Päivän rasmuksessa pohditaan kiinalaisen ruuan rasismia

Facebookin rasisminvastusteluryhmä Rasmuksen toiminta on nykyään jo aika väsynyttä. Rasismia toki nähdään kaikkialla, mutta pois on entinen terävä ja viiltävä analyysi kaikkialla vaanivasta rasismipeikosta.

Tällä kertaa rasisminvastustelijat pohtivat, että kun puhutaan kiinalaisesta ruuasta, niin onko rasismia sanoa sitä kinkki-ruuaksi. Raati ei ole ihan yksimielinen, mutta melko varmoja ollaan, että termi kinukkiruoka, kinkkiruoka ovat kammottavaa rasismia.

 

 

Ei oikein lähde. Yhtä laiskaa on nyt rasisminetsintä kuin vanha vitsi Punahilkasta ja Isosta Pahasta Sudesta. Punahilkka näki kun Susi kyykisteli pensaikossa ja uteliaana kysymään, että mitä Susi kyykkii puskassa.

– Mee vittuun siitä, oon paskalla, Susi sanoi vihaisesti.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Näitä on nähty

Tuohon viimeiseen kommenttiin sanoisin että kyse ei yleensä ole siitä että dominoivassa asemassa oleva kulttuuri alistaa alistettavassa olevaa Vaan kyse on siitä että kouluja käymättömät ja omassa yhteiskuntansa arvoasteikon alapäässä olevat henkilöt/sosialiluokat koittavat kohottaa omaa statustaan kehittämällä omaa puhekieltään, slangia.

Oma sosialiluokkani ei käytä tällaisia sanoja. Kysyttäessä minne menisimme syömään, aina puhutaan ”Kiinalaisesta ravintolasta”. Ei koskaan ”kinkki-paikasta”.

Väittäisin että tämä on alempien sosialiluokkien ongelma. Sellaisten kuin RASMUS.

King of Kinky

Mikäs vika kinkissä on? Kinky Club 😂

Koko rasismijankutus on kontraproduktiivista paskaa.

yksittäistaputus

Itse olen tuota ”kinkki” -sanaa käyttänyt koska se on lyhyempi kuin ”kiinalainen”.
Samoin kuin ”hamppari” on ”hampurilainen”.

”Pizza” on jo valmiiksi riittävän lyhyt.

mari

Ei varmaan Rasmuksen aina yhtä teräviä päivystäviä dosentteja kiinnosta sellaiset karmean rasistiset sanat kuten polakki, norski tai turska, sakut, puukengät (hollantilaiset), ranskis, pablot tai pedrot (espanjalaiset), irkut, japsit…muutaman mainitakseni. Eurooppalaisia Rasmuksen mielestä varmaankin saa ja pitääkin haukkua, nuo kauheat toisia maita ja kulttuureja dominoineet kolonialistiset riistäjät. Se että hyvin monella Euroopan maalla ei ole siirtomaataustaa ja lisäksi suuri osa on ottanut miljoonia siirtolaisia ja ’sotaa ja vainoa’ paenneita nurkkiinsa luuhuamaan, sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä. Koska Eurooppa kuuluu kaikille.

hurjatilanne

selvisi tuossa että s24 trolli Moktar.Gubta onkin vanha rasmustelija MaailmanMatti joka trollaili kohupappia puolustaen ja nillittäen jankutusmaratoniaan viikkokaupalla https://keskustelu.suomi24.fi/t/14822549/avoin-kirje-suom24-oylle
tuntuu nykyäänkin kaivelevan hiekkaa haarovälistään kun niin kovasti vinkuu aamusta iltaan maahanmuuttoasiantuntijan ominaisuudessa. Rasmukset , s24 ja silakkaliikkeen sivut saisikin sulkea lopullisesti.

hurjatilanne

Vihapuheelle.Stoppia….on siinä mahtipontinen nimimerkki auktoriteettia kuvastamaan. Tosiasiassa tuo tyyppi on saanut maahanmuuttokeskustelun melkein kokonaan jäihin s24 palstalla kun kommentointi käy mahdottomaksi deletoinnin vuoksi. Tuolla tyypillä on henkilökohtainen delete-nappula käytössään, ei ole mieltä että ensin auotaan päätä ja sitten palautteesta suivaantuneena poistetaan se palaute.

hurjatilanne

Tuolla trollilla on jonkunsortin lukihäiriö kirjoitushäiriön kera, ei huomaa omia virheitään, hyökkää sutena muiden kirjoitusvirheiden kimppuun Moktar-hahmollaan, uhriutuu kun saa nekkuunsa. Mutta rasmus mikä rasmus ja yhteys punapäähän tulikin tänään esille.Vahvaa on suvakkilauman ulina, jos tämä tuntuu jostakin marinalta, eipä haittaa, on se vaan munaton nillittäjä tuo MGValuuttakauppiasBrynolf tuhansine irtonikkeineen.

Huru-ukko

Onko pizza (pissa) lyhenne pizzalaisista (pissalaisita)?

Qroquius Kad

Ei ole.

Sen sijaan sanan ”pizza” alkuperää ei tunneta, ja sillä on useampia vaihtoehtoja joista yksi on todellakin ”pissa”;
muinaiskreikan attikalaismurteella se tarkoittaa pikeä (en kyllä ymmärrä miten se on voitu saada pizzan mahdolliseksi alkumuodoksi).

Pisan kaupungin nimen alkuperä on myös kadonnut muinaishämärään, mutta vahvin ehdokas on etruskin kielen suuta tarkoittava sana;
tässä tapauksessa kyseessä on Arno-joen suu, jossa Pisa sijaitsee.

mari

Saattaa olla, että itse kuulin sanan ’kinkki’ vasta nyt ensimmäistä kertaa. Helsingissä kun vielä tuli asuttua, minä ja ystäväni saatoimme kysyä toisiltamme ”syödäänkö tänään kiinalaista vaiko kenties japanilaista”? Olen pitkälti samaa mieltä, että Rasmus-porukka on alemman sosiaaliluokan väkeä joille tällaiset ilmaisut ovat arkipäivää. Ja nyt se on nähtävästi alkanut jotakuta häiritä pahemman kerran.
Samaa mieltä myös Paavon kanssa; kovin on laiskaa, väsähtänyttä, ponnetonta ja onnetonta näiden pakkomielteenomainen rasismin hakeminen ja muka löytäminen milloin mistäkin. Rasmus foorumina on tehnyt itsestään parodian irvikuvan, eli se ei toimi enää edes tahattomana parodiana, vaan on surullinen ja nolo samaan aikaan.
Kannattaisikohan lyödä hanskat naulaan ja keksiä jotain ihan muuta. Kuten nyt vaikkapa mennä töihin. Tai edes käydä ulkona.

Tanan sultsinat

Kinkkinen juttu:
onko rasistista sanoa että seljankasoppa on perseestä ja borssikeitto v*tusta?

Qroquius Kad

Kyllä on, koska borssikeitto on saanut kansainvälisen tunnustuksen ukrainalaisena ruokana, toisin kuin juovuksissa esiintynyt Putlerin äänitorvi Saharouva-Maisa yritti väittää.

game

I am really happy to have found this site at last poppy playtime. Thanks for the post and effort! Please continue to share more like a blog. I have now saved it to my bookmarks so I can keep in touch with you.

GLGL

”I have now saved it to my bookmarks”

You are very talented.

wheel

wheel spinner is a game that I am sure that anyone who loves spins of fortune will be addicted to sitting in front of the computer playing this game for hours on end. The game has no age limit for players, suitable for those who want healthy entertainment and improve hand reflexes.

yksittäistaputus

Ihan kaikissa maissa (myös mustimmassa Afrikassa) on jokin dominoivassa asemassa oleva kulttuuri joka on historiallista perua.
Sellaisen ”haastaminen” jollakin varhaisemman kehitysvaiheen kulttuurilla (lännessä esim. Islam) on rasite yhteiskunnalle.

Iso osa Kiinalaista kulttuuria on puolestaan ihan yhtä kehittynyttä kuin länsimainen
(paitsi virusmarsujen syöminen)

Qroquius Kad

Itse asiassa aikoinaan kiinalainen kulttuuri oli korkeammalla kehitysasteella kuin eurooppalainen.
Sitten he sulkeutuivat muulta maailmalta, ja Europpa meni kehityksessä ohi heidän huomaamattaan.

mari

Nigeria on maa jossa kristittyjä ja muslimeja on melkein yhtä paljon, musuja on n. 3 tai 4 % enemmän. Virallisesti ongelmia ei näiden kahden uskontoryhmän välillä ole, mutta tosiasiassa jännitteet ovat kokoajan pinnalla. Olen tuossa perlävessä kerran isäni siivellä käynyt. Vaikka hotellimme sijaitsi Lagosin vauraassa Ikoyin kaupunginosassa, oli tunnelma koko ajan jotenkin epämiellyttävä. En ole yhtä saastaista ja roskaista kaupunkia koskaan aiemmin nähnyt. Eikä siellä ole edes puistoja kun ovat kaataneet kaikki puut polttopuiksi. Toki rikkaiden alueella on kaikkea, tolkuttoman kokoisia kartanoita isoine puutarhoineen jne. Mutta ei hekään pääse pakaista merivettä karkuun jossa killuu miljoonia muovipulloja ja muuta sontaa. Kaikki viskotaan suoraan kadulle tai mereen. Joutilaita ihmisryppäitä on aivan joka paikassa. Maalla onkin ”kunnianhimoinen” tavoite ohittaa USA:n as.luku. Nostattaa itsetuntoa? Nyt asukkaita 200 milj, 50-60 vuoden päästä ollaan lähellä 300 milj. USA nyt 340 milj.

Qroquius Kad

Pelkäänpä pahoin, että tuon tavoitteen kilvoittelussa Nigeria onnistuu liput liehuen eikä tee tiukkaakaan.

mari

Näin tulee käymään. Ja elintila pienenee samalla joka kiristää musujen ja kristittyjen välejä. Siitäpä voi syntyä isompikin rähinä. Maassa käytetään hurjat määrät puuta teollisuuden tarpeisiin ja vientiin. Metsät on hakattu rannikolta sisämaahan ainakin 200 – 300 km alueelta, pois lukien Biafra jossa ne ovat pystyyn kuolleet paikallisten aiheuttamien öljyvuotojen takia, varastavat putkista suoraan öljyä ja keittävät siitä kelteisillään bensaa tynnyreissä viidakossa. Kelteisillään siksi ettei vaatteet syty. Silti muutama palaa hengiltä per viikko. Putket jäävät viidakkoon vuotamaan eikä kontrollissa näy paineen laskua kovin helposti koska reiät ovat pieniä. Ja meidän pitäisi ajaa alas metsäteollisuus. Paikallisesta tehokkuudesta kertoo 86 km pitkä moottoritie Lagos – Badakry. Sitä on nyt rakennettu 12 vuotta ja n. 2/3 osaa on valmiina. Lagosin kusiojista, eli avoviemäreistä on suuri osa peittämättä joten tarkkana pitää olla kävellessä. Oli (meluisa) kokemus, en taatusti palaa.

Minä

Koska rasismia ei Suomessa ole kuin hitusen verran, pitää yrittää keksimällä keksiä mistä löytyisi rasismia, jotta tulisi tyydytetyksi rasisminpaljastajana.

Timppis.

Kinkki on slangisana.vinosilmä tai riisitikku on sitten jo paljon raflaavampia.heittoja.🤔

Junkkari

Nää rasmukset on kyllä sakeaa sakkia

Daavidin poika

Uskon vain, että avaus Rasmus-Ryhmässä on provosointia, joltain henkilöltä joka on päässyt ryhmään mukaan takaoven kautta.

Rasmus ryhmän kannattaa lukea historiaa siitä mitä Kiinalainen hallitus tekee Uiguureille, ja Muslimeille.

Kuitenkin se mitä Kiinan hallitus tekee Muslimeille ei kuulu meille, koska Euroopan nykyiset Muslimit tekee meille rivikansalaisille samaa mitä Kiinan hallitus tekee Muslimeille Kiinassa. Rasmus ryhmän kannattais perustaa Kiinaan fb-sivusto Muslimien puolesta. Minä en ainakaan osaa yhdistää sanaa ”kinukki ruoka” muuhun kuin stadin slangiin.

”Stadin slangi sanakirja” löytyy netistä.

Moonman

Mielenkiintoista ettei rasmuksessa ja muissa hörhöporukoissa rinnastetakaan kiinalaisia nazeihin ja venäläisiin jne. Siellä kuitenkin muslimit laitetaan ihan oikeille keskitysleireille ja kaikkia mahdollisia ”ihmisoikeuksia” poljetaan kuin vierasta sikaa. Johtuuko se siitä että uiguurit ovat vääränvärisiä, joten he eivät ole uhreja? uhreja voivat olla vain ruskeaihoiset.

Kiinassa kiinalaiset rakentavat imperiumia ja diktatuuriin perustuvaa maailmanvaltaa, mutta taivas romahtaa jos täällä vähäväkisessä Suomessa joku kutsuu niitä kinkeiksi?

mari

Jees. Myös Tiibetiä on kiinalaistettu kovaa vauhtia. Sieltäkin on porukkaa kuskattu vankiloihin, leireille ja ties minne. Tiibetiläiset kauppiaat on ajettu huitsin nevadaan jotta kiinalaiset kauppiaat ovat päässeet valtaamaan niiden korttelit. Rakensivat sinne Himalajan yli kulkevan junaradan jonka vaunut ovat paineistettu korkeuden takia. Kieltämättä kiinnostaisi tuo junamatka tehdä, saattaa olla aika upeat maisemat. Muslimien uhriasteikossa ovat ehdottomasti ykkösenä lähi-idän sandaalikansat sekä afgaanit. Eikä unohdeta afrikkalaisia mustia muslimeja, kuten meille niin rakkaat somalit. Jotenkin en usko Rasmuksen porukoita malesialaisten muslimeiden asiat kiinnostavan. Kuinkahan moni edes niistä tietää Malesian olevan muslimimaa. On muuten noin muslimimaaksi hyvinkin kehittynyt maa ja väkikin on ihan asiallista. Vain jotkut vanhat mummot pukeutuu hijabiin. Nuoret tytöt viilettää kaduilla hiukset hulmuten eikä äijillä ole kaapuja. Kuala Lumpur on hyvinkin moderni kaupunki.

JaskaPe

Kokkolassa on Lidl intiaanikylä. Millonkahan joku keksii että onko inkkareilta kysytty voiko tommosta nimeä käyttää!

Nih

Seurausta kun mielenterveyspotilaat ovat avohoidossa, kun kuuluisivat olla lukkojen takana suljetulla.

TianmenNevöFoget!!!!

Nyt menee kyllä kinuskijätski boikottiin! Kuullostaa KIINAVIHAJÄÄTELÖLTÄ!!! VAADIN VALION TEHTAIDEN LAKKAUTTAMISTA JA LAPSIPORNON LAILLISTAMISTA!!!!!!!!!!

Apuva 😄

Aivosolujen mielestä kaikki rasmuksen suoltamat järkeilyt ovat aivo..eikun vihapieruja aivosolujakohtaan ja siksi rasismiaaaaaaaarghh!!!