Eillisessä Kööpenhaminan ampumisessa kuoli kolme ja loukkaantui vakavasti neljä

Sunnuntai-iltana Kööpenhaminassa tapahtuneessa ammuskelussa kuoli kolme ihmistä ja neljä loukkaantui vakavasti. Useampia loukkaantui lievemmin kun väkimassa pyrki pakenemaan ostoskeskuksesta.

Tapahtuma alkoi Kööpenhaminassa Amagerin kaupunginosassa keskustan eteläpuolella sijaitsevassa isossa ostoskeskuksessa Field`s:issä klo 17.30 aikaan. Pitkäpiippuisella aseella varustautunut ampuja alkoi ammuskella summittain ostoskeskuksen sisällä ja välillä ulkona.

Alueella oli paljon ihmisiä, sillä viereisellä Royal Arenalla oli tarkoitus pitää myöhemmin illalla suuri musiikkiesitys.

Ihmiset pakenivat osittain kaaoksessa ulos alueelta. Lopulta selvisi, että kolme ihmistä oli kuollut ja neljä loukkaantunut vakavasti. Kuolleet olivat 17-vuotiaat tanskalaiset tyttö ja poika sekä 46-vuotias venäläinen mies, joka oli asunut Tanskassa jo pitkään. Loukkaantuneita olivat 19- ja 40-vuotiaat tanskalaiset naiset ja 16-vuotias ruotsalainen tyttö ja 50-vuotias ruotsalainen mies. Myös useampi ihminen sai pienempiä vammoja paetessaan ostoskeskuksesta.

Kenelläkään uhreista ei tiedetä olleen mitään yhteyttä tekijään.

 

Poliisi ei tutki asiaa terrori-iskuna, mutta toisaalta motiivia teolle ei vielä tiedetä. Kaikki uhrit olivat summittain valittuja ja tekijä on alustavasti tunnustanut olleensa ampuja. Ampujalla oli kiinniottohetkellä hallussaan myös teräaseita.

Epäilty tekijä on 22-vuotias tanskalainen mies, joka on jollakin tavalla ollut poliisin tuttu, mutta mitään tällaista joukkoampumista ei ole ollut epäiltynä. Miehen kerrotaan olleen psykologin vastaanotolla ennen tekoa.

Fieldsin ostoskeskus, jossa ammuskelu tapahtui, on alueena suuri ja moderni ostelualue. Siellä on monenlaisia palveluja toimistoista hotelleihin ja lentokentän läheisyys kuvastaa alueen ulkoasua.

 

Jotkut ovat väittäneet, että ammuskelu tapahtui maahanmuuttaja-alueella, mutta ei tapahtunut, vaan pikemminkin päinvastoin. Jos kuvissa näkyy paljon maahanmuuttajia, niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, että Tanskassa on yhtä paljon maahanmuuttajia kuin Ruotsissa tai ylipäätään Keski-Euroopassa.

Koska alueella oli faktuaalisesti paljon muslimitaustaisia henkilöitä, niin muslimipiireissä tapahtumaa on alettu nyt rakentamaan siltä pohjalta, että kyseessä oli muslimeihin kohdistunut terrori-isku, mutta jollaisena poliisi ei sitä halua tutkia islamofobian takia. Tanskan poliisin mukaan asiaa ei tutkita terrorismina, tai mitään viitteitä sellaiseen ei ole.

Vaikka netissä leviää monenlaisia väitteitä tällaisten tapahtumien tiimoilta, niin ainakaan toistaiseksi ei ole tullut esille, että ampuja olisi osallisena johonkin isompaan järjestöön ja teko olisi ideologisesti latautunut.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
liisa vtuhorsmanperse

Mitä ilmeisemmin tavallinen mielisairas teko, ilman terroria ja yhteyttä islamisteihin. Kuvista saattoi havaita jotta ostopaikan asiakaskunta oli paljolti lähiäidästä afrikan suuntaan, vaikka kauppa ei ole ghettoalueen liepeillä eikä vastaa esm. itäkeskusta suomessa. Itse vältän isoja kauppakeskuksia turvattomuuden vuoksi, samoin kuin joulunajan kristittyjen tapahtumia ja pääsiäisen ajan juhlintaa toritapahtumia jne. Globalisatio on vähentänyt turvallisuutta kaikkialla pohjoismaissa tietty Ruotsi on vielä ihan omaa luokkaansa ja todennäköinen lähitulevaisuuden islamistinen pohjoismaa, mutta seon heidän valintansa jos näin menee. Minusta ruotsilla olisi nyt mahdollisuus kuin suomellakin sopia turkin viranomaisten kanssa laajasta yhteistyöstä ja toimittaa listat 2015 maahantunkeutuneista sormenjälkineen turkkiin, nämä voisi edullisesti tutkia minkälaista väkeä todella tuli “taakanjaossa” maahan ja sopia toimitukset eteenpäin irakiin yms?

akkojen baari

Kampin kauppakeskus Helsingissä on parissa suhteessa sen oloinen paikka, että siellä ehkä kannattaisi välillä vilkuilla ympärilleen…

Musu ja/tai pisu päässä

Junttura on julkaissut netissä videoita joita poliisi nyt tutkii. Tyypillä on ilmeisiä aggressioita. Hän on myös tyytymätön saamaansa mt-lääkitykseen ja sanoo ettei se auta. En enää muista lääkkeen nimeä mutta se alkoi Qlla, Qui… Käytetään skitsofrenian ja maanis-depressiivisyyden/bipoläritet hoitoon.

Ruotsissa nuorten mielenterveys on huonontunut 30% viimeisten 10 vuoden aikana (pari pv sitten) ja huumeitten käyttö lisääntyy. Odotettavissa on siis tällaisia tekoja jatkossakin, kaikkien muitten sekopäitten lisäksi.

autotallikemisti

Kyseistä lääkettä määrätään hyvin yleisesti miltei kenen tahansa nukahtamisongelmiin.

Eli hän mitä luultavimmin teki murhat lääkkeestä huolimatta, ei suinkaan sen vaikutuksesta.

Dr. Piller

Jätkähän nimeenomaan sanoi ettei lääke auta. Eikä se ole mikään ”kenen tahansa” ensisijainen unilääkekään:

Quetiapin är en antipsykotisk medicin som har utvecklats för behandling av schizofreni, bipolär depression och mani, enligt Fass. 

Prozac

Käyköhän tällä kertaa niin, että jos ampuja on perustanskalainen makkaransyöjä, niin media kauhistelee “natsimeininkiä”, eikä kiinnitä huomiota mielenterveys ongelmiin, niin kuin se tekisi vastaavassa islam hyökkäyksessä.

Daavidin poika

Kyllä pohjois-euroopasta on tullut vaarallinen paikka elää, ei oikeastaa uskalla ottaa enää osaa minkään näköisiin tapahtumiin. Tangomarkkinatkin olisi parin vuoden tauon jälkeen käynnistymässä. Jätän kuitenkin menemättä, koska en oikein enää luota tähän suomenkaan turvallisuuteen.

Nopeastihan tuo Ruotsin syndrooma levisi muihin pohjois-euroopan maihin.

KEHITYSMAALAISTUTTUAMME:

Pieleen on mennyt. Istut sitten katukahvilassa, konsertissa tai kävelet tavaratalossa niin aina saa olla SILMÄT NISKASSA 👀 ja pakotie suht selvä.

Särmääjä

Tästä tulee vähän semmonen kouluampujafiilis paitsi että päätti varmaan lähteä vain räiskimään johonkin paikkaa vailla mitään yhteyttä mihinkään ja mitään väliä mistään.

Särmääjä

Ja osottaakseen kuinka sekasin ja hoidon tarpeessa on.

Qroquius Kad

Ainakin tähänastinen hoito on ollut sekä riittämätöntä että vääränlaista, jos tyypille on lykätty vaan ketiapiinia vaikka hän on tehnyt selväksi ettei se vaikuta.

Edelleen siinä on valtava ero, onko hän ollut psykiatrin hoidossa vai lähetetty juttelemaan psykologille;

viimeminitut kun eivät ole mitään lääkäreitä, vakka suurin osa suomalaisista niin ilmieisesti luulee eikä psykologeilla ole mitään halua oikaista tätä väärää käsitystä, paremminkin päinvastoin.

Pääkopan kaikuluotaus

Psykologi ei myöskään määrää lääkkeitä, vain lääkäri voi sen tehdä.

No nyt on jäbä siirretty psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle ja hänelle tehdään mielentilatutkimus, vai mikä se suomeksi nykyään on?

Qroquius Kad

Sehän se edelleen.

Tekijä hoki MInfon mukaan laukausten välillä:
“Det er ikke ægte”, eli tämä ei ole todellista.

Jos pitää paikkansa, tyyppi ei sitten kokenut ampuvansa ihmisiä saati ampuvansa lainkaan.
Mutta saa nähdä mihin tulokseen mielentilasyyni päätyy.

Valeampuja

Tarkoitti ilmeisesti ettei ase ole aito vaan atrappi.

Juha Sippilä

SHOKKIA PUKKAA.