Kööpenhaminassa ammuskelu ostoskeskuksessa – useita kuolleita ja loukkaantuneita

Tanskassa Kööpenhaminassa on menossa iso poliisioperaatio. Lentokentän lähellä Field`s:in ostoskeskuksessa tapahtui ammuskelu, jossa useat ihmiset ovat saaneet osumia.

Tällä hetkellä kerrotaan, että ainakin kolme ihmistä on saanut osumia ja heitä hoidetaan sairaalassa. Poliisi on ottanut paikan päällä yhden henkilön kiinni epäiltynä ampumisesta.

Juuri tällä hetkellä tapahtumien kulku on vielä epäselvä ja poliisi käy ostoskeskusta läpi osa osalta varmistaakseen, että paikalla ei ole muita ampujia tai räjähdepanoksia.

Yleisradioyhtiö dr.dk:n mukaan paikalta kuului useita laukauksia. Ostoskeskuksen sisätiloissa oli paljon ihmisiä ja laukaukset aiheuttivat kaaoksen kun ihmiset pyrkivät poistumaan paikalta.

Alueella on ollut illan mittaan paljon ihmisiä liikkeellä, vieressä on Royal Arena, jossa on illan mittaan tarkoitus pitää suuri nuorisofestari. Alue on suljettu ja vahvasti aseistautuneet poliisit ovat alueella.

Ihmiset pakenevat alueelta.

 

Alla filmiltä kuuluu laukauksia, kun jollakin on sattunut olemaan kamera päällä.

 

Ambulansseja oli varattu paikalle useampia.

 

Tällä hetkellä ei ole tietoa, että mikä ampumisen tausta on ja keitä ovat haavoittuneet. Haavoittuneiden määrääkään ei toistaiseksi tiedetä. Kiinniotettu ampujaksi epäilty on vaikuttaa kuitenkin olevan valkoihoinen mies.

Filmillä ampuja kävelee kuin ei mitään. Pitkäpiippuinen ase olkapäällä.

Poliisi on hetki sitten vahvistanut, että kuolleita on, mutta määristä ei puhuta. Epäillyksi tekijäksi on vahvistettu 22-vuotias etninen tanskalaismies.