Päivän biisi: Silmien välliin ryssää juu

Asemasodan aikaan Suomessa syntyi paljon biisejä, jotka ovat nykypäivän aikaan ns. vihabiisejä. Vitut siitä, nyt kuunnellaan vuosien 1942-1943 kovin biisi.

Silmien välliin on kovin ja tunnetuin suomalainen musiikkikappale jatkosodan ajalta. Se kuvaa edelleenkin suomalaisten joukkojen sotatunnelmia asemasodan ajalta. Sotien jälkeen biisi oli no-no-biisien listalla ja esim. Yle lopetti sen soittamisen radiokanavillaan, koska Neuvostoliitto sitä vaati. Nykypäivänäkin tämäkin biisi voi olla viha-biisi. Mieliä pahoittuu ja korvenranta huutaa punaista hoosiannaa. Kappale pitää sijoittaa sota-aikaan ja aikalaisten mieliin, jolloin ryssä oli ihan rajan pinnassa yrittämässä Suomeen.

Biisi oli puhdas suomalaisten propagandalaulu, jonka sanoma on tänäkin päivänä yhtä etevä. Erityisesti tykkään riimistä ”Onhan se tommonen ryssän ketku, jota on Suomessa korvennettu”. Luultavasti tästä biisistä johtuu myös Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hahmolle Asumaniemi kuvailema tapahtuma, jossa nuori täydennysmies saapui rintamalle ja loihe lausumaan: Missä niitä ryssiä on, että saa ruveta tappaan?”

 

Tuossa tuo 1942 versio:

Subscribe
Notify of
guest
61 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
X

Aina vaan ajankohtainen ralli!

kumiveneen tappi

”Kaksi kuollut ammuskelussa Norjassa, poliisi tutkii terrori-iskuna – Oslon Pride peruttu””Tekijä on Iranissa syntynyt Norjan kansalainen, poliisi kertoi lehdistötilaisuudessa aamulla”

Jos ihmispopulaation kemupitoisuus nousee liian korkeaksi, niin tummat pilvet alkavat peittää aurinkoa.
Tällöin kaikentyyppiset sateenkaaret katoavat näkyvistä.

Mustamakkara

Lämmintä itkua tiedossa. Rasismin ja syrjinnän uhrit saavat suurta sympatiaa. Tapahtumiin oikeasti syyllinen on kirjoitellut tällä palstalla. Saa nähdä ilmoittautuuko syyllinen rankaisua varten.

Jortonki

Ei taida tällä palstalla olla persiankielistä toimintaa. Ja ne norjankieliset syylliset jotka ovat tuon persiaanon toimittaneet Norjaan eivät myöskään puhu suomea.

Suomi Finland

Olisiko syyllinen ’Valkoinen hetero’?

Suvaitkaamme

Älkää olko rasistisia, uskokaa parempaan huomiseen
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15813860/tolkun-julistus-maahanmuuttopuheesta

basisti

Ikävä kyllä se rasismi vaan lisääntyy sitä mukaa kun röyhkeä alistelu lisääntyy.
80 % porukasta näet pilaa loppujen 20 % maineen.

kumiveneen tappi

Mutta kun ei uskota huomiseen vaan uskotaan eilisen alistaviin taruolentoihin.

Runtiti-pou

Tuolla Molotovin coctaililla on sarja sikermiä nimeltä ”Mottimatit marssilla”. Tubessa on vain osa 3, mutta rajuin on 4, jossa on seuraava katkelma: Paras r kuollut r eikös juu kuopassansa matalasa (sitten jotain ein muista) siinä on r:n elintile siinä se ei ilmaa pilaa. Liian rankkaa tubeen?

Silmien välliin valmistui Talvisodan viimeisinä päivinä ja puolustuksellinenhan se tosiasiassa on, vaikka kaikenmaailman teeveedokkareissa sitä on soitettu Jatkosotaa esittävissä pätkissä ja taas valheellisesti syyllistetty suomalaisia. Sittemmin se joutu Aunuksen radiossa paitsioon, koska rintamamiehet eivät pitäneet siitä

Ilmari

YYA

Qroquius Kad

Vaikeus sanoa, mutta entä kirjoittaa?

Rauhanaikalainen

Paras ryssä, kuollut ryssä paarlevuu
kuopassansa peitetyssä, eikö juu.
Se on ryssän elintilaa,
siellä ei se ilmaa pilaa.
Inkke pinkke paarlevuu

Yrjö

Tätä jenkkirahoitteista vihapropagandaa jotkut pitää vielä hauskana juttuna..

X

Se ON hauska!

Joppos123

Ryssälle tulee aina paha mieli. Ukrainassa raiskaavat lapsia ja vinkuvat kun niitä tapetaan.
Slava Ukraina.
Tappakaa ne kaikki mulkut.

oi aikoja, oi tapoja

Ei pidä vajota samalle tasolle eläinten kanssa. Tappasimella huumorintekeminen on aika ala-arvoista.

Joppos123

Joskus pitää vaan vajota samalle tasolle ja ampua noita paskoja. Ei ne muutoin lopu. Kysymys ei ole huumorista vaan täydestä todesta.

X

Höpö höpö.

VMP

Miksi et pysy siellä muualla ryssäilemässä? Lueskellut noilta muilta sivuilta sinunkin stalinin aikaisia juttujasi, ihan hae apua itsellesi. Onko noiden laulajien hautapalatsit sitten rakennettu dollareilla kaikki? Että voi olla ihminen p..jä.

Dan Wesson

Shitter Limited-saatanan ryssät. https://m.youtube.com/watch?v=SR5LNbVagxI
Täyttää varmasti vihabiisin tunnusmerkit. Hyvää Juhannusta.

Last edited 1 vuosi sitten by Dan Wesson
Jusa

Revanssihenkeä ja-halua tuntuu olevan, varmaan ihmiset kylläsyneet rauhaan. Rauhan aikanahan akat keksii kaikkia luonnottomia noitajuttuja ja kaikki menee perseelleen.

Suomi Finland

Ei tässä varmaan kukaan sotia haluaisi. Ryssien meno on vaan niin uskomatonta, että väkisinkin kehittyy voimakkaita antipatioita niitä vastaan.

Päin vastoin kuin Venäjän naapurimailla, on Venäjällä nyt niin kova halu leikkiä suurvaltaa, että on syytä olla syvästi huolissaan meidän turvallisuudestamme. Nyt on Ukraina hyökkäyksen kohteena, mutta seuraavan 20 vuoden horisontti on hyvin pahaenteinen meidän kannaltamme, jos Venäjä saa nyt sotimalla voittoja.

On täysin turha kuvitella, että Venäjä ei hyökkäisi sen vuoksi, että maamme puolustusvoimat kykenevät aiheuttamaan heille merkittävät tappiot.

’Koittakaa jaksaa pojat, seuraavassa linjassa ovat naiset ja lapset’. Lause pitää ottaa vakavasti. Sen on Ukrainan sota osoittanut.

Joppos123

Senkun paska hyökkää. Meillä on aseet laittaa vaikka Pietari maantasalle. Ei putte uskalla kun tietää miten siinä käy.
Viidennen kolonnan ryssänlipojat ammutaan monttuun jos ne alkaa keuhkoilemaan.
Jos jotain vihaan niin maanpetturit.
Ei mitään armoa.
Ihmispaskoja.

Joppos123

36 vuotta vetänyt kurkkusalaatit päällä tappelemassa kusipäitä vastaan ja imeisen menestykkäästi, olenhan hengissä.
Noi maanpetturit saavat meikältä niskalaukauksen saman tien. En anna yhtään armoa. Vitun ihmiskuvotukset.

Suomi Finland

Nyt vaan sotavoimille lisää kalustoa, aseita ja ammuksia niin perkeleesti, etteivät vahingossakaan käy vähiin.

Ja rynkyt kaikille siis. Ei mitään helvetin pystykorvia.

Ainakin luottamusta puolustusvoimien puheisiin on tullut nyt, kun on nähty, ettei ryssät ihan noin vain olleet Kiovassakaan tankkeineen.

Joppos123

Eiköhän meillä aseita riitä. Vähän käynyt kuumana noiden isänmaanpettureiden kanssa. Muutoin ihan tasanen kundi.
En vaan pysty antamaan niille armoa.
Jos tulee vastaan niin ” keskustellaan”.

VMP

Laita ip blokki noille päälle… kokeilevat kepillä jäätä, lue noilta muilta palstoilta noi ihna oikeasti kirjoittelee niissä stalininaikaista propagandaa ja historiaa venäjän mukaan joka artikkeliin ja silleen muslimityyliin kaikessa ajaa venäjän asiaa vaikka ovat muka jotain kansallismielisiä ym….

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tuohan on loistava idea. Tuotahan harrastetaankin jo valtamediassa ja vihervasemmiston kuplissa. Tänne samanlaista sensuuria. Loppuu itseltäkin turha kirjoittelu tänne.

VMP

”Loppuu itseltäkin turha kirjoittelu tänne.” olet asian ytimessä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ukrainalla kalustoa yli 10x määrä Suomeen nähden. Väestöäkin 8x määrä. Eikä silti käy hyvin. Miten meidän kävisi?

Runtiti-pou

No ei kai me nyt voida antautuakaan ilman sotaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei tietenkään. Mutta pitääkö riitaa oikein hakemalla hakea. Menisitkö haastamaan riitaa ,jos vastassa olisi 25 kiukkuista miestä pesäpallomailojen kanssa ja sinulla vain kaksi tyhjää kättä. Tilanne on vastaava Venäjä vs Suomi. Minä koittaisin välttää konfliktia viimeiseen asti ja sen jälkeen kuolisin saappaat jalassa. Turha uhoaminen ja riidan haastaminen ei palvele kansan eikä yksilön etuja.

Screenshot_2019-12-02-10-53-24.jpeg
Suomi Finland

Suomen valtiojohto ei haasta riitaa Venäjän kanssa. Valtiojohto on se, jolla on väliä. Ei meistä rivikansalaisista tarvitse Venäjällä kenenkään välittää.

Talouspakotteet eivät ole varsinaista riidanhaastoa. Venäjän täytyy ymmärtää se, ettei länsimaissa voida hyväksyä hyökkäyssotaa. Kyllä siellä Kremlissä tiedetään varsin hyvin, mitä ollaan tekemässä.

Vaihtoehtona meille olisi tietenkin ikuinen nöyristely itään. Mutta se ei meille takaa yhtään mitään. Venäjällä voidaan tosissaan ’palautella’ keisarikunnan rajoja ja meidät imaistaisiin kurjuuteen siinä tapauksessa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oletko oikeasti noin pihalla?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No, älä huoli. Et ole ainoana pihalla . Jopa hallituksemme pääministeri vittuilee naapurille sanoen että olemme voittaneet sodsn niitä vastaan. Jopa vihaamani valtavalehtelumediakin niin kertoo: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-marin-meidan-tulee-kaikin-keinoin-varmistaa-etta-ukraina-voittaa-sodan/8398950&ved=2ahUKEwivseTX1cv4AhVXCBAIHfDYCmMQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw3uCnhJ8Cinj_Vm5LeBTKX0

Suomi Finland

Aika pientä on Marinin sanomiset, kun Venäjän pojat on lähettäneet Suomeen kehitysmaalaisia ihan varta vasten ja tarkoituksella. Se on kyllä monta kertaluokkaa pahempaa vittuilua.

Sieltä on parin viime vuosikymmenen aikana tullut raskasta kuittia. Kai ne nyt sen verran kestää, kun varmasti hyvin ymmärtävät, ettei Suomi voi tukea heidän hyökkäyssotaansa. He tietävät hyökkävänsä ja sotivansa käyttämästään terminologiasta huolimatta.

En kestäisi sitä, jos meidän valtiojohdossa olisi nyt porukkaa, joka olisi mielin kielin ja kieli ruskeana itäänpäin. Hävettäisi olla suomalainen.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eli olet aivan pihalla siitä paljonko länsi on näitä pakolaisia lähettänyt Suomeen vs Venäjän tänne päästämät.

Suomi Finland

Länsi ei sentään keskitalvella ala tunkemaan kehitysmaalaisia väkisin rajan yli. Venäjä sen tekisi. Ihan Valko-Venäjän viimetalviseen tyyliin. Välittämättä siitä, vaikka niitä kuolisi kymmenittäin. Ja jos me aletaan niitä ottamaan edes vähän, niin siinä touhussa käy huonosti.

Länsi ei sellaista tekisi.

Lännen puolelta tuleviin kehareihin on hankala vaikuttaa niiden matematiikkaan perustumattomien ihmisoikeussopimusten takia. Se on suuri virhe, mutta siinä touhussa keitymme kuin sammakot. Venäjä jos niitä pukkaa, niin siinä tulee täyskatastrofi.

Tuo Venäjän keharioperaatio oli tunnustelua. Siinä on paljon isompi riski tulla kunnolla jyrätyksi.

Qroquius Kad

Jaa se onkin siis Suomi, joka haastaa sotaa Ryssän kanssa?
Ja että Suomella on vastassa 25 kiukkupesäpallistia ja meillä vain tyhjät kädet?

Minä se olen ollut näkevinäni mm. USAn ja Britannian maa-, meri- ja ilmavoimien harjoittelevan koko ajan Suomen alueella, viestittäen että Suomella on liki kolmekymmentä kaveria jotka ovat tulleet jeesaamaan jo nyt, vaikka Suomi ei vielä kuulu heidän klubiinsa.

Kuulumista haittaa klubin ainoa jäsen, joka saattaa pian huomata olevansa jäsen, jota ei enää päästetä kerhotaloon ja joka joutuu vierestä katselemaan muiden klubilaisten ystävyyttä Suomen kanssa.

Mutta ymmärrän toki, että joillekin tämän ymmärtäminen on vaikeaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Näinhän Ukrainallekin viestiteltiin . Missä ne Ukrainan” kolmekymmentä ”kaveria on nyt? Eipä ole vaikea ymmärtää että apinaa koijataan. Apina vaan ei ymmärrä

Suomi Finland

On kieltämättä asioita, joita täytyy ihmetellä. Naton sotalaivat kävivät Azovin merellä kääntymässä vuosi pari sitten ja tässä yhteydessä sekä Venäjä, että Nato kiristelivät hampaitaan, kun vaihtoivat asiasta mielipiteitään.

Aika miehekästä olisi tehdä nyt sama. Naton sotalaivat Azovin merelle osoittamaan ryssille, että Krimin hallinta ei ole sama kuin salmen käyttöoikeuden määrääminen yksinoikeudella.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Suosittelen ottamaan selvää maailman ”varjohallituksen” tavoitteista. Pahoin pelkään , että tällä menolla olemme seuraava rekan alle heitettävä. Jollei itsellä olisi liikaa siteitä tähän maahan , myisin omaisuuteni ja lähtisin muualle.

Sami

Uudet päivitetyt sanat biisiin:

”Silimien välliin Bryssää, jollei se muuten tyssää, silimien välliin, silimien välliin, silimien välliin Bryssää juu…”

Make's perfect sense

Junnu Vainio ja Anita Hirvonen tekivät tästä parikin juhannusversiota tyyliin Kerrankin tarpeekseen

Siitäpä tuli mieleen… hyvää juhannusta.

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
X

: D Hyvää juhannusta!

Suomi Finland

”Myös taudin uudelleennimeämistä harkitaan. Yli 30 tutkijaa esitti aiemmin tässä kuussa apinarokon uudelleen nimeämistä, sillä nykyinen nimi oli heidän mukaansa epätarkka, syrjivä ja leimaava.”

Hinttarirokko? Näin ei leimattaisi apinoita. Eikä heteromiehiä ja lesbonaisia.

Kolmas kivi

Syrjivä ja leimaava….. Varmaan ollut muu ryhmä mielessä kuin apinat.

Suomi Finland

Kyllä! Hyvää juhannusta!

Älkääkä laulako nuotin vierestä vesillä…

Anonyym

Siin on riimit kohallaa. Miun korvahein tuoss on keisarivalla aikuine tanssisävel… Aika monia eri sanoja tuoho muute on. Onha se vetävä ralli ni ei ihmekää.

basso balalaikka

tämähän pitäisi kääntää Ukrainaksi, saattaisivat pitää kappaleen mukavasta poljennosta?

antimusu

Tuohon ryssä sanan tilalle voi vaihtaa tarvittaessa vaikkapa musulmaani sanan riippuen päivästä ja kulloisestakin mielentilasta.

antimusu

Tuohon ryssä sanan tilalle voi vaihtaa tarvittaessa vaikkapa musulmaani sanan.

Pallen Sanoin

Ryssänmaalla, Moskovassa, paarlevuu,punaisessa pusakassa, eikö juu,istui muuan politrukki,niin kuin kaalimaassa pukki,inkke pinkke paarlevuu.

Katseensa se Suomeen käänsi, paarlevuu,suuren suunsa vääräks väänsi, eikö juu,sanoi: Tehdään ystävyyttä,minä hoidan isännyyttä,inkke pinkke paarlevuu.

Natshaijuuta pyys se pientä, paarlevuu,Kannasta ja Hankonientä, eikö juu,Petsamonkin ryssä vaati,ettei pelkäis Leningraati,inkke pinkke paarlevuu.

Noin se lauloi, että eipä, paarlevuu,koskaan lopu ryssän leipä, eikö juu.Rauhan linnuks lentoon lähti,murhan korppi punatähti,inkke pinkke paarlevuu.

Suomessa on ryssä tuttu, paarlevuu,Taas on siihen suhtauduttu, eikö juu,suulla ei, vaan teräksellä,puukolla ja pistimellä,inkke pinkke paarlevuu.

Paras ryssä, kuollut ryssä, paarlevuu,kuopassansa peitetyssä, eikö juu?Se on ryssän ”elintilaa”,siellä ei se ilmaa pilaa,inkke pinkke paarlevuu.

(Palle)