Jengit palkkaavat lapsia huumekauppiaiksi hyvillä palkoilla

Ruotsissa on keskusteltu viime aikoina paljon lasten käytöstä työvoimana osana huumekaupan ketjua. Jengit maksavat isojakin summia lapsille, jotta nämä kuljettavat tavaraa ees taas.

Poliisin tiedusteluosaston mukaan on aivan arkipäivänormaalia, että lapsia houkutellaan mukaan jengien huumekauppaan kuriireiksi. Jopa alle 10 vuotiaita lapsia kerrotaan olevan mukana, tärkeää on kuitenkin vain se, että lapsi on alle 15 ja halukas tienaamaan rahaa.

Lapsien toimenkuvaan kuuluu monenlaista jengin kannalta tärkeää asiaa. Yksi on tietenkin se, että lapset myyvät kadulla huumeita. Toiseksi lapsia käytetään huume- ja aselastien kuljetukseen paikasta toiseen. Tässä on puhdas taka-ajatus siinä, että jos rikosoikeudellisesti vastuussa oleva henkilö jää kiinni ase- tai huumelastin kanssa, niin tiedossa on koppihoitoa, kun taas alle 15-vuotiaille annetaan vain nuhteet.

Lapsia ei orjuuteta, vaan heille maksetaan työstä hyvää palkkaa. Useimmissa tapauksissa lapset voivat tienata moninkertaisesti enemmän kuin joku peruspalkkainen duunari. Myyjät saavat provisiopalkkaa sen mukaan paljonko tavaraa on myyty. Parhaimmat myyjät voivat tienata yli 5 000 kruunua (500 euroa) päivässä, joten kuukausiansiot voivat olla todella kovia ahkeralle myyjälle.

Lisäksi jengit lupaavat ”palkkatakuun”, että jos renki sattuu jäämään kiinni, mutta eivät vasikoi kuulusteluissa ketään, niin tämä palkitaan. Jos joutuu vankilaan, niin luvataan ”päivärahaa” vankilassaolon ajan. Sen sijaan jos vasikoi ja lörpöttelee kuulusteluissa, niin luvataan ottaa henki.

Varhaisteinejä on helppo houkutella mukaan, sillä tietenkin raha houkuttelee, mutta myös status. Jollekin Rinkebyn nuorukaiselle on niin suuri status olla mukana jengissä renkinä, että sitä ei ihan helposti vaihdeta ammattikoulun surkeaan opintorahaan ja mitättömään normielämään. Moni nuori saattaa aavistella, että elämä voi olla pahimmassa tapauksessa lyhyt, kun lähtee mukaan toimintaan. Mutta silti se on sen arvoista: elää rikkaana ja arvostettuna gangsterina lyhyt elämä kuin pitkä kitulias elämä persaukisena bussikuskina muiden syljettävänä.

Poliisin mukaan monet lapset tajuavat mihin lähtevät mukaan, mutta on myös lapsia, jotka eivät ole perillä mihin lähtevät mukaan.

Asiasta kirjoitetaan mm. SVT:n uutisissa.

 

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Monikulttuurisuus on rikkautta. Ihan kirjaimellisesti.

Huumeongelma sen kun jatkaa etenemistään ja moni elämä tuhoutuu käyttäjilläkin. On tämä yhteiskunnankin vastaus nykymenoon kyllä säälittävää.

Esmo

Siinä nähdään kuinka halpamaisia ne Odinit on, Iris Suomela oli oikeassa, kuten aina.

Finansministeriet

Eli lapsityövoimaa verottajalta piilossa. Taas normaalia muslimitoimintaa joka ei tuota yhteiskunnalle mitään paitsi rikollisuutta. Hyvin menee. Joku iso somaliperhe joka jo huijaa tukia ihan saatanasti ja 4-5 vanhinta kakaraa myy huumeita. Siinä on yhdellä loisperheellä kuulkaa käyttörahaa enemmän kuukaudessa kuin kovalla työmiehellä kovapalkkaisessa työssä on vuodessa.

Aleppon tietä

”persaukisena bussikuskina muiden syljettävänä”

Olen muuten sitä useasti miettinyt miten järkyttävää hommaa bussikuskin työ on!
Istua perseellään tuntitolkulla ja ajaa samaa reittiä edestakaisin. Ja kaikki idiootit jotka krånglaavat maksun kanssa tai ettei vehkeet toimi.
Täysjärkinen bussikuski saattaa helposti masentua. Mutta ei hätää, onhan meillä matut!

Toissapäivänä jouduin matkustamaan bussilla. Kuskejahan on kielletty käyttämästä mobiilia ajon aikana joten tämä arabi oli laittanyt kovaäänisen päälle, volyymin täysille ja nostanut mobiilin melkein kattoon. Puhui vissiin muijalleen koska kimakka arabinaisen melkotus raikui bussin perälle asti. Jos olisi sulkenut silmänsä (jos olisin uskaltanut) olisi voinut kuvitella olevansa matkalla vaikka Damaskuksesta Aleppoon.

Qroquius Kad

Eipä tarvinne kenenkään enää ihmetellä, miksi Ruotsin kemumatut raivoavat turuilla ja toreilla äpäriensä huostaanottoja vastaan;
nehän tietävät pirunmoisia tulojenmenetyksiä!

Sossetant

”Mutta ketkäs sitten ne meidän pyllyt pyyhkii?”

Sanoi demarieläkeläinen joka luuli olevansa nokkela rasistien näpäyttäjä.

Trampas

”Se perseensä nuolee, joka on notkein.”
Wanha haavistolainen sananlasku.

basso balalaikka

Olipas jälleen Huimaava otsikko (siis linkissä eli URLssä) , ehkä tälläinen pikku vivahteiden lisäys muuten niin köyhään kieleen piristää, vaikka aihe onkin sekä ikävä, että vakava.

Trampas

Täälläkin pikkuskidit veivaa mömmöjä eteenpäin ihan julkisesti ja kukaan ei puutu asiaan. Luulisi poliisilla olevan kamerat tuossa kulmilla.
Paavo tietää missä mä asun 😉

Kukavaan

Jos saa palkkaa 500 euroa päivässä, niin kymppitonnin kuukausipalkka voi olla hyvinkin mahdollinen. Ja kaikki puhtaana käteen. Tietysti päälle tulevat yhteiskunnan tarjoamat etuudet.

Mutta mistä svedut saavat niin paljon rahaa, että pystyvät ostamaan huumeita verojensa maksun jälkeen.