Hyvät juhannukset eikä ryypätä sitten ittee hengiltä!

”Tänä juhannuksen ei sit ryypätä. Juttuhan on simmone, ettei juhlatunnelma ain tartte ryyppäämist.
Voi sitä pittä muutenki hauska: juara kaffe ja muistella mennei simmottis
lunkiste, vai kui?

Jos KUITENKI ryypätä, niin ryypätä iha vähä vaa. Oteta korkeintas yhret tai
kahret ja maistella niit hittaste niinku herrasväk. Sit voira otta vaik
jotta viini, ettei ain koskist tai votka kauhioi määri.

Jos KUITENKI ryypätä paljo, niin ei ainaka ruveta laulama. Se on simmottis,
ku juavuksis oleva ihmine laula, nii ei sitä mielelläs kuuntel. Eli ei sit
lauleta, olla juavuksis vaa.

Jos KUITENKI ruveta laulama juavuksis, niin ei lauleta mittä härskei
värssyi. Ei se loppuje lopuks ol mittä hauska, et ain tartte olla nii
härski, voi sitä juavuksis olla siivoste vaa.

Jos KUITENKI lauleta härskei värssyi, niin ei lauleta niin kovi, et joku
naapuri tai isäntä tule valittama.

Jos KUITENKI tulla valittama, niin pyydetä silt vaa iha kiltiste antteks,
eikä ruveta tappelema.

Mut jos KUITENKI ruveta tappelema, niin tapella simmottis iha vähä vaa,
ettei tul mittä yleist mellaka.

Mut jos KUITENKI tule simmone yleismellakka, niin lähretä aikonas pakko,
ettei koko viikolopp men iha piäle.

Jos koko juhannus KUITENKI menee iha piäle, niin ei sit ryypätä ens
juhannuksen yhtää! VAI KUI”?

– –

Juhannuspuheen meille teki Suomen Turusta pastori Terho Hämeenkorpi. Mukava mies.

Subscribe
Notify of
guest
60 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vitt...Stadilainen

Hyvää juhannusta!

Vanha velo

Hyvää Juhannusta kaikille.

Paavolle tiedoksi että Vanha velo vetäs 136km pyörälenkin. Aamulla oli mukavan viileää mutta nyt viimekilometrit punotti aurinon kanssa kilpaa kämmenpohjat. Olisi sittenkin kannattanut ottaa hanskat mukaan vaikka ilmavirta aamulla tuntuikin niin mukavalta.

Nyt sitten saunaan ja sen jälkeen syömään. Kyllä se on niin että nuoremmat juo ja vanhemmat syö. Ja kun ei omista rantaa eikä venettä ja käyttää verkkareita niin ei pääse edes tilastoihin.

Ladatkaahan kaikki akkuja hyvässä seurassa.

mari

Mulla pisin veto 126 km. En koskaan aja kelloa vastaan. Pysähdyn ihailemaan maisemia, uimaan jos sattuu sopiva paikka kohdalle ja tietysti nestetankkaus tasaisin väliajoin.

Vanha velo

Ja juuri tämä on se oikea tapa nauttia pyöräilystä.

Itse otin nuo mittarit ja kellot mukaan lähinnä mielenkiinnon vuoksi. Voi verrata -80 luvun oppeja ja treeeniohjelmia siihen mitä mittarit nykyään kertoo ja millaisia ne nykyään ovat. Ei siltikään ”ikenet verillä”. Vaan mielenkiinnosta.

Ja aina kun näkee pyöräilijän tai autoilijan pysähtyneenä niin aina kysyn:”Onko ongelmia”. On sitä tarjottu hiilihappoa tavalliseenkin renkaaseen ja neuvottu reittejä tai katkottu ketjuja tehden pyörä yksivaihteiseksi kun takavaihtaja on mennyt pinnojen väliin. Ja keskitetty levyjarruja kun ovat ruvenneet laahaamaan päällä.

Näin kaikille tulee myönteiset kokemukset. Eikä kukaan jää pulaan.

Sami

136 kilsaa on erittäin kova suoritus!!!

Ite oon fillaroinu 90 kilsan lenkkejä paljonkin, mutta muutama ajamani 120 kilsan lenkki on ollut se viimeinen 30 kilsaa yhtä piinaavaa tuskaa, hehe

Vanha velo

Nooo… Se on tuollainen Biachin Infinito CV. Piti elää 52 vuotiaaksi ennenkuin ostin elämäni ensimmäisen uuden pyörän. Ja sillä sekä putkirunkoisella -84 Nopsalla on menty. Sanotaan näin että siihen Josemiteen verrattunä tällaisella hiilikuitupyörällä saa noin 8km/h ”ilmaiseksi”. Sen jälkeen kaikki muu on ihan itse poljettava. Nuoruden päivistä ollaan sen 21km/h jäljessä. Nykyään tämä on jo vähän niinkuin lääkintävoimistelua.

Aikaahan meni sellaiset vajaa 6h. Keskinopeus sellsita 24km/h. Ja tänään oli kanssa ihan …keleellinen vastatuuli. Vuosi sitten satoi koko päivän vettä, paitsi viimeiset 20min. Tänä vuonna aurinko paistoi.

Pyöräilyssä minä lähden aina siitä että harrsata sitä niin kauan, ja sellaista vauhtia, että kotiintullessa on mailmanmestari fiilis ja hymyilyttää koko illan.

Vanha velo

Nuo sarvet on ihan hyvä vaihtoehto, Niillä saa tosiaan sen ajoasennon aerodynäämisemmaksi. Mutta pyöräilysssä yhden asian merkitys korostuu enemmän kuin muiden: renkaat ja vanteet.

Vanteiden laakerointi tulee olla kuulilla, ei konelaakereilla joissa on ”koolit” mukana. Konelaakereissa on 7 kuulaa ja kuulilla kasattaessa yleensä 13. Arvatkaapa kummatko rullaa herkemmi ja vastustaa vähemmän vauhdin kasvaessa. Sitten on renkaat…Melkein voi sanoa että mitä kapeammat sitä paremmat. tosin 21,mm ollaan tultu 23mm:iin ja kovin epätasaisille 25mm:iin. Itse käytän 23mm:iä. Ja jos sattuu löytämään kevyet alumiinivanteet (hiilikuituiset ovat poikkeuksetta painavammat) niin aina vaan paranee.

Rungon muodolla ja varsinkan painolla ei ole suurta merktiystä. Pyörivät osat on ne jotka ratkaisee.

Vanha velo

Pitää vielä vähän jatkaa… Suomessa valmistetut vanhat Tunturit ja Nopsat ovat lisenssillä valmistettuja Rossinin runkoja. Siis ihan kilpapyörän runkoja. Niitä ei vaan arvosteta. Mutta kun poljinkammen pituus on 19-21cm niin arvetkaas millaisen voiman saa ketjulle. Eteeen 56 ja taakse 11 niin johan loivaan alamäkeen polkee sen 57km/h. Eikä pieniin ylämäkiin tarvitse edes vaihtaa pienemmälle. Vähän nostaa persusta penkistä.

Tästä pyöräilystä tulee helposti ”kilpavarustelu”. Siinä kannattaa pitää järki kädessä. En minäkään tuota hiilikuituani olisi ostanut jollei se olisi ollut kaupassa 3v vanha malli. Eihän nyt niin vanhaa kukaan enää osta ja olihan se jo ihan väärän värinenkin kauteen. Joten siitä sai aimo alennuksen.

Onhan se nätti mutta sitäkin pitää polkea. Huomena taas.

mari

Mulla on kapearenkainen maantiepyörä kotona Las Palmasissa mutta olen aikeissa hankkia fillarin joka soveltuisi paremmin kaupunkia ympäröiville kukkuloille,. Siellä on trekking – reittejä kävelyyn sekä maastopyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Näille reiteille ei ole kapearenkaisella mitään asiaa vaan pitää olla leveärenkainen maastofillari. Oisko mitään suosituksia koska asiantuntemusta ja kokemusta tuntuu sulla olevan? Hinta sais olla max 2000e. Mä en itse noin kallista ostosta halua tehdä ilman, että selvittelen vähän. Kauppias kuitenkin kehuu tuotteensa taivaisiin joten vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Minullakin nuo mittarit ja appsit mukana lähinnä uteliaisuudesta, eniten kiinnostaa kuinka paljon kaloreita kuluu. Tosin usein pidän pikku pic-nicin, joten se niistä kaloreista…

mari

P. S Aika mielenkiintoinen kuriositeetti noista Tuntureiden ja Nopsan rungoista. Nyt kun olen Suomessa juhannusta viettämässä, minulla on käytössä äitini Tunturi joka jostain 90-luvun puolelta. On siinä Nexuksen rumpuvaihteet, 8 pykälää eteen ja vaihtaja kivasti kahvaan tai pyörän sarven tuppiin asennettu niin ettei tarvitse peukalolla räplätä mitään, vaan sen kun kääntää kahvaa ylös tai alas. Aika painava fillari mutta niin vaan menee ykkösvaihteella jyrkimmätkin mäet ylös ilman että tarvii nostaa takamusta satulasta. Tiedätkö onko vielä 90 – luvun Tuntureissa tuo sama runkotyyppi? Kun olen nyt tutkiskellut pyörää, on se kyllä huolella tehty. Ihan toista kuin halvat kiinalaiset fillarit.

Vanha Velo

Tämä on se Rossinin runkomalli:

https://www.fillaritori.com/topic/83474-nopsa-finlandia-12-vaihteinen-p%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudulla/

Varmaan tuttu näky kaikille. Ja kyllä kulkee ja rullaa jos kuulat on navoissa ehjät.

Neulaspoluille (ei juurakoita/kiviä/upottavaa hiesua) kelpaa ihan 35m leveällä kuviolla oleva rengas.

Ja nyt astun miinakentään jos alan suosittelemaan jotain, mutta muistakaa tämä on vain oma mielipiteeni. Ensin pitää tietää haluaako jäykkärunkoisen, jäykkä peräisen tai kokojousitetun. Cube, Canyon, Santa Cruz, Lapierre, Special Works, Focus jne tekevät hyviä pyöriä. Itselläni on Santa Cruz tall Boy (alu) ja ihan kolmesta syystä: Se viittaa entiseen Unix-järjestelmään (Santa Cruz Operation), sen sai käytettynä halvalla (1200e) ja siinä on RASVANIPAT swingissä.

Vanha Velo

Metsä/maastopyörässä suosittelen hiilikuituvanteita ja litkua (tubeless) koska siinä saa helposti 400-500g/rengas pois painoa. Itse ostin käytettynä Reynoldsin hiilikuituvanteet ja ylämäkeen meno muuttui oleellisesti.

Jos on kiviä tai sepeliä niin suosittelen renkaiden sisälle ”inserttejä” (lötköpötkö vaahtomuovi) jotka suojaavat vanteita. Hiilarista kun aina lähtee pala jos sopviasti osuu.

Paljon puhtaan läskipyöristä, joka on kanssa yksi vaihtoehto. Mutta sen kumeihin pitää uhrata se 300e/kpl jotta se rullaa ja jotta sillä on mukava ajaa. Kumit ovat siinä mallissa ajon A ja O.

Mutta että kun ottaa ”merkkipyörän” niin siihen saa aina osia. Ja jos se on vähän niinkuin minulla (lääkintävoimistelua) niin alumiinirunkoisia saa edullisesti käytettyinä.

Vanha Velo

Se vielä unohtui että matsään/maastoon vaijeritolppa satuan alle on ehdoton. Sillä tekee maastosta paljon tasapainoisempaa j miellyttävämpää.

mari

Suuret kiitokset! Oli ihan otettava screenshottia vastauksista kun tuli niin paljon asiaa. Juuh, tuota lötköpötköä varmaan tarvitaan sillä reiteillä joita käytän, saattaa äkkiä tulla mutkan takaa isoja kiviä vastaan tai sitten jyrkässä alamäessä joka saattaa aiheuttaa onnettomuusriskin. No, monet on siellä itsensä satuttaneet enkä halua liittyä kerhoon. Nuo hiilarivanteet lötköpötkön kanssa voisi olla mulle yksi vaihtoehto. Läskipyörä on taas mun mielestä…no,törkeän näköinen heh. Ehkä tuo kokojousitettu Santa Cruz olisi mulle oikea valinta. Haluan, että meno on mahdollisimman tasaista ja jouhevaa jyrkillä ja poukkoilevilla kukkulan rinteillä. Ja tietty tuo vaijeritolppa satulan alle tasapainottamaan kulkua. Vielä kerran iso kiitos kunnon tietopläjäyksestä! 💜

GLGL

Pyöräily taitaa olla samanlaista, kuin muutkin lajit, silloin, kun sitä tehdään kuntoilumielessä. Ostetaan mahdollisimman hyvät välineet ja kuntoilusta tulee niin helppoa, että pitää alkaa laittamaan lisäpainoja tai ketjut kireälle, jotta se kunto sitten nousisi.

Millaisia PSE:tä polku-polkupyöräilyyn porukat suosittelee (kypärä, polvisuojat, jne?)

mari

Kommentti ei ollut mulle mutta omasta puolestani tykkään, että laitteet ovat olosuhteisiin oikeat. Ei paljon huvita jäädä nalkkiin jonnekin kukkulan rinteelle vanne palasina. Onhan sekin totta, että pyöräilystä on tullut välineurheilua. Mulla ei ole niin väliä onko maantiepyörä viimeisen päälle. Käytän sitä muutenkin paljon ihan normi kaupunkiajossa silloin kun en viitsi motoskootterilla ajaa. Mutta maastopyöräily on vähän eri juttu, siinä tulee mukaan myös turvallisuusaspektit joten on parempi ostaa vähän laadukkaampaa ja kestävämpää kalustoa. Juu, käytän kypärää, mulla kun ei ole kuin yksi pääkoppa. Monin paikoin joutuu laskemaan uskomattoman jyrkkiä mäkiä alas ja poluilla lojuu usein irtokiviä. Myös polvi-ja kyynärsuojat käytössä maastossa, ei kaupungissa.

Vanha velo

Kypärä on itselläkin. Tärkeää on että se ei ”paina päälaelta”. Meillä on jokaisella erilaiaisia kallonmuotoja ja jos päälaki saa iskun, niin taju lähtee. Tosin, lähtee se riittävästä sivuttaisestakin niinkuin pari vuotta sitten kun tuulenpuuska ”pudotti asfaltilta”. Kypärä suojaa aivoja mutta naama on omillaan, Siksipä poskiluukin meni kolmeen kappaleeeseen. Ja siitä syntyi ajatus aika-ajon tapaisesta kypärästä ”pulisonkeineen”.

Maantiellä ei niinkään tarvita suojia. Jos kaatuu kiin sarvista pidetään kiinni koko ajan, tai niin pitkään kun pystytään. Kyynärpäät lyödään kylkiin kiinni ja reidet puristetaan runkoon. Näin tulee nirhaumia ja vaatteiden repeämiä mutta nivelet säästyy.

Metsssä ei käytä suojia. Ajan ”nyhrykytiä” koska se on rasittavuudeltaan paljon raskaampaa muutenkin. Metsässä ei saa metriäkään ilmaiseksi. Eikä rohkeus riitä laskemaan alamäkiä vapaalla ja vielä kumartumaan tangon etupuolelle jotta saisi etupyörälle pitoa. Kukin taitojensa mukaan.

Suomi Finland

Akku on nyt 100%:ssa. Oli päässyt lataus 31%:iin, mutta kun on 35W pikalaturi, niin alle tunnissa se oli taas täynnä.

Ei siinä ehtinyt seuraa kaivata..

Riku Laine

Hyvää Juhannusta PT-media ja Paavo ja kaikki.
Pienessä sievässä on parempi kuin örveltämässä katuojassa sammuneena räkä poskella.

K J

Hyvää juhannusta myös täältä. Vaihtoehtona olisi myös korpikuusen kyyneltä ja pirtua. Vaikka pontikka maistuu hyvälle, otan ennemmin pirtua. Vaikka kummastakin on aamulla vielä tuiterissa, menee se vanhasta muistista jotenkin kun joskus ponua join, en pärjännyt mattotelineelle tai asfaltille tappelussa.

Joten älkää juoko itseänne hengiltä, älkääkä yrittäkö uida mahdollisimman pitkälle järvenselkää, kun ne voimat ei ehkä riitä takaisin ja olet sen jälkeen tilastomerkki ja joku voi voittaa rahaa vedossa kuolemallasi.

mari

Just noin. Mä en tajua miksei voi uida rannan suunnassa. Ok, naapurin laituri voi tulla eteen, mut ui sitten vaikka eestaas siinä lähellä rantaa. Ja vedet ovat vielä kylmiä koska kevät ja alkukesä on ollut poikkeuksellisen kylmä. Ja tää järveen kuseskelu, minusta se on pyhäinhäväistys tehdä tarpeensa kauniiseen järveen. Ottaa mukaan vaikka erillisen astian jos sinne vesille on pakko kännipäissään päästä. Mun exä on polliisi ja vielä vähän aikaa sitten kun näytti tulevan viileä juhannus, olivat poliisit innoissaan koska sää on paras poliisi. Sitten helähti lämpöennustukset tappiin ja nyt pollareita nyppii kun pääsee paimentamaan kansaa. Tosin juhannuksen juhlinta on mielestäni siistiytynyt kymmenen viime vuoden aikana.

Qroquius Kad

Ihmiset tekevät kaikkea hoopoa, varsinkin kun on jussi.

Vaan minäpä se läksin jussinviettoon torstai-iltapäivällä ja nyt ollaan palattu.
Samoin kaikki matkaan lähteneet ovat edelleen hengissä.

Mutta elämä on valintoja, ja oikeustoimikelpoisella kansalaisella on oikeus tehdä myös hoopoja valintoja.

Huru-ukko

Tuo Terhon puhe pitäisi kääntää myös ählämikielille!! Niiden porukoissahan se tahtoo olla tapana, että tapellaan, oli otettu tai ei ”voimajuomaa”, ja kun tapellaan huuto ja mekastus on, että kuuluu naapuripitäjään asti.

mari

Oikein hyvää juhannusta kaikille – Feliz Noche de San Juan a todos! Onneksi luonto antoi mulle kropan joka ei siedä alkoa. Olen ollut päissäni kokonaista 3 kertaa elämässäni. Mut aina voi yhden drinkin ottaa. Meikä inhoaa kirkkaita ja olutta tai siideriä ei jaksa lipittää. Ainoat juomat joita tykkään joskus maistella on ranskalainen appelsiinilikööri, eli Cointreau ja Cuba Libre, mielellään Negrita rommista tehty (negrita = pikku neekeri fem muoto). Koskahan tuo mainio rommimerkki woketetaan ulos markkinoilta? Tosin espanjan kielessä ’negro’ tarkoittaa väriä, ”venden carros negros?”? Myyttekö mustia autoja? Tai sitten rotua jolle ’negro’ on neutraali termi. Niih. Tänne voi näköjään liittää kuvia…hmm, taidan liittää kuvan joka ottaa teistä kuvan, täh? Hasta luego! Tómatelo con calma! 🌞

Screenshot_20190708_002237.jpg
Huru-ukko

Ota musta kuva, mutta älä kokomustaa:)

mari

No entäs pikkumusta…? 😇

K J

Tämä oli hauska pläjäys. Heh. Hyvää juhannusta.

Last edited 1 vuosi sitten by K J
mari

Tänks. Tuo on mun isän ottama kuva minusta Maracaibon vanhassa öljysatamassa. Tais olla vuosi 2018. Hyvää juhannusta sinulle myös. Vielä pari tuntia keskiyöhön, sitten pääsee tekemään juhannustaikoja.

Sellaista

Ei ne kaikki nuoret naisetkaan ryyppää juhannuksena. Eräs nuori lähihoitaja nainen on ainakin juhannuksen töissä. On myös todella nättikin lisäksi.

Qroquius Kad

Vaan tuopa hyvä juttu, ettei juopottele töissä.

Sellaista

Eipä hän juopottele tosin vapaa-ajallakaan kovinkaan useasti. Tiedän hänet sen verran hyvin, todella harvoin myöskään baareissa käy.

Last edited 1 vuosi sitten by Sellaista
RK-62

Jos syödään,niin ei ainakaan soijaa

mari

Se on just näin! Ruotsissa eräässä kahvilassa yrittivät kaataa mun kahviin sitä soijalitkua. Ärähdin, että mitä meinasit kahviini kaataa, tuo oikeaa maitoa tai kermaa. Tää oli että ”ei meillä ole eloperäisiä tuotteita, olemme vegaanikahvila”. Jumaliste, mun lempikahvila Södermalmin Fjällgatanilla oli vaihtanut omistajaa joka oli muuttanut sen sellaiseksi Hyvien Ihmisten kahvilaksi. Jäi kahvit juomatta ja takaisin en enää mene. Sääli, sieltä oli hyvä näköala.

mari

Söderissä on ainakin yks paikka josta vielä viime syyskuussa löytyi maitoa ja jopa kermaa. Se on n. 5 minsan kävelyn päässä tuolta Fjällgatanilta, en vaan millään muista just nyt sen paikan nimeä. Mut oikeassahan sinä olet, vaikea sieltä on löytää muuta kuin näitä soijakahviloita. Ihan ok jos joku tykkää, mut miks sitä pitää tuputtaa väkisin muille, antamatta mahdollisuutta valita vaihtoehto esim oikea ja aito maito. No ei siinä, pitäkööt kauralitkunsa, minä äänestän lompakolla.

Sami

Suomen Turku vastaa: la illah ila Allah. Allahuakbar.

basso balalaikka

ol mahrottoma hyvä ohjes, kiitoksia kauhiast, ja hyvä mittumaarii vaa kaigil, eikä sit juara mitää pimeit pulloi, et nährää viä huamennakii.

vihreä banaani

Ruotsissa ammutaan joka päivä – kuolleita enemmän kuin koskaan
Täällä kun on ollut pohdintaa Ruotsin jengiammuskeluiden murha vs. sen yritys- tilastoista, niin tuossa uutisessa muutamia lukuja siihen littyen.
Kun viime vuosina haavoittuneita on ollut keskimäärin 75% ja kuolleita 25%, niin tänä vuonna kuolleita on ollut 40%. Viime vuonna kuolleita oli 28%, nousua tapahtunut vuosi vuodelta.

Syiksi mainitaan suurempi aseiden ja laukausten määrä, jotka ovat olleet usein päähän kohdistuvia.

Suurempaa uhrilukua perustellaan myös viime vuoden Encrochat-ratsialla. Kun useita jengipomoja joutui vankilaan, niin valtataistelut jengien sisällä ja välillä ovat lisääntyneet.

Särmääjä

Oslossa kävi ikävä sattumus. Olemme shokissa, tuomitsemme jyrkästi, mutta emme anna pelolle ja vihalle valtaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
mari

Tekijä poliisin mukaan iranilainen mutta Norjassa syntynyt. Motiiviksi poliisi epäilee viharikosta joka kohdistui läheiseen homobaariin. Oslon pride-kulkue onkin peruttu. 2 kuollut ja yli 20 kymmentä loukkaantunut. Tälläkin jätkällä on entuudestaan väkivaltarikollisten tausta. Oli tullut paikalle hyvin päättäväisenä oloisena, napannut salkusta kaksi asetta ja alkanut räiskimään. En tiedä onko oikein sanoa näin mutta ainoa hyvä puoli tässä on se, että tekijä ei ollut kantanorjalainen, vaan rodullisesti edistynyt js suvakkien maailmassa arvoasteikossa korkealla oleva nappisilmä. Eli juttu taputellaan hissukseen unohduksiin.

Iran matkustuskiellossa

Apropå Iran:
Ruotsin Ulkoministeriö eli Utrikesdepartement, UD, suosittelee nyt ettei Iraniin matkusteta. Iranissa lietsotaan voimakasta vihaa Ruotsia kohtaan koska Ruotsissa käydään oikeutta jotain muslimiukkoa vastaan kansanmurhasta tms.

Iranilaisruotsalainen lääkäri istuu myös vankilassa Iranissa syytettynä vakoilusta. Hänet piti teloittaa, voi olla että on jo tapettu.

Siis Ruotsi-Iran suhteet ovat juuri nyt hyvin huonot. Kauhean ikävää kaikille iranilaisille ja varsinkin iraninafgaaneille jos eivät pääse ansaitulle kotimaalomalle raskaan SFI- ja/tai raiskailu-rötöstely-hyymemyyntikauden jälkeen.

Särmääjä

Iranista on kuitenkin ihmisoikeus tulla Ruotsiin.

mari

Yhtä ainoaa ihmistä syytetään oikeudessa ja Iranin kokoisessa maassa lietsotaan vihaa? No mä olenkin aina tiennyt ettei nämä ole täyspäistä väkeä.

mari

Sori pikku kirjoitusvirheet. Auringon paisteessa ei oikoluku oikein suju. Milloinkohan saadaan näyttöjä joista näkisi jotain kirkkaassa auringossa…

Seko Tero

Tekoa pidetään terrori-iskuna ja Norja on nostanut terrorivaaran ykkösluokkaan.

Miehen nimi on Zaniar Matapour. Hänet todettiin jo 2007 paranoidiksi skitsofreenikoksi. On myös ääri-islamistiporukoissa mukana. Hieno kombinaatio, varmasti melko tavallista että IS-tyypeillä on jo ennestään mt-häiriöitä ja -sairauksia.

mari

Millähän perusteella tämäkin sälli on päässyt Norjaan asumaan? Iranissa ei tietääkseni ole ollut sotaa sitten vuoden 1988 kun solmivat rauhan Irakin kanssa. Muuten, tuo verinen sota kesti lähes 8 vuotta ja sodan päättyessä raja kulki täsmälleen samassa paikassa kuin ennen sotaa. Mun mielestä yhteydet ääri-islamisteihin olisi jo enemmän kuin pätevä syy antaa monon kuvaa ahteriin ja toimittaa potentiaalinen terroristi sinne mistä tuli. Mutta ei, Eurooppa suvaitsee itsensä hengiltä. Kirjaimellisesti.

Kaljuisonokkapartaviikset

Terroristi on Iranin kurdi ja tuli Norjaan jo 90-luvulla iskän ja äipän ja siskosten(?) kanssa. Turvapaikka-asylantteina.
Jätkällä alkoi mennä pieleen monella tavalla, huumeet, rikokset, islamismi jne. On aikaisemmin puukottanut jossakin kuppilassa.

Norjan lepsu oikeuslaitos antaa radikalisoituneen, kriminellin, psyykkisesti sairaan ketkun kävellä vapaasti muiden ihmisten joukossa. OLIPAS IHME että näin kävi!

mari

Just joo. Jälleen yksi hyvä esimerkki siitä kuinka kansalaisuus olisi annettava ehdollisena ja se olisi peruutettavissa jos ei osaa käyttäytyä, rötöstelyt, yhteydet ääri-islamistiporukoihin jne. Passi pois ja takaisin kotio.

X

Se tuomari joka laski sen vapaaksi joutais saada tuomion kahdesta murhasta ja haavottuneista. Syyttäjä ei olisi päästäny sitä.

Qroquius Kad

Vähimilläänkin oikeus ja kohtuus olisi, että olisi tuomittu avunannosta kahteen murhaan.

X

Norjassa ei tartte edes ryypätä itteensä hengiltä, vääräuskoiset hoitaa homman. Pehmeäpäisten hyödyllisten hölmöjen avustuksella.

Jussiakaikille

Hyvää juhannusta kaikille

mari

Sulle myös. Nautitaan nyt kun Suomi saa olla ”lämpökupolin” alla kuten joku forecan pöljä sanoi.

Qroquius Kad

Vai oliko se sitenkin käristyskupoli?

mari

Tuoko se olikin? Tulee mieleen joku grillisetin osa. Tuohon Forecan sääsovellukseen tulee niitä meteorologien älyvapaita kommentteja säästä. Ennustivat Suomeen tavallista kylmempää kesäkuuta ja heinäkuullekin vain satunnaisia helteitä. No, aina ei voi onnistua.

Washbrush

Haluaisin joskus kirjoittaa Suomen poliisin ja käräjäpetoksien tökeröistä tempuista ja syyttömien tuomioista ynnä törkeiden viranomaisväkivallan peittelystä, mutta asianajaja aikoinaan varoitti, jotta joskus jälkeenpäin jos poliisin rikollissuden todistat, voit olla varma, että sinut hakataan putkassa henkihieveriin, jos joudut poliisin kanssa uudelleen tekemisiin.

mari

Vähän myöhässä vastaan, toivottavasti näet tämän. Rikosdokumenttien – ja kirjallisuuden ystävänä on tullut seurailtua lähinnä lukuisia tapauksia USA:sta (koska siellä on runsaasti tarjontaa). Monta dokkaria olen katsellut jossa syytön on tuomittu onnettoman surkean poliisityöskentelyn vuoksi syyttömänä vankilaan. Se on pitkä ja kivinen prosessi saada tällainen syyttömänä tuomittu ulos vankilasta, eikä läheskään aina onnistu. Minua todella kiinnostaisi tapaukset Suomesta jossa syytön on tuomittu vankilaan. Nolottaa tunnustaa että tunnen usa:n oikeusjärjestelmän kiemurat paremmin kuin Suomen, mutta kuinkahan tuollainen prosessi Suomessa lähtisi liikkeelle jotta saataisiin syytön ulos vankilasta? Muistan kun joku istui toisen tuomion väärillä papereilla;) Toivotan onnea sulle! Buena suerte!