Ministeri Mikkonen: Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajien jengirikollisuuden kanssa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoo kirjalliseen kysymykseen antamassa vastauksessaan, että maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa. Kyse on rasismista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati hallitukselta toimia maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kitkemiseksi. Immonen kysyi, että aikooko hallitus kiristää maahanmuuttolakeja, jotta maahanmuuton ongelmat saadaan estettyä. Asiasta kertoo Suomen uutiset.

Mikkonen vastasi:

– On täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä. Maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä; Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Sen sijaan on katsottava ketjut, joissa rasismi-syrjäytyminen-jengiytyminen-rikollisuus johtavat ikäviin kehityskulkuihin, sisäministeri toteaa vastauksessaan.

“Rasismi johtaa rikollisuuteen”

Toisin sanoen Mikkosen mukaan maahanmuuttajiin kohdistuva rasismi on maahanmuuttajarikollisuuden ydin ja kohdistamalla toimia rasismiin, päästään eroon maahanmuuttajarikollisuudesta.

– Puuttumisella syrjäytymiseen ja rasismiin estämme jengiytymistä, väkivaltaista radikalisoitumista ja ennaltaehkäisemme rikollisuutta, Mikkonen tietää.

Edelleen Mikkonen kertoo, että maahanmuutto itsessään ei luo rikollisuutta eikä rikoksen tekijöiden taustasta voida päätellä rikokseen johtaneita syitä. Maahanmuuttajien määrällä ei ole mitään yhteyttä maahanmuuttajien katujengien määrään.

Asiasta kertoo Suomen uutiset.


Onko Krista Mikkonen oikeassa? Ja voiko Suomi enää vaikuttaa maahanmuuttajajengien määrään?

Tuskinpa, kun ne ovat syntyneet niin niitä ei voi enää noin vain sormia napsauttamalla saada pois. Yhteiskunnalla ei ole minkäänlaisia käytännön keinoja saada kerran syntyneitä jengejä pois markkinoilta. Sama ilmiö on kaikkialla maailmassa Meksikosta Yhdysvaltoihin ja Keski-Euroopasta Ruotsiin.

Sieltä voi katsoa esimerkkejä, jengit ovat niin vaikutusvaltaisia, että pitävät kokonaisia asuinalueita hallussaan ja vallassaan. Paikalliset ihmiset, esim. Rinkebyssä, vaikka haluaisivatkin elää “normaalia” elämää, niin heidän on silti otettava huomioon nämä jengit.

Jengikulttuuri on rinnakkaisyhteiskunta ja se tarjoaa kaiken sen, mitä joku nuori maahantulija kaipaa; rispektiä ja rahaa. Rispektiä ja rahaa. Suomalainen yhteiskunta, kuten ei ruotsalainenkaan, pysty ikinä tarjoamaan nuorelle maahanmuuttajanuorelle “paikkaa systeemissä”. Jengissä nuorukainen on jotain. Jengin kautta erilaisilla rikoksilla tienaa myös sata kertaa enemmän kuin jossain kusisessa osa-aikaisessa varastotyössä pomon huutoa kuunnellessa, jossa palkka on 7,20 euroa ja palkkakin tulee aina kaksi kuukautta jälkikäteen.

Vaikka Suomi löisi nyt totaalistopin maahanmuutolle, niin siltikin jengit jäävät elämään.

Sisäministerin vastaus vain osoitti sen, että siellä ei olla millään tasolla perillä mistä on kysymys.