Luleån viime kesäisestä murhasta somaliporukalle vankeuksia

Viime kesänä Luleåssa tehty melko käsittämätön ruotsalaisen naisen murha sai lopullisen päätöksen hovioikeudessa. Somali Bahnan Yusufille lätkäistiin 14 vuotta vankeutta.

Viime vuoden heinäkuun 30. päivä oli Luleåssa hikinen; jonkinlainen levottomuus oli saapunut somalijengin muodossa kaupunkiin. Mitään tarkkaa selvyyttä ei ole tullut, että mitä etelässä Tukholman Rinkebyssä majaillut somalijengi oikeastaan teki pohjoisessa.

Murhan tutkimuksetkin olivat vaikeita, sillä yksi sun toinen kiisti, yritti sälyttää syytä toisten niskoille ja muuta venkoilua. Joka tapauksessa kuvio oli jotenkin sen suuntainen, että ruotsalaisen 25-vuotiaan Fridan häkkivarastossa oli ollut säilytyksessä auton rengassarja. Renkaat olivat kuitenkin hävinneet. Tätä tapahtumaa selviteltiin Luleåssa sijaitsevalla uimarannalla. Riita koski muitakin auton osia.

Paikalla oli paljon porukkaa. Bahnan oli kaivanut aseen esille ja uhitellut Fridalle, että luuleeko tämä asian olevan leikin asia. Sen jälkeen hän oli ampunut lähietäisyydeltä useita laukauksia suoraan naisen kasvoihin ja ylävartaloon.

Todistusaineisto on kasattu monista eri indisiotodisteista, koska esimerkiksi DNA:ta ei ole saatu ampuma-aseesta tai hylsyistä. Todistusaineistona käytettiin mm. teletietoja ja todistajien kuulustelua.

Hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion. Bahnanille 14 vuotta vankeutta murhasta ja kahdesta laittomasta uhkauksesta. Oikeuden mukaan kyseessä olisi elinkautinen, mutta koska somali oli tekohetkellä 19-vuotias ja nyt siis 20-vuotias, eikä Ruotsin lain mukaan elinkautiseen voi tuomita kuin 21 vuotta täyttäneen henkilön.

Edelleen tuomittiin somali Ali Ahmed Sabriye 12 vuoden vankeuteen avunannosta murhaan ja somali Ziad Khozhad 6 vuoden vankeuteen avunannosta murhaan. Ruotsalainen Simon Vestermark tuomittiin törkeän rikoksen suojelemisesta kolmen vuoden vankeuteen.

Huomionarvoista tässä jutussa on se, että syyttäjän muutama ns. kruununtodistaja, joiden lausunto oikeudessa oli ratkaisevaa, ovat nyt oikeuslaitoksen todistajansuojeluohjelmassa. He joutuvat elämään loppuelämänsä uuden nimen ja henkilötunnuksen turvin toisella paikkakunnalla, koska somalijengi katsotaan niin kovaksi palaksi, että todistajat eivät luultavasti selviä hengissä normaaliin elämäntapaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Väsähtäneen oloinen sompe
Väsähtäneen oloinen sompe
23.6.2022 14:35

Pahnan Rohjimmainen on Zoomalian lahja Ruotsin veronmaksajille.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.6.2022 15:23

Suo silmät… äo 70 katse.

Viikset täydentää vaikutelman.

—> ei kun vankilaan, kulkematta lähtöruudun kautta

marko
marko
23.6.2022 16:22
Vastaa...  Suomi Finland

tiputtaa somaliaan, ilman laskuvarjoa

Valtsu
Valtsu
23.6.2022 20:53
Vastaa...  Suomi Finland

Sanopa muuta. Habituksessa ei ole mitään, mikä antaisi uskoa kengännauhojen sitomista vaativampiin tekoihin.

Big l
Big l
23.6.2022 15:52

Reinfeldin mielestä oli varmasti hyvä asia että kantaruotsalainen frida poistui elävien kirjosta tehden tilaa maahantunkeutujille, mutta järkyttävää rasismia että hiukka pyssyn kans keppostelleet somalit joutui telkientaakse kun on vielä paljon ruotsalaisia ammuttavana

Moonman
Moonman
23.6.2022 15:52

Ruotsalainen simon vestermark taitaa olla melkoinen saasta kun alensi itsensä hengaamaan somalien kanssa. Jos yhtälailla nais- kuin miespuolisten tuttujen kaveripiiristä tai facebook-kavereista löytyy ählyjä tai somaleita, niin ei kannata olla missään tekemisissä sellaisten henkilöiden kanssa. Lopputuloksena tulee juuri tuollaisia sattumuksia

Joppos123
Joppos123
23.6.2022 20:09
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Noi ”liivijengin jorkit” ovat aika säälittäviä. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun ovat hakeneet apuja.
Ei heru.
Olen muutaman sodan käynyt kapiainen, en lähde muiden henkilökohtaisia juttuja selvittelemään.
Asialliset hommat hoidetaan, muutoin ollaan kuin ellun kanat.

Joppos123
Joppos123
23.6.2022 20:17
Vastaa...  Joppos123

Aika kova saldo on. 11. Kyllä se joskus nyppii. Näiden kanssa pitää vaan elää.
Se vaan on silleen jotta jos meinaa tappaa niin pitää olla valmis ottaa kuulaa vastaan.

jorma
jorma
23.6.2022 16:20

Löyhä kaveriporukka siinä vain vähän keppostelee. t. Taposen jarska

KKi
KKi
23.6.2022 17:03

Minä en kyllä ymmärrä miksi näitä neekereitä ja ählämsählämeitä tuomitaan heidän lajille ominaisesta toiminnasta. Ensin haalitaan ählyjä ja neekereitä naapurusto täyteen. Kehutaan niiden kuplivaa ja rikasta kultturia…
Sitten kun ne toimivat kulttuurinsa ja lajinsa mukaisesti, niin kovati paheksutaan ja tuomitaan.

Koitetaan nyt vain hyväksyä neekereiden neekeröivän. Äänestämällä tämä ählääminen ja neekeröinti on ihan itse tilattu. Nautitaan nyt rikkaasta ja kuplivasta kultuurista

Alpertti
Alpertti
23.6.2022 19:31
Vastaa...  KKi

Ehkäpä haaveissa monikulttuuri kimmeltää kuin kulta, mutta tällaiset murhaamis- ym. toiminnan tuottamat säröt, joiden läpi karvas totuus pilkistää, kitataan ja kullitetaan kiivaasti piiloon esim. vetämällä painoon muutama nyyhkytarina lellikkisomaleista.

mari
mari
23.6.2022 21:29
Vastaa...  Alpertti

Se tavanomainen hesarissa julkaistu nyyhkytarina somalimuijasta joka nippa nappa läpäisi lähihoitajakoulutuksen. Haastattelussa intoilee kovasti odottavansa töiden alkamista. Terv.huollon alalla kun olen pk-seudulla työskennellyt, tiedän ettei moni näistä viitsi /jaksa/halua /whatever tehdä kovaa lähihoitajan duunia. Ehkä todellisuus iskee ekalla viikolla vastaan, tää ei ollutkaan sellainen mulle räätälöity helppo homma vaan raakaa työtä. Ja näitä halutaan lisää paikkaamaan ”työvoimapulaa”.

Junkkari
Junkkari
23.6.2022 17:18

Eikös nämä sompanssit ole afrikan mustalaisia? Vai oletteko kuulleet tansanialaisjengeistä loisimassa ympäri maapalloa?

Anonyymi
Anonyymi
25.6.2022 08:10
Vastaa...  Junkkari

Somalit ovat herrakansaa; orjuuttaneet alempiarvoisina pitämiään antuja vuosikymmeniä/vuosisatoja ja pitivät jopa eräällä pakolaisleirillä heitä palvelijoinaan. Kun pohjoisestakin löytyy kansoja heitä palvelemaan ja nöyristelemään, miksi eivät tulisi tänne?

Tänään saimme iltapäivälehdestä lukea, kuinka Ruotsissa ampumistapaukset ovat lähteneet jyrkkään nousuun. Syytä ei sentään uskallettu sanoa. Ongelmaa kierrettiin kuin kissa kuumaa puuroa, mm. joutavanpäiväistä jaarittelua siitä, kuinka nuorisolla on enemmän aseita kuin ennen. Suomalaista huippujournalismia! Milloin lyödään faktat pöytään (myös Suomessa), todetaan, että syynä on täysin utopistinen ja persiilleen mennyt maahanmuuttopolitiikka, lopetetaan asioiden kaunistelu ja vaihdetaan asiaan vaikuttavat päättäjät?

Anonyymi
Anonyymi
25.6.2022 08:12
Vastaa...  Anonyymi

Korjaus: ei antuja vaan bantuja. Lisäyksenä vielä, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Sitä odotellessa.

mari
mari
23.6.2022 18:06

En mielelläni arvostele ihmisiä ulkonäön perusteella mutta tuon jätkän naamataulu on vähämielisen ja väkivaltaisen roiston pärstä, matala IQ paistaa läpi tympeän lärvin, oisko peräti 65 pojoa. Ruotsin tulisi kiireesti muuttaa lakia niin, että tällaiset mätisäkit voitaisiin tuomita elinkautiseen 18-vuotiaasta lähtien. No enpä anna tämän pilata juhannusfiilistä sillä Suomeen on saavuttu juhannustaikoja tekemään. Huomenna keskiyöllä menen erään valtatien varrella olevalle viljapellolle pyörimään alasti. Näin kun tekee, saa kuulemma kunnollisen miehen tulevaisuudessa joten katson alasti pellossa kekkuloimisen sen arvoiseksi. Näitä juhannustaikoja on kymmenittäin mut meikä on sen verran pervo että haluan kokeilla nimenomaan tätä. Sitäpaitsi, kunnon mies kelpaa aina.

Peksi
Peksi
23.6.2022 18:57

Käsi ylös..ketä kiinnostaa elättää afrikan mustalaisia?
Maapallon alinta kuonaa

So(m)pulivaellus
So(m)pulivaellus
23.6.2022 20:47

Ruotsin Uutisissa sanottiin tänään että Luulajan ja Uumajan rikollisuus on kasvanut huomattavasti ja että rikollisuus leviää suurkaupungeista pikkukaupunkeihin ja pikkupaikkakunnille jotka aikaisemmin olivat rauhallisia. Rikollisjengit hakevat uusia markkina-alueita. Esim. Gällivaressa on ollut jo pitkään suuria huumeongelmia.

Tulevat tietenkin myös Suomeen, joka niemen nokkaan ja saarelmaan. Mites se Umeå-Vasa laivalinja? Minkälaista väkeä siellä matkustaa?

KKi
KKi
24.6.2022 02:09
Vastaa...  So(m)pulivaellus


Mites se Umeå-Vasa laivalinja?

Kokolailla rauhallinen ja muutenkin ihan OK lossi. En muista nähneeni ensimmäistäkään neekeriä siellä.

Tosin en ole nyt viime aikoina juuri matkustanutkaan, vaan viime vuonna sitten ihan vähintään kerta viikossa ylitys.

Uumaja-Vaasa
Uumaja-Vaasa
24.6.2022 16:26
Vastaa...  KKi

Onko Tukholman ja Kapellskärin pohjoispuolella muita laivareittejä Ruotsin ja Suomen välillä kuin Uumaja-Vaasa? Vai onko se ainoa?

Anonyymi
Anonyymi
25.6.2022 12:13
Vastaa...  KKi

Olin pari viikkoa sitten reissussa Riva del Gardalla Italiassa. Eipä näkynyt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaapunaisia eikä keenereitä. Niitä näkyy täällä keskellä Suomeakin joka paikassa niin, että pahaa tekee. Ja mikähän mahtaa olla syy? Yksinkertaisesti se, että Italia ei kustanna ilmaista elämää. Ranskan rajan tuntumassa Ventimigliassa heitä kyllä riittää yrittämässä jos milläkin kepulikonstilla rajan toiselle puolelle. Ainoa raja muuten tuolla päin maailmaa, jossa ainakin muutamia vuosia sitten oli ylipäänsä valvontaa ja sotilaat aseistettuja.