Kaksi vapaana ollutta koiraa puri miestä keskiviikkoiltana Ylämyllyllä Liperissä

Hätäkeskukseen tuli illalla 6.7.2022 useita ilmoituksia, että Ylämyllyllä Liperissä kaksi koiraa juoksee irrallaan. Poliisin paikalle saavuttua selvisi, että kyseiset koirat ovat purreet yhtä mieshenkilöä.

Koirien puremaksi joutunut mies kertoi olleensa taloyhtiönsä pihamaalla, kun kaksi koiraa oli hyökännyt yllättäen hänen kimppuunsa ja purrut miestä molemmista käsistä. Mies joutui kyseisten puruvammojen takia hoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Poliisin alustavat tiedon mukaan koirat ovat rodultaan pitbull -rotuisia koiria. Poliisi tutkii tapausta eläimen vartiomatta jättämisenä ja vammantuottamuksena. Poliisin selvityksen perusteella kyseiset koirat ovat aiheuttaneet alueella aiemminkin vaaratilanteita ja häiriöitä. Poliisi on takavarikoinut kyseiset koirat omistajiltaan.