Ruotsin muslimit juhlivat estoitta Oslon terrori-iskua

Kun selvisi, että Oslon terrori-iskun takana oli muslimi, niin maailmassa tapahtui monta erilaista asiaa. Toisaalta mieliä pahoittui, toisaalta ilo on jatkunut nyt muutaman päivän.

Tietyissä oikeisto- ja vasemmistopiireissä nyrjähti aivot. Oikeistosiivessä iloittiin, että kerrankin joku uskaltaa tappaa homoja. Mikä ilon ja onnen päivä. Iloa sumensi aavistuksen verran se, että kyseessä oli muslimiterroristi, ei ollut ”meirän miähiä”.

Vasemmistopoolissa tilanne oli yhtä nyrjäyttävä. Toisaalta haluttaisiin juhlistaa pride-aatetta, toisaalta haluttaisiin, että myös toinen reppana-ryhmä muslimit juhlistaisivat pridea. Mutta tässä tapauksessa ei voi saada molempia.

Muslimit iloitsevat avoimesti terrori-iskua, ilman mitään estoja

 

Ainoa ryhmä, jotka ovat olleet asiasta puhtaasti ja vilpittömästi onnellisia ja näyttäneet sen, ovat mm. Ruotsin muslimit. Esimerkiksi ruotsin-arabiankielisellä Facebook-sivulla nimeltään Vändpunkt (kääntöpiste) kehitysmaista tulleet arabimuslimit iloitsevat aivan avoimesti terrori-iskusta. Sivulla on yli puoli miljoonaa seuraajaa ja yli 430 tuhatta tykkäystä.

Alla sivustolle jaettujen terrori-iskua uutisoivien päivitysten satunnaisia kommentteja. Suurin osa on myötämielisiä, jotkut kommentit ovat vaikeasti tulkittavissa, mutta nauru- ja räkänauruhymiöt kertovat mistä on kysymys.

– Terveisiä tekijälle! (Eli terroristille)

– Kiitos jumalalle, että tämä tapahtui.

– He (kuolleet) ansaitsivat tämän.

– Ha ha ha haa.

– Siistiä.

– Hyvä jumala nauruhymiö Tämähän on yhtä iloinen asia kuin Berliinin tapahtumat (Berliinin terrori-isku).

– Jumala siunasi tapahtuman.

– Hyvin tehty. Maailmassa on nyt paljon vähemmän likaa ja paskaa.

– Ha hah haa, vitun norjalaiset. Huomenna muistokynttilää Osloon.

Jne. Yhdessä päivityksessä, jossa kerrotaan tapahtuneesta terrori-iskusta, on 402 kommenttia, joista 95 % on terrori-iskua ylistäviä kommentteja. Joistakin kommenteista oli vaikea sanoa, että mitä niissä sanottiin, kun tekstiä käänsi translaterilla. Lisäksi joukossa oli yksittäisiä ruotsalaisten profiilien kirjoittamia kommentteja, joissa kyseltiin, että miksi muslimit juhlivat tällaista tekoa, joissa ihmisiä murhataan.

Sekin kannattaa huomata, että juttu sai 2,2 tuhatta tykkäystä, joista liki puolet oli sydän- ja itkunauruhymiöitä, joita tässä yhteydessä voi tulkita uhrien pilkkaamiseksi. Yhtään ns. suru-hymiötä päivitys ei ollut kerännyt.

 

 

Vändpunkt on siis sivu, jolla on yli puoli miljoonaa seuraajaa Ruotsissa. Sivukuvauksessaan se kertoo olevansa arabiankielinen Ruotsissa sijaitseva mediatalo, joka on kirjoittanut arabiaksi yhteiskuntainformaatiota vuodesta 2017.

– Tavoitteenamme on olla sillanrakentaja Ruotsin yhteiskunnan ja uusruotsalaisten välillä.

Lisäksi sivulta selviää, että Tukholman ja Helsingin arabiaanoilla on paljon yhteistyötä. Ehkä enemmän kuin moni arvaakaan. Luultavasti tämä yhteistyö on lähetyksellistä uskonnollista työtä.

On kyllä melko käsittämätöntä miten Facebook ei moderoi tällaisia kommentteja. Yksin poimimani esimerkkien vastaiset kommentit olivat monet todella kovan luokan ”vihapuhetta”, että niiden avulla mikä tahansa rajat kiinnni- tms- ryhmä olisi suljettu heti. Mutta Facebook ei ole puuttunut tähän asiaan mitenkään.

Ennen kaikkea on todella merkillistä, että tällainen kusinen harrastelijamedia joutuu nostamaan tällaiset todella radikaalit yhteiskunnalliset asiat esille, kun tällaisten asioiden esilläolo kuuluisi aivan eittämättä suurille mediataloille. Tuollaisen puolen miljoonan seuraajan ryhmä on jo niin suuri ja radikaali toimija, että ihme jos siihen ei puututa.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari
mari
27.6.2022 16:24

Suljin fb-tilin viime marraskuussa. Mulle riitti se selkeä puolueellisuus. Sain bannia kun otin hyvin maltillisesti kantaa Pariisin terrori-iskuun. Saman vuoden invaasion aikana kirjoitin ”miten Nerg voi tietää kaikkien tulijoiden taustat? Onko hänellä kristallipallo käytössään, ja jos on niin mistä niitä saa”?
Vändpunktissa on sen luokan ”vihapuhetta” että kyllä käräjät kutsuisi jos kyseessä ei olisi muslimit. Heille on eri lait ja säännöt. Valtiovalta on tarkoituksella luonut yhteiskuntaan kahden kerroksen väkeä koska pelkäävät muslimien väkivaltapotentiaalia. Mutta Paavo rakas, kuinka niin oikeistosiivessä juhlittiin ”kun joku viimein tappoi homon”? Tarkoitatko jotain tiettyä hörhöporukkaa? Minä olen (maltillinen) oikeistolainen ja suren jos joku ammutaan vain siksi että tämä on homo.

Tyrsky
Tyrsky
27.6.2022 17:14
Vastaa...  mari

Sinulla on sydän paikallaan ja arvot kohdallaan, joten myös suret mitä pitääkin.

Minä puolestani sain bannia pt-median taholta ja putinistisolvaukset niskaani kun yritin ymmärtää Venäjän toimia muutenkin kuin vain valtamedian kautta.

Tietenkään en itsekään ole immuuni propagandalle, mutta ainakin on pyrkimys pysytellä totuudessa. Yritin jopa ymmärtää muslimeja, mutta kuten David Wood tuo videoissaan hyvin ( ja erittäin humoristisesti!) esiin, heillä on kyllä pimeääkin pimeämpi uskonto.

Ilmari
Ilmari
27.6.2022 17:57
Vastaa...  Tyrsky

Miten yritit ymmärtää Putinin toimia?

Kukavaan
Kukavaan
27.6.2022 20:50
Vastaa...  Ilmari

Ymmärtää verbi usein tulkitaan hyväksymiseksi, mutta sitä ymmärtäminen ei kaikkien mielestä välttämättä ole. Ymmärretään, että joku voi olla täysi k-pää tai hänen esittämänsä perustelut ja vaatimukset ovat mielettömiä. On siis hyvin hyödyllistä ymmärtää tilanne ja toisen ajattelua.

Tyrsky
Tyrsky
27.6.2022 22:19
Vastaa...  Ilmari

Yksinkertaisesti siten, että etukäteen en anna millekään medialle, tai vastamedialle oikeassa olijan ja totuuden torven asemaa. Samaa sovellan tietenkin valtioihin, poliitikkoihin tai klikkeihin.

Nähdäkseni tämä on se suhtautumistapa mitä objektiivisuus edellyttää.
Sehän ei ole sama asia kuin että mille taholle lojaaliuteni kuuluu.

Mietittäväksi:

  • Psykologiaa harjoitetaan ja siihen kuuluu myös massapsykologia. Jälkimmäisen soveltava käyttö vaikuttamisen osalta kuitataan foliopipoiluksi – myös mediassa – vaikka se siis on tiedettä.
  • Mikä rooli tiedotusvälineillä on massavaikuttamisessa ja minkä verran sitä käytetään?
  • Haluanko vapaaehtoisesti olla vedätettävissä, vai olla selvillä siitä mitä tapahtuu? Entä sinä?
Jorma Tapio
Jorma Tapio
27.6.2022 18:49
Vastaa...  Tyrsky

Ikövää ettet Tyrsky voi kirjoittaa tänne.

Minä
Minä
27.6.2022 19:05
Vastaa...  Tyrsky

Ei Venäjän toimista tarvitse ymmärtää kuin se, että Venäjä hyökkäsi raa’alla tavalla Ukrainaan ja ottaa siellä väkeä hengiltä mielin määrin, koska Venäjä haluaa alistaa Ukrainan määräysvaltansa alle.

Mitkään selitykset eivät oikeuta tuota.

Vai ajatteletko, kun iso poika vetelee pientä päin pläsiä saadakseen tahtonsa läpi, että pitää ymmärtää, että iso poika vain varjelee etujaan?

Suomi Finland
Suomi Finland
27.6.2022 22:41
Vastaa...  Minä

Ymmärrän Venäjää, koska tiedän, että he ovat raakalaismaisia idiootteja. Eivät he voi luonnolleen mitään.

Ymmärrän Ukrainaa myös erittäin hyvin. He haluavat puolustaa omaa maataan. Tämän lisäksi toivon, että Ukraina voittaa. Ja että Venäjä saa pahasti turpaansa.

VMP
VMP
28.6.2022 17:27
Vastaa...  Tyrsky

Niin saisit varmaan kemiraltakin(jos sellainen olisi) kenkää kun yrittäisit ymmärtää lannoitteiden toimintaa peltojen sijaan autojen takakointeissa.

Tyrsky
Tyrsky
27.6.2022 17:00

”Ennen kaikkea on todella merkillistä”

Se on merkillistä vain jos kuvittelee median tarkoituksen olevan agendavapaata tiedonvälitystä. Merkillisyys haihtuu varsin pian sen jälkeen kun suostuu päästämään tuosta harhasta irti.

Suomaliatalo
Suomaliatalo
27.6.2022 17:39

Eikö Suomi-talo ole tuo oikeanpuolimmainen harmaa rappukäytävä? How come?

Tino
Tino
27.6.2022 20:26

Homotkin ovat ihmisiä. Ovatko muslimit kotoutettavissa länsimaihin? Ei.

Washbrush
Washbrush
27.6.2022 20:50
Vastaa...  Tino

Tottakai ovat kotoutettavissa, kunhan vääräuskouiset ja homot ym ensi hirtetään julkisesti.
Etkö muka ole lukenut vihreiden taivoitteita politiikaasa?

Kukavaan
Kukavaan
27.6.2022 20:54
Vastaa...  Tino

Muslimit ovat ihmisiä, jotka sairastavat islamia. Luultavasti osa heistä on sairastunut perimänsä takia.

Kukavaan
Kukavaan
27.6.2022 21:02
Vastaa...  Kukavaan

Jatkan hieman. Koska tietynlainen perimä sairastuttaa ihmisiä islamiin, he eivät voi sopeutua Suomeen. Heidän geenejään ei voi muuttaa.

Ainoa ratkaisu on taudin leviämisen estäminen ja taudin kantajien siirto toisaalle. Sairastuneet itsekin tavallaan ovat päätyneet samaan ratkaisuun sairastumattomien osalta. Heidän ratkaisunsa on usein jopa terveiden kurkun leikkaaminen.

Islamiin sairastuneilta puuttuu sairaudentunto. He eivät tajua omaa tilaansa.

Nyt oli sakeaa
Nyt oli sakeaa
27.6.2022 20:52

Missä oikeistosiivessä iloittiin, että kerrankin joku uskaltaa tappaa homoja? Olipa härskiltä kuulostava väite.
P.S. USA:ssa demokraattiset sosialistit yllyttävät väkivaltaisiin hyökkäyksiin Korkeimman oikeuden aborttipäätöksen jälkeen, kun käytännössä eräissä osavaltioissa syntymään asti rajoittamaton aborttioikeus menetti liittovaltion suojan ja osavaltioiden äänestäjille annetaan mahdollisuus päättää sallitaanko abortti ja jos sallitaan niin millä ehdoilla.

Korpikommunisti
Korpikommunisti
28.6.2022 22:14
Vastaa...  Nyt oli sakeaa

Mikä se oikeistosiipi oli? Siihen kelpaa ilman kritiikkiä mikä tahansa trolli. Suomalaiselle suomettuneen ajan kasvatille (PT), jolle Amerikka ja oikeisto on lopun perin aina paha, sosialismi on kuitenkin hyvä, jos se tehdään jotenkin oikein tai ainakin Ruotsin sosialismi (Nobel, kahdensadan vuoden rauhanaikana, ylivoimainen rautamalmituotanto ja -kuljetukset jne) oli hyvä kunnes sitä nyt vähän matut sotkevat.

Moonman
Moonman
27.6.2022 23:53

Priden ja facebookin yms. taustalla olevat globaalit tahot toivovat hartaasti että kaikki valkoiset miehet pukeutuisivat mekkoon tai johonkin pervo-asuihin ja olisivat pridemarssilla mukana aisankannattajina.
Jos valkoiset vastustavat rappiokulttuuria, niin se on vihapuhetta. Muslimeilla ei ole tällaisia sääntöjä, vaan he saavat olla machoja ja vihata homoja ja juutalaisia, koska heidän toivotaan sitten pyyhkäisevän rapistuneet ja mädät ”eurooppalaiset arvot” oman uskontofasisminsa tieltä kun aika on kypsä. Sitten vedetään johto seinästä ja homot marssivat korkeintaan katolle lentoharjoituksiin.

Sami
Sami
28.6.2022 01:13

Ei pidä yleistää. Vaikka nämä ovat ikäviä tapauksia, on kuitenkin muistettava että nämä ovat aivan yksittäistapauksia.

99% idioottikäyttäytyvät pilaavat 1% kunnollisten maineen.

Uskottava se on
Uskottava se on
28.6.2022 09:47

Muslimien vihapuhe on sitä parempaa vihapuhetta jota intersektionaalinen feminismikin ymmärtää Facebookin ja muun globaalin mädätyseliitin tapaan.

mummeli
mummeli
28.6.2022 11:17

Koska en ole pridettäjä enkä musumusu niin suvaitsevan logiikan mukaan en voi ottaa kantaa. Siispä; meh, seuraava.

anttimikaeli
anttimikaeli
29.6.2022 09:30
Vastaa...  mummeli
Jones
Jones
28.6.2022 17:00

Ei mitenkään ihme ettei facebook sensuroi muslimien kommentteja, sillä useimmat muslimit ovat juutalaisten rotuveljiä. Juutalaisethan heitä auttavat pohjoiseen ja vieläpä pohjoismaalaisten rahoilla, jos valtiot antavat HIAS:kselle verorahoja. Kuten vahvasti epäilen.
https://en.wikipedia.org/wiki/HIAS
-vuodesta 2000 HIAS on poliittisesti suunnannut voimavaransa auttamaan pakolaisia ​​ja maahanmuuttajia kaikista uskonnoista, etnisistä, kansallisuuksista ja taustoista. Vuonna 2018 erittäin suuri enemmistö tällaisista pakolaisista sekä viime aikoina että tällä hetkellä on ollut ei-juutalaisia.
Vuonna 2016 HIAS avasi toimiston Kreikan Lesvoksen saarelle tarjotakseen lainopillisia palveluita meritse saapuville pakolaisille, jotka saapuvat pääasiassa Syyriasta.

Moonman
Moonman
28.6.2022 17:54
Vastaa...  Jones

Priden ja transuilun tarkoitus on kaiken muun ohella romahduttaa syntyvyyttä, tehdä eurooppalaisista heikkoja, sukupuolettomia, uskonnottomia ja kulttuurittomia. Samaan aikaan HIAS, hallituspuolueet ja muut vastaavat tahot lappaavat muslimeja loputtomasti eurooppaan. Kaikki tietävät mikä sen tien päässä odottaa. Norjan sattumus oli vielä aika pieni kepponen.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
28.6.2022 19:51

Oli miten tahansa, niin en ymmärrä miksi Pridest on tullut jonkinmoinen uskonto? Jeesukseen uskovat jostain syystä rinnastetaan fundalisti-islamisteihin ja on jotenki samalla viivalla. Uskovia maailmassa tapetaan vuosittain tuhansia! Jokainen tappo on väärin, kuulukoon mihin ismiin tahansa! Yhdestäkään uskovaisen murhasta en kuule minkään median huutavan hoosiannaa, edes PT median!!! Tää on vitun outoa, mutta sanan mukaan niin on myös käyvä, joten Jeesuksen vertaus lampaista on niin totta.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
28.6.2022 21:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Nii, emmää uskokkaa Paavo, et sul riittäis kädet joka hommaa, eikä varmaa tarviikkaa. On vaan asioita joita tapahtuu maailmassa, eikä siinä oo musut ainoita, myös hindut (rauhan airuet) syyllistyy samaan (kristittyjen murhiin). Myös miekalla levitetty kristinsanoma on perseestä. Silti, kristinusko, siis usko kaikkivaltaaseen (Jeesukseen) on vastaus useampaan kysymykseen, vaikka väärinkäytökset tahraa sanomaa sen kun kerkiää. Priden tarkoitus on tuhota kristillinen sanoma that is! Kommunismilla oli ja on sama agenda, miksi? Jos halutaan rauhaa, niin eikö pitäisi olla ns suvaitsevainen ,vähä niinku joka suuntaan?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.6.2022 22:04
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Jokku ajattele nätei flikoi ku he vetävä kätte, ja sen mää kyl ymmärrä.
Mut kui helvetin taval kansanmurhi?

Esa
Esa
28.6.2022 20:26

Saako Paavo ruplia, kun facebook-laatikko on nyt kirjoitettu kyrillisillä kirjaimilla?

Esa
Esa
28.6.2022 23:22
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sarkasmia vain. Ei tule putinisti syytöksiä.