Ministeri Mikkonen: Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajien jengirikollisuuden kanssa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoo kirjalliseen kysymykseen antamassa vastauksessaan, että maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa. Kyse on rasismista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati hallitukselta toimia maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kitkemiseksi. Immonen kysyi, että aikooko hallitus kiristää maahanmuuttolakeja, jotta maahanmuuton ongelmat saadaan estettyä. Asiasta kertoo Suomen uutiset.

Mikkonen vastasi:

– On täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä. Maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä; Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Sen sijaan on katsottava ketjut, joissa rasismi-syrjäytyminen-jengiytyminen-rikollisuus johtavat ikäviin kehityskulkuihin, sisäministeri toteaa vastauksessaan.

”Rasismi johtaa rikollisuuteen”

Toisin sanoen Mikkosen mukaan maahanmuuttajiin kohdistuva rasismi on maahanmuuttajarikollisuuden ydin ja kohdistamalla toimia rasismiin, päästään eroon maahanmuuttajarikollisuudesta.

– Puuttumisella syrjäytymiseen ja rasismiin estämme jengiytymistä, väkivaltaista radikalisoitumista ja ennaltaehkäisemme rikollisuutta, Mikkonen tietää.

Edelleen Mikkonen kertoo, että maahanmuutto itsessään ei luo rikollisuutta eikä rikoksen tekijöiden taustasta voida päätellä rikokseen johtaneita syitä. Maahanmuuttajien määrällä ei ole mitään yhteyttä maahanmuuttajien katujengien määrään.

Asiasta kertoo Suomen uutiset.


Onko Krista Mikkonen oikeassa? Ja voiko Suomi enää vaikuttaa maahanmuuttajajengien määrään?

Tuskinpa, kun ne ovat syntyneet niin niitä ei voi enää noin vain sormia napsauttamalla saada pois. Yhteiskunnalla ei ole minkäänlaisia käytännön keinoja saada kerran syntyneitä jengejä pois markkinoilta. Sama ilmiö on kaikkialla maailmassa Meksikosta Yhdysvaltoihin ja Keski-Euroopasta Ruotsiin.

Sieltä voi katsoa esimerkkejä, jengit ovat niin vaikutusvaltaisia, että pitävät kokonaisia asuinalueita hallussaan ja vallassaan. Paikalliset ihmiset, esim. Rinkebyssä, vaikka haluaisivatkin elää ”normaalia” elämää, niin heidän on silti otettava huomioon nämä jengit.

Jengikulttuuri on rinnakkaisyhteiskunta ja se tarjoaa kaiken sen, mitä joku nuori maahantulija kaipaa; rispektiä ja rahaa. Rispektiä ja rahaa. Suomalainen yhteiskunta, kuten ei ruotsalainenkaan, pysty ikinä tarjoamaan nuorelle maahanmuuttajanuorelle ”paikkaa systeemissä”. Jengissä nuorukainen on jotain. Jengin kautta erilaisilla rikoksilla tienaa myös sata kertaa enemmän kuin jossain kusisessa osa-aikaisessa varastotyössä pomon huutoa kuunnellessa, jossa palkka on 7,20 euroa ja palkkakin tulee aina kaksi kuukautta jälkikäteen.

Vaikka Suomi löisi nyt totaalistopin maahanmuutolle, niin siltikin jengit jäävät elämään.

Sisäministerin vastaus vain osoitti sen, että siellä ei olla millään tasolla perillä mistä on kysymys.

Subscribe
Notify of
guest
87 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Maanpetturit virheet
Maanpetturit virheet
4.7.2022 16:41

Kiitos Paavo jälleen kerran ns rautalangasta vääntäen asian todellinen tilanne. Samaa mieltä, että peli on menetetty. Sinisilmäisyys sekä naisen tunteet. Ja tässä ollaan koko Skandinaviassa. P.Vahtera blogi oli jälleen kerran sellaista totuutta, missä suossa Oy Suomi AB kulkee. Tyyliin, ollaan suonsilmäkkeessä vajoamassa, ja pidetään siitä prkl:n ruohonmättäästä vielä kiinni, mutta ei auta. Paska imee mukaansa.

HenkkaR
HenkkaR
5.7.2022 22:21

Muuten samaa mieltä, mutta tuosta en että peli olisi menetetty. Sitä se ei ole alkuunkaan eikä pidä toivoa heittää, se on pahinta itsensä jalkaan ampumista mitä voi tehdä.

Ensinnäkin, Suomi on jo jengiongelmainen kyllä, mutta vielä kuitenkin niin vähäisesti että olisi vielä helposti siivottavissa, jos niin suinkin haluttaisi. Itseasiassa Suomen jengiytyminen on vielä niin alkutekijöissään että jopa pelkkä ”kasvualustan tukahduttaminen” voisi saada sen kuihtumaan, eli uusien maahanmuuttajien ottamisen lopettaminen ja nykyisillekin sossutukien antamisen lopettaminen, sekä kaikkia koskevan rikoslain uudistaminen niin että rangaistukset oikeasti vaikuttaisivat tekijöihin, niin kyllä siinä jo jengirikollisuus kuihtuisi Suomesta, jossa moista harrastavat lähinnä wannabe-gangstat jotka ”ottavat ilon irti” Suomen tarjoamasta sosiaaliturvasta, paperittomasta oleskeluoikeudesta, ja olemattomista rangaistuksista. Valtaosalle iskisi vellihousuus jos nuo houkutustekijät poistettaisiin.

HenkkaR
HenkkaR
5.7.2022 22:31
Vastaa...  HenkkaR

Ja jatkan vielä, niin paljonhan tämä on muualla länsi-Euroopassa pahempi tilanne, mutta käytännössä koko Euroopassa edelleen siivottavissa. Ehkä Ranska poikkeus, jota on ilolla monikulttuuristettu vuosikymmeniä ja toistuvat mellakat hyväksytty normi jo miesmuistia pidempään. Mutta melkeinpä kaikiata muista Euroopan maista voitaisi tämä 2015 alkanut jengiongelma vielä hyvin ongelmitta siivota jos poliittista tahtoa olisi. Se toki vaatisi kovempia otteita kuin pelkän houkutustekijöiden poistamisen, mutta yhtäkaikki mahdollista. Vielä.

Toivoa antavana esimerkkinä voidaan pitää itä-Euroopan länsimaita, joista Neuvoatoliiton hajottua vallinnut kehitysmaatasoinen yhteiskuntajärjestys Neuvostomonikulttuurin jäljiltä on saatu muutettua maailman jengivapaimmaksi, toimivaksi ja turvalliseksi yhteiskunnaksi.

Kas kun ei:
Kas kun ei:
4.7.2022 16:54

Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajien kanssa.

MattiS
MattiS
5.7.2022 12:51
Vastaa...  Kas kun ei:

En olisi edes ollut ihmeissäni jos juuri noin olisi Mikkonen sanonut. Aivan tavallista vihreiden ajatuksen juoksua.

Mutta se minua hämmästyttää, että se on kuin jokin kiveen hakattu tosiasia johon pitäisi täysillä pyrkiä, että maahanmuutto paskamaista olisi se Suomen pelastus. Vaikka todisteet näyttävät kiistattomasti vain sen että Suomi menee viemäristä alas näiden paskamaista tulleiden avaruuskirurgien vuoksi.

Sopii pohtia miksei kunnollisia ihmisiä Suomi kiinnosta. Ainoastaan sosiaalipummeja ja rikollista-ainesta tämä maa vetää.

satusetä Gustafsson
satusetä Gustafsson
4.7.2022 16:55

Satutädin pirtsakka ulkonäkö saa sepitykset kuulostamaan todelta peruspöljien ydinkannattajien lävistyskorvissa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.7.2022 17:03

Kyllä sisäminiseriössä ollaan oikein hyvin selvillä, mistä on kysymys.
He tekevät tätä tahallaan tuhotakseen Valkoisen Heteromiehen, joka vihaavat raivoisasti tietämättä itsekään oikein miksi.

Ehkäpä vain siksi, että tuntuu niin hyvältä tuntea niin vahvasti.

miesviha
miesviha
4.7.2022 17:56
Vastaa...  Qroquius Kad

Jep. Se on agenda nro 2. Jatkuvasti on jotain syyllistämistä kantasuomalaista miestä kohtaan. Päivittäin valtamedia suoltaa sitä samaa. Suomalainen mies sitä ja tätä. Negatiivisessa sävyssä. Naisialsitetaan jalustoille, sekä tyttöjä. Partalapsia ylistetään jne. Väitän että suomipojat voivat huonosti. Ketään ei kiinnosta. Pojat ovat jääneet huomiotta. Pärjäävät kyllä logiikassa sekä englannissa, koska pelaavat pelejä. Siitähän olikin juttua, miten pelien pelaaminen kehittää. Jotain hyvääkin.

miesviha
miesviha
4.7.2022 17:56
Vastaa...  miesviha

Siis naisia laitetaan jalustalle.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:11
Vastaa...  miesviha

Jalustalle on nostettu sekä naiset että maahanmuuttajat. Intersektionaalinen feminismi jyrää, pääsponsorit ovat jopa ministereinä; Ohisalo, Mikkonen ja Haavisto. Kuten on nähty, tästä ei ole seurannut mitään hyvää.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.7.2022 14:35
Vastaa...  miesviha

Pyllybikinit eivät näytä hyvältä tavallisen naisen päällä.

Ainakin, jos termillä ’tavallinen nainen’ tarkoitetaan naista, jolle hyvä ruoka ja juoma maistuu yli ravitsemustarpeen, mutta liikunta ei sitten pätkääkään.

Kaikkiin kehoihin ei kannata yrittää yhdistellä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia vaatekappaleita.

Mutta kaikkien kannattaa liikkua ja syödä terveellisesti ja jos se johtaa muotoihin, joita esim pyllybikinit imartelee, niin ei kun päälle vaan jos huvittaa.

Tosiasia vaan on, että kaikki kehot eivät ole kauniita, eikä kannata väkisin yrittää pukea trikoota riskin päälle.

mari
mari
4.7.2022 20:03
Vastaa...  miesviha

Kyllä meitä naisia on joita kiinnostaa mukavat ja luotettavat suomalaismiehet. Katsos kun meistä(kään) ei olla kiinnostuneita, yksikään media ei kirjoittaisi vaikkapa minusta, puoliksi etelä – amerikkalaisesta ja puoliksi suomalaisesta nuoresta naisesta juttua jossa liputtaisin suomalaismiehen puolesta, ja kertoisin etten haluaisi puolisoksi ketään muuta kuin rehdin kunnon suomalaismiehen. Enkä missään tapauksessa muslimia. Muistaako kukaan onko media tehnyt ainuttakaan positiivissävyistä juttua kansallismielisistä naisista? Negatiivista sontaa on kyllä suollettu, etenkin PS-puolueen naisista. Mitä yritän epätoivoisesti kertoa on se, ettei näkyvyyttä saa kuin tietynlaiset naiset jotka täyttävät tämän päivän hulluuden ja typeryyden standardit. Älkää luopuko toivosta rakkaat suomalaismiehet, etenkin kun olen päättänyt toistaiseksi jäädä asumaan Las Palmasiin ja jossakin vaiheessa tulen etsimään Suomesta kumppanin mulle kaveriksi, on hyvä duuni ja oma kämppä ja tulisen leppoisa luonne 😉

mari
mari
4.7.2022 20:10
Vastaa...  mari

Tarkennukseksi! Tuo loppu oli vähän pilke silmäkulmassa heitetty, mutta…silti se on totta. Ei oikein nappaa se paikallistarjonta siellä Palmasissa. Miehet siellä puhuu paljon ja tekevät vähän, toki aina on poikkeuksia. Suomalaismies taas puhuu vähän mutta tekee paljon (on ahkera ja osaava).

Joppos123
Joppos123
4.7.2022 22:54
Vastaa...  mari

Tässähän meinaa heittäytyä vapaaehtoiseksi. Kohta eläkkeelle jäävä sotapoika. Mitään en kyllä intin lisäksi osaa, keskimäärin kaikki mihin kosken hajoaa mutta into pinkeellä aina.
Savolainen joten en ihan terve muutenkaan .

T
T
5.7.2022 08:24
Vastaa...  mari

Onko muuten L Palmasissa matuongelmaa?

mari
mari
5.7.2022 19:11
Vastaa...  T

Siinä mielessä kyllä, että saarille tulee lähetyksiä Afrikan rannikolta säännöllisesti. Tulevat siis vesitse. Jos rannikkovartiosto näkee näiden veneen tarpeeksi ajoissa, se saatetaan takaisin sinne mistä oli lähtenyt (riippuen veneen kunnosta). Jotkut on otettava huostaan. Heitä ei lasketa liituilemaan vapaana sinne tänne koska turismi pyörittää niitä saaria. Paikallishallinto sekä paikalliset eivät sinne matuja todellakaan halua, espanjalaiset sattuneesta syystä tuntevat muslimit hyvin. La Palman saarella on suuri aidattu vastaanottokeskus jonne säilötään kaikki odottamaan paluulentoa kotiin. Joskus osa työnnetään mannermaan riesaksi.. Kanaria ei niitä halua koska saaret elää turismista. Siksi Las Palmas onkin yksi turvallisimpia kaupunkeja Euroopassa. Olen liikkunut siellä lukuisat kerrat kaikkina vuorokauden aikoina ilman mitään ongelmia. Muutama paikallinen kerjäläinen löytyy, ei niilläkään ongelmia toimtulon suhteen ole, minimi toimtulotuki oli jotain 470e Espanjassa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 20:13
Vastaa...  mari

Oo, Las Palmas, sanoi Vexi Salmi.
O paloma blanca, sanoi Johannes Bouwers.
O paloma blanca de Las Palmas.

Onko siellä sellaisia?

mari
mari
5.7.2022 22:11
Vastaa...  Qroquius Kad

Siis Las Palmasin valkoinen kyyhkynen. Tarkoitat varmaan muusikkoa nimeltä Johannes Bouwens aka George Baker? Katri Helenakin lauleskeli Paloma Blancasta 1964, mutta tuskin sanoituksilla on mitään tekemistä Kanariansaarten kanssa. En tiedä miten Bouwensin kappale liittyy Las Palmasiin. Noin yleensä ihmiset käsittää kaupungin vain lomakohteeksi. Nämä pyöriikin vain Canterasin 3km pitkää rantapromenadia eestaas ja käyvät ohjatuilla retkillä. Kaupunki on kuitenkin viime vuosikymmenien saatossa kasvanut hurjasti, koko metropolin alueella asuu n. 400 000 ihmistä, joten mikään nytikylä se ei ole. Vanhempi rakennuskanta hallitsee ydinkeskustaa ja modernimmat ympäröi sitä. Yksi suosikkipaikkani postimerkin kokoinen puisto ’Pino Apolinario’. Useita kauniita eri puita, havukuusista poppeleihin. Valtavat n.2.5 metriä korkeat Aloe Verat ovat siellä korkeimpia mitä olen nähnyt (aloe veraa näkee kaupungissa kaikkialla). Siellä puiden varjossa penkillä istuessa saattaa hyvinkin nähdä paloma blancan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 22:50
Vastaa...  mari

Kunhan vaan yhdistelin kaksi tunnettua popkappaletta vailla sen kummepia konnektioita kuin lievä sanojen yhteensointuminen.

mari
mari
6.7.2022 02:15
Vastaa...  Qroquius Kad

Ihan kiva. Minulle oli tuo Katri Helenan kappale täysin tuntematon. Kauniit sanat siinä on. Voisin lisätä vielä sen verran, että noin yleensä Kanarialla ollaan hyvin nuivia. Eurooppalaiset ovat tervetulleita lomalle sekä töihin että asumaan, mutta afrikaanoja & musulmaaneja ei haluta riesaksi ja ongelmia aiheuttamaan. Kyllä porukka siellä tietää millaisia ongelmia nämä aiheuttaa Costa del Solin alueella. Siellähän marokkolaisjengit pystyryöstävät turisteja keskellä kirkasta päivää. Ne tekee tiiviin ringin uhrin ympärille ja sitten putsaavat kaiken. Jossain Fuengirolassa tai Torremolinosissa ei iltaisin voi liikkua kuin isolla porukalla. Kiitos laittomien matujen. Las Palmasissa olen ollut ’yökuvassa’, siis jalustan kanssa valokuvaamassa useat kerrat pikkutunneille eikä koskaan mitään ongelmia. Nada. Ja just sellaisena paikalliset haluavat sen pitää. Onneksi saarilla on valtaa päättää omista asioista käytännössä yhtä paljon kuin autonomisella alueella.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:07
Vastaa...  miesviha

Ja nyt vihreiden nuorten mielestä setämiehet ovat viemässä pois heidän oikeutensa. Voi hellanlettas sentään!

Joppos123
Joppos123
4.7.2022 22:47
Vastaa...  Qroquius Kad

Sen kuin koittavat. Ämmät huomaavat jossain vaiheessa olevansa tavan kuolevaisia.
Kun kähtävä mätkii niitä turpaan, menetkö väliin? Minä en.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 12:41
Vastaa...  Joppos123

Talvisotaan lähti suomalainen mies mielessään koti, uskonto ja isänmaa.

Koti oli ydinperhe, johon kuuluivat isä, äiti ja lapset.
Uskonto oli kristinusko ja sen muodostama eurooppalainen kulttuuri vastavoimana mongolien perustamalle Ryssän örkkikulttuurille.
Isänmaa ei selityksiä kaivannut tuolloin.

Entä nyt?

Suuri osa nuorista suomimiehistä tietää, ettei ole toivoa päästä parisuhteeseen saati naimisiin suomitytön kanssa.
Ne kun ovat yhä useammin tuollaisia:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008925576.html

Kuka tuollaista haluaa puolustaa?

Uskonto on kirkon toimesta heitetty romukoppaan islamille alistumisen edestä.
Ja isänmaa…se on kirosana:
”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista!”

Monikohan enää lähtisi uuteen Talvisotaan?

Daavidin poikai
Daavidin poikai
4.7.2022 17:43

”Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajien jengirikollisuuden kanssa.

Aluksi: kannattaa muistaa se, että tässä ei ole kyse mistään maahanmuutosta niin kuin Mikkonen mainitsee.! Vaan hehän ovat lähteneet pakoon sotaa vainoa, ja kidutusta. Sekin on selvä asia, että nämä sotaa vainoa, ja kidutusta paenneet ovat perustaneet omia jengejä, kumpiko jakaa väärää informaatiota kansalaisille, poliisi vain poliitikot.? Tämä Mikkosen ulosanti on selvä tieto siitä, että poliisi viranomaisella ei ole mitenkään yhteistyötä Arkadianmäen pilaritaloon.

miesviha
miesviha
4.7.2022 17:58
Vastaa...  Daavidin poikai

Takuulla on yhteistyötä. Ohisalo ( virheet ) , toivianen ( virheet ) , Taponen ( virheet ) .

Huru-ukko
Huru-ukko
4.7.2022 19:59
Vastaa...  Daavidin poikai

Vai tarkoititko pirilatoon??

Earl Stone
Earl Stone
5.7.2022 05:15
Vastaa...  Daavidin poikai

Oikeasti raiskanneet naapurin tyttären ja siksi on parempi lähteä viherparatiisiin jatkamaan kujeita joilla kotimaassaan pääsee hengestään.

Neuvokaapas expertit
Neuvokaapas expertit
5.7.2022 08:17
Vastaa...  Earl Stone

Ei siitä rankasta yleensä ku sitä uhria.

Waltsu
Waltsu
4.7.2022 17:52

”Maahanmuuttajien määrällä ei ole mitään yhteyttä maahanmuuttajien katujengien määrään.”
Siis Suomessa ja Ruotsissa olisi tasan yhtä monta somppujengiä kuin nyt on, vaikka näihin maihin ei olisi ikinä tullut yhtään somppua. Joo-oh, uskotaan.

mari
mari
4.7.2022 20:21
Vastaa...  Waltsu

Niinpä. Mikkonen tässä luetteli kaikki tekijät tasan päinvastoin. En tiedä onko Mikkonen oikeasti noin typerä vai oliko vastaus vain kettuilua koska kysymys ’mitä hallitus aikoo tehdä estääkseen jengiytymisen’ tuli perussuomalaisilta. Vihreillehän ei mikään ole niin hauskaa kuin harhaluulo siitä, että tulipas lyötyä jauhot suuhun taas perussuomalaisille. Nyt kävi kuitenkin jälleen niin, että vihreä edustaja teki itsestään täyden tolvanan mikä ei sinänsä yllättänyt. Typeryksiä, hyödyllisiä idiootteja, talouden tuhoojia, terroristien maahantuojia jne. Kaikinpuolin erittäin haitallinen ja vaarallinen puolue Suomelle.

Saatanan kätyrit
4.7.2022 21:32
Vastaa...  mari

Saattaa olla ihan tavallinen psykopaattikin? Kehonkieli ja iloisuus vahingosta kertoo sairaan persoonan vaivoin peitellystä nautinnosta aiheissa jotka ei normaalia enää hymyilytä enää vähääkään, missään pohjoismaassa.

pah
pah
4.7.2022 22:16

Batiikkinoidat arvostavat ilman huoltajaa olevia poikia / turvapaikanhakijoita! https://altcensored.com/watch?v=kBiAUdnLfpE
Hyysäys on messevä bisnes. Hyysäreinä häärivät batiikkinoidat ovat keksineet itselleen orgastisen kivan elinkeinon eksoottisista murjaaneista ja saavat hyysäyksen ohessa huomiota ja seksuaalista tyydytystä kiimaisilta tulijoilta, koko seksuaalista hyvyyttä huokuva orgasmia tavoitteleva touhu täydellä palkalla.
Tottahan nämä punavihreät liimanhaistelijat omaa elinkeinoaan ja kyseisen klusterin etuja pyrkivät suojaamaan kaikin keinoin.

kloroformi
kloroformi
4.7.2022 18:10

Schengen-sopimus oli aikansa lapsi joka ikääntyi nopeasti kuin päiväperhonen.

Anonyymi
Anonyymi
4.7.2022 21:35
Vastaa...  kloroformi

Ihan tavallisella maalaisjärjellä varustettu ihminen tajusi heti, mihin tuollainen vapaa liikkuvuus johtaa. Punavihreille poliitikoille se ei ole selvinnyt vieläkään. Joko he ovat aivan h-lvetin tyhmiä tai sitten hinku saada tänne kehitysmaalaisiä, joista aikanaan tulee heille äänestäjiä, menee kaiken muun edelle. Ihmetyttää vaan, että keskusta ja kokoomus menevät mukaan tähän samaan unelmahöttöön. Tyypillistä naisten touhua, tunne edellä ja järki jäässä.

Minä
Minä
5.7.2022 05:22
Vastaa...  Anonyymi

Vapaa liikkuvuus eurooppalaisille ei olisi ollut kovin onglemallista, mutta näille partalapsille sen salliminen oli takapuolesta.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:21
Vastaa...  Minä

Niin, se oli tarkoitettu EU-kansalaisille, mutta kuinkas sitten kävikään? Ehkä tämäkin kuului suunnitelmaan, jolla tuhotaan kansallisvaltiot ja saadaan aikaan liittovaltio, pankkiunioni, verotusoikeus ja sosialismi.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
4.7.2022 18:13

Ei todellakaan: kuullostaa tasan samalta kuin muuttaessani Ruotsiin vuonna 2000. Ruotsin tilanteesta ei näköjään haluta oppia yhtikäs mitään: 10-henkisiä somaliperheitä ei Suomessa tarvita ja luku- ja kielitaidottomat Lähi-idän ja P-Afrikan nuoret miehet eivät tule missään elämänvaiheessa peittämään mitään hoito-, huolto-, työvoima- tai muutakaan vajetta, vaan ovat pysyvä rasite vielä vuosikymmeniä eteenpäin – ja monella tasolla.
Voi taas vain ihmetellä kuinka vähäisillä lahjoilla ja ÄO:lla Suomea tänä päivänä hallitaan.
(monta kirosanaa tähän perään, mutta jätetään ne tällä kertaa).

Minä
Minä
5.7.2022 16:16
Vastaa...  Kari Ilmarinen

Asuin Ruotsissa 70-luvulta alkaen. Se oli ruotsalainen Ruotsi. Oikein idyllinen oli jopa Tukholma. Ei ollut juurikaan Euroopan ulkopuolelta tulleita. 80-luvun mittaan alkoi muutos ja jo 90-luvulla media ja poliitikot kilvan valehtelivat tummempien tulijoiden elätteinä olemisesta ja heidän tuomistaan muistakin ongelmista.

Minä
Minä
4.7.2022 18:38

Olisi ollut mahdollista saada maahanmuuttajia, sikäli kuin on tarpeellista, jotka sopeutuvat helposti, eivätkä pyri eläteiksi. Etelä-Amerikasta tulisi varmaan monikin. Samoin Thaimaasta, Filippiinieltä jne. Mutta näiden maahanmuuttoa järjestelleiden ideologisessa hurmoksessa elävien tahto on ollut nimenomaan saada maahan oneglmatapauksia, kuten muslimeja ja muita mitäänosaamattomia ja sopeutumattomia. He leikivät ideologisilla väripaleteilla, eivät suomalaisten ja Suomen etujen mukaan.

heitä ei saa arvostella
heitä ei saa arvostella
4.7.2022 18:54
Vastaa...  Minä

Suomessa oli esim espanjalaisia hoitaja opiskelijoita. Mm porissa muistaakseni. Lähtivät pois, koska kantisnaiset olivat rasisteja. Se oli se kokeilu, mistä onkin sittemmin vaiettu. Kun ajattelee niitä värjättyjä punatukkaisia hirviöitä, eli naisjyriä , niin kyllä siinä jollain etelän/Aasian tytöllä tulee kotiin ikävä. Missään nimessä ei heidän reviirilleen tulla.

Minä
Minä
5.7.2022 05:22

Oletettavasti suurin osa espanjalaisista opiskelijoista olivat naisia. Olivatko suomalaiset naiset rasisteja vai pelkästään mustasukkaisia kilpailusta? Veikkaisin jälkimmäistä. Jos olisivat olleet miespuolisia, olisivat ne suomalaisnaiset kostuneet liikutuksesta ja halailleet.

Espanjassa asuessani kuulin espanjalaisilta, että joitakin heistä oli ollut Suomessa töissä, mutta eivät kestäneet talven pimeyttä, joten lähtivät takaisin.

Neuvokaapas expertit
Neuvokaapas expertit
5.7.2022 08:20
Vastaa...  Minä

Ite tunnen näitä Thai kuista ja Filippiineiltä tulleita. Yli 20v maassa mutta mahdotonta kommunikoida ku mikää kieli ei taivu paitti se oma.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:32
Vastaa...  Minä

Kauniit naiset Kauko-idän suunnalta eivät ole tervetulleita; he ovat uhka nuorille suomalaisnaisille, jotka valitettavasti lihovat nykyään vuosi vuodelta enemmän. Meneillään oleva kesä vähine vaatteineen paljastaa ikävän tosiasian, Suomi amerikkalaistuu. Jo nyt sanotaan, että eläköityminen tulee tapahtumaan entistä aikaisemmin, koska tuki- ja liikuntaelin sekä sydän- ja verisuonisairaudet vievät heiltä työkyvyn.

Jake
Jake
4.7.2022 19:17

Tätä se on kun ideologia menee järjen ja kantasuomalaisten ohi. Samaa paskaa sai kuunnella tänään eduskunnassa kun rajalakia koitettiin perua.

Jusa
Jusa
4.7.2022 19:31

Mikä idiootti se tämä taas on, olevinaan muka ministeri, mutta äly ei riitä kuin korkeintaan siivoojaksi. Oikeita siivoojia todella mitekään väheksymättä, tämä ”ministeri/valesiivooja mikkonen pilaa kunniallisten siivoojienkin maineen.

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
4.7.2022 19:35

Jännästi Viro ja monet muutkin maat pyörivät ilman maahanmuuttajien panosta.

Leniniläinen maskirovka
Leniniläinen maskirovka
4.7.2022 19:47

Kyllä Mikkonen ja kumppanit hyvin tietävät, mistä on kyse ja asian todellisen laidan. He ajavat omia tavoitteitteitaan, jossa kansallisvaltion ja sen kanta-asukkaiden suojeleminen on täysin toissisijaista ja tarpeetonta verattuna punaviheroikeiston ja- vasemmiston poliittisiin, kulttuurisiin, demografisiin ja taloudellisiin päämääriin.
Mikkosen vastaus on poliittisen puppugeneraattorin tuottamaa jargonia, joka on tietysti samanlaista soopaa kuin moni muukin oikea mielipide, mutta se on hyväksytty totuus.
Purran puheet puolestaan ovat rasismia ja vihapuhetta. Mikäli vihapuhelainsäädäntö etenee, niin väistämättömästi tuollaiset maahanmuuttokriittiset kannat tulevat laittomiksi eduskuntaa myöten.

Hellurei
Hellurei
4.7.2022 20:02

Islamillakaan ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Se että irakilainen on syntynyt irakissa ei tarkoita että kyseinen irakilainen olisi irakilainen tai irakissa syntynyt, hän on Vantaalainen. Ainoastaan valkoisten rasismi on olemassa, mikään muu ei. Muistakaa äänestää SUVAITSEVIA! Kaikki muu on rasistinatsismia.

Moonman
Moonman
4.7.2022 20:20

Hämmentävä vastaus. Horina rasismista on kuin 10 vuoden takaa, jotain sellaista mikä oli patenttivastaus siltä ajalta kun media vielä jahtasi Halla-ahoa scripta-blogista tai ties mistä.
Luulisi että vihreissä olisi tällä välillä käyty joku aivoriihi siitä, miten kuulostetaan edes näennäisesti uskottavalta, vaikka kaikki tietävät että vastaukset ovat valetta tai ongelmiin ei ole mitään keinoja, tai niitä ei edes haluta ratkaista koska ei kiinnosta. Ymmärrän sikäli, koska ei minuakaan kiinnosta ilmasto-paasaus tai transut.

Huru-ukko
Huru-ukko
4.7.2022 23:56
Vastaa...  Moonman

Aivoriihi? Vihreissä?? Mistähän ne aivot saisivat? Toivotaan etteivät pidä moista riihtä. Nykyisetkin ulostulot ja ajatukset pelottaa.

Moonman
Moonman
5.7.2022 01:06
Vastaa...  Huru-ukko

Kyllähän ÄO-80-henkilöt tulevat varsin hyvin juttuun keskenään, mutta kaikille normaaleille ihmisille paikalla oleminen ja kuunteleminen olisi yhtä tuskaa

GLGL
GLGL
5.7.2022 01:20
Vastaa...  Huru-ukko

Myös se ”riihi” on nykyään vaikesti löydettävissä, kiitos vihervasemmostolaisen, kepunlla vahvistetun, maatalouspolitiikan. Eli vihervasemmistolainen ”aivoriihi” on kaikin puolin mahdottomuus.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:35
Vastaa...  Huru-ukko

Kommentti täysi napakymppi, kiitos!

einari
einari
4.7.2022 20:54

Pitääkö vihreässä kuplassa elävän henkilön olla idiootti päästäkseen ministeriksi?
Vahvojen todisteitten ja näyttöjen perusteella, KYLLÄ PITÄÄ OLLA!!

jorma
jorma
4.7.2022 21:13

Jokohan ensi vuonna saataisiin asiansa osaava sisäministeri? Jos ei, niin Hölmölän kohtalo alkaa olla taputeltu.

Sykerö
Sykerö
4.7.2022 21:14

Miten on mahdollista että meillä on mielenterveyspotilaita ministereinä?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.7.2022 21:44
Vastaa...  Sykerö

Koska suomalaiset haluavat, että näin täytyy olla.

Alpertti
Alpertti
9.7.2022 09:10
Vastaa...  Sykerö

Onpa hyvä että Suomella on tolkun ministereitä, jotka kertovat maahanmuuttovastaisille, kuinka asiat ovat. Tasa-arvoisen koulutusjärjestelmän ansiosta niin uussuomalaiset työllistyvät Suomessa sellaisiin arvostettuihin ja siisteihin sisähommiin kuin koneinsinööri ja kirurgi siinä missä vanhasuomalaisetkin. Näin ollen uussuomalaisilla ei tule olemaan minkäänlaista houkutusta osallistua jengiliiketoimintaan, sillä onhan heilläkin hyvin tiedossa, miten siinä touhussa voi vallan helposti joutua elämään pitkäänkin tönkköpolven kanssa tai peräti menettää henkensä rutkasti etuajassa.

Saatanan kätyrit
4.7.2022 21:23

Pitääkö Pt-median käyttää noin suurta ja vastenmielistä kuvaa jutussa, vaikka ymmärrän jotta seon jutun kannalta tärkeää. Tänään on taas otsikoista elävä iltapaskamedia uutisoinut pelon palanneen pohjolaan, missä seon muka ollut välillä, tämän Mikkosen porukka ja itse tätisetä tekee hartijavoimin töitä sen eteen ettei suomessa tarvitse edes ajatella turvallisuutta enää, vaan pelätä kasvavaa turvattomuutta kaikkialla jopa enempi kuin polliisit itse jotka sentään sai juuri uudet panssariautot turvakseen 😉 MInusta ihmisistä näkee ja kuulee pelon, mtu.jen määrä kasvaa näemmä täysin pidekkeettä koko pk-seudun kasvu on laskettu islamistien varaan ja vihpun liike tekee kaikkensa jotta mitään mahdollisuutta estää kasvavaa mtu.tusta ei olisi. Kansanvaihto sanaa taisivat ehdottaa kriminalisoitavaksi ,jos tuota käyttää mtu.tuksen yhteydessä. nämä globalistit pyrkii tuhomaan kansallisvaltiot ja kansat, onhan tätä yritetty jo parin maailmasodan yhteydessä ja saataapa olla ideana nytkin.

Huru-ukko
Huru-ukko
5.7.2022 00:00

On siellä kokkarit mukana myös hääräämässä. tsadin pomona vartiainen, entinen mikä lie, nyt kokkareiden kirjalla valittu demari.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:39

Kaikki menee alaspäin. Poikkeuksena vain verot ja elämisen hinta. Oppivelvollisuusikääkin nostettiin sen takia, että kaikki peruskoulusta päässeet osaisivat edes kirjoittaa ja lukea sekä ymmärtää lukemansa. Hienot Pisa-tulokset ja maailman paras koulu ovat historiaa.

Uolevi
Uolevi
4.7.2022 22:20

Tietyn uskontoryhmän maahanmuutolla on Suomeen valtavan suuri negatiivinen vaikutus.

Hämmentynyt
Hämmentynyt
4.7.2022 22:41

Mikkonen laukoi seuraavat pätkät:
Puuttumisella syrjäytymiseen ja rasismiin estämme jengiytymistä, väkivaltaista radikalisoitumista ja ennaltaehkäisemme rikollisuutta, Mikkonen tietää.”

Sekä:
Mikkonen kertoo, että maahanmuutto itsessään ei luo rikollisuutta eikä rikoksen tekijöiden taustasta voida päätellä rikokseen johtaneita syitä.”

Jäin ihmettelemään kuinka sitten voidaan syyttää rasismia tai syrjäytymistä, jos tekijöiden tausta ei anna vihjeitä rikokseen johtaneista syistä. Itse kuitenkin syyttäisin liian nopeaa maahanmuuttoa kun tulijat eivät kerkiä kotoutua ihmisten tavoille, tulijoiden patologista laiskuutta, älykkyysosamäärää sekä päättäjien sinisilmäisyyttä ja hampaattomuutta puuttua ongelmiin.

Anonyymi
Anonyymi
5.7.2022 08:55
Vastaa...  Hämmentynyt

Suomalaiset nuoret pojat/miehet eivät koe syrjäytyneisyyttä, työttömyyttä ja näköalattomuutta, niinkö? Itsemurhia ei kai sitten huomioida. Kaikki resurssit kohdistetaan vain ulkomaalaisten auttamiseen. Antti Rinnekin oli tuuppaamassa heitä suoraan työelämään, tuosta vaan! Siis mihin töihin maassa, jossa on laskentatavasta riippuen n. 300.000 ainakin luku-, kirjoitus- ja laskutaitoista sekä pitkälle koulutettuakin työvoimaa? Kaikkein älyttömintä on se, että nämä kunniakansalaiset saavat majoittua pääkaupunkiseudun kalleimmille asuinpaikoille odottamaan kenties maailman tappiin sitä työllistämistä.

mari
mari
5.7.2022 22:41
Vastaa...  Anonyymi

Hyvä pointti tuo että matuille annetaan perhekoosta riippuen valtavan kokoisia kämppiä jonka vuokran maksaa – kuinkas muutenkaan – veronmaksajat. Näinhän se on ollut jo ekoista somaleista lähtien. Itse näin ja koin tämän kehityksen ennen niin rauhallisessa Ruoholahdessa ja naapurin Jätkäsaaren uusilla asuinalueilla. Myin oman kämpän pois ennen kuin hinnat alkavat laskea. Mikä taho tekikään tarjouksen mun asunnosta? Helsingin kaupunki joka ostaa matuille asuntoja ja laittavat ne vuokralle niihin. En myynyt niille, en hemmetissä. Jätkäsaaressa on useita kaupungin vuokrakerrostaloja. Käykääpä kurkkaamassa alaoven lasin läpi nimitauluja.

Joppos123
Joppos123
4.7.2022 22:45

Buaaaaaaaahahhaa. Millään ei ole mitään tekemistä ainakaan islamin kanssa. Hajaantukaa.

kanander
kanander
4.7.2022 22:57

Sisäministeri kehtaa paljastaa tyhmyytensä: ”Maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä;” Ongelmien määrää paisuttamalla saadaan entistä enemmän ryöstöjä, raiskauksia ja muuta väkivaltaa mutta ei se mene kaalinpurijoiden kaaliin.

Nih
Nih
5.7.2022 04:21

Onko Taposelle jotain sukua. Ainakin asustavat siinä samassa vihertävässä kuplassa jonne ei maailman pahuus kuulu eikä näy, turvallista ja kun on oman perseen suojelu valtion toimesta.

Irmeli
Irmeli
5.7.2022 04:46

Kuullostaa tutulta teksti. Naapurimaassa sitä on loputtomiin hoettu. Kaikki on aina ja lähtökohtaisesti kantisten syytä. Syrjäytyneet tai syrjäytetyt ja hirveen rasismin runtelemat, muuten niin mukavat ja yhteiskuntaan ”sopeutuvat” Lähi-itä ja Afrikaano nuorukaiset vanhempineen ovat uhreja tietty, ja siksi nuoret jengiytyvät, ei muuten…Joka tasolla huonoa esimerkkiä näyttävät hulttio kantis nuoret, ovatkin vanhempineen syypäitä, yleensäkin näiden niin aidosti vilpittömien ja niin rehellisten, sekä kaikkeen länsimaalaiseen sopeutuvien ihmispolojen pahoinvointiin. Onhan siinä meillä kantiksilla vielä kotoutumista…Kas ei tyhmä kantis ymmärrä että ”Muhametilla ja Fatimalla” ei ole velvollisuuksia eikä vastuuta omasta elämästään, ainoastaan oikeuksia…Sitten kun hyyssäämien loppuu voi loppua se rikollisuuskin…Niin kauan kun Krista Mikkosia on päättävissä elimissä mikään ei muutu… vaan pahenee.

Minä
Minä
5.7.2022 06:00

Puhuu rasismista, mutta ei kyse ole rasismista, vaan kyseisten mamujen arvomaailmasta ja niiden käyttäytymisestä. Jos osaisivat käyttäytyä, eikä ykkösarvo olisi sitä, että on kulmakunnan kingi, vaan sopeutuisivat normaaliin elämään, olisi heidän tilanteensa ihan toinen.

On ns. koulukiusaamista ja muita kiusaamisia, jotka ovat iät ja ajat kohdistuneet suomalaisiin lapsiin ja nuoriin. Onko heistä tullut rikollisia siksi? Ei ole.

Mutta rikollisia tulee niistä, jotka arvostavat rikollista uraa, selitettiin syiksi mitä tahansa. Todelliset syy ovat noilla kotona ja omissa asenteissa.

Maahanmuuttajien arvostukset ja lisäksi kotona opittu asenne vääräuskoisia kohtaan ruokkii syrjäytymistä erityisen paljon. Miksi sitä pikkuseikkaa ei ole haluttu nähdä. Nämä ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat etsivät syitä mistä tahansa, paitsi maahanmuuttajien omista asenteista, ajattelutavoista ja käytöksestä.

Tommy the Who
Tommy the Who
5.7.2022 06:26

Täyttä paskaa jälleen Mikkosen höpinät.

Vanha viisaus
Vanha viisaus
5.7.2022 10:44
Vastaa...  Tommy the Who

Suu puhuu sydämmen kyllyydestä.

observer
observer
5.7.2022 08:26
Magic Cimex
Magic Cimex
5.7.2022 08:54

Jos sinulla on talossasi ludeongelma, sängyssäsi ja sohvassasi vilisee luteita, niin se ei liity luteihin millään tavalla vaan se on sinun rasismisi vika. Samalla sekunnilla kun lopetat rasisteeraamisen niin kaikki luteet katoavat. Kokeile vaikka! Tulet yllättymään, ja HÄPEÄMÄÄN asennettasi! T: Vasemmisto/Vihreät

einari
einari
5.7.2022 09:32

Ilme on kuin lampaalla, ” kuka haluaa olla seuraava jengin raiskattava”, M-Ä-Ä-Ä-Ä-Ä!!!

Prozac
Prozac
5.7.2022 10:12

Mikkonen höpisee lähinnä omille kannattajilleen. Vihervasureille yleensä, ja ehkä kokoomuksen vasemmalle laidalle. Yrittää pitää omat kannattajat, ja mahdollisesti saada muita hönöjä mukaan. Ja nuorissa naisissa on aina potentiaalia vihervasureiksi.

Dan Wesson
Dan Wesson
5.7.2022 11:11

”On täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä.” Vain patologinen valehtelija pystyy sanomaan tämän naama peruslukemilla.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 12:47
Vastaa...  Dan Wesson

Eihän tuo sitä sanokaan naama peruslukemilla, vaan saastaista iloa loistaen, tietäen olevansa pahanteossa ja nauttien siitä.

Piikivi
Piikivi
5.7.2022 11:47

Eräs sananlasku sanoo, että ne valehtelee parhaiten, jotka tietävät eniten. Kaikelta pahalta en ole säästynyt, mutta vihreisiin en ole hurahtanut. Paitsi nuorena äänestin kerran tai kaksi vihreitä, kun luulin luonnonsuojelupuolueeksi. En tiennyt millaisesta puolueesta kyse tai mitkä on sen juuret tai että on vasemmistoa. Ajattelin varmaan sitä jotenkin neutraaliksi… Erota tuollaisen ministerin pitäisi, kun valetta tulee kuin turkin hihasta. Tosin jos kaikki valehtelevat ministerin eroaisi, koko hallitus lie haihtuisi ilmaan…

Passer domesticus
Passer domesticus
5.7.2022 12:19

”On katsottava ketjut, joissa rasismi-syrjäytyminen-jengiytyminen-rikollisuus johtavat ikäviin kehityskulkuihin, sisäministeri toteaa vastauksessaan”
Onko tämä vitsi? Olli Immosen ja PS pitää vaatia sisäministerin eroa välittömästi. Seksuaalirikoksia tehtailtiin Rotherhamissa 16 vuoden ajan vuosina 1997–2013. Kukaan ei tiedä raiskattujen todellista määrää, mutta ainakin 1 400 alaikäistä uhria, tekijöinä ulkomaalaistaustainen miesjengi.Tekijät raiskasivat vain 11-vuotiaita lapsia, siepasivat ja kuljettivat muihin kaupunkeihin.Esim. 15-vuotias tyttö huumattiin bensalla ja uhattiin sytyttää tuleen, jos hän lavertelisi hyväksikäytöstä. Tytöt pakotettiin katsomaan vierestä, kun muita raiskattiin. Rasistiksi leimautumisen pelko johti sosiaaliviranomaisten ja poliisin täydelliseen epäonnistumiseen töidensä hoitamisessa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 12:49

Soppii, soppii, vuatia aena soppii, vuan mitteepä se hyövää?
No ei mitään, kun voimasuhteet ovat PS 38 – kaikki muut 162.

Turdus philomelos
Turdus philomelos
5.7.2022 13:23
Vastaa...  Qroquius Kad

Jos sisäministeri ei osaa hoitaa hommaansa, se on silloin virkavirhe ja erottamisen paikka. Joku raja se on osaamattomuudellakin. Edellinen vihreiden sisäministeri hankki Suomelle aiheettoman EIT-tuomion ja suosi ulkomaisia petoksen tehtailijoita. Poliisin resurssit ovat sisäministerin työtä lain mukaan. Viikonloppuna Kalajoella poliisilla oli liian vähän resursseja liikenteen valvontaan.

”Tampereen poliisilaitoksen rikoskomisario Ari Luoto kommentoi Ylen uutisartikkelissa Tampereen huumetilannetta seuraavin sanakääntein:

– Kentältä kuulee sitä, että jos vain hetkeksi pysähtyy auton kanssa jonnekin keskustaan, näkee lähettyvillä heti huumekauppaa. Se kertoo ongelman tasosta jotain.

Samassa artikkelissa surkutellaan useaan otteeseen resurssipulaa:

Huumeita myydään, sekä käytetään kaupungissa runsain mitoin – niin paljon, etteivät poliisin resurssit riitä pysymään perässä.”

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.7.2022 13:33

Niin kauan kuin ministeri nauttii eduskunnan luottamusta, hän saa istua ministeriaudinsa takapenkillä ministerinsalkku sylissään kuin tatti vaalikauden loppuun asti.

Ja koska eduskunnan voimashteet olisivat sisägangsterin epäluottamuäänestyksessä korkeintaan 38 puolesta, ei vastustajia tarvita enempää kuin 39.

Ja heitä on 162.

Peksi
Peksi
5.7.2022 14:09

Hämmästyttäviä päättelijöitä nämä vihreät naiset..olisinkin mykistynyt,jos olisi sanonut,että:
Maahanmuuton määrällä ei ole asiaan vaikutusta,mutta sillä sitäkin enemmän keitä nuo tulijat ovat

Julma juha
Julma juha
5.7.2022 14:09

Tää oletettu on vielä hullumpi , kuin ohisalo. Ihan sekaisin kuin senäkello. ”oikeusministeri”. Hourulaan joutais mokoma paskanjauhaja. Puntit nilkkaan ja rapuapajille jotta sijoille ruokaa.

Mustamakkara
Mustamakkara
5.7.2022 15:06

Mikkonen jättää asioita huomiotta. Tarkoituksella. Jos rasismia ei voida vähentää, ja maahanmuutto jatkuu, jatkuvat myös jengiytyminen ja syrjäytyminen. Ja ongelmat pahenevat.

Oli syy sitten itse maahanmuutto tietyistä maista tai suomalaisten rasismi, niin lopputulos on se, jolla on väliä. Jos jengiytymistä ei voida pysäyttää, koska rasismia ei voida pysäyttää, täytyy pysäyttää maahanmuutto kehitysmaista.

Silloin nimittäin päättyy jengiytyminenkin ihan siitä riippumatta, mikä siihen on suurimpana syynä.

JaskaPe
JaskaPe
5.7.2022 21:04

Säälittää että Suomen päättäjien keskuudessa on monia joilla moinen ääretön tyhjä avaruus on korvien välissä!