Eillisestä Visbyn puukotuksesta kiinni 33-vuotias ruotsalainen mies

Almedal-viikoilla tapahtunut eilinen puukotus on ollut suuri uutisaihe Ruotsissa. 33-vuotias mies hyökkäsi yllättäen 64-vuotiaan naisen kimppuun lyöden tätä puukolla. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Tapahtuma sai alkunsa Visbyn kaupungissa Gotlannissa, jossa oli menoillaan poliittinen keskusteluviikko Almedal Veckan (voi verrata esim. Suomi-areenaan tms.) Iltapäivällä kahden aikaan 33-vuotias mies hyökkäsi aivan yllättäen 64-vuotiaan naisen kimppuun lyöden tätä useita kertoja puukolla.

Nainen kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Uhri oli melko tunnettu psykiatrian alalla toiminut Ing-Marie Wieselgren, joka on noussut usein esille erilaisissa keskusteluohjelmissa puhuttaessa psykiatrian ja yleisesti sairaanhoidon toimista.

Paikalla ollut väkijoukko sai pideltyä miestä aisoissa ja poliisi otti hänet kiinni.

Virallisesti ei ole kerrottu kiinniotetun taustoja ja teon motiiveja. Kiinniotettu on kuitenkin 33-vuotias ruotsalainen mies. Monesta eri lähteestä selviää, että mies on Ruotsin vastarintaliikkeen NMR:n jäsen. Joidenkin väitteiden mukaan mies on ollut aktiivinen vastarintaliikkeen jäsen jo vuodesta 2015. Edelleen miehen kerrotaan julkaisseen monenlaisia juutalaisvastaisia manifesteja ja sen sellaista, joita on julkaistu Nordfrontin sivuilla.

Nordfront taas kertoo tiedotteessaan, että järjestöllä ei ole mitään tekemistä miehen kanssa. Mies ei ole ollut jäsenenä NMR:ssä, ei ole maksanut jäsenmaksuja, mutta on kyllä kirjoittanut muutaman artikkelin Nordfrontin sivuille joitakin vuosia sitten.

Jos puhutaan motiivista, niin tässä yksi puhdas valistunut arvaus. Kun katsoo miehen kirjoittelua, niin se on sitä raskaan sarjan juutalaissössötystä. Juutalaiset ovat täyttäneet elämän ja niitä on nähty joka nurkan takana. Juutalaisia siellä, juutalaisia täällä, holokausti on valetta, kaikki on valetta ja juutalaiset ne vaan hääräävät ympäriinsä.

Eräässä yhteydessä arvailtiin, että onko uhrin sukunimi Wieselgren juutalainen sukunimi. Voisiko motiivi siis olla yksinkertaisesti vain se, että juutalaiset ovat menneet liian syvälle tekijän pään sisälle ja siitä on seurannut kuvitellun juutalaisen surmaaminen. Mies on poliisin mukaan tunnustanut teon.