Mystisiä ”pamauksia” juuri ennen Lars Vilksin kuolemaan johtanutta kolaria

Ruotsalainen lakialan erikoislehti Dagens Juridik kirjoittaa Lars Vilksin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta aiemmin ilmitulemattomasta seikasta, mystisistä ”laukauksista” juuri ennen kuolonkolaria.

Lähellä kolaripaikkaa sijaitsee huvila, jossa on valvontakameroita. Kolariajalta tallennettujen filmien nauhojen ääniraitaa on analysoitu ja juuri ennen kolaria kuuluu kolme kummallista laukaukselta kuulostavaa ääntä. Ensin kaksi melko peräkkäin ja kolmas muutaman sekunnin päästä. Ääninauha kuulostaa tältä:

 

Dagens Judirik on haastatellut asian tiimoilta syyttäjää, jonka mukaan analyysien perusteella on poissuljettu, että äänet olisivat laukauksia. Toisaalta mitään selitystä pamahduksille ei ole saatu. Poissulkeminen perustuu siihen, että kolaripaikalta ei ole löytynyt mitään merkkejä räjähdysaine- tai ruutijäämistä.

Dagens Juridikian mukaan hieman omituista, että laukaus on poissuljettu sen takia, että räjähdysainejäämiä ei ole löydetty, mutta samaan aikaan kuitenkin todetaan, että kolarin syy on luultavasti rikkoontunut rengas, joka on tuntemattomasta syystä mennyt rikki. Ainakin kaksi neljästä renkaasta on mennyt täysin rikki kolarissa, jotka tutkimusraportin mukaan olivat täysin palaneita. Kyseessä oli takarenkaat.

Tapahtumassa on toinenkin kyseenalainen tekijä. Autohan tutkittiin kolarin jälkeen läpikotaisin kamman avulla. Autosta löydettiin ammuttu pistoolin kuula, jonka arvioidaan olevan Lüger-merkkisen pistoolin 9 mm kuula. Kuula tutkittiin teknisin menetelmin ja sen arvioitiin olevan jonkun autossa olleen poliisin ”sotasaalis”, eli ikään kuin harjoituksista muistoksi otettu kuula. Kuula on selityksen ammuttu metalliin ja poliisi on sen jälkeen säästänyt kuulan.

Alla poliisin kuva palaneesta takarenkaasta ja kuulasta.

 

Todistajien lausuntojen mukaan auto ajoi joka tapauksessa ennen kolaria kovaa ylinopeutta, arviolta 170-180 km/h. Kolariauto ohitti hetki ennen kolaria toisen auton ja tämä todistaja kertoo, että Vilksiä kuljettanut Range Rover alkoi heittelehtiä ja siitä nousi savua, jonka jälkeen ajoneuvosta lensi osia. Seuraavaksi auto ajautui moottoritien vastaantulevien kaistalle ja suoraan vastaantulevan kuorma-auton alle.

Vilksin lisäksi kolarissa kuoli kaksi poliisia.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.