Mystisiä ”pamauksia” juuri ennen Lars Vilksin kuolemaan johtanutta kolaria

Ruotsalainen lakialan erikoislehti Dagens Juridik kirjoittaa Lars Vilksin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta aiemmin ilmitulemattomasta seikasta, mystisistä ”laukauksista” juuri ennen kuolonkolaria.

Lähellä kolaripaikkaa sijaitsee huvila, jossa on valvontakameroita. Kolariajalta tallennettujen filmien nauhojen ääniraitaa on analysoitu ja juuri ennen kolaria kuuluu kolme kummallista laukaukselta kuulostavaa ääntä. Ensin kaksi melko peräkkäin ja kolmas muutaman sekunnin päästä. Ääninauha kuulostaa tältä:

 

Dagens Judirik on haastatellut asian tiimoilta syyttäjää, jonka mukaan analyysien perusteella on poissuljettu, että äänet olisivat laukauksia. Toisaalta mitään selitystä pamahduksille ei ole saatu. Poissulkeminen perustuu siihen, että kolaripaikalta ei ole löytynyt mitään merkkejä räjähdysaine- tai ruutijäämistä.

Dagens Juridikian mukaan hieman omituista, että laukaus on poissuljettu sen takia, että räjähdysainejäämiä ei ole löydetty, mutta samaan aikaan kuitenkin todetaan, että kolarin syy on luultavasti rikkoontunut rengas, joka on tuntemattomasta syystä mennyt rikki. Ainakin kaksi neljästä renkaasta on mennyt täysin rikki kolarissa, jotka tutkimusraportin mukaan olivat täysin palaneita. Kyseessä oli takarenkaat.

Tapahtumassa on toinenkin kyseenalainen tekijä. Autohan tutkittiin kolarin jälkeen läpikotaisin kamman avulla. Autosta löydettiin ammuttu pistoolin kuula, jonka arvioidaan olevan Lüger-merkkisen pistoolin 9 mm kuula. Kuula tutkittiin teknisin menetelmin ja sen arvioitiin olevan jonkun autossa olleen poliisin ”sotasaalis”, eli ikään kuin harjoituksista muistoksi otettu kuula. Kuula on selityksen ammuttu metalliin ja poliisi on sen jälkeen säästänyt kuulan.

Alla poliisin kuva palaneesta takarenkaasta ja kuulasta.

 

Todistajien lausuntojen mukaan auto ajoi joka tapauksessa ennen kolaria kovaa ylinopeutta, arviolta 170-180 km/h. Kolariauto ohitti hetki ennen kolaria toisen auton ja tämä todistaja kertoo, että Vilksiä kuljettanut Range Rover alkoi heittelehtiä ja siitä nousi savua, jonka jälkeen ajoneuvosta lensi osia. Seuraavaksi auto ajautui moottoritien vastaantulevien kaistalle ja suoraan vastaantulevan kuorma-auton alle.

Vilksin lisäksi kolarissa kuoli kaksi poliisia.

 

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Äänen nopeus huomioiden on tietysti vaikea määrittää sitä paikkaa, mistä ääni on lähtöisin. Jos kyseinen tapahtumapaikka ja sen tarkka hetki saataisiin selville, olisi varmasti helpompi selvittää, miten äänet liittyvät onnettomuuteen.

Kai itse kolariäänet on myös saatu taltioitua, jos nuo siitä erilliset äänetkin on? Olettaisin, että nuo äänet ovat kuuluneet ensin.

kumiveneen tappi

Silloin kun näki kuvat tuosta tiestä tuli ensimmäiseksi mieleen kiikarikivääri metsikössä,

Juuri loivassa ulkokaarteessa ampujalla olisi ollut hyvin aikaa odottaa sopivaa hetkeä.

Nonane

170 kulkevan auton renkaaseen kun töräyttää niin saa mun intin kultaisen ampumaprenikan heti. Varsinkin kun kyttäät jossain puskassa ja sun kaveris kertoo että milloin ilmestyy horisonttiin.

Mihin niillä oli kiire kun tommosta vauhtia ajoivat?

Takkaapäin ballit

Jos tienposkessa odotat että auto ajaa ohi vasemmalta oikealle on tehtävä melko mahdoton mutta jos olet oikeassa paikassa niin voit hyvinkin osua kun auto menee suoralla suoraan eteenpäin ja ammut
takaapäin samasta tasosta kuin mitä auto ajaa, typ max 1 metrin korkeudelta tienpinnasta ottaen huomioon ballistisen radan.

Auto 170km/h, AK-5 900km/h.

kumiveneen tappi

Ampuja ei passiin asettuessaan tietenkään tiennyt miten lujaa se kohdeauto lopulta tulee.
Hyvä ampuja, jolla lisäksi hyvä tuuri.

kumiveneen tappi

Voihan tietenkin olla, että ampuja on tähdännyt tuulilasiin joka on rengasta paljon suurempi maalitaulu.
Vaikka luoti ei olisikaan mennyt erikoislasista läpi, niin kovan pamauksen seurauksena silmien eteen ilmestyneet halkeamat ovat saattaneet säikäyttää kuskin painamaan jarrupolkimen pohjaan kovassa vauhdissa.

Kukavaan

Onhan niitä helpompiakin, varmempia ja operaation suorittajalle turvallisempia tapoja tuhota liikkuva auto kuin pysäyttää se luodeilla. Kiinnijäämisriskinkin voi laskea nollaan.

Notre Damen pyromaani

Varmasti onkin, mutta nuo laukausten äänet lienevät kuitenkin se kaikkein huomionarvoisin asia tässä tapauksessa.

Jupi

Siis äänen nopeuden takia pystyy laskemaan tasan tarkkaan missä auto oli jos nopeus on tiedossa.

Suomi Finland

Asia riippuu täysin siitä, mikä on ollut se tapahtuma, joka nuo äänet aiheutti. Jos se ei ollut itse kolari, niin asia ei olekaan heti noin simppeli.

Ja onkohan vaan itse kolarihetkikään sekunnilleen selvillä?

Jos itse kolarista aiheutuneet äänet ovat noista pamauksista ajallisesti riittävän erillisiä, niin se ainakin kertoo sen, että jos ne liittyvät itse kolarin aiheutumiseen, niin ne eivät ole voineet saada alkuaan ihan kolaripaikan lähellä, koska luulisi että siinä tapauksessa niiden aiheuttaja olisi todennäköisesti jättänyt jälkeensä merkkejä itsestään.

Waltsu

”Poissulkeminen perustuu siihen, että kolaripaikalta ei ole löytynyt mitään merkkejä räjähdysaine- tai ruutijäämistä.”
Jos esimerkiksi jotain autoa ammuttaisiin kauempaa renkaisiin, miten ihmeessä kolaripaikalta löytyisi räjähdysaine- tai ruutijäämiä? Sen kun joku aisantuntija selittäisi…

Minä

Niin, löytyi vain luoti, jolle keksittiin sopiva selitys, jotta se ei häiritsisi ”tutkimuksia”. Se luoti tuskin oli ”matkamuiston” omistajan taskussa, jossa se olisi loogisesti ollut, mikäli kyse olisi ollut keräilyesineestä.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
If it sounds like a duck

”Ei ole kaikki miltä näyttää”, kertoi laulu. Aftonbladetin Kadhammarkin on kirjoitellut ”onnettomuuden” kummallisuuksista, valitettavasti maksumuurin takana.

Juha Sippilä

Olen ollut jo pitemmän aikaa shokissa, mutta muisti palailee pätkittäin.

Minä

Kovinpa nuo laukauksilta kuulostavat. Onkohan tässä tapahtumassa jotain, mitä ei haluta nostaa esille.

terhomatti.hämeenkor

Sitäpä tässä minäkin eppäilen… murjaanit ei pysty teknisiin kommervenkkeihin, mutta nuo öljyparonit, heidän rahoittajansa, pystyvät lahjomaan kyllä lahjakkaimmankin osaajan..,

Qroquius Kad

Aika vaikea uskoa tämän olleen muuta kuin onnettomuus.

Jos tämä olisi ollut salamurha, sen toteutuksessa olisi ollut niin paljon muuttujia, että se olisi onnistunut tällaisenaan vain elokuvissa.

Toiseksi mikä taho olisi hyötynyt salamurhasta?
Jos islamistit olisivat tehneet sen, he olisivat käyttäneet autopommia tai jotain muuta mahdollisimman näyttävää ja ottaneet välittömästi kunnian ylpeinä itselleen.
Enkä oikein keksi muuta tahoa, jolla olisi ollut motiivi murhata pohjoismainen pilapiirtäjä.

Kukavaan

Tapahtuneesta hyötyivät valtaapitävät. Saatiin pois Vilks muslimien vihan alta. Muslimiyhteisö rauhoittui hetkeksi. Ja kukapa tietää kuoliko Vilks oikeasti vai ainoastaan paperilla, Kenties elää jossain uudella henkilöllisyydellä.

Qroquius Kad

Jos tämä oli Ruotsin hallituksen salaoperaatio muslimien rauhoittamiseksi, aika huonot olivat lopputulokset ja omituisen paljon vaivaa nähty;
paljon helpompi olisi ollut aiheuttaa ”sairauskohtaus”.

mari

Jos tarkoitus oli tappaa Vilks muslimien rauhoittamiseksi, ovat tulokset kieltämättä olleet hieman kyseenalaisia. Palaan vielä valvontakameralta kuuluvien laukauksien ääniin. Näiden kameroiden mikrofonit ovat todella herkkiä ja eivät tallenna laukauksen ääntä niin kuin se audioraidalla kuuluu. Kameroiden, puhelimien jne tallentamat laukauksien äänet kuulostaa yllättävän vaisulta popsahdukselta. YT:n PoliceActivity – kanavalla voi käydä kuuntelemassa miten vaisu laukauksen ääni kameran tallentamana oikeasti on. Siksi luulen pamauksen syntyneen siitä kun raskas auto ylinopeudessa osuu kaistojen välissä olevaan turvakaiteeseen joka on todella lujaa terästä. Siihen kun vanne jysähtää 170 km/h vauhdissa, voi siitä hyvinkin syntyä laukausta muistuttava ääni. Ja 3. pamaus audiolla on erilainen.

Kukavaan

Hyvä huomio. Turha nähdä vaivaa ja pelleillä kiväärien kanssa, kun asian voi hoitaa toimistotyönä kirjoittamalla kuolintodistus. Sairaskohtauksia on kahdenlaisia, toisessa kuollaan ja toisessa kuollaan paperilla.Johtopäätös. Kyseessä oli onnettomuus.

mari

Olen samoilla linjoilla. Kun joku murhataan, silloin pitää löytää motiivi ja kuka tai ketkä murhasta hyötyy. Tuskinpa puoltaväliä 80 kymmentä käyvä Vilks oli enää piikki sen enempää viranomaisten kuin muslimeidenkaan lihassa. Pilapiirroskohusta oli jo aikaa ja pahin myrsky laantunut. Ja tosiaan, onnettomuudessa on liian paljon muuttuvia tekijöitä (ollakseen salamurha). Tuo on myös totta ettei kukaan ole ottanut ”murhasta” kunniaa. Muslimit tuntien tästä olisi ylpeänä otettu sulka hattuun. Ikävien sattumien summa joka johti onnettomuuteen.

tyhjäntoimittaja

Jos yleisesti julistetun tappouhan alla elävä, tarkasti suojeltu henkilö kuolee epäselvässä onnettomuudessa niin salamurhan todennäköisyys on aika helkutin suuri.

Tuota epäilyä on aika vaikea horjuttaa kovin pienillä vastatodisteilla.

Kari Ilmarinen

Palme, Estonia, Vilks… kyllähän näitä isohkoja selvittämättömiä tapahtumia alkaa Ruotsilla olla jo aika jono..

Vanha kyynikko

Aseistettu T,urkkilainen”drooni”,katosi iskun jälkeen historian hämärään..jälkiä jättämättä..moternin ajan asassiinit..

Suomi Finland

Paljon todennäköisempää, kuin että Lars Vilks kuolee auto-onnettomuudessa tuollaisen panssariauton ja poliisikuljettajan kanssa, on, että kuolisin itse satunnaisessa auto-onnettomuudessa.

Täytyyhän tuolle onnettomuudelle löytyä jokin parempi syy kuin vaan tosi paska säkä.

Jupi

Maallikon analyysi: panssaroitu range rover painaa noin 4,5 tonnia, eli tuplasti normaalia enemmän, eli tuplasti rasitusta renkaille. Talvirenkaat, jäätävä ylinopeus kuivalla tiellä=ei kestä kumit. Sanoisin että ensimmäinen pamaus on toinen eturengas, jonka jälkeen jo kovilla ollut toinenkin eturengas menee ketjureaktiona rikki. Kolmas pamaus itse törmäys.

Saa olla aikamoiset talvikumit että kestää tuollaista rasitusta, löytyykö edes markkinoilla? 100% varmuudella kitkarenkaat, ei nastat pysy renkaissa noin painavassa autossa

Jortonki

Ruotsin ”thutkintakomissio” (lainassa varmaan Estonialta) väittää että kummatkin takarenkaat menivät (ammuttiin?) rikki. Mutta ihan luonnollista että hajosivat samaan aikaan?

Kolmenkymmenen vuoden kuluttua löydetään luoteja ja repeymiä kun arkistot aukenevat.

”Voi poikani, jos tietäisit kuinka vähällä järjellä ja paljolla valheella tätä maailmaa johdetaan” lainaus Oxenstierna vähän paranneltuna.

Kukavaan

Paloivatko Vilks ja häntä suojanneet poliisit tunnistamattomiksi. Jäikö poliiseilta omaisia kaipaamaan heitä?

ööö

renkaat räjähti, liirto, rekan jarrutus, kolari rysähdy. Miksi ja miten renkaat räjähtivät?

mari

Huomattava ylinopeus, kaarre, 4-5 tonnia painava panssaroitu auto. Kenties renkaat eivät olleet enää ihan uuden karheat. Miten lienee ollut renkaiden ilmanpaineet..? Lisäksi myöhäinen ajankohta, oliko kuski ihan tikissä vai iskikö väsy ajaessa muttei kehdannut pyytää kollegaa rattiin.

Reijo Ruotsalainen

Myöhäinen ajankohta? Kolmelta (15:22) iltapäivällä? Ja renkaita ei suunnitella ja valmisteta Suomen 80 km/h rajoitusten perusteella, vaan Saksan autobahnien 200-250 km/h nopeuksien perusteella.

mari

Ok. Muistin että tämä olisi tapahtunut aamuyöllä. Ei silti sulje pois renkaiden huollon laiminlyöntiä. Jos ilmanpaineet ovat olleet vidurallaan, on aivan sama vaikka ne olisi suunniteltu F1-radalle. Mistä toi 80 km/h rajoitus Suomessa tuli? Suomessahan saa moottoriteillä ajaa 10 km/h nopeampaa kuin Ruotsissa.. Mut omasta puolestani jätän tämän nyt tähän. En ollut läsnä todistamassa onnettomuutta enkä tiedä asiasta yhtään enempää kuin kukaan muukaan kommentoijista.

Jortonki

Nykyautoissa on renkaiden ilmanpaineen vahti. Keltainen valo syttyy jos renkaiden ilmanpaine on alhainen/ero pyörissä enemmän kuin 30%. Ollut pakollinen EU:ssa 2014 lähtien. https://en.wikipedia.org/wiki/Tire-pressure_monitoring_system

Särmääjä

Miten muka kaksi jotakin erikoiskestävää rengasta voi tosta vaan hajota? Onko niille hajoomisille ja auton ylinopeudelle kerrottu (keksitty) jotain selitystä?

Jortonki

Kolme vaihtoehtoista selitystä:
1) Vilks lavastettiin kuolleeksi jotta voidaan antaa uusi henkilöllisyys ilman jatkuvaa poliisivalvontaa
2) Islamisti onnistui ampumaan renkaat hajalle ja tappamaan Vilksin
3) RuotsiEstoniakomission kertaselitys, ne renkaat nyt vaan kaikki meni rikki samanaikaisesti, nopeuksissa jotka on ihan normaaleja Euroopassa.

Kestoselityksiksi valitsen 1) tai 2). Kertaselitys 3) haisee mädälle kalalle.

Partamatu Vilksin takana

1) ei ole todennäköinen. Ei Vilksin tulevaisuuden takia tapettaisi kahta perheellistä poliisia.

Kukaan ei ole muistanut/noteerannut sitä että Vilksin takana ajoi partamatun ohjaama kuorma-auto ja partamatu oli ensimmäisenä kolaripaikalla ”sammuttamassa”?

Vilksin saateauto sensijaan oli niin kaukana ettei nähnyt yhtään mitään.

ORC

1) Niillä poliiseillakin on nyt uusi henkilöllisyys, jossa ei tartte enää kuunnella ja vahdata Vilksiä.

Rubarber

Allahin koston humahduksia ne oli ! Kukaan ei ole turvassa, Allah kostaa ! Islam on rakkaus !

Nonane

MIKSI auto ajoi tuollaista ylinopeutta (olkoonkin vaikka vain 20-30 yli muun liikenteen todistajien arviovirheen takia)? Mikä tähän on vastaus?
Hyvin vaikea ymmärtää että tuollainen porukka johonkin kiirehtii..

Qroquius Kad

Mitä kovempaa ajetaan, sitä huonommat mahdollisuudet on salamurhaajalla saada pommi räjähtämään oikea-aikaisesti tai osua panssariluodilla kuskiin tuulilasin läpi.

mari

Jees. Jokainen tarkkuusammuntaa harrastanut tai kokeillut tietää kuinka vaikeaa on osua liikkuvaan maaliin lyhyeltäkin etäisyydeltä.

Maletkött

Mitään en tiedä, mutta sen tiedän, kun olen itse kuullut, että kun palavan auton renkaat räjähtää palossa siitä lähtee kova pamaus. Ts. neljä pamausta. Jos tuossa kuului 3 voisi olettaa, että yhdestä on omat pihalla.

mari

Paljon uskottavampi teoria kuin jokin Säpön palkkaama Mossadin huippusalamurhaaja kiikarikivääreineen metsän pimeydessä.

Jortonki

No, niistä renkaista hajosi raportin mukaan kaksi takarengasta. Joten jatketaan peruskoulun matematiikkaa.