Hollannissa isoja maanviljelijöiden mielenosoituksia ympäristölakeja vastaan

Hollannissa on ollut isoja maanviljelijöiden mielenosoituksia, joita vastaan poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja koiria hajottaakseen väkijoukkoja. Rajuissakin mielenosoituksissa on kritisoitu ns. ympäristötavotteita.

Maanantai-iltana mm. Heerenveenissä oli iso mielenosoitus, jossa useita satoja maanviljelijöitä ja eläintilallisia, jotka sulkivat Lidlin jakelukeskuksen sisään- ja ulosmenotiet traktoreilla. Poliisi käytti muutaman tunnin jälkeen kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajat ja kolme ihmistä otettiin kiinni. Ainakin 200 sakkoa kirjoitettiin.

Mielenosoittajien liikehdintää:

 

Myös Sneekin kaupungissa oli isoja mielenosoituksia ja joukkoon osallistui muitakin ihmisiä. Mielenosoitukset saatiin hajotettua vasta tiistaiaamuna.

Mielenosoitusten syyksi kerrotaan maanviljelijöille asetetut uudet ympäristötavoitteet, koska se vaatii eläintiloja vähentämään karjan määrää ja maanviljelijät joutuvat pienentämään vilja-alaa, koska lannan ja lannoitteiden katsotaan olevan merkittävä saasteiden lähde. Ympäristötavoitteiden ideana on vähentää typpipäästöjä.

Mielenosoittajien mukaan tällaiset ”ympäristötavoitteet” menevät liian pitkälle eikä niitä voida hyväksyä. Mielenosoittajat ovat osoittaneet mieltään koko viime viikon ja mielenosoituksia aiotaan jatkaa pitkälle loppukesään.