressisi takia vaimosi tms olisi lähtenyt ajat sitten ( lapsineen jos niitä olisi ) . Tottelisit niitä woke seköpäitä syytteiden uhalla. Eli rasismia, syrjintää, kähmintää, kourimista, koskettelua, tuijottamista seksuaalisesti. Lisäksi olisit syyllinen siitä, ettet ole aikaisemmin palkannut moniosaajia. Maineen menetys. Syytteet kolisevat luukusta. Vaimokin vei kaiken. Velat niskassa ja paska ihminen. Sitten koputtaa ulosottomies. Moro. Kun kaikki on mennyt, niin ex viestittää, että kuinka tyhmä hän olikaan. Abdullah kohtelee kuin prinsessaa. Näet lapsia valvotusti kerran vuodessa. Suvakki viranomaisen läsnä ollessa.

Ohmygod

No jospa kieltäydyt edes haastattelemasta mokomaa työnhakijaa, niin siitä vasta nousee älämölö.
Kun mutiainen tunkee ovesta sisälle, on parasta sanoa, että paikka on täytetty.
Tai että firmaa juuri haetaan konkurssiin.

Painukaa Vittuun

Juuri näin, ei pidä asettaa itseään maalitauluksi. Jos omistat firman, et koskaan etsi avoimesti yhtäkään työntekijää, muuten olet helvetin kusessa sinä päivänä kun multikulttuuri ja 150 eri sukupuolta ottavat yhteyttä.

Jepjepjep123

Uskonnollisesti suuntauksesta en ole varma, mutta eikös bideenin nykyinen lehdistösihteeri täytä muut kriteerit? Jos mahdollista niin epäpätevämpi kuin vihannes jonka lehdistösihteerinä toimii…

jorma

Taitaa olla siinä Iltiksen satanistinatsijutussa yhtä paljon perää. Hohhoijaa.

Suomimies

Tälläsestä en ole kuullut ja asun Itä-Helsingissä.

GLGL

Toni Variksella on loistava tulevaisuus työnhakijana: Taitaa pysyä työnhakijana koko ikänsä. Siinähän olisi valtamedialle hyvä työntekijä tarjolla. Ominaisuudet kohdillaan.

Ohmygod

Voihan hän aina pyrkiä ulkoministerin lähipiiriin.

Sherlokki suvakko

Tappituntumaan, niin jopa heltiis sitä ja tätä hommoo.

seant

Tämä taas oli tyypillinen iltapaskojen esille tuoma kohujuttu kissankorkuisten otsikoiden kera. Koska ne saadaan vastuuseen valeuutisten levittämisestä?

Qroquius Kad

Saksalainen Seiska eli ”Bunte”-paskalehti julkaisi valeuutisen, että Michael Schumacher pystyi muka puhumaan ja kävelemään.
Asiasta nostivat metelin neurologit ilmoittaen että jos tuo olisi totta, koko mailma tietäisi sen;
Schumi olisi silloin neurologinen sensaatio!

”Bunte” vedettiin käräjille jossa Schumin perheen asianajaja todisti, ettei valeuutinen ollut totta.
Lehti tuomittiin 50 000 euron korvauksiin, mikä oli pikkuhiluja valeuutisella tienattuihin rahoihin nähden.

Eli kyllä ne saadaan vastuuseen ja seuraamuksiin, mutta ei tuntuviin.
Ainakaan Euroopassa, USAn korvaukset ovat eri maata.

Alpertti

Taisi Iltalehden uutisessakin käydä ilmi, että tämä oli irtisanotun kertomaa ja että todistajia asiassa ei ole. Loogillinen päätelmä tästä on, että asiassa on sana sanaa vastaan, joten koko homman voi painaa villaisella.

Sellaista

Tämä ei suuri yllätys ollut, ettei asia mennytkään kuten valtamedia taas uutisoi. Eikä ollut ensimmäinen kerta.

h44

Sana sanaa vastaan, mutta vaikea uskoa että joku keksisi tälläisen tarinan ilman todellisuuspohjaa. Toki aina löytyy sekopäitä jotka pilaavat oman maineensa turhilla syytöksillä ja valheilla.

Jos alkaa syyttää jotain, pitää olla todisteet valmiina esitettäväksi. Syytetty osapuoli ei takuulla esitä niitä ilman oikeuden määräystä, jos sittenkään.

Suomimies

Ellimies uhriutui sodomaseksuaalit ovat kovia moralisoimaan muita, itse valehtelevat ja sanat totuus ja rehellisyys mätänee niistä monien huulilla.