Hollannin mielenosoitukset jatkuvat, kauppojen hyllyt alkavat tyhjentyä

Tyhjät hyllyt.
Hollannin maanviljelijöiden protesteilla on ollut melko radikaalit vaikutukset yhteiskuntaan, monien kauppojen hyllyt ovat täysin tyhjiä. Mielenosoitukset vaikuttavat jatkuvan ilman pienintäkään aikomusta perääntyä.

Maanviljelijät ajoivat traktoreita ja peräkärryjä satojen ajoneuvojen ryppäisiin elintarvikkeiden tukkuterminaalien edustoille. Tästä seurasi tietenkin se, että elintarvikkeita ei voitu jakaa päivittäistavarakauppoihin. Kun tavarantoimitus oli kokonaan poikki alkuviikon, niin siitä on seurannut, että monien kauppojen hyllyt huutavat tällä hetkellä tyhjyyttään.

Poliisi sai tiistaina joitakin terminaaleja auki, käyttäen mm. kyynelkaasua ja ampuen varoituslaukauksia, mutta mielenosoittajat ovat vain siirtyneet uusiin paikkoihin. Hollantilaisten medioiden mukaan ainakin esimerkiksi Lidlin ja Coopin terminaaleja on saarrettu eri kaupungeissa.

 

Maanviljelijät ovat ajaneet saartopaikoille myös heinäpaaleja, joita on sytytetty tuleen. Myös eräälle satamaan johtavan kanavan nostosillalle parkkeerattiin traktoreita ja laivaliikenne sataan keskeytyi.

Mielenosoitusten taustalla on typpiyhdisteitä koskevien uusien rajoitusten voimaantulo asteittain. Typpipäästöjä olisi leikattava 50 prosentilla. Käytännössä tällainen toimenpide johtaisi siihen, että useimpien maanviljelijöiden ja karjatilallisten olisi lopetettava toimintansa, karjan määrä olisi puolitettava ja viljelyalaa pienennettävä.

 

Samaan aikaan ilmastoaktivistit ovat pitäneet isoja mielenosoituksia ympäri Hollantia, vaatien hiilineutraaliuden nopeuttamista.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.