Syyrialaisliiga kiinni rahanpesusta Tanskassa – kyse miljoonista euroista

Aiemmin on tullut ilmi, että Ruotsista ja Norjasta kuskataan kaukomaihin suuria summia käteistä. Nyt tästä samasta asiasta tulee viitteitä Tanskastakin. Tanskan ja Ruotsin poliisin yhteistyössä syyrialaisliigan rahanpesuohjelma ei päässyt esipesua pidemmälle.

Tanskan poliisin erikoisyksikkö otti tiistai-iltana Kööpenhaminassa kiinni neljä miestä, joita epäillään noin 100 miljoonan Tanskan kruunun (13,5 milj. euron) rahanpesusta ja salakuljetuksesta Lähi-idän suuntaan. Yksi mies otettiin kiinni Ruotsin puolella Malmössä.

Kiinniotetut ovat 28-49-vuotiaita Syyrian kansalaisia, joilla yhdellä on Ruotsin kansalaisuus. Kööpenhaminan poliisin tiedotteen mukaan tekijät ovat pyörittäneet rahan salakuljetukseen ja pesuun erikoistunutta toimintaa, jonka ympärillä on pyörinyt suuria summia rahaa.

Kiinniottojen yhteydessä saatiin takavarikkoon myös useita miljoonia kruunuja käteistä rahaa.


Vaikea sanoa, että mistä tällaiset summat tulevat, koska asiasta ei ole kerrottu enempää. On vaikea kuitenkin ihan suoraa uskoa, että yksin huume- ja asekaupasta tulisi tällaisia summia. Luultavasti kyse on jonkinlaisesta ”firmasta”, joka myy kuitteja ja sitä kautta pesee rahaa ja toimittaa ainakin osan rahoista Lähi-itään. Eli nuo mainitut rahamäärät eivät varsinaisesti ole kiinniotettujen omaa rahaa, vaan heidän sormien läpi kulkevaa rahaa, josta ”firma” nappaa oman provision.

Jos tämä skenaario on lähimpänä oikeaa, niin se tarkoittaa sitä, että syyrialaisten harjoittama rahanpesu on paljon suurempaa kuin osataan kuvitellakaan.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Daavidin poika
Daavidin poika
16.6.2022 09:19

Voihan tässä olla kyseessä myös väärinkäsitys poliisin taholta. Asia on nimittäin niin, että hehän ovat tulleet pakoon sotaa vainoa, ja kidutusta. Täytyy kuitenkin myöntää, että heillä on kova vauhti päällä. Ruumiita alkaa olemaan kuin raatteentiellä.

Tässä vuosi sittenhän Ranskan presidentti pakinoi, että heidän menettelyt johtuu ilmastonmuutoksesta.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.6.2022 10:33

Odotan jännittyneenä, koska paljastuu syyrialaisten avaruusinsinöörien salainen rakettitehdas, jossa on suunniteltu Mars raketti ja valmistellaan muslimisiirtokunnan lähettämistä planeettaa asuttamaan.

Todennäköisimmin paljastunee kuitenkin lisää huumekauppaa, prostituutiota, asekauppaa ja yhteiskunnan rakenteisiin soluttautuneita rikollisklaaneja.

kari ilmarinen
kari ilmarinen
16.6.2022 10:35

Käteisenä matkalaukuissa ja miljoona riihikuivaa sosiaalin maksamassa vuokramurjussa Malmössä? Ehkeivät pojat vain luottaneet pankkijärjestelmään… Tai sitten ei.

Birgitta72
Birgitta72
16.6.2022 14:28

Siis nämä pienet syyrialaispojat jotka pakenivat pommeja kävellen läpi aavikoiden, metsien, uiden yli jokien ja merten ilman vettä ja ruokaa 2kk ajan? Onhan se vähän outoa. Tämän on pakko olla RASISMIA!

Juha Sippilä
Juha Sippilä
16.6.2022 15:21

Olen sipissä.

Juha Kakkilä
Juha Kakkilä
17.6.2022 02:37
Vastaa...  Juha Sippilä

Olen kakassa.

Inger takaisin
Inger takaisin
16.6.2022 17:13

Inger Støjberg oli tiukka poliitikko, siksi hänet veivattiin ulos.

Daavidin poika
Daavidin poika
16.6.2022 17:22

Niin Pate jäi mainitsematta edellisessä kommentissa. Ei kellään varmaan myöskään ole tietoa siitä, että mistä nämä murha-aseet on joutunut heidän käsiinsä.? Sama pätee noihin käsikranaateihin.

On väitetty, että esim käsiaseet olisivat lähtöisin silloisen Jugoslavian sodasta. Kannattaa muistaa, että noista Syyrian gangstereista ei ole edes kukaan syntynyt silloin kun silloisen Jugoslavian sota oli käynnissä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.6.2022 18:45
Vastaa...  Daavidin poika

Wanha kunnon Neljäseiska kestää isältä pojalle ja pojanpojalle.

outo johtomies
outo johtomies
16.6.2022 17:39

Suomessa rahanpesu näyttäisi olevan laillista S-pankin kautta, ainakin mtu.asikkaat tallettaa ensin automaatista sitten autonikkunan kautta tulevia riihikuivia seteleitä S-kaupan kassalle eikä kukaan kysele mitään, olen ihmetellyt käytäntöä jossa melkoisia tukkuja käteistä tuodaan S kassalle, mistä tuo raha tulee..? Itähelsingin huoltsikalla seurasin arabimiesten kokoontumista 4autoa tyypeistä yksi keräsi naureskellen rahaa kavereiltaan lähetti aseman palvelun kautta jonnekin kymppitonnin, mitä rahaa? Minä myin autoni jonka ostaja halusi maksaa käteisellä, vein rahat Nordean kassalle minulta tivattiin mitä rahaa, piti selvittää tarkoin. Käytännöt ainakin suosii ja myös sallii mtu.jen harmaan talouden, valtaosa Pk seudun kalliista autoista näyttäisi olevan arabipoikien leluja Kela-Gold ?

Olisikohan?
Olisikohan?
16.6.2022 23:07

Fattan ja kelan rahoja seassa?

Nih
Nih
17.6.2022 02:56

”Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”
-Sisäministeri Petteri Orpo 2015-