Norjan poliisin mukaan Oslon ampumisesta etsitään muitakin henkilöitä

Norjan turvallisuuspoliisi PST:n mukaan Oslon lauantaisen joukkoampumisen tekijä ei toiminut yksin vaan takana on muitakin toimijoita. Poliisi etsii heitä nyt aktiivisesti.

Norjan TV2:n mukaan turvallisuuspoliisin johto on niukkasanainen, mutta kertoo, että he etsivät aktiivisesti joitakin henkilöitä, joiden epäillään olleen jollakin tavalla mukana ampumisessa tai sen suunnittelussa.

Ampujan mr. Zaniar Matapourin asianajajan mukaan mies toimi yksin, mutta poliisin mukaan lähiaikoina on kuitenkin odotettavissa pidätyksiä.

– Etsimme aktiivisesti konkreettisia henkilöitä, PST:n johtaja Roger Berg sanoo.

Ampujaksi epäilty Zaniar Matapour tulee Iranin kurdialueelta ja on ollut jollain tasolla poliisin tiedossa jo ennen tapahtumaa mahdollisten epäilyttävien henkilöiden listalla.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.