Örebrossa lisää vankeuksia koraanimellakoitsijoille

Örebron käräjäoikeus on tuominnut neljä uusruotsalaista lisää vankeuksiin pääsiäisen koraanimellakoiden johdosta. Vankeuksia paukahti kahdesta kuuteen vuoteen ehdotonta, joten skaalan yläpäätä käytettiin.

Örebron käräjäoikeus katsoi, että näyttö oli hyvä neljää uusruotsalaista muslimia vastaan. Uskonnollinen fanaattisuus toi tuomioita:

– Vuonna 1994 syntynyt Ardalan Awat Abdulla Abdulla tuomittiin törkeästä pelastuslaitokseen kohdistuvasta sabotaasista ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta 6 vuoden vankeuteen. Abdulla ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, tai pitäisikö sanoa pikemminkin imaamia kyydissä, sillä miehellä on monenlaista merkintää rikosrekisterissä huumeista varkauksiin. Ja uskovainen mies vielä. Ruotsin kansalainen.

– Vuonna 1996 syntynyt Yanik José Serrano tuomittiin 4 vuoden 6 kuukauden vankeuteen samoista rikoksista kuin edellinenkin, lisänä oli teräaseen hallussapito. Poliisin vanha tuttu tämäkin ja Ruotsin kansalainen, joten karkotusta ei voida harkitakaan.

– Vuonna 2001 syntynyt Syyrian kansalainen Abdulrahman Khalilille sipaistiin 5 vuotta vankeutta, mutta oikeus katsoi, että Khalililla on sen verran ”vahva side” Ruotsiin, että karkotusta ei laiteta voimaan. Mies on kuitenkin Syyrian kansalainen.

– Vuonna 2003 syntyneelle Abdalle Said Abdille lätkäistiin törkeästä pelastusviranomaiseen kohdistuvasta sabotaasista 2 vuotta vankeutta.

Kaikki tuomiot ovat ehdottomia.

Örebrossa on aiemmin tuomittu neljä miestä vankeuksiin mellakoinnista, joista kahdelle on lätkäisty myös karkotukset. Eli Örebrossa poliisi on melko tiheällä kammalla poiminut muslimeja oikeuteen. Edelleen kuluvan kuun aikana on tulossa ainakin neljä miestä lisää käräjille samasta asiasta. Myös Lidköpingissä on alkanut käräjöinti koraanimellakoitsijoita vastaan. Tästä tarkemmin myöhemmin.