Ruotsin muslimit juhlivat estoitta Oslon terrori-iskua

Kun selvisi, että Oslon terrori-iskun takana oli muslimi, niin maailmassa tapahtui monta erilaista asiaa. Toisaalta mieliä pahoittui, toisaalta ilo on jatkunut nyt muutaman päivän.

Tietyissä oikeisto- ja vasemmistopiireissä nyrjähti aivot. Oikeistosiivessä iloittiin, että kerrankin joku uskaltaa tappaa homoja. Mikä ilon ja onnen päivä. Iloa sumensi aavistuksen verran se, että kyseessä oli muslimiterroristi, ei ollut ”meirän miähiä”.

Vasemmistopoolissa tilanne oli yhtä nyrjäyttävä. Toisaalta haluttaisiin juhlistaa pride-aatetta, toisaalta haluttaisiin, että myös toinen reppana-ryhmä muslimit juhlistaisivat pridea. Mutta tässä tapauksessa ei voi saada molempia.

Muslimit iloitsevat avoimesti terrori-iskua, ilman mitään estoja

 

Ainoa ryhmä, jotka ovat olleet asiasta puhtaasti ja vilpittömästi onnellisia ja näyttäneet sen, ovat mm. Ruotsin muslimit. Esimerkiksi ruotsin-arabiankielisellä Facebook-sivulla nimeltään Vändpunkt (kääntöpiste) kehitysmaista tulleet arabimuslimit iloitsevat aivan avoimesti terrori-iskusta. Sivulla on yli puoli miljoonaa seuraajaa ja yli 430 tuhatta tykkäystä.

Alla sivustolle jaettujen terrori-iskua uutisoivien päivitysten satunnaisia kommentteja. Suurin osa on myötämielisiä, jotkut kommentit ovat vaikeasti tulkittavissa, mutta nauru- ja räkänauruhymiöt kertovat mistä on kysymys.

– Terveisiä tekijälle! (Eli terroristille)

– Kiitos jumalalle, että tämä tapahtui.

– He (kuolleet) ansaitsivat tämän.

– Ha ha ha haa.

– Siistiä.

– Hyvä jumala nauruhymiö Tämähän on yhtä iloinen asia kuin Berliinin tapahtumat (Berliinin terrori-isku).

– Jumala siunasi tapahtuman.

– Hyvin tehty. Maailmassa on nyt paljon vähemmän likaa ja paskaa.

– Ha hah haa, vitun norjalaiset. Huomenna muistokynttilää Osloon.

Jne. Yhdessä päivityksessä, jossa kerrotaan tapahtuneesta terrori-iskusta, on 402 kommenttia, joista 95 % on terrori-iskua ylistäviä kommentteja. Joistakin kommenteista oli vaikea sanoa, että mitä niissä sanottiin, kun tekstiä käänsi translaterilla. Lisäksi joukossa oli yksittäisiä ruotsalaisten profiilien kirjoittamia kommentteja, joissa kyseltiin, että miksi muslimit juhlivat tällaista tekoa, joissa ihmisiä murhataan.

Sekin kannattaa huomata, että juttu sai 2,2 tuhatta tykkäystä, joista liki puolet oli sydän- ja itkunauruhymiöitä, joita tässä yhteydessä voi tulkita uhrien pilkkaamiseksi. Yhtään ns. suru-hymiötä päivitys ei ollut kerännyt.

 

 

Vändpunkt on siis sivu, jolla on yli puoli miljoonaa seuraajaa Ruotsissa. Sivukuvauksessaan se kertoo olevansa arabiankielinen Ruotsissa sijaitseva mediatalo, joka on kirjoittanut arabiaksi yhteiskuntainformaatiota vuodesta 2017.

– Tavoitteenamme on olla sillanrakentaja Ruotsin yhteiskunnan ja uusruotsalaisten välillä.

Lisäksi sivulta selviää, että Tukholman ja Helsingin arabiaanoilla on paljon yhteistyötä. Ehkä enemmän kuin moni arvaakaan. Luultavasti tämä yhteistyö on lähetyksellistä uskonnollista työtä.

On kyllä melko käsittämätöntä miten Facebook ei moderoi tällaisia kommentteja. Yksin poimimani esimerkkien vastaiset kommentit olivat monet todella kovan luokan ”vihapuhetta”, että niiden avulla mikä tahansa rajat kiinnni- tms- ryhmä olisi suljettu heti. Mutta Facebook ei ole puuttunut tähän asiaan mitenkään.

Ennen kaikkea on todella merkillistä, että tällainen kusinen harrastelijamedia joutuu nostamaan tällaiset todella radikaalit yhteiskunnalliset asiat esille, kun tällaisten asioiden esilläolo kuuluisi aivan eittämättä suurille mediataloille. Tuollaisen puolen miljoonan seuraajan ryhmä on jo niin suuri ja radikaali toimija, että ihme jos siihen ei puututa.