Poliisi varoittaa uusista huijausmuodoista

Kesäkuun aikana on tullut esille uusia huijausmuotoja S-pankin nimissä. Poliisi muistuttaa, etteivät pankit pyydä asiakkailtaan heidän pankkitunnuksiaan muualla, kuin verkkopankin sivuilla ja mobiilisovelluksessa.

Poliisi varoittaa Facebookissa kiertävästä huijauksesta:

Facebookissa on mainos siitä, kuinka S-pankki ja DNA tarjoavat yhteistyössä S-pankin asiakkaille iPhone 13-puhelimen tarjoushintaan. Mainoksessa on linkki S-pankin asiakkaille, johon pyydetään syöttämään pankkitunnukset. Tämän jälkeen rikolliset pääsevät huijatun henkilön varoihin käsiksi.

Poliisi varoittaa S-pankin nimissä tehdystä tekstiviesti-huijauksesta:

Henkilö saa puhelimeensa virallisen näköisen tekstiviestin, jossa lukee: ”Verkkopankkisi on estetty liian epäilyttävän toiminnan vuoksi tililläsi, myös jatka palveluidemme käyttöä kiireellisesti käy: SPankki-Vapauttaa.com”. Sivustolla pyydetään tunnistautumaan pankkitunnuksilla ja antamaan jatkoa varten uusi käyttäjätunnus ja salasana. Tämän jälkeen rikolliset pääsevät käsiksi henkilön pankkivaroihin.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.