Norjan poliisin mukaan Oslon ampumisesta etsitään muitakin henkilöitä

Norjan turvallisuuspoliisi PST:n mukaan Oslon lauantaisen joukkoampumisen tekijä ei toiminut yksin vaan takana on muitakin toimijoita. Poliisi etsii heitä nyt aktiivisesti.

Norjan TV2:n mukaan turvallisuuspoliisin johto on niukkasanainen, mutta kertoo, että he etsivät aktiivisesti joitakin henkilöitä, joiden epäillään olleen jollakin tavalla mukana ampumisessa tai sen suunnittelussa.

Ampujan mr. Zaniar Matapourin asianajajan mukaan mies toimi yksin, mutta poliisin mukaan lähiaikoina on kuitenkin odotettavissa pidätyksiä.

– Etsimme aktiivisesti konkreettisia henkilöitä, PST:n johtaja Roger Berg sanoo.

Ampujaksi epäilty Zaniar Matapour tulee Iranin kurdialueelta ja on ollut jollain tasolla poliisin tiedossa jo ennen tapahtumaa mahdollisten epäilyttävien henkilöiden listalla.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan

”tulee Iranin kurdialueelta ja on ollut jollain tasolla poliisin tiedossa jo ennen tapahtumaa mahdollisten epäilyttävien henkilöiden listalla.”

Erdo oli kuin olikin oikeassa.

Ja koska Zaniar on kurdi, hänen yhteistyökumppaninsa ovat kurdeja. Eihän tuollainen voi kaveerata turkkilaisten kanssa.

Jossain rinnakkaistodellisuudessa kurdeja jo kerättäisiin palautettavaksi lähtösijoilleen.

Kahdeksan surmanluotia

Toisaalta pohjoismaiseen tyyliin mediaa ei kiinnosta uhrit eikä heidän elämästään ja surevista omaisista välitetä hittojakaan sen sijaan on tavanomaiseen tapaan keskitytty tekijään ja tuotu jo esiin mielenterveysongelmat. Jossain vaiheessa hän alkaa saamaan uhrin asemaa.

Stefan Lööööfvenni

Voi kurri parkaa, oli joutunut tyytymään apeisiin verhoihin ja vanhaan äiphöyniin. Eikä norjassa saanut panna lapsia tai vuohia niin johan siinä alkaa kassit pullottaa.

ORC

Kurdeilla on toimiva itsenäinen (de facto) valtio, Kurdistan, pohjoisessa Irakissa ja osin Syyriassa. Miksi heitä siis täytyy hyysätä pohjoismaissa kun heillä on oma kotimaa?Palautukset käyntiin.

Qroquius Kad

Siitä pitäisi saada itsenäinen valtio myös de jure.

Sitä puolestaan vastustaa yllättäen Turkki.
Perusteena on, että jos irakinkurdit saisivat oman valtion, silloinhan turkinkurditkin alkaisivat vaatia sellaista.

Logiikka heittää tuossa häränpyllyä;

höpöfaaraonhan nimenomaan pitäisi kannattaa Kurdistanin tasavaltaa muodostettavaksi Pohjois-Irakin alueesta, että voisi heivata kaikki omat kurdinsa sinne.
Iran ja Syyria voiivat tehdä saman perässä.

Euroopan maat niiden jälkeen…

Qroquius Kad

Eipä tuo höpöfaarao Erdo ollutkaan niin vallan väärässä vaatiessaan Suomea ja Ruotsia palauttamaan suojelemansa kurditerroristit.
Norjakin voisi ottaa mallia.

Särmääjä

Paitsi vaan että tolla Iranin kurdimuslimilla ei ole mitään tekemistä Erdoganin tähtäimessa olevien Syyrian kurdikommunistien kanssa.

Qroquius Kad

No ei, mutta kaipa tuonkin voisi neuvotella samaan palautuserään kaupan päälle.

nimetönnä

Roistomaisista ja terroristisista taipumuksistaan tunnettuja ählämeitä sen enempää kuin ryssiäkään ei pitäisi moittia eikä tuomita.. Nämä julmat rotan luontoiset rosvojoukot ovat väärinymmärettyjä ja pohjimmiltaan suorastaan eräänlaisia hyvän tahdon lähettiläitä!

Eivät he itselleen mitään voi. Silkkaa hyvyyttään nämä umpikierot patologisesti valehtelevat luihut rotat nussivat rosvoavat ja ryssivät joka helvetin asian missä näitä rottia ikinä tavataankaan.

Venäjän puolustusministeriö vahvisti vetäytymisen torstaina iltapäivällä. Venäläiset ovat väittäneet jättäneensä naapuriltaan rosvoaman Käärmesaaren ”hyvän tahdon eleenä”.
Siinäs näette! Silkkaa hyvyyttään nämä rotat ovat kylvämässä köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia kaikkialle.

nimetönnä

Köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia on kylvetty sen verran runsaasti pitkin maita ja mantuja että ei menne kuin seuraavat 300 miljoonaa vuotta ja saastunut ympäristö ja siellä kasvanut vilja ja muut elintarvikkeet ovat taas syötäviä ja ympäristö elinkelpoinen.

Suomi Finland

Uraani köyhdyttää ja rikastajat ’rikastaa’.

Mikä enää voisi mennä enemmän pieleen?

Stefan Lööööfvenni

Mutta kun tulee mukavia pelihetkiä ja ne tekee töööörrgeeen siistii safkaa. Monikultturismus on ihanuus.

Johan Pomppas

Niin, Venäjää pitäisi vaan ymmärtää kun ammuskelevat vähän epätarkkoja ohjuksia jotka vahingossa osuvat ostoskeskuksiin, sairaaloihin tai kouluihin.

Kukavaan

Voivat ampua ohjuksia myös Helsinkiin.

”Suomelle on annettu sotilaalliset turvatakuut senkin takia, että Venäjän ohjusiskuja Helsinkiin tai Tallinnaan ei voida sulkea pois.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b33e55b4-0007-4d3a-9563-03c07b4b2afb

Qroquius Kad

Ei Ryssän ohjusiskuja Lontooseenkaan voida sulkea pois, mutta äärimmäisen epätodennäköisiä ne kaikki kolme olisivat.
Tuo Saarivaltakunnan ulkoministeritär on aiemminkin antanut lausuntoja, joiden perusteella hän ei ole aivan täysin kartalla Euroopan turvallisuustilanteesta.

Timppis

Niin 1939 pojat heittelivät toisiaan käytetyllä teepussella ja kävyillä semmostahan se sota on.vai mitä?

Qroquius Kad

Niin, talvella 1939-40 Ryssä todellakin terroripommitti Suomen kaupunkeja tarkoituksenaan murhata aseettomia siviilejä ja tuhota rakennuskantaa, aivan kuin Ukrainassa nyt.
Suomalaiset puolustautuivat silloin aivan kuin ukrainalaiset nyt.
Apua saatiin Lännestä vain paljon vähemmän kuin Ukraina nyt.
Silloin olisi liittolaisille ollut kovasti tarvetta, aivan kuten Ukrainalla nyt.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mahtaa kurdeja sapettaa Turkin, swedustanian ja suomalian kolmikanta sopimus , jossa luvataan hankaluuksia kurdeille. Jänniä pelihetkiä tiedossa. Valitettavasti en tunne myötätuntoa kurdeille. Ovat monasti näyttäneet miten/eivät ole sopeutuneet Pohjoismaihin.

Särmääjä

Suomi varsinkin ja Ruotsi on Nato-kiimassaan valmiit tekemään jopa jonkin YYA-sopimuksen Turkin kanssa. Sama kun sovittaisiin Venäjän kanssa että Suomi purkaa pakotteet ja lupaa auttaa Venäjää taistelussa Ukrainan natseja vastaan. Vittu noi poliitikot on kyllä naurettavia.

Tuttu Leffa

Onko kuvituskuva elokuvasta ”Apinoiden planeetta”?

Juha Sippilä

Ei, vaan elokuvasta Uuno Turhapuro, presidentin vävy.

Mussukka

Ei. Vaan suvakkien ihannevävy.

Daavidin poika

Minulla on ainakin vahva usko tuohon Norjan turvallisuuspoliisin ulosantiin. Ei tälläistä tekoa voi vain yksi typerä kurdi suunnitella, saati sitten tehdä. Nämä kouluitottamat Arabit pitävät meitä pohjois-eurooppalaisia täysinä idioottina.

Nyt kun otetaan huomioon Ruotsin tilanteen, niin siellä sekoittaa eduskunnan kaksi (2) kurdia. Amineh Kakabaveh, ja Noosy Dadgostar. Jopa Kurdi Dagostar kaatoi Löfenin hallitus kauden.

Kaiken kukkuraksi Ruotsin entinen Liberaalit puheenjohtaja Nyamko Sabuni ”neekeri” joutui eroamaan tehtävästään, koska antoi epäinhimillisiä kommentteja Ukrainan sodasta. Tämä Ruotsin ”neekeri” puollusti Venäjän invaasiota Ukrainaan.

Qroquius Kad

Kurdit eivät ole seemiläisiä arabeja, vaan indoiranilaisia.
Eiväthän ne eurooppalaisen tasolla ole, mutta eivät arabinkaan.

Ilmari

Onko siinä kuvassa Olav ja Harald?