Hallitukselta ukaasi – ensi vuonna 50 % lisää palautuksia

Ruotsin hallitus on antanut maahanmuuttovirastolle, Ruotsin rikosseuraamusvirastolle ja poliisiviranomaisille tehtävän tehostaa palautustoimintaa. 50 % lisää palautuksia ensi vuonna verrattuna viime vuoteen, käsky käy.

Hallituksen sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan maahanmuuttovirasto Migrationsverketille, rikosseuraamusvirasto Kriminalvårdenille ja Poliisiviranomaisille on annettu tehtäväksi tehostaa palautustoimintaa siten, nämä viranomaiset yhdessä lisäävät palautus- ja karkotuspäätöksiä 50 prosentilla vuoden 2023 aikana verrattuna vuoden 2021 palautuksiin.

Kullekin viranomaiselle on laadittu omat tavoitteet palautuspäätösten määrien osalta, joita tullaan vertaamaan aiempiin palautusmääriin. Maahanmuuttovirasto vastaa koordinoinnista ja poliisi- ja rikosseuraamusvirastot operatiivisesta puolesta.

Projektiin kuuluu osana mm. niiden tulijoiden säilöönottaminen, jotka ovat saaneet kielteisen oleskeluluvan ja sitä myöten helpottaa hommaa, että lähtijöitä ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa pitkin kyliä.

Asiaa tullaan seuraamaan välitilinpäätöksillä ja lopullinen raportti onnistuneista palautuksesta toimitetaan vuosikertomuksen 2023 yhteydessä oikeusministeriölle.

– – –

Lukuina tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2021 lopussa viranomaisilla oli vajaa 20 000 ns. avointa tapausta, joissa henkilö oli saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen, ja joissa maahanmuuttovirasto katsoi tarpeelliseksi etsintäkuuluttaa henkilön, jolloin poliisi toimeenpanee palautuksen. Näistä 20 000 palautettavasta ainakin yli 10 000 on edelleen etsintäkuulutettu.

Mitään tämän tarkempia käytännön lukuja on vaikea löytää. Joka vuosi palautetaan joka tapauksessa muutama tuhat henkilöä, joten arvion mukaan ensi vuoden karkotettavien määrä olisi jotakin 5-6 000 palautettavaa.

Subscribe
Notify of
guest
64 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

”tulijoiden säilöönottaminen”, no nyt alkaa lyyti kirjoittamaan ainakin tältä osin. Tuo se myös ehkäisee rikoksia. Toivottavasti tämä nyt toteutuu niinkuin on suunniteltu eikä aleta lepsuilla. Tämä saattaa esimerkkinä rohkaista myös Suomen poliitikkoja, tosin hulluista vihreäistä olisi päästävä ensin eroon niin ettei nuo idiootit ole seuraavassa hallituksessa. Miten on, onko Ruotsissa jo ”tietyt piirit” aloittaneet kitisemisen ja lämpimän itkun ihmisoikeuksista?

Qroquius Kad

Kaipa tämä toteutuukin;
eikös tästä juuri äsken sovittu höpöfaarao Erdon kanssa, että kurditerroristit lähetetään sinne?

X

Huomaiskohan Erdo jos laivattaiskin Somppuja sinne?

mari

Huomaisi ja suuttuisi aivan silmittömästi…”mitä te näitä tänne työnnätte” !!!

ORC

Ja se olis oikein wIn-win tilanne sitten.

Qroquius Kad

Eipä oikeastaan;
höpöfaarao lähettäisi ne tänne takaisin pahantekoon.

mari

Toivottavasti lähetään mutta se on vain pisara meressä. Afgaanit, somalit, irakit jne, näiden palautuksiiin pitäisi saada ryhtiä ja puhtia. Kovin on ponnetonta ollut jos palautetaan pohjoismaista vähiten.

eipä näy leipäjonoissa

Loma alkoi. Ensimmäisenä suoraan töistä Aatun valintaan. Kaljaa. Sattui huvittava tilanne. Seisoin jonossa, kun tuli lähi-idästä kotoisin oleva kulkue. Viereiseen kassaan. Anteeksi nyt vain. Levisi vastenmielinen lemu. Se kassa missä olin, alkoi tämä kassaneiti pyyhkimään omaa hihnaansa, olettaen hajun tulevan hänen kassasta. Sitten tuli paikalle esimies. Vai oliko se esihenkilö. Alkoivat pesuaineilla pyyhkimään sitä prkl:n hihnaa. Esimies kovaan ääneen, että mikä hti täällä haisee. Kun viimein sain maksettua kaljan sanoin että nuo haisee. Muslimi seurue. Se haju oli jäätävä. Sivumennen, ostokset tekivät muslimeilla yli 400 e. Käteisellä.

Lemu oli pahempi kuin hom

Niin tuli kirjoitettua mutkat suoraksi. Edelläni olevan asiakkaan tuote alkoi valumaan. Ja jätti jäljet hihnaan. Samaan aikaan kun tämä rikastusperhe tuli viereiseen kassaan. Siivosivat sitä prkl:n hihnaa ja haukkuivat mädäntyneitä perunoita/paprikoita. Huvittavaa oli seurata pitkiä jonoja. Kukaan ei sanonut mitään suomalaiseen tyyliin. Itse sanoi sitten, että se haju tulee viereisestä kassasta. Muslimit eivät kuulemma peseydy, kuin tietyin väliajoin. Vai mitä sanovat suvakit?

mari

Mikä on ’Aatun valinta’ ja mitä muslimit ostivat 400 eurolla? Kunhan olen vain utelias.

X

Ei apteekki ja ei lääkkeitä, oletan.

Qroquius Kad

Lienee paikallinen lähikauppa.

Sami

”Aatun valinta” saattaa olla lempinimi tunnetulle saksalaistaustaiselle päivittäistavarakaupalle.

Samasta saksalaistaustaisesta kauppaketjusta käytetään myös nimitystä ”SS-market”, tai ”Natsi-siwa”.

mari

Jahas. Ymmärretty.

Maksu käteisellä

Ruokaa. Kaksi kärryllistä täynnä.

mari

Matuja näkee hyvin harvoin S-Marketeissa, K-kaupoissa jne. Aina liitereissä 2 tai 3 kärryä täynnä tavaraa. En ole ihan varma, mutta jotenkin on mielikuva että näillä olisi jokin diili Lidlin kauppoihin. Voisko olla niin, että diili on tehty kunnan sosiaalitoimen kautta..?

Minä

Palautuksia vähemmän vuodessa kuin mitä nuo lisääntyvät Ruotsissa. Ei vaikuta Ruotsin tilanteeseen juuri lainkaan. Pitäisi palauttaa kymmenen kertaa enemmän, jos halutaisiin tervehdyttää Ruotsia edes vähän.

kari ilmarinen

Juu, vaaliläskiähän tämä – surkean tilanteen aiheuttajat yrittävät nyt lohduttaa touhuun perintosin kyllästynyttä svenssonia. Saapa nähdä syyskuun vaaleissa kelpasiko tämä läski.

rocky

Eli meinaavat nostaa palautusten määrän kahdesta kolmeen.

73 on aika monta?

No, ensin pitää asia tietenkin tutkia eli tehdä ”utredning”. Anderssonka vakuutteli tänään ettei Ruotsin kansalaisia tietenkään heitetä ulos vaikka olisivat minkämoisia roistoja. Vain ei-Ruotsin kansalaiset terroristit tulevat kysymykseen.

Sitten, kuinkas ollakkaan, pamautti Erdokainen Madridin kokouksen päätteeksi että Ruotsi on luvannut luovuttaa 73 terroristia Turkkiin vaikka alkuluvut olivat 22 Ruotsista ja 11 Suomesta. Ja jos ei luovuta niin NATO-jäsenyys tyssää siihen.

Erdon pläjäyksen jälkeen tuli hiljaista eikä SVT tavoittanut sen kummemmin pääministeriä kuin ulkoministeriäkään.

X

Säikähtivät varmaan että seuraavaksi erdo vaatii heidän luovutusta turkkiin, terrorismin avustamisesta.

p.grandell

en ole uskonut joulupukkiin yli 60 vuoteen joten en usko hölmöläisten tom of finlandiaa edes perskarvan verran, sananhelinää… ihan skeidaa on, kyllä peppu-h sekä muut puniikit pitävät tyhmän sisäministerin kanssa huolen ettei tuhmat poliisi-sedät kiusaa kunniakansalaisia joita isolla rahalla syötetty ja paijattu miljardeilla.täm on totuus, ihan puppua koko teksti

Ilmari

Katsokaa sitä Ruotsin, Suomen ja Turkin sopimusta. Ei siinä luvata palauttaa ketään. Se on niin ympäripyöreä ettei se velvoita mihinkään.

stnan ryssä

Jaaha. Paavo taidat olla jonkun hyökkäyksen kohteena . Minulla ainakin hyppii jne sivut.

Musta tuntuu

Tuo linkki ylhäällä aiheuttaa hyppimisen!
Pt-median some seurantaan tästä ⇒| Facebook

mari

Minulla myös välkkyy tai oikeastaan värisee nuo avoinna olevat välilehdet näytön yläpalkissa joka kerta kun tulen PT-Median sivustolle.

Qroquius Kad

Minne katosi juttu Puolan raja-aidasta?

X

Poista samalla Z tosta zöörnälististä, väärinkäsitysten välttämiseksi.

mari

Sun nimimerkistö syntyy käsitys, että sä oot ’kymppi’, eli sellainen pomomies. Tai sit jonkun exä (huumoria vaan 😉).

X

Tai sitten luku ja kirjoitustaidoton jonka allekirjoitus on X. Onnex ryssät ei valkannu X tunnuksekseen olis ollu pakko vaihtaa. Väärinkäsitysten välttämiseksi.

mari

Hyvinhän sä kirjoitat. Ole vaikka liikennemerkki. Sellainen joka varoittaa tasoristeyksestä 🙂

mari

Que bueno! Nyt loppui välkkyminen.

Ketunpeliä

Ei sitä varsinaista sopimusta allekirjoituksineen ole näkynyt vaan vain yleisölle tarkoitettu yhteenveto ja se on ympäripyöreää. Olisi mielenkiintoista nähdä itse sopimus missä nämä palautettavien terroristien tarkat lukumäärät ovat präntättynä.

Turkin vaaleihin on vuosi aikaa. Jos se Erdogania hyödyttää vedättää hän meitä kukaties koko vuoden jos hän katsoo sen antavan hänelle lisää kannatusta.

X

Jotenkin tuntuu että Erdo kusee nyt omille jaloilleen pelleilyllään, Englanti ainakin vaikuttaa olevan hyvin kartalla kun lupasi takuita. Muiden on pakko tulla mukaan muuten ne saa hävetä silmät päästään. Odotan mielenkiinnolla jos putin kuitenkin tulee tänne yli rajan ja törmää Jenkkien koulutus osastoon ja ottavat yhteen tarkoittaako se WWIII? Erdo ei taida oikein käsittää miten isojen asioiden kanssa leikkii, mielestäni.

mari

Yhdysvallat piti Erdoganille yksityisen ’puhuttelun’ ennen kuin tätä sopimusta alettiin vääntämään. Fakta on, että Suomella on vankka USA:n ja Englannin tuki jäsenyydelle. Sitä ei yksi mehmetti estä. Yhdysvalloilla on koko joukko keinoja laittaa Mr. Sultan kuriin, joka muuten rakennutti liki 700 miljoonan palatsin itselleen. Kleptomania vaivaa tätäkin tapausta.

Qroquius Kad

Kyllä höpöfaarao tietää hyvin miten pitkälle voi mennä.

Se puhuttelu piti sisällään todennäköisimmin muistutuksen, että hävittäjäkaupoista ei päätä POTUS, vaan kongressi.
Siellä on alettu jo kuulla äänenpäinoja, että onko Ukrainan asia USAn?

Jos höpöfaarao ei ymmärrä lopettaa ajoissa, siellä voidaan päättää ettei epäluotettavan liittolaisen kanssa asioida enää laisinkaan, koska se estää kahden luotettavan liittolaisen täysjäsenyyden.

Se tietäisi Turkin asevoiman vanhenemista käsiin, ja sitä taas ei Turkin kenraalikunta katsoisi hyvällä.

X

Toivoa sopii ettei joku muu mene myymään niitä hävittäjiä turkille. Ryssät, Kiina..
Turkki olisi Nato maa mikä ostaisi aseensa idästä.

Qroquius Kad

Ei olisi enää kauaa NATO-maa.
Eikä Kiinalla ole halua rikkoa välejään Länteen yhden Ryssän takia, joka on alati kypsyvä hedelmä putoamassa Kiinan odottavalle kämmenelle.

X

Pystyykö Natosta erottamaan, eikö nyt olisi jo Turkin aika mennä. Sen touhuissa on kyse ihan jostain muusta kuin puolustusliiton asioista, eikö. Suomi ja Ruotsi täyttää vaatimukset. Mitähän Turkki vielä keksii, rahaa olisi kiva saada. Luojan kiitos Sale on neuvottelemassa eikä heppatytöt.

mari

Voi luoja jos siellä olisi joku Emma kari tai tyhmän läyheä Mikkonen. Niinistöllä on tiettyä karismaa ja charmia joka toimii molempiin sukupuoliin, siis myös miehiin. Enkä tällä tarkoita mitään seksuaalista vaan pikemminkin tietynlaista vakastiotettavuutta…<– onko tuo edes sana mutta en keksinyt muutakaan tällä kiemuraisella suomen kielellä.

X

Liika charmi on pahasta, jos lipsahtaa homo oletetun puolelle niin voi käydä huonosti ja neuvottelut loppuu ainakin. Salen apupojan kättelykin voi lisätä syljen eritystä erdolla, olleti että tietää.

mari

Charmia pitääkin osata käyttää oikein. Ei lipevästi kuten Macron vaan aidosti olemalla oma itsensä. Niinistöllä on just sillain sopivasti karismaa. Mitenköhän erdo-the sultan olisi tullut Haaviston kanssa juttuun. Tyyppihän on aika jyrkkä musulmán.

Qroquius Kad

NATOn perustamissopimuksessa ei ole proseduuria jonka mukaisesti jäsenmaa voitaisiin erottaa, mutta ennakkotapauksen voi luoda ja kirjata sen tulevaksikin menettelyksi tarvittaessa.

Turkki on strategisesti ja geopoliittisesti niin arvokkaalla paikalla, että sen erottaminen kirpaisisi liikaa.
Suomi ja Ruotsi puolestaan olisivat vielä arvokkaampia hankkimalla koko Itämeren NATOn haltuun.

Jos Turkki katsotaan epäluotettavaksi liittolaiseksi rauhan aikana, NATO voi katkaista kaiken yhteistyönsä sen kanssa muistuttaen aika ajoin, että tämä johtuu vain yhdestä ihmisestä, höpöfaaraosta.

ORC

Noh… se ei ole edes sopimus, vaan Memorandum of Understanding (MoU). Se on osapuolten kirjallinen ilmaisu että hetken aikaa he ymmärsivät toistensa mielipiteet. Seuraava hetki voi tuoda uudet ymmärrykset ja uudet mielipiteet.

kukavaan

Jostain jo luinkin, että Erdo uhkasi jättää ratifioimatta sopimuksen tai mikä paperi se nyt sitten ikinä onkaan. Ilmeisesti Putte on jättänyt uuden tarjouksen.

Putte on pelannut omalta kannaltaan shakkia hienosti. Erdon kukkoilu heikentää Natoa ja sehän sopii Putelle.

Qroquius Kad

Putler on pelannut shakkinsa erittäin huonosti tekemällä Ryssästä hylkiövaltion, joka häviää aloittamansa sodan.

Erdo voi olla höpöfaarao, mutta ei tyhmä eikä varsinkaan hullu.
Hänellä ei ole mitään halua eikä aikomusta suistaa Turkkia Ryssän ja Pohjois-Korean kanssa samaan hylkiöjoukkoon.

Hän vedättää vielä jonkin aikaa ja lopettaa ennen kuin USAn kongressi päättää sulkea Turkin ulos NATO-yhteistyötä;
kyllä Turkin poliittisella ja sotilastiedustelulla on agenttinsa Washingtonissa pitämässä Erdoa ajan tasalla vieterin kiristymisestä.

Sami

Ukrainassa on ollut sota jo 8 vuotta.

Mikä vasta nyt nosti näin suuren Ukrainamediakiiman?

Qroquius Kad

Ehkäpä jäätyneen paikalliskonfliktin laajentaminen täysmittaiseksi valtaussodaksi, joka uhkaa kaikkia Ryssän NATOon kuulumattomia naapurimaita poislukien Kiina.

X

Napsii yksitellen, nyt saa rauhassa keskittyä kun ei tarvii kiirehtiä Berliiniin. Kuten WWII lopussa. Naton jäsenmaat katselee vierestä kun ei voi sekaantua.

Piikivi

Palauttakaa kaikki, niin vähenee kaikki rikollisuus rutkasti ja kantaeurooppalaisten naistenkin turvallisempaa kulkea teillä ja toreilla … kaikkea hyvää siitä seuraisi…pelkästään hyvää…

Sami

Hallitusppuolueet+kok, sekä heidän äänestäjänsä eivät salli yhdenkään kehikset karkoitusta.

Joten haaveet kehisten karkoituksista ovat aika turhia.

X

Jos aikaisemmin palautettiin kaksi ja nyt palautetaan kolme niin eikö homma ole pihvi. Pääsee polliisi tärkeämpiin hommiin, esimerkiksi selvittämään onko jokin mies vai nainen vai jotain siltä väliltä.

murre riepunen

Palautuksista sekä muista tärkeistä asioista päätettäessä valtiojohto paikalla, mutta, missä on Marin, noh hän heiluu Pride-kulkueen keulahahmona johon tehtävään onkin sopivin.

Jepjepjep123

Eli kahdessa vuodessa nostetaan määrä kahdesta kolmeen palautettavaan. Puolikasta nousua vuodessa olisikin ollut vaikeampi toteuttaa, mikä lienee ollut este että määrä on junnannut viime vuodet kokonaismäärässä 2 vaikka erilaisia 1-99% lisäyksiä onkin kokeiltu vaadittavan.

jee

https://www.youtube.com/watch?v=JrnumCrz584

Tekikö Suomi historiansa suurimman hölmöilyn sopimuksessa Turkin kanssa? Ulkopoliittinen Instituutti

Sami

Ukrainakiima alkaa laantua. Hyvä niin.

Suomi Finland

Ruotsissa suljetaan esikoulu radikalisoitumisriskin vuoksi – Ulkomaat | HS.fi

Jokos Suvakkilan rasmusryhmässä kiljutaan rasismia?

Onhan se nyt rasismia, jos leimataan esikoululaiset islamisteiksi.

Suvakkilan logiikka: Jos muslimiveljeskunta ajattelee, että me länkkärit olemme torakoita ja meidät tulee murskata, niin tämä täytyy vain suvaita. Heillä on oikeus ajatella meistä niin. Muuten loukkaamme heidän ihmisoikeuksiaan ja asetamme oman kulttuurimme heidän kulttuurinsa yläpuolelle. Ja sehän ei passaa. Rasismia ja syrjintää. Ja sitä paitsi meidän länsimainen kulttuurimme on huonompi ja muslimien parempi.

mari

En lukenut juttua koska linkki on Hesarin (sellainen periaatepäätös). Mutta onhan tuokin aikamoista…jo pikkupenskat ovat niin radikalisoituneita että pitää laittaa esikoulunkin lappu luukulle. Tuopa se ei ole kenenkään muun vika kuin lasten vanhempien. Yhteiskuntaa on turha syyttää jos kakaratkin radikalisoituu. Se on aivan selvästi vanhempien kasvatuksen tulosta. Näinköhän tulee huostaanottoja ja jälleen uusia syytöksiä Ruotsin valtion ”seksiorjabisneksestä” (joka on syytöksenä niin älyvapaa että vain muslimi pystyy keksimään jotain noin typerää).

Kukavaan

”50 % lisää palautuksia ensi vuonna verrattuna viime vuoteen, käsky käy.”
Vähäisinkin ruotsalaisten ryhdistäytyminen johtaa vastapuolen raivon lisääntymiseen. Maahantunkeutujapopulaatio ei luovu vapaaehtoisesti saavuttamistaan asemista. Tunkeutujat katsovat puolustautuvansa.

Voi tulla entistä enemmän terroritekoja ja svedupoliisien kivityksiä. Ehkä tulemme näkemään uudenlaista maahantunkeutujaröyhkeyttä, uudenlaisia äärimmäistä pahuutta ilmentäviä tekoja, joita ei kukaan valkoinen ole edes pystynyt kuvittelemaan.

Tino

100 % ulos. Väkivaltainen väki ulos.