Hollannin mielenosoitukset jatkuvat, kauppojen hyllyt alkavat tyhjentyä

Tyhjät hyllyt.
Hollannin maanviljelijöiden protesteilla on ollut melko radikaalit vaikutukset yhteiskuntaan, monien kauppojen hyllyt ovat täysin tyhjiä. Mielenosoitukset vaikuttavat jatkuvan ilman pienintäkään aikomusta perääntyä.

Maanviljelijät ajoivat traktoreita ja peräkärryjä satojen ajoneuvojen ryppäisiin elintarvikkeiden tukkuterminaalien edustoille. Tästä seurasi tietenkin se, että elintarvikkeita ei voitu jakaa päivittäistavarakauppoihin. Kun tavarantoimitus oli kokonaan poikki alkuviikon, niin siitä on seurannut, että monien kauppojen hyllyt huutavat tällä hetkellä tyhjyyttään.

Poliisi sai tiistaina joitakin terminaaleja auki, käyttäen mm. kyynelkaasua ja ampuen varoituslaukauksia, mutta mielenosoittajat ovat vain siirtyneet uusiin paikkoihin. Hollantilaisten medioiden mukaan ainakin esimerkiksi Lidlin ja Coopin terminaaleja on saarrettu eri kaupungeissa.

 

Maanviljelijät ovat ajaneet saartopaikoille myös heinäpaaleja, joita on sytytetty tuleen. Myös eräälle satamaan johtavan kanavan nostosillalle parkkeerattiin traktoreita ja laivaliikenne sataan keskeytyi.

Mielenosoitusten taustalla on typpiyhdisteitä koskevien uusien rajoitusten voimaantulo asteittain. Typpipäästöjä olisi leikattava 50 prosentilla. Käytännössä tällainen toimenpide johtaisi siihen, että useimpien maanviljelijöiden ja karjatilallisten olisi lopetettava toimintansa, karjan määrä olisi puolitettava ja viljelyalaa pienennettävä.

 

Samaan aikaan ilmastoaktivistit ovat pitäneet isoja mielenosoituksia ympäri Hollantia, vaatien hiilineutraaliuden nopeuttamista.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad
Qroquius Kad
6.7.2022 20:06

Katos perkele, tuo maajussien toimintahan tuottaa tulosta!
Vaikka kaatuihan se neuvostoimperiumikin suurimmaksi osaksi massiivisten mielenosoitusten tuloksena.

Nepa
Nepa
6.7.2022 20:51
Vastaa...  Qroquius Kad

Talvella muutkin kuin viher-kommarit kärsivät koko Keski-Euroopassa vilua ja nälkää. Siinä ilmasto pelastuu ja palataan perusasioiden ääreen keräilemään pettua ja heinää nälkään. Montakohan talvea jaksavat elää vihreää unelmaa?

Anonyymi
Anonyymi
7.7.2022 06:58
Vastaa...  Nepa

Ja kuvittele, että läppäriin tai puhelimeen ei riitä virtaa! Somessa rääkyminen loppuu siihen.

Kekku
Kekku
7.7.2022 07:46
Vastaa...  Anonyymi

Tosiaan, ei voi päivittää että istuu kadulla kädet liimattuna asfalttiin ja paha poliisi kaasuttaa.

Alpertti
Alpertti
9.7.2022 08:47
Vastaa...  Kekku

Eikä voi valittaa somessa, ettei voi päivittää. Kurjempaa tulevaisuutta on vaikea kuvitella.

Suuri ja mahtava
Suuri ja mahtava
6.7.2022 21:08
Vastaa...  Qroquius Kad

Suurimmaksi osaksi massiivisten mielenosoitusten tuloksena?
Valtio hajosi kun tasavaltojen johto halusi itsenäistyä. Ei ollut mitään syytä pysyä uppoavassa laivassa vaan oli hetki hyödyntää imperiumin heikkous kuten Suomi onnistui tekemään v. 1917. Neuvostoliiton talous on oli konkurssissa, tavarapula oli hirveä. Kävin loppuvuodesta 1989 Viipurissa. Se oli pysäyttävä kokemus. Viipurin kauppahallissa oli myynnissä suurinpiirtein nahistuneita kaalinpäitä ja jokunen kymmenien vuosien takaisella tekniikalla sorvattu karkeatekoinen puinen jääkiekkomaila ja suksi. Kaupungin ankeus ja surkeus oli käsittämätöntä. Voi hyvin uskoa, että Viipurin ja kannaksen liittäminen Suomeen olisi otettu siellä suotuisasti vastaan Jetsinin vallassa ollessa muutama vuosi myöhemmin.
Lopullinen isku oli kommunistien keskinäinen valtataistelu ja sen huipentumana vallankaapaushanke v. 1991, minkä jälkeen Gorbatsov väistyi ja Jeltsin nousi valtaan.

Nepa
Nepa
6.7.2022 21:32
Vastaa...  Suuri ja mahtava

Ei vaan viher-kommunismin. Kuten tekstissäsi kuvasin kommunismi romahti idässä ja sama tulee eteen viher-komukoiden pyörittämässä Euroopassa. Loputon ja rajaton sosialisionti (erilaisten viherverojen muodossa) tyssää siihen, kun sosialisoitavaa ei enää ole ja tulee kansan nousu, kuten nyt Hollanissa nähdään ensioireita siitä.

Nepa
Nepa
6.7.2022 21:39
Vastaa...  Nepa

Tämän piti olla näin: Kuten tekstissäsi kuvasit kommunismi romahti….

Anonyym
Anonyym
7.7.2022 13:05
Vastaa...  Suuri ja mahtava

Taidat nyt sekoittaa Viipurin kauppahallin johonkin valtion tavarataloon siellä Viipurissa…
Kauppahalli oli tuolloin ja on nytkin yksityisten kauppiaiden paikka, kyllä siellä varmaan tavaraa oli, mutta hinnat sen mukaiset.

Jussi Juonio
Jussi Juonio
6.7.2022 23:05
Vastaa...  Qroquius Kad

Eihän Neuvostoimperiumi ja kommunismi mihinkään ole kaatunut, kts Putte. Rahat menevät entistä tiukemmin harvojen ja valittujen taskuun.

Venäläinen sotilas ryösti yksityiskodista mm lapsen pakkauksessa vielä olleen pussilakanan ja laittoi sen kaiken muun ryöstösaaliin kanssa panssarivaunun tornin eteen. Lapsen äiti tunnisti ostamansa pussilakanan mediakuvasta.

liisa vtuhorsmanperse
6.7.2022 20:11

Ilmastohillujien ideologia on mielipuolinen, vihreät vaalii väestönkasvua ja vastustaa ilmastonmuutosta!? Keharimaiden mustien ja arabien päästelyä länsimaihin kuluttamaan, nämäkun pitäisi sterilisoida ja palauttaa viidakkoon ja autiomaahan. Väestöä tulisi vähentää kaikkialla tuonne 60 luvun tasolle. Tuolta muuten alkoi hillitön kehitysapu / väestönkasvu, afrikassa on jopa kokonainen sukupolvi niskavammaisia tuon uskotaan johtuvan avustuskoneiden bongaillusta. Ei niin syrjäistä kylää etteikö tutkimusmatkaajat Jack Daniels ja Coca Cola olisi lyötänyt tuone Niken tossuissa. Sääliksi käy isoja ihmisapinoita mm.kongosta Ukandasta jo kasvonpiirteet kertoo jotta heidän paikka on viidakon lehmustoissa paritelemassa laumansa naaraita ei ostohelvetissa otsa kurtussa ihmettelemässä, tai sairaalan moppiin nojaamassa. Sääli arabia joka yrittää kilpailla liikenteessä kohkaten huumepäissään ,kun pitäisi kisata kamelien ja vuohien pidosta autiomaassa teetä lipittäen ja uskomattomia tarinoita kertoen

pöh
pöh
7.7.2022 03:52

Paavolla on ihan hyviä artikkeleita/juttuja, mutta mutta nyt sut on vienyt täysin venäjä-viha.
Minäkin vihaan venäjää, mutta jo noin vuosi sitten oli selvää että USA:sta porukka järjestää koko maailman kattavaa ruokapulaa.
Yksi osa siitä on se että Bill Gates on ostanut kaikki viljelysmaat USA:sta mitä saa.
Ja hallinto (biden) lähetti jopa viljelijöille kirjeen että maksavat 1,5 kertaisen hinnan jos tuhoavat satonsa. Ja jos eivät tuhoa niin se myrkytetään.
Kaikki se tapahtui jo noin vuosi ennen venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Ja vaikka vihaan venäjää, en ole valmis Ukrainan takia tuhoamaan koko Suomea ja suomalaisia, siksi kai olen sitten “putinisti”.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
7.7.2022 06:02
Vastaa...  pöh

IT-nörtti Bili siirtyi ensiksi lääkebisnekseen ja ny sitte viljelijäksi. Haistaa rahan tietty, eikä mee kauaakaan kun hinnat on pilvissä kuin kahvilla konsanaan.

pöh
pöh
8.7.2022 08:28

Bill Gates ei ole käynyt edes collegea loppuun, mutta esiintyy koko maailmalle ja esittelee itsensä rokote asiantuntijana 😀
Rahalla saa ja hevosella pääsee..
Ei sinällään että koulutus mitään viisautta takaisi, mutta kertoo taas mediasta kaiken oleellisen kun rahaa niin voit olla minkä tahansa aihealueen asiantuntija.

Anonyymi
Anonyymi
7.7.2022 07:02
Vastaa...  pöh

Mistähän mediasta tällainen tieto on? Ei pitäisi uskoa ihan kaikkea.

Timppis.
Timppis.
7.7.2022 11:27
Vastaa...  Anonyymi

Ei ainakaan ilta-pläpsykästä eikä esinahattomien-sanomista.eikä niissä ole myöskään mitään tästä hollannin keissistä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
7.7.2022 13:09
Vastaa...  Anonyymi

UMVssähän se kerrotaan, tuossa Ryssänrakastajien ja Lännevihaajien Pyhässä Kirjassa.

pöh
pöh
7.7.2022 14:21
Vastaa...  Anonyymi

Se että Bill Gates haali viljelysmaat joissa ei viljele mitään, on ihan virallista tietoa. On suurin viljelysmaiden omistaja tällä hetkellä, eikä siis viljele niissä mitään. Myös se että hallitus lähetti kirjeitä viljelijöille joissa kiristi heitä tuhoamaan satonsa on ihan virallista tietoa.
Puolueelliset mediat CNN, NBC jne ei tietenkään siitä mitään sano koska samat miljardöörikerhot omistaa ne mediat.
Löytyy netistä videoita joissa viljelijät esittelee niitä hallituksen kirjeitä epäuskoisina.

MoskovaMogadishu
MoskovaMogadishu
7.7.2022 12:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Venäjällä asuu yksinkertainen, nenästä vedettävä kansa. Vrt maailmanlopun sektit pastori Jim Jones, David Koresh jne.

Somaliassa ei ole vain yksinkertaisia tolloja vaan myös ovelia elintasoshoppareita ja tukirahahaalijoita.

Timppis.
Timppis.
8.7.2022 15:07
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kehitysmaalaiset eivät lentele avaruudessa ja tee hävittäjillä nopeusennätyksiä.kehitysmaalaiset tulee sun oven taakse ja sanoo asslym v..tun ratstitsti.mitä loisimiseen ja suomalaisten selkänahan repisern tulee niin enmän siitä tulee mieleen ruotsi kuin venäjä.mutta ryssä on ryssä ja hurri on hurri.suksikoot veetuun kumpainenkin.näiden apinoiden+muiden matujen persettä en tule ikinä nuolemaan.

Yrjö
Yrjö
7.7.2022 06:27

Tässä esimerkki uutisesta/yhdestä maailman tapahtumasta, mistä Suomen “maailman onnelisin kansa” ei tiedä yhtään mitään! Meillä on täydellinen mediasensuuri. Ja galluppeja pukkaa, jotka eivät tarkkaan tarkasteltuna kestäisi päivänvaloa.

Alpertti
Alpertti
9.7.2022 08:50
Vastaa...  Yrjö

Tästä kyllä Ilta-Sanomat kirjoitti uutisen äskettäin. Jättivät tosin mainitsematta, tai sitten vain unohdin, että maajussit ovat estäneet kulun elintarviketukkuihin.

E.H
E.H
7.7.2022 08:09

Kauppojen tyhjät hyllyt=Vihreä siirtymä nopeutettuna. Tuohonhan se kai on tarkoitus mennäkin, tai menee tarkoittamatta tällä menplla.
Suomen valtamedia on aikalailla ollut hiljaa vaikka on kyllä mittaluokassaan sekä tuo älytön poliittinen päätös ja siitä seurannut mielenilmaus melkoinen tapaus.
Kaikesta näkee ,että tässä läntisessä maailmassa , media ja poliitikot toimii yhdessä . Salaliitto tai ei mutta on kyllä tavallisellekin tossunkuluttajalle silmiinpistävää sensuurilla ja valikoiduilla uutisilla ihmismassojen ohjailua.
Itse lopetin Ylen uutisten seuraamisen kokonaan ja muutakin valtamediaa hyvin vähän ja niihinkin hyvin kriittisesti suhtautuen,

Riku Laine
Riku Laine
7.7.2022 09:44

Vouhakkeet alkaa vinkumaan että meillä ei ole ruokaa miten näin pääsi käymään?
Syököön nurmikkoa pihalta mutta kaikkihan tuossa joutuu kärsimään syynä ei kuitenkaan ole traktorit parkissa.

TimoT
TimoT
7.7.2022 23:39

Todellisuus on matkalla hurjaa vauhtia näiden tiedostavaisten naamaa kohti. Maajusseja ei kannata laittaa seinää vasten taloudellisesti tai alkaa tapahtua ilkeitä asioita.

X-terminate
X-terminate
8.7.2022 10:43

Yhden ilmastohullun akan vika tämäkin. ILMAAKO IHMISTEN PITÄISI SYÖDÄ?????
Saatana, laitoshoitoon jokainen sekopää planeetan pelastaja.

X-terminate
X-terminate
8.7.2022 10:46

Nyt saa muuten NAURAA! EU on päättänyt että nyt taas MAAGISESTI ydinvoima on VIHREÄÄ energiaa. Nyt siis kun ryssien kaasuhanat on kiinni, hiili kielletty, ydinvoimalat suljettu ja huomattu että sata triljoonaa tuulivoimalaa ja biljoona neliötä aurinkopaneeleja riittävät yhden ceedeesoittimen pyörittämiseen 4 minuuttia niin NYT taas kelpaisi ydinvoima! NAURETTAVIA PELLEJÄ !!!! KUOLKAA EGOIHINNE SAATANA!!!!