Venäjän rahauudistus meni – ei kuten Strömsössä

Neuvostoliitto, jota nykyään kutsutaan Venäjäksi, julkisti hiljattain uuden 100 ruplan setelin. Ongelma on vain se, että neuvostoliittolaiset eivät pysty maksamaan setelillä mitään.

Venäjällä on sananlasku, että mikä näyttää paperirahalta ja tuntuu paperirahalta, mutta jolla ei voi maksaa mitään ja jota ei voi nostaa pankkiautomaatista, niin se on tietenkin venäläinen seteli.

Venäläinen seteliuudistus meni kirjaimellisesti reisille. Johtuu siitä, että venäläinen pankkiautomaattijärjestelmä perustuu länsimaiseen tekniikkaan ja kauppojen kassajärjestelmät ovat länsimaisia. Kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan, niin lännen pakotteiden voimasta kaikki teknlogiayhteistyö Venäjän kanssa on loppu.

Tästä seuraa se, että venäläisiä pankkiautomaatteja eikä kassajärjestelmiä voida päivittää tukemaan uutta uljasta 100 ruplan seteliä. Kauppojen rahantunnistusmenetelmät eivät tunnista seteliä aidoksi eikä kukaan tai mikään taho suostu ottamaan sitä myöten ottamaan vastaan tätä seteliä.

Eli käytännössä vaikka henkilöllä olisi kottikärryllinen uusia sadan ruplan seteleitä, niin niillä ei voi maksaa missään mitään.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.