Gävle panosti uusruotsalaisten jalkapalloon muutamalla millillä, ei saatu edes palloa

Gävlen somaleilla on vaikeaa. Tilanne on sen verran huono, että jos ruotsalaisilta veronmaksajilta ei löydy rahaa uuteen potkupallokenttään, niin nuorukaisista voi tulla ei kivenpyörittäjiä, vaan heittäjiä.

Asia tulee ilmi SVT:n uutisesta, jonka mukaan urheilujärjestö RF-SIsun tekemän tutkimuksen mukaan (Sisu on tässä lyhenne Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund:ista).

Gävlen maahanmuuttajakaupunginosa Andersbergin maahanmuuttajat valittelevat:

– Meillä ei ole mitään yhdistystä tai projektia, joka koskisi pelkästään urheilua, yksi valittelee.

Toinen afrikkalainen kertoo englanniksi, että haluaisi niin kovasti pelata potkupalloa, mutta voi kurjuus, Andersbergissä kun ei vaan ole potkupallojoukkuetta.

Koska epätasa-arvo on näin kovaa, niin siihen on löydetty ratkaisu: käydään veronmaksajan lompakolla. Somalialaisen kulttuuriyhdistyksen ”Pena”, Said Abdiqadir Abdulaahi, sen siinä viime metreillä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi:

– Meillä ei ole mitään urheilukerhoa urheilua varten. Jos he eivät saa urheiluseuraansa, niin ehkäpä muuten juoksevat ympäriinsä ja kivittävät naapureita tai muuten keppostelevat, Abdulaahi kertoo.

Gävlen kunnassa otettiin tällainen varoitus vakavasti ja panosti seitsemällä miljoonalla kruunulla (700 000 eurolla) urheiluseurojen integraatioprojekteihin. Rahaa jaettiin jo alkuvuodesta, mutta ei mennyt kuin Strömsöössä, yhtään potkupalloseuraa ei uusruotsalaisille ole ainakaan vielä saatu pystyyn. Edes potkupalloa ei ole saatu nuorukaisille potkittavaksi.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kossupullo ja lotto

Eikö ruotsissa ole stea kusetusta? Ok ruotsalaiset eivät lottoa kuin suomalaiset, joiden mielestä on ( oli ) lottovoitto syntyä suomeen ja lottoavat niin prkl:sti, jotta lottovoitolla pääsisi pois täältä.

maalitolpat hukassa ?

Evoluutio toimii myös rappeuttavaan suuntaan.
Siitä ovat osoituksena hylkeen surkastuneet takajalat tai svedujen demografinen värisokeus.

Sossetant

Mutta eikös noiden pitänyt tulla ajamaan busseja ja pyyhkimään vanhusten takapuolia sekä koodaamaan?

Katsellaan 10 v päästä

Muun muassa. Olihan siellä joukossa tuhansittain kirurgeja, tutkijoita, kemisteja, insinöörejä, lääkäreitä, professoreita. Maatalous asiantuntijoita, joukko osaavia yrittäjiä, betoni sekä hiekka asiantuntijoita, lampaantuntijoita, kulttuurista värinää, kivoja pelihetkiä, ilmavaa riisiä, kaarnavene osaajia, hyvin pukeutuvia geelitukkia, hienot autot, huumekauppiaat ( lähti nousuun ), raiskaajia, ryöstäjiä, jengejä, ” osaavia taksikuskeja” , kela huijareita, veronkiertäjiä, terroristeja, muslimeja, poltto murhaa, päätä poikki ( Allah ) , koulu helvetti, lähiö helvetti, lasu helvetti ( resurssit ) , poliitikkojen kusetus/valehtelu ( kaikki hyvin ) , vanhusten raiskaukset ja ryöstöt, veronkorotukset ( rahaa palaa ) , mainokset, miesviha ( valkoinen Suomi mies ), naurettava rasismi hysteria. Yms siinä alkuun.

maalitolpat hukassa ?

Ns. ”migrikirurgeja” on ainakin ilmestynyt katupäivystykseen,

katukirurgi

Aivan. Unohdin ne muunmuassa. Tässä rikastuksessa.

Piikivi

No eipä tietenkään saatu, kun ei ole ennenkään rahojen eteen tarvinnut mitään tehdä. Se kenttä olisi pitänyt saada valmiina. Ehkä siten olisi muutama kivi lentänyt vähemmän. Heille pitäisi varmaan opettaa vastuuta oman elämän ottamisesta. Eihän tilanne noissa kaupunginosissa muuten paremmaksi muutu. Ja muuttuuko sittenkään. . .

vai että kädestä pitäen

Kylläpä murjaisit vitsin. Että niille pitäisi opettaa vastuun ottamista. Anteeksi nyt vain. En tiedä oliko tämä kommentti huumoria vai ei?

Piikivi

No saat anteeksi 🙂 Ehkä kommenttini oli hieman naiivi.

huijausta

Kiitos. Kommenttisi ei ollut naiivi. Tai no. Sanotaan suoraan, kyllä se oli. Hyvää tarkoittava. Oikealla asialla olet. Positiivisuutta. Ristiriitaisuutta tässä vitutuksessa. Joka tapauksessa. Muslimeissa ei ole mitään positiivista. Eikä tule olemaan. Oletko Paavon vaimo?

Qroquius Kad

Ei P.T.Kankaalla ole vaimoa, vaan ihastuttava tyttökaveri Sara.

suvakki on suvakki

Ahaa. Eli huijarin nimi tuli esiin. Sara on kaunis nimi. Mutta ei pehmennä mitään.

Qroquius Kad

Huijari?
Ei, kyllä ihastuttava Sara kirjoittaa täällä omalla nimellään ja naamallaan silloin tällöin.

Kyllä tästäkin selvitään

Ok. En en tarkoittanut pahalla. Tarkoitin ns huumorilla ” huijari ” . Eli kun olemme kaikki normi kommentoijat, kyllästyneitä, vittuuntuneita, ironisia, kännissä, krapulassa, kokeneita, viisaita, työttömiä, töissä mutta yhtä kaikki. Erittäin vittuuntuneita. Sen kuvan olen saanut tänne kommentoinnista. Jos nyt pahoitin jonkun mielen, niin pyydän anteeksi. Kun joku nyt, esim vaikka sara, kommentoi jotain positiivista, se on tottakai ok. Eri mielipiteitä sallitaan, ainakin minun osaltani. Ajattelin, että joku Paavon vitsi.

Piikivi

Joo en ole itse asiassa kenenkään vaimo. Heikompi astia kyllä. Että sen verran meni oikein…

Piikivi

Viisas en ehkä ole enkä koskaan ainakaan kännissä(joten en voi olla koskaan krapulassakaan). Mutta erittäin pottuuntunut tähän ulkomaisten rikollisten hyysäämiseen, puolustamiseen ja muka kotouttamiseen. Ym. Ei niillä ole tarkoitus kotoutua, vaan lypsää tyhmiltä eurooppalaisilta rahaa. Ja aika helpostihan tuo onnistuu. Mihin muuten meni nämä jalkapallorahat seitsemän miljoonaa kruunua… Selviääkö koskaan.

p.grandell

ei se ole tyhmä joka pyytää, se on tyhmä joka antaa….

Daavidin poikai

Minne nuo miljoonakruunua on sitten kadonnut.?

Qroquius Kad

Potkupallosta kiinnostumattomien uusruotsalaisten ja muiden sensellaisten ganstojen taskuja pehmustamaan.

T

Hyötykohteisiin siis.

X

Aseet ja ammuskelutarvikkeet unohtu. Niin eikä ole ilmaisia dynamiitti, nallit eikä käsikranaatit.

Minä

Ruotsalaiset eivät vaan opi.

Jimmi Åkessonin puhe

Jimmie Åkessonin hyvä Almedalen -puhe, näkyy koko maailmassa:

https://www.svtplay.se/video/35701741/almedalen-partiledartal/almedalen-tal-av-jimmie-akesson-sd-tal-av-jimmie-akesson-sd

Melko äkkiä puheen jälkeen aloitti iso vihervassariporukka älämölön ”Inga rasister på våra gator!” ja ruotsalainen evp koomikko Peter Wahlbeck sai akuutin mielenhäiriön ja huusi ”Jimmie Åkesson on maanpetturi, hän vie meidät NATOon (?!?!)”. Wahlbeck kuskattiin pois eikä kukaan ollut hänestä kiinnostunut. Vasemmistopuolue on jo kunnostautunut heiluttelemalla isoja PKK-, YPG-, YPJ- lippuja.

Moonman

Eli riittää että abdulaahi esittää hienovaraisen uhkauksen, niin jo alkaa veronmaksajien raha virrata.