Joakim Lamotte lopettaa – uusruotsalaiset voittivat

Journalisti Joakim Lamotte kertoo, että lopettaa kokonaan toimintansa journalistina sekä ajankohtaisohjelmien osallistujana. Syy: uhka on kasvanut liian suureksi.

Joakim Lamotte on tullut tunnetuksi Ruotsissa eräänlaisena oman tien kulkija-journalistina. Suosio on ollut hurja, yksin Facebookissa yli 280 tuhatta seuraajaa. Lamotte on toisin sanoen ollut Ruotsin ylivoimaisesti seuratuin journalisti. Ruotsin media-akatemia on rankannut Lamotten vaikutusvaltaisimmaksi ruotsalaiseksi journalistiksi.

Lamoten jutut ovat monesti olleet sellaisia, että ne ovat nousseet kaikkien lehtien otsikoihin. Esimerkiksi syksyllä 2019 Lamotte oli mukana SVT:n järjestämässä ajankohtaisillassa Trollhättanin ongelmalähiö Kronogårdenissa, jossa maahantulijat olivat mellakoineet useita päiviä. Tästä seurasi lisää autopaloja.

Nyt Lamotte kertoo, että aikoo lopettaa 20 vuotta jatkuneen uransa. Hän perustelee asiaa sillä, että häneen ja hänen perheeseensä kohdistuu tällä hetkellä niin suuri uhka, että ei ole enää järkeä jatkaa. Lamotte on julkaissut säännöllisesti Facebookissa saamiaan uhkauksia ja nyt monet uhkaukset ovat jo siinä määrin vakavasti otettavia, että asia ei ole enää leikin asia.

Kronogårdenin maahantulijat ovat varsinkin vainonneet Lamottea pitkään ja yhtä miestä vastaan on käyty käräjiä, jossa mies tuomittiin Lamottea vastaan laittomasta uhkauksesta sekä muista rikoksista pieniin nuhteisiin. Mutta käytännössä koko Kronogårdenin arabiyhteisö on jalkautunut jollain tavalla vainoamaan Lamottea.

Uhkauksia lähettelevät lähinnä uusruotsalaiset miehet, toki joukossa on äärivasemmistolaisiakin. Tässä kannattaa huomata se, että Lamotte ei ole edes profiloitunut mitenkään miksikään maahanmuuton kritisoijaksi, vaan melko tasapuolisesti hän on kertonut asioista olipa tapahtumissa osallisina maahantulijoita tai ruotsalaisia.

Kun seuraa sosiaalisen median palstoja, niin Lamotten päätöksestä lopettaa ovat iloissaan erityisesti maahanmuuttajamiehet. Voitonmerkkejä ollaan heitelty ilmaan ja huumori on hersyvää: me voitimme ruotsalaisen kusipään.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jeppe

Kalifaatti voitti ja valloitti taas lisää elintilaa.

Islam rauhan uskonto

Saapiko Paavo kysyä, että oletteko saaneet uhkauksia? Eli onko odotettavissa, että seuraat Lamotten perässä? Toivottavasti et. Vaan jatkat, niin kauan kuin huvittaa.

K J

Tuli ihan sama mieleeni. Vaikkei vastausta tulisi, uskon että ainakin jonkinlaista uhkailua olisi tullut, koska niin moni muukin vaihtoehtomedia on sellaista saanut – kuten myös valiomediat – ainakin yleisen mielipiteen mukaan.

Huoltoaseman asiantuntija

No sitähän minäkin. Loppujen lopuksi asiaahan täällä kirjoitellaan. Ns ylilyöntejä kännissä kirjoitettuja lukuunottamatta. Mutta monet niistäkin täyttä asiaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kyllä minä nyt mieleni niin pahoitin, kun jutut ovat niin kesyjä , ettei ketään mieltäkään pahoita. 😄mut mää oonki monitoimihörhö .Aikuisten oikeesti tuo Lamotten juttu on syvältä. Tässä nähdään mihin tää kaikki johtaa. Toivottavasti Pate ei saa kurkunleikkaajilta uhkauksia. Missä sitä sitten monitoimihörhö aikaansa viettäisi, täh ? Oonko mää taas kännissä? Joo.

Vitun idiootti

Arvostelet suurinta osaa kommentoijia. Me suurin osa olemme asiallisia. Omaamme melkoista elämän kokemusta. Sinä vittuilet siitä. Pikkupoika. Mene kysymään äidiltäsi, että oletko kansalais kelpoinen. Capiche?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Äitini on kuollut. Itsekin harmaapartainen eläkeläinen. Lähes 2m pituus paino 125kg, silti olen ikuinen Peter Pan. Kasva isoksi , älä aikuiseksi . Ja jos kansalais kelpoisuus tarkoittaa nykyhallituksen touhujen hyväksyntää, pidä tunkkis.

Itkua niisk ja niisk

Siis voi prkl. Kyllä nyt uhriutaan. Ai että äiti kuoli jne. Vittu mitä lapsellista juttua. Kuten kirjoitin. Älä aliarvioi täällä kommentoijien taustoja. Itse paljastit itsesi. Lapsellinen idiootti. Luuletko, olevasi joku kovakin jätkä? Älä rupea siihen pikkupoika.

Siitä vain

Vapaa kommentointi. En ryyppää, kuin sen, minkä vitutus sallii. Kirjoitan suoraan sen, mitä ajattelen. Jos vituttaa, eikun bannia. Stna.

Lyön päätäni seinään

Pyydän anteeksi. Jos tässä joku on idiootti, niin allekirjoittanut. Lähti ns käsistä taas.

Berokka

Vittu mitä paskaa. Sun pitää sanoo: KÄSI YLÖS VIRHEEN MERKIKSI. SANO SE, SAATANA!!!!!! SANO!!!!!!!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kiitos huolenpidosta. Taidan silti tänäänkin ottaa pienet.

Qroquius Kad

Minä armahdan sinut, sanoi Amon Göth.

Tyrsky

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös muhamettilaisilla ole tapana tappaa sankoin joukoin myös toisiaan?

Jollain tapaa sekin kertoo tuosta uskonnosta.

Simo Hollanpää

Ei tarpeeksi, niitä on ihan liikaa, ja lisääntyvät kuin heinäsirkat.

Suomimies

Tietyn maiden porukoilla esim Saudi-Arabia Jordania ja Arabiemiraatit ovat rauhallisia paikkoja en enää yhtään ihmettele etteivät ota sinne islaminuskoisia turvapaikanhakijoita tai pakolaisia.

Alpertti

Pitääkö olla huolissaan sananvapaudesta? Putoaako Ruotsi hännille journalismin vapausmittareissa?

Farväl, Sverige

Näin ne viimeisetkin vastarinnan rippeet murenivat muslimiväkivallan alla.

Vanha totuus

Totuus sattuu.

Moonman

Nyt ei varmaan kuulu huutoa ja raivoa journalistien vainoamisesta ja sananvapauden rajoittamisesta vihalla ja pelolla, kuten suomen luotettava media meille jatkuvasti muistuttaa esim. Unkarista.
Jos uhkaaja olisi ollut joku kuvitteellinen “äärioikeisto” niin sitä puitaisiin ylellä viikkoja

mari

Hyvä huomio. Tämä ruotsalaistoimittaja on saanut lukuisia tappouhkauksia joista suurin osa on hänen mukaansa tullut arabiyhteisöltä. Entä sama toisinpäin: arabiatoimittaja saisi läjän tappouhkauksia kantaruotsalaisilta. Mitä silloin tapahtuisi? Tiedämme vastauksen. Olen aiemmin lukuisia kertoja kommentoinut niin täällä kuin muuallakin näiden “vihapuhelakien” olevan sorvattu vain kantaväestöä vastaan. Hyvä esimerkki on Al-Taee. Ette pääse näkemään arabia tai vaikka afrikaanoa syytettynä oikeudessa “vihapuheesta” tai syytettynä “yllyttämisestä kansanryhmää vastaan”. Ei, nämä karkelot ovat vain kantaväestölle.

Karvainen totuus

Lamotte sanoo lopetusvideossaan tehneensä satoja poliisi-ilmoituksia vuosien mittaan ja antaneensa poliisille uhkaajien nimet, osoitteet, Facebooknikit jne mutta mitään ei ole tapahtunut. Lamotten mukaan yksikään poliisi-ilmoitus ei ole johtanut mihinkään vaan kaikki ovat päätyneet roskakoriin.

mari

Tuo kertoo juuri siitä mistä yläpuolella jo kommentoin. Yksikin tappouhkaus “rodullisesti edistyneelle” toimittajalle. niin johan alkaa ajojahti.

Nors Borg
Etsintäkuulutettu Ananas

Poliisi/Aftonbladet etsii raiskaajaa, tässä kuva:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Pob295/polisens-bild-pa-misstankt-valdtaktsman-i-hallonbergen

Ananas tällätty ja puntissa pullottaa.

Nyt ja kun/jos Lamotte lopettaa on raiskauskin entistä helpompaa. Ananas kiittää.

Berokka

“dethär är ett sista försök att få mannen identifierad” Pitääkö itkeä vai nauraa.. Viimeisenä oljenkortena tunnistamiseen päättävät julkaista kusipäästä kuvan. Ei helvetti.. Rasistileimanpelko on ruotsissa jäätävällä tasolla.

Orakin poika Harak

Onkos paikallinen journalistiliitto älähtänyt asiasta?
Länsimainen demokratia, ja maan suosituin toimittaja saadaan uhkailemalla hiljaiseksi…

timo

Tätä on multikultti. Mistään ei tule mitään ja kaikki on yhtä sekamelskaa. Kantikset joutuvat multikultin panttivangeiksi. Asioista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä ja natoon ei pääse koska kurdi vastustaa jne.