Naisiin kohdistuneissa murhissa tulossa ennätysvuosi

Monikulttuurisuuden myötä Ruotsi painiskelee uusien ongelmien kanssa. Nyt viime aikoina on paljon puhuttu lisääntyvästä naisiin kohdistuvista murhista, joiden määrässä kuluva vuosi tulee tekemään ennätyksen.

Ruotsin hallitus määritteli vuosi sitten 40 kohdan ennaltaehkäisevän ohjelman, jonka avulla naisiin kohdistuvien tappojen ja murhien määrä saataisiin laskuun. Jotakin katsottiin tarpeelliseksi tehdä, sillä vuodesta 2021 näytti tulevan nais-tappojen vuosi.

Ei auttanut ennaltaehkäisevä ohjelma, sillä vuodesta 2022 tulee ennätysten vuosi. Kun vuonna 2021 surmattiin 14 naista, niin kuluvana vuonna tähän mennessä surmia on tehty 12, joita tutkitaan murhina.

Ns. parvekelentoja on tapahtunut viime aikoina useampia, mutta silmiinpistävää tilastoissa on myös se, että ainakin kolmessa tapauksessa uhrit ovat 70-75-vuotiaita, joissa tekijöiksi epäillään liki 80-vuotiaita miehiä.

Useimmat tapaukset ovat parisuhdeväkivaltaa eli ns. puska-murhat ovat loppujen lopuksi hyvin harvinaisia.