Kotitekoinen pommi räjäytetty Lapuan kirjastossa

Poliisille on tehdyn rikosilmoituksen mukaan Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjäytetty omatekoinen pommi 4.7.2022. Tapahtuneesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Tekijöiksi epäillään neljää nuorta miestä, joiden tuntomerkit ovat poliisin tiedossa.

Tekijöiksi epäillään neljää nuorta miestä, joiden tuntomerkit ovat poliisin tiedossa. Poliisipartio on käynyt kirjastossa paikalla 4.7.2022, mutta ei ole etsinnöistä huolimatta tavoittanut epäiltyjä tekijöitä.

Samojen tekijöiden epäillään häiriköineen aikaisemminkin Lapuan kirjastossa, eikä tässä vaiheessa ole tiedossa se, liittyvätkö maanantain 4.7.202 tapahtumat tai motiivi Pride-tapahtumaan.  Tapaus tullaan kuitenkin huomioimaan poliisin valvonnassa.

Esitutkinta on alussa, ja poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

Tällä hetkellä rikosnimikkeenä on vahingonteko ja vaaran aiheuttaminen.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.